Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 10 oktober 2016

Wolweek

Hoe is het toch mogelijk, al weer een week voorbij gevlogen, een week waarin van alles en nog wat gebeurde, nog steeds mooi herfstweer, heerlijk! het kan niet op. De laatste bloemen in de tuin,druk met het winterklaar maken van het minilandgoed, dat is altijd weer een klusszz, maar ook heel gezellig zo met zijn drieën.
De notenboom geeft gelukkig weer noten, ik was even bang dat tie zo verbolgen was over de snoei van vorig jaar (klik dat het nu gedaan was met de noten, en dat was wel erg jammer geweest. Wij kraken hier dus nogal eens een hard nootje, en hebben nu een superkraker gevonden!
Om het nog eens over zoonlief te hebben, als je als moeder op school door de docente Duits wordt aangesproken dat zoonlief zich in de klas liet ontvallen dat hij zich er vreselijk op verheugd als zijn vader gekookt heeft want die kookt de oer Hollandse pot.....oeps....
Sloof ik me uit om een courcettesoep te maken als vooraf,dan een roux van champignons en hardgekookte eieren  met rijst, gebraden kipfiletjes er bij, en een gevulde witlofsalade, werd het niet gewaardeerd...Dat kon ik niet op me laten zitten, ....dus ook de grote pan maar eens tevoorschijn gehaald, andijviestamppot met spekjes... :( dat is zo helemaal niet mijn ding....Okay, wel twee blije gezichten aan tafel.
En dan over mijn wolweek, al lang stond het in de planning om een keer naar het Koperdraadje in Alblasserdam te gaan en naar Trollenwol in Driebergen, gewoon voor de leuk, om mooie wol te zien en te voelen en te kopen.Tuurlijk, de noodzaak ontbrak volkomen, of nou ja, is dat zo? Ik ben begonnen met de KAL van de Vecka vanuit het blad Trui. Eerst was het plan een driehoekshawl, maar die punten ben ik minder weg van, en toen was er de Vecka.Tis geen shawl, tis geen vest, het zit er tussenin en heeft wel mouwen.
Je breit een rechte lap in de vorm van een koker, knipbies erin, nog nooit gedaan, mooie gelegenheid om dat eens te oefenen, ik had nog een heleboel felted tweed van rowan liggen, ooit in de uitverkoop gekocht, wilde er nog een paar kleurtjes bij, dus voilla.
Geslaagd bij het koperdraadje, vier mooie kleuren er bij, dit gaat vast een heel mooi project worden met deze geweldige wol. Prachtige winkel van Lia, wat een mooie kwaliteiten wol zeg, van hand geverfd tot, ja, wat eigenlijk? bedenk het maar of het is er.En dan die leuke workshops, ik wist het wel als ik dichterbij woonde.
Deze shawl met de molens van kinderdijk is ook aan het 'To Do" lijstje toegevoegd.Gelukkig had ik contant geld bij me toen het pinapparaat weigerde........Pffttt, het zal je gebeuren zeg.
Aldaar kwam ik Christel tegen, die ken ik van FB, zij breit zo ongelofelijk mooie projecten, daar valt mijn mond van open, en nu ontmoette ik haar dus in het echie, wat een aardige enthousiaste vrouw, of zijn alle breisters dat? FB kent vele groepen, dat maakt het daar zo leuk, ik ben van een aantal breigroepen lid, zeer inspirerend, of moet ik zeggen; TE inspirerend?
En dan wordt dit het definitieve "Palet van Jeannet", ik ben heel benieuwd of het wat gaat worden met de Vecka, heb hem gepast bij Trollenwol, en stond erg leuk! Beetje gek ding, maar goed, dat ben ik zelf ook.
Trollenwol, ook al zo,n mooie winkel, ik wil deze Mitaines gaan breien, staat een gratis patroontje van op hun website, verhaal achter deze wol is heel mooi, pure wol van de shetlander eilanden, Uradale. Alle bewerkingen die de wol ondergaat, zijn zonder gebruik van chemicaliën of processen die de natuurlijke eigenschappen van de wol kunnen aantasten. Wat wil een mens nou nog meer om zijn vingers hebben? hier (klik) kan je het patroontje vinden.
Het was een superleuk dagje, niet in de laatste plaats om weer door Driebergen te rijden en te lopen, een feest van herkenning, ik heb er vijf jaar gewoond tijdens mijn studie aan de sociale academie aldaar, vele voet en fietsrondjes liggen er nog, er zijn dingen veranderd uiteraard, goeie dingen bleven gelukkig, vroeger aten we wekelijks bij Lembas, dat heet nu Groenland, het eten was er niet minder leuk om.
Toen was het een biologisch dynamisch en vegetarisch restaurant, opgericht vanuit de antroposofische filosofie, nu is het een biologisch restaurant waar ze ook vlees serveren.
Sandwich van gerookte kip, avocado, oude reimer ( ? ) kaas, en geroosterde amandelen, op een gezonde bruine boterham, mjammie.....
Okay, als laatste nog een mooie foto van de geweldige kast met felted tweed in het Koperdraadje, dat is voor mij een winkel om graag nog een keer terug te komen, met stip de H van Hartelijk in het logo,voorlopig hoef ik me niet te vervelen, maar daar had ik toch al nooit last van.
Enne...tja,,,.thuisgekomen was "mams" eigenlijk best wel een beetje moe.....dusszzzzzz, wat zal ik er verder over zeggen......vonden ze thuis natuurlijk wel héél erg vervelend ;)
Fijne week allemaal weer!

Hartelijke groet, Jeannet

20 opmerkingen:

  1. goedemorgen Jeannet,
    De maandagmorgen beginnen met een kopje koffie en jou blog lezen, beter kan de maandag toch niet beginnen.
    Heb en tijdlang weinig gelezen in blogland, maar ben weer terug en geiet van je verhalen :-)
    Mooie wolletjes heb je uitgezocht echt mijn kleurtjes:-) en wat maak brei je mooie dingen.
    Die shawl is echt super ik snap dat je die wel eens wil maken.
    Wens je een fijne week toe,
    Groetjes Ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke foto van die wolkast. Wat een prachtige kleurtjes. Zit hier spontaan te kwijlen bij al dat moois. Ben benieuwd hoe jouw project er uit gaat zien. Jouw mand met wolletjes ziet er prachtig uit. Mooie combinatie. Nog eens even kijken in de trui want die ligt hier ook ergens. Breien. ... Het wordt er echt weer weer voor. ... groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke dag had je, Jeannet! En fijne inkopen gedaan! Je bent vast heel goed in time management! Ik ga eens neuzen hoe die Vecka eruit ziet! Hoewel, heb nog genoeg "to do" in mijn handwerktassen! Fijne week gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gezellige blog om te lezen, Jeannet! Ik heb me meteen geabonneerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige wolletjes laat je zien!
    Las dat binnenkort in Zwolle een wolbeurs is maar of ik ook ga....? Snap niet helemaal hoe de sjaalvest in elkaar zit al heb ik een vermoeden.
    Jij bent voorlopig lekker aan het breien en geniet van het mooie herfstweer -hier probeert het zonnetje door de mist te komen.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel beniuwd hoe dat sjaalvest gaat worden maar je kleurtjes zij geweldig. Het patroontje hebik opgeslagen, bedankt.
    Fije week en groeten vanRia😊

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen Jeannet, je hebt weer een inspirerend verhaal met prachtige foto's........mijn handen gaan ervan jeuken ! Veel breiplezier, prettige week, groetjes, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gezellig blogje weer op de maandagochtend. Ja een week vliegt inderdaad om,maar van deze heerlijke weken mogen er vast nog wel meer komen.
    Fijne week,
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jeetje, wat brei jij snel, en vooral zo mooi!!! Vorige week nog al die steken voor de vecka opgezet, en nu al zo'n prachtig motief. En met dsg kleurenpalet komt het wel goed. Bij mij kriebelt het ook, niet de wol gelukkig, maar het weer-willen-breien en het mega-project met de Uradale wollentjes is al weer uit de kast gehaald. Ik vind het heerlijke, pure wol om mee te breien en ben benieuwd hoe het jou gaat bevallen.
    Fijne week gewenst en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als je al die mooie wolletjes ziet wil je toch zo gaan breien !!..
    Het is net als met lapjes ..ik krijg dan dan zo'n hamsteren gevoel..*Ü*
    De Mitaines zijn prachtig''
    Fijne dag..

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo de week is weer begonnen. Wat een heerlijk blogje. Fijn om te lezen dat er nog heel veel leuke winkeltjes zijn. En weer te ontdekken dat ik nog meer tijd te kort kom.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat weer een heerlijk verhaaltje. Die wol..... jammie, moet ik misschien toch maar gaan breien. Ik heb het vroeger veel gedaan, zou je zoiets verleren???
    Fijne week Jeannet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nee, ik ga niet breien, ook al heb ik dat al heel veel gedaan. Ik hou geen tijd over. Waarom ik dat zeg ? Omdat het er allemaal super aantrekkelijk uitziet !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige winkels maar goed dat ik in Friesland woon, en dat gekke ding (vest trui) heb je dus gepast en is het wat. Want het wel veel werk hoor. die Kinderdijksjaal ook zo'n supermooi ding. Hoop dat het allemaal lukt. Bij mij wil het even niet. Groetjes en een gezellige week.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zucht, zucht, zucht, zoveel moois laat je zien en je praat over dat heerlijke eten en nu begint mijn buik te knorren. Dank je weer voor de foto's en je verhaal. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Haha, wat een heerlijk logje! Ik moest erg grijnzen om die afbeelding van het pinapparaat, die houden we erin ;o) En ja, ik ben er van overtuigd dat 99% van alle breisters hartstikke aardige en leuke mensen zijn :)) Nou, veel plezier met je nieuwe project, ik wacht in spanning af hoe het gaat worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ohhh wat een mooie wolletjes heb je gekocht, van het blad Trui had ik nog niet gehoord. Van je ding wat je gaat maken wel, want dat is een shrug, heeft mijn petekind pas nog een gehaakt.
    Die molen sjaal is ook prachtig, dat is toch fair isle breien of niet? Dat heb ik nog steeds niet onder de knie. Ik hou het maar bij de wat simpele sjaals LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Drukke dag gehad en nu even ontspannen en jouw verhaal lezen. Een glimlach is er al gauw, heerlijk weer. Bedankt.
    Joke W.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. That's it! I'm moving to your country! Everything is beautiful!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je berichtje over je notenboom was één van de eerste die ik van je las. Toen had ik nog geen idee dat ik "verslaafd" zou raken aan je blog. Bedankt voor al je kleurige foto's, heerlijk voor deze tijd van het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.