Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 16 mei 2016

Prietpraat

Wat vliegt de tijd toch altijd voorbij zeg, al weer een week geleden, en wat gebeurd er eigenlijk veel in een eenvoudig simpel leven.Ik heb in deze weken een leuk klein quiltje gemaakt, dat overvalt me zo af en toe, dan wil ik iets kleins, iets helemaal afs.Incl. de binding, doorgequilt, helemaal klaar.
Waar ik ook aan zag dat de tijd vliegt, is onze houtvoorraad, vijf jaar geleden hebben we al een enorme voorraad hout besteld, ik schrok me naar toen ik de vrachtwagen met oplegger zag aankomen, en nu, vijf jaar later is het opgestookt en tijd voor weer zo,n vracht.
Zoonlief is deze zomer drie maanden vrij, dus moesten we een leuk vakantiebaantje voor hem bedenken, toch?
Paar uurtjes zagen en kloven en stapelen, en er is al weer één hok gevuld. Het is Nederlands hout en komt uit Rhenen van Landgoed Prattenburg. Allemaal puur eiken hout.Wij zitten er dus weer warmpjes bij de komende vijf jaar.En vandaag dus ook he....Brrrrrr, blij met de houtkachel hoor!
De lente barst nog steeds uit zijn voegen, ook daar zie je dat de tijd met rasse schreden verstrijkt, vorige week zag ik dat de waterhoentjes uitgekomen zijn, zo leuk die aandoenlijke gekke felrode koppies.
Ik had laatst gezegd dat ik bloemkool zou eten met moederdag, en kreeg een complimentje van iemand voor mijn prachtige kool in wording, nou.....hier gaat het ook niet allemaal over rozen hoor......was me dat een tegenvaller! De kool stond denk ik te warm in de kas en dit was het resultaat. Gelukkig smaakten de asperges toen ook prima!
Ondanks dat ik dol ben op spullen, is er hier in de meivakantie toch wel het één en ander opgeruimd, en de spullen moeten wel een emotionele, of minstens decoratieve waarde hebben.Zoonlief is héél erg goed in opruimen.........
Op naar de rommelmarkt, en nou vind ik zelf wel, dat als je vier hele dozen opruimt, dat er dan wel wat leuks voor terug mag komen.Het moet wel leuk blijven tenslotte.En leuk is deze vogelsauskom!
Soms zou je willen dat je een kat was, hier dan op het minilandgoed, wat hebben ze toch een donkerbruin leven en wat is Ollie enorm fotogeniek vind ik zelf, zo zennnn.
En dat bedoel ik met de titel van dit blogje, prietpraat, er gebeurd van alles, niets spannends, maar gewoon, gewoon ben ik ook altijd al erg blij mee eerlijk gezegd. Ik knip,
en naai nog steeds aan mijn eigen challenge.......
En brei s,avonds onder het nieuws voor de TV aan dit schattige shawltje,
Heb een stukje stof geweven op het gezamenlijke getouwtje om een etuitje te maken, straks even kijken welk stofje er leuk bij past qua kleur en wat voor etuitje ik wil maken.
Laatst nog een mooi boek gekocht voor de eventuele inspiratie, mooie boeken vind ik het steeds weer van haar, dit is geloof ik de derde al weer.Ik ben dol op haar scrappie stijl, de voorkant alleen al zou je toch zo aan beginnen.
en geniet tussen de bedrijven door ook nog van de práchtige appelboom in volle bloei.
En van het prachtige minilandgoed in zijn geheel wat nu op zijn allermooist is.Uitzicht vanuit de serre.
Van de reiger die ik onverwachts tegenkwam in de tuin, ik zie jou, je kijkt me aan, zal ik blijven, of zal ik gaan? zoiets.
De wolkenluchten met de weerkaatsende zon op een warme avond blijven prachtig om te zien.
Kortom; Impressie van het lieve leven op het Platteland.Als je van de natuur houd ben je nooit alleen las ik laatst, en zo is het maar net.Fijne pinksterdag allemaal weer! Er is geen dag zo kwaad, of het zonnetje schijnt wel, vroeg of (te) laat ;)

19 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk begin van de week weer, dankzij jouw blog. Ik heb naar niet goed gekeken naar wat je weg gedaan hebt. Haha, daar zat vast iets bruikbaars bij. Maar eerlijk gezegd: opruimen en wegdoen kan heerlijk zijn. Jullie slecht weer, op Texel gisteren droog en zon en wind. Heerlijk dus. Veel groetjes en tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, iets dat je even zomaar af kan maken, daar verlang ik ook wel eens naar. Leuk quiltje ! Wat een mooie sauskom.
    Fijne Pinksterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Opruimen! Hier in huis zijn we daar ook niet zo goed in. Hihi...
    Al word ik er de laatste maanden, na overlijden schoonmoeder, steeds beter in. Kan mijn meiden niet hetzelfde aandoen als wat wij nu meemaken met het leeghalen van haar huis.
    Wat gebruik je toch een mooie stofjes iedere keer maar weer.
    En mijn vinger heeft al heel vaak boven het winkelwagentje gehangen als ik het boek zag in een webwinkel. Zal ik nu wel of niet.
    Fijne week, hoop dat de zon weer komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie zitten er warmpjes bij de komende 5 jaar. Michiel was al aan het raden hoeveel kuub hout op de wagen lag ;-)
    Je sjaal vind ik prachtig met die kraaltjes. Eigen patroon ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alweer een prachtig verhaaltje op maandag.
    Fijn al dat hout voor de winter, kan nu zo gebruikt worden met deze kou. Groetjes en een fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het leven is gewoon goed op 't platteland, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie foto's weer en wat is de natuur in korte tijd van kaal naar volop in blad en bloesem gegaan. Het is genieten van al het frisse groen dat je alleen maar in het voorjaar ziet. Prachtig is de foto van de reiger -daar heb ik bijzondere herinneringen aan.
    Leuk is je quiltje geworden.
    Gezellige Pinksterdag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke prietpraat én foto's! Te veel om op alles te reageren. Dankjewel Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zoals altijd genieten van je wijze woorden.
    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt prachtige dichtbij foto's kunnen maken van de reiger en de kuikens.
    En dan al dat hout! Arme zoon, die moet ze allemaal optillen en dan doorzagen en daarna nog in stukken plitsen? Als hij dat maar redt in 3 maanden. Het bos in Rhenen is nu vast helemaal leeg :-(
    Je kleine quiltje is erg leuk geworden, net zoals de sauskom, ook zo'n plaatje.
    Natuurlijk is dat zo, als je zoveel inlevert moet je ook wat terug zetten in je huis, het is anders zo leeg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk sfeertje zet je weer neer. Zo kan ik het weekend gevoel nog even vast houden voor ik morgen weer aan de slag ga. Het is echt zo genieten buiten met al dat frisse groen en die bloesems. Groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezellig hoor die priet praat en wat een prachtige reiger .

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Genoten we allemaal maar zo van gewone en simpele dingen toch. Vind de natuur ook heerlijk, al die verschillen in de vier seizoenen, echt genieten toch..................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Er komt weer van alles wat voorbij....gezellig!
    Groetjes sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk geniet-blogje weer, Jeannet, met zoveel moois. Je miniquiltje zo schattig, de vogelsauskom zou ik zelf ook echt niet kunnen laten staan, en dat boek lijkt me ook wel wat. Prietpraat is zo verkeerd nog niet. Mooie foto's van de wolkenluchten, appelboom, reiger en die fotogenieke waterhoentjes en jouw eigenste Ollie!
    Mooie week gewenst en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat was weer genieten ondanks dat je het zelf prietpraat noemt. Gewoon het leven zoals het geleefd wordt.
    En.. wat een heerlijke sauskom.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Me encanta visitar tu blog, Jeannet.Amo tus trabajos!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.