Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 15 mei 2017

Meimaand

Er zijn soms van die dagen, dat je al om 7 uur uit bed bent, omdat de zon roept, het weiland naast ons nog wit is van de nachtvorst, maar toch, je voelt dat de dag een belofte in zich herbergt...zo lekker in het opkomende zonnetje buiten, zo,n windstille serene ochtend
Dat zijn van die dagen dat je om half 8 al een stukje terras schoon hebt gemaakt, paar ramen gezeemd, en daarna even lekker kan zitten, je verwarmend in de ochtendzon, met de krant en een kop thee voordat de dag echt begint.
Die dagen zijn er dit jaar nog te weinig geweest, het is een koud voorjaar in mijn beleving, met af en toe een aardige zonnige dag, maar dan waait het hier weer zo hard aan zee. Woensdag was het zo,n dag, en ik dacht om een uur of negen......Pluk de Dag!
Richting Oostvoorne, via de binnenduinrand, kijken hoe ver de meidoorns al in bloei staan, via een schilderachtig fietspad wat nooit verveelt.
De bermen waren dikvol met fluitenkruid zonder een zweempje geel
En inderdaad, tegen de buitenranden van de duinen stonden er al een aantal in bloei,
Meidoorn, bloeit toch ook vaak eind april al maar het is zo koud geweest steeds dat dat ook wat later is.Het heeft zo,n typische, weeïge zoete geur, als de zon de geuren vrij laat komen, Mmmmm, zo MEI.
Nou dacht ik dat de Blue Bells waar ik het vorige keer over had, alleen maar in de Engelse Cotswolds voorkwamen in grote getale, dat heb je als je bladert in een boekje en je vergaapt aan mooie foto,s terwijl het moois in real life om je heen staat! Want ook in de duinen groeit het welig.
Als je vroeg op pad gaat, heb je vaak bijzondere ontmoetingen, want nee, dit is geen damhert uit eigen tuin, maar een reegeit gewoon in het wild gespot aan de rand van de duinen, nou, dan is mijn dag wel heel goed als ik dit zo tegenkom.
Prachtig in haar lichte rode zomervacht, en zo te zien drachtig.Onderweg passeer ik het openlucht museum de duinhuisjes, dit is hun laatst gebouwde huisje, helemaal in stijl
Dit is ook een huisje wat daar bij hoort, verscholen in het groen, gefilterd door het zonlicht wat door de tere beukenblaadjes heen speelt.
Ik passeer ook andere huizen, kolossale huizen, want ik zei het al eens eerder we wonen in het Wassenaar van het Westen, en dat is inherent aan (héle) grote huizen, waar je elkaar moet zoeken als je al thuis bent, daar zet ik maar geen foto van op hier. 
Ik richt me op het kleine, het bezielende, het pittoreske, van die huisjes waar je vanaf de buitenkant al vanaf ziet dat mensen er van houden, zonder het als statussymbool te willen etaleren.Wat te denken van dit schattige jaren dertig huisje, het kraaijennestje.....waarom zou dat er nou toch op staan he?
De doronicum bloeit geel in de duinen op sommige stukjes, en ik meende dat de gele brem alleen in Brabant zo mooi bloeide, maar ik kwam toch ook enige exemplaren tegen in ons eigen duingebied.
Het was weer geweldig fietsen zo in die oorverdovende stilte, met de roep van de koekoek op de achtergrond,
Vlak bij huis spotte ik van de week nog een paar lepelaars die daar s,avonds komen eten
Ze zeven  met hun grote, brede platte snavels het eten uit het water.
En toen kwam ik thuis, kopje thee gezet, nagenieten van mijn fietstocht, en wat stond er op het theelabeltje? tja......Pffttt.....wat een dilemma.....ehhh, waar zou ik eigenlijk niet 10 minuten gratis willen winkelen? dan ben ik sneller klaar, euhhhh.... de Action, hahahaha, jakkes Darrie....maar voor de rest.
Deze foto valt wel heel erg uit de toon bij dit oer Hollanse blogje.........maar ik heb vanmorgen in alle vroegte zoonlief op de bus gezet, hij gaat met school een hele  week (!) naar Parijs! 24 meisjes en 4 jongens, waarvan hij er niet één kent en slechts één docent bekend is bij hem......we gaan het horen hoe dat zal bevallen.......ik vind het wel heel knap om dan toch mee te gaan, want ik zou het hem niet nagedaan hebben.

Fijne week allemaal weer, enne, Pluk de dag! hartelijke groetjes, Jeannet

16 opmerkingen:

 1. Piep
  Shalom
  Wat een prachtige fietstocht, blij dat ik achterop mocht!!
  Heerlijk!!

  En dat jouw zoon een kanjer van formaat is,daar zijn wij heel zeker van.
  Mooie week.. knuf knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven Jeannet..en de foto's prachtig !
  Ook hier schijnt het zonnetje..fluiten de vogels...inderdaad een nieuwe mooie dag !
  en laat ik nou toch een paar dagen vrij zijn..dus niks geen snel snel....maar lekker met een bakkie genieten van het mooie weer...
  Fijne dag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een heerlijk begin van de week met jouw sfeervolle Blog !
  Ik woon in Brabant maar zie altijd dat jouw buurt ook heel mooi is.
  Jorrit slaat zich er wel doorheen en zal vast genieten van z,n reis. We lezen het wel volgende week.
  Groetjes, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi is het nu buiten met het tere groen aan bomen en struiken -Genieten! De meidoorn begint hier in de tuin ook te bloeien -heerlijk deze geur en jeugdsentiment.
  Stoer van Jorrit om mee te gaan. Dat zou ik vroeger niet gedaan hebben.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk blogje weer, en wat is het lang geleden dat mijn dagen zo begonnen, met eventjes "me-time" voordat het weer "their-time"werd.
  Prachtige foto's van een afwisselende fietstocht! Heerlijk, en wat een prachtige meidoorn. Geen wonder dat je even gaat kijken naar de bloei. 't is maar kort, dus je moet het waarnemen. Dat is trouwens ook met dat heerlijke fluitekruid. Op naar warmer weer, en jij ook een fijne week, Jeanet.
  Oh ja.... wat een móed van die jongen. Ik weet zeker dat die vier meiden smelten voor die krullebol van jullie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke fietstocht, ik heb het liedje van Daniël Lohus meteen steeds in mijn hoofd (wordt hier veel gedraaid) Fijn dat we even bij je achterop mee mochten. Altijd spannend voor ouders en kind zo'n stoere schoolreis. (hopelijk wat contact via de mobiel?) groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed begin van de maandag, jouw blogje kan zo in de Country Living! Geniet van het leven dichtbij huis.
  Gr. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo dat was een heerlijk fietstochtje. Kan er weer een weekje tegen.
  Knap van je zoon dat hij dat durft zo helemaal alleen met allemaal onbekende naar Parijs. Maar het komt vast helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Jeannet.
  De natuur is op zijn mooist nu, en wanneer de zon dan ook aanwezig is genieten we dubbel.
  Een fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja
  🌞🌞🌞

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo effe een bakkie gepakt en je Blog gelezen, heerlijk mee gefietst met je hoor door al dat mooi,'s. Heerlijk hé die rust op zulke weggetjes toch?...............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb even virtueel met je meegefietst en van de mooie, stille, vroege tocht genoten. Je foto's zouden niet misstaan in een magazine, zo mooi. Heel bijzonder, je ontmoeting met de reegeit..
  En het gaat vast goedkomen met je zoon in Parijs, want 4 jongens bij zoveel meisjes krijgen meestal volop aandacht.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk gezellig logje en wat een schitterende tocht heb je gemaakt! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Love your pictures,beautiful!!! I took like looking at houses but cozy cottage types are my favorite❤❤. Always enjoy your flowers.

  Hug's, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige fietstocht heb je gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. prachtige foto´s , ik heb ervan genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Thank for your very good article.! i always enjoy & read the post you are sharing!

  jav

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet