Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 8 mei 2017

Vakantie weer over

De vakantie is weer voorbij, de Meivakantie, hier twee weken, dat is niet overal naar wat ik begreep, het is wel lekker, even twee weken je laten meevoeren op de dingen die zich aandienen en niet op de tijd en de wekker te hoeven leven, het geeft een beetje dit gevoel weer op ons minilandgoed.
Ik hou zo van dit soort tijdschriften, daar kan ik, zittend in het tuinhuis, omringd door de plaatjes die ik ook in het tijdschrift zie,
me helemaal verliezen in die práchtige Engelse romantische, en toch ook zo echte pure gezellige realistische sfeer, waar ik me zo graag mee omring.Voor mij geen vijftig tinten grijs, maar slechts twee.Hier rechts in mijn blogrol te zien.
Ik kwam er foto,s van velden vol van Blue Bells tegen, helaas heb ik geen velden vol van dit prachtige blauwe klokje, maar er staan er toch wel een paar her en der in de tuin,.
En wat er wel in overvloed is nu, zijn de appelbomen!Gelukkig na de vorst van de afgelopen tijd, want dat was even geen lolletje, er is veel bevroren, de toppen van de notenboom,
De Wilde Wingerd die over de schuur groeit liep "bruin"uit....jakkes, dus dat wordt afwachten,Alleen bovenop en aan de onderkant hing nog wat groenigs.We hebben toch nog wel elke dag de houtkachel stevig aan gehad met de noordoostenwind die achter op het huis stond,
Er waren wel wat regenachtige, koude en sombere dagen die opgefleurd werden door een duik in de stofjes te nemen, ik heb hier effen een randje vervangen, er zat eerst een ander randje, ik vond een mooier randje, korte pijn, en dat geeft meteen weer nieuwe moed en plezier om verder te gaan.
Ik ben er al best een heel stuk mee, elke dag een draadje is ook een hemdsmouw per jaar, of hoe zeg je dat ook al weer? Door de vele kleine stukjes cq naadjes wordt het wel een zware quilt.
Momenteel bloeit hier ook de Blauwe regen over het houthok, wat een pláátje! meer dan geweldig, , wat is het toch een prachtige plant. De zoete geur, meegevoerd door de zon en de wind als je er langs loopt, helemaal Country Leven aan Zee.
Dat is het ook langs de veranda, elk jaar weer een feestje om te zien wat de natuur nu weer voor ons in petto heeft, we doen er zelf niets aan, ( behalve niet wieden natuurlijk) vorig jaar waren het de papavers die spontaan opkwamen, en nu is het op het moment de paarse judaspenning
En langzaamaan kleuren de bermen in Nederland weer wit, wit van het kant van Mei, Meimaand, fluitenkruidmaand, het wordt minder, het is nu meer van Aprilmaand koolzaadmaand.
Ook mooi, zeker, dat intense, bijna fluoriserende geel, toch heb ik er gemengde gevoelens bij, het hoort niet bij mijn Mei beleving, ik zal er aan moeten wennen.Hier in de tuin koesteren we het fluitenkruid.
En zo kabbelde de week voort, we zijn zoals eerder gezegd als vanouds pannenkoeken wezen eten in Burgh Haamstede, foto van "mams en Zoonlief " , zet ik die wel of niet op mijn blog? Ik hou van narcissen, niet van narcisme.....maar okay, dit is wel een leuke foto zo van ons saampjes.
Als laatste zijn we gisteren naar de Zaanse Schans geweest, daar hingen een paar foto,s van mij op een tentoonstelling met het thema "jonge molenaars "  goh.....één ervan waren de billen van de een jonge molenaar in spé :O
Er was een toespraak van de directeur van de Zaanse Schans met een hapje en een drankje en na afloop mocht je je foto,s mee naar huis nemen. De fiets hebben we niet gewonnen, wel de eeuwige roem.
Natuurlijk gingen we ook bij de molens kijken, zoonlief is er onderhand een bekende geworden met zijn blonde krullen, verfmolen de kat is zijn favoriete molen.Hier wordt het krijt gemalen voor de grondstof van de verven.
En zo is de week weer om gevlogen, en volgend weekend, niet te geloven, maar dan is het nationale molenweekend, Neeeeee, eh, jaaaaaa!Tis echt, dus wie er zin heeft, er zijn landelijk zo,n 950 molens geopend voor publiek, dus altijd wel ergens één in de buurt van iemand, en anders kijk even HIER (klik)
Ik raad nog steeds met stip de Zaanse Schans aan, want ondanks alle toeristen van allerlei pluimage, blijft het een prachtige relaxte plek waar Nederland op zijn mooist in alle facetten voorbij komt,
in zijn weidsheid van de polders die overal zichtbaar zijn vanaf de Schans, en het water in combinatie met de huidige industrie.
Nog een laatste foto, en dan gaat "mams" het tweewekelijkse stof wat zo her en der wel is blijven liggen en plakken te lijf vandaag!

Hartelijk groetjes, tot volgende week, Jeannet

11 opmerkingen:

 1. Je quilt is prachtig ! En wat zal de jonge molenaar volgend weekend weer genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep
  Wow wat een geniet blog.. zalig!!
  En af en toe een foto van jezelf dat mag best hoor.. deze is weer een hele mooie!
  Om over je quilt nog maar te zwijgen.. zaaaalig!!
  Wat dat stof betreft dat ga ik dadelijk ook even te lijf.. fijne week knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bekend tijdschrift al vind ik de andere mooier --Landlove ook Engels.
  Ja deze foto zag ik ook voorbij komen alleen waren die 2 foto's een slag gedraaid op het scherm. Mooie foto's zijn het en die fiets was dan voor jouw molenaar in spe?
  Gezellige dag en succes met schoonmaken.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker 'country' genieten (ook bij jou ;o)
  Vroeger logeerde ik vaak bij opa en oma en die namen mij en mijn zusje regelmatig mee naar de Zaanse Schans!
  Enne ( kun je op mijn blog zien (o) mijn tante woont klem naast een molen :o))
  Blijft altijd bijzonder vind ik !

  Mooie plaatjes laat je zien !:o))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi je quiltje zeg. Je krullenbol zal wel weer heel erg genieten het volgende weekend haha. Gezellig blogje weer van jullie eigen country lijf toch..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk genoten dus deze twee weken. De jonge molenaar in spe kijkt wat benepen bij de mooie actie foto......Mooie sfeerplaatjes van de Zaanse Schans en de tuin, het is duidelijk al wat verder dan hier in het noorden. T fluitenkruid begint hier net en de blauwe regen laat nog op zich wachten....Mooie lapjes weer, dat randje staat er prima bij. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was twee weken in Frankrijk, maar dat was het niet warmer of minder nat dan hier. Even een andere omgeving, dat is wel heerlijk.
  Ik geniet van je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben een beetje later dan normaal met het lezen van jou blogje. Want ook hier moest dringend gepoetst worden. En dan lag het er nog niet eens twee weken. Lijkt wel of het tegenwoordig veel stoffiger is dan vroeger. Of ik niks anders te doen heb. hihi...
  Je verhaaltje en foto's waren weer om van te smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een oerhollands blogje weer. Heerlijk 2 weken zonder haast maar vol gezelligheid. Prachtfoto van jullie tweetjes. Fijn dat je 'm toch geplaatst hebt. Leuk toch... en heeft niks met narcisme te maken hoor. Alles met liefde :)
  En de Zaanse Schans... ik ben echt erg, maar ben er nooit geweest... Prachtige foto's, dus komt op mijn "ooit naartoe"-lijstje. En ik geniet elke dag van lange bermen en zelfs een groot veld vol met koolzaad... dan weet ik dat het nu toch echt langzaamaan wel warmer móet worden. De kantbloem is hier niet zo prominent aanwezig, maar ook prachtig in zijn fijnheid.
  Fijne week, Jeannet, en ja... als je van al dat moois om je heen wil blijven genieten moet er ook onderhoud gepleegd worden... door Mams :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk blogje, dat ik las tussen het opwaaiende stof van de met schuurpapier in de weer zijnde schilders rondom het huis. Fijn, even genieten van de rust bij jou in en om het huis, en aan de Zaanse schans. Wat mooi, dat fluitenkruid, veel mooier dan dat koolzaad. Je quilt wordt ook een plaatje, en helemaal goed, met dit nieuwe randje. Ook je selfie (o nee, saampie) met je zoon moet zo nu en dan kunnen toch? Dat is leuk voor later, als je je blog nog eens terugkijkt en je kind zo ziet veranderen. Daarom ben ik heel soms ook van de "saampies", niet van de "selfies"!
  Fijne week gewenst, samen met de 2-tinten-grijs-op-4-pootjes.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke foto van je met zoonlief!!
  Heerlijk bijgelezen bij je,..

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet