Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 22 mei 2017

Brei en Haakfestival

Dit is een blogje over kleur, heel veel kleur, in alle schakeringen, wat zou de wereld zonder kleur zijn? Niet aan denken, om je heen kijken, in je opnemen, de wereld zindert van kleur, kleur doet iets met je, wat, dat mag een ieder voor zichzelf invullen,
Hier bijvoorbeeld, want afgelopen weekend was het brei en haakfestval er weer in Nieuwpoort, georganiseerd door de Schapenkop, helaas is hun sfeervolle winkel niet meer in het centrum van Nieuwpoort, ze hebben nu een verkooppunt ergens buitenaf, erg jammer, want het was een hele mooie winkel met de combi van wol en quilten.Hoe goed kan je het als quiltster en breister hebben?
Het hele lieve kleine stadje was als vanouds gehuld in wol, en nog eens wol.
Overal waar je keek hadden de bewoners dingen opgehangen die met wol te maken hadden, wol en kleur, goed, ik heb er ook wel meer dan vijftig tinten grijs gezien, maar dat was wat anders.
Het stadje was even een "Wollig Wolhalla" voor dames die graag creatief met textiel bezig zijn, en wat zijn dat er veel.......héél erg veel, en wat een variaties.......veel bekenden gezien, die aardige Ingeborg waar ik al heel lang FB vriendinnetjes mee ben en die altijd mijn blog trouw leest.
De lucht zinderde van creativiteit, wij schoven aan bij een workshop knopen breien van Loret Karman, bekend onder vele breisters, dit gaan ze worden.
En dit is mijn eerste knoop.Voor de kenners: Dit is de linnensteek.
Het was superleuk met al die kleurtjes, en om weer een nieuwe techniek te leren, je moet er wel goed je hoofd bij houden, anders gaat het fout, maar dan heb je ook wat! van restjes sokkenwolletjes, ik zie allerlei mogelijkheden opdoemen van leuke etuitjes.
Lorett had een weergaloos mooie shawl bij zich, patroon van Anna Maltz via ravelry, een jonge Engelse ontwerpster, wow.....veertig kleuren zitten erin, als mijn enigszins pijnlijke breiarm over is, ga ik deze ook breien.
Ik heb al een doosje 100 % wollen eitjes gekocht, de rest van de 34 kleuren heb ik vast nog wel ergens in mijn eigen wolwinkeltje liggen.
Overal waar je keek en kwam werd je begroet door de meest kleurrijke breisels,
en de meest bijzondere en kleurrijke mensen natuurlijk....
Prachtig prachtig, en dat alles tegen het decor van dat lieve kleine enigszins slaperige vestingstadje aan de rivier. Volgens mij keek de burgemeester zijn ogen uit ;)
Heel mooi om te zien wat mensen met elkaar dan allemaal neerzetten, want dat het een hele organisatie was , was wel duidelijk, er werd bescheiden over gedaan door een ieder, maar je zag wel dat er met liefde en plezier door vele vrijwilligers aan gewerkt was. Chapeau!
Bij sommige lieden gaat de liefde voor de wol wel heel ver, Ik had toch ooit dit leuke tasje gebreid? Ik was niet de enige die het appetijtelijk vond, de liefde voor de wol gaat door de maag.......Van de week tilde ik het op om het nog eens goed te bekijken...Tssss.....geniepig verstopt onder het tasje zaten ze....MOTTEN! dus werk aan de winkel.Gelukkig alleen in de bodem.
Het is weer pioenentijd, en jullie weten het, voor mij is een huis zonder bloemen zoiets als een toilet zonder toiletpapier, jakkes dus....en witte bloemen, dat vind ik een dingetje, behalve als ze geuren, en geuren doen deze pioenen, Marie Lemoin, de naam zegt het al, mmmmm
Dit was de toverbal pioen, Coral Sunset, van hardroze, naar zalm tot aan bijna wit, adembenemende schoonheid die je wel altijd vast zou willen houden op je netvlies, zoonlief vind bloemen zondegeld, daar kan ik het absoluut niet mee eens zijn, bloemen raken je in je ziel, net als kleuren.
Mooie spreuk op het festival gespot, nou vind ik zelf dat niet elke dag een feestje is, feestjes zijn heerlijk, fijn, gezellig, maar feestjes laten je pas boven jezelf uitstijgen, als er ook dagen zijn zonder feestelijkheden, dan ervaar je het verschil weer, en kan je je weer verheugen op het volgende feestje.
Feestelijk was het hier thuis ook even, zoonlief heelhuids terug uit Parijs, geen aanslagen, niet van de Eiffeltoren gevallen, of tussen de deuren van de metro gekomen, niets van dat alles, ondanks dat hij niemand kende, kwam hij toch een dikke vriend tegen en hebben ze een daverende week gehad met de hele groep, dat vind ik héél knap, en dat werd gevierd met, jawel....een molenwijntje!
enne......Tssss.....je houd van molens of niet natuurlijk......daar heb je dan special oog voor.....
Mooie week allemaal weer, wij maken ons op voor een drukke hemelvaart, dan is heel Nederland op drift lijkt het wel, te korte periode voor het buitenland, net mooi genoeg voor een paar dagen Nederland,we gaan het beleven, de camping is helemaal volgeboekt, de weersvoorspellingen zijn subliem, ik zou zeggen, steek de barbecue "an" en geniet er allemaal van !

Hartelijke creatieve groetjes, Jeannet

17 opmerkingen:

 1. Piep heerlijk al die wolletjes.. en wat ben ik benieuwd naar de gebreide knopen

  De pioenen, love them

  Mooie week weer lekker samen
  Met je zoon!
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk verslag...
  JIPPIE kind weer heelhuids thuis!!
  😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je het weer mooi beschreven, het brei- en haakfestival, Jeannet! En dan de prachtige foto's erbij. Compliment. Ook leuk om te zien dat die knopen van lapjes worden gemaakt. Ik had geen idee. Wat fijn dat zoonlief het zo prima naar de zin heeft gehad. Ik vond het zorgelijk, zoals hij vertrok met een groep met onbekenden. Eind goed al goed dus. Sterkte gewenst de komende week, maar dat zal wel lukken met het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een kleurrijke dag is dat geweest!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk kleurrijk blog. En natuurlijk had je zoon het leuk , Parijs is gewoon leuk! En met zijn positieve instelling heeft hij zich ook hier weer gered. Heerlijk, de camping vol, ik snap het wel, het is ook een leuke camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al die kleurrijke breisels. Wat gezellig !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Jeanet, weer genoten van je berichtje.
  Ben gaan Googlen op de linnensteek en kwam deze ook nog tegen van restjes sokkenwol.
  https://hetploegske.be/?p=13357
  Groet, Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat het schoolreisje voor Jorrit zo goed uitpakte! Wat een leuk wol evenement was dat, geweldig al die wolligheid door het stadje, inspirerend. Geniet van de zon en hopelijk ook veel gezelligheid deze week, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig die gebreide knoop van jou. En die sjaals die komt wel goed bij jou. Alle restjes kunnen erin worden verwerkt. Maar je eibolletjes geweldig om te zien hoor.fijn hé dat Jorrit weer na een leuk schoolreis weer veilig thuis Is, we zijn ook allemaal het zelfde hé die moeders.........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zo'n geheel gebreide stad! Altijd leuk als er zoveel mensen hetzelfde leuk vinden, of het nu wol is of lapjes.
  Nadeel van wol is wel... de motten!
  Die knopen zijn echt prachtig. Zo leuk om die te maken voor aan een wollen zelfgebreid vest.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kleurrijk blogje; ik hou ervan! Dat moet smullen zijn geweest op het haak- en breifestival, want wat zag dat er kleurrijk, creatief en wollig uit! Mooi ook, die gebreide knopen...
  Fijn, dat je zoon weer heelhuids terug is, en het ook nog eens leuk heeft gehad. Sterkte deze week, met de drukte, en geniet ook zelf tussendoor van het mooie weer.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat word je tich hebberig van dit soort blogjes! Niet de spullen maar de tijd, bijvoorbeeld om die knopen te breien; ben er helemaal weg van!
  En pioenen, die staan hier ook van de dag dat de eerste komen tot de allerlaatste!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. OOO wat leuk al die kleurrijke wolletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk om al die wol werkjes te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuke dingen zijn er gemaakt. Die schaapjes vind ik ook zo mooi.
  Is uw camping al helemaal bezet? We zoeken nog een plekje. Vanaf Hemelvaartsdag maar dat kan variabel. Heeft u nog iets?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited.Thank you.

  แตกใน xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet