Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 5 februari 2018

Februari

Februari is genoemd naar de Romeinse god Februus, de god van de onderwereld. Bij de Romeinen was februari namelijk de maand van de grote reiniging en boetedoening.De Romeinen telden de eerste twee maanden van het jaar helemaal niet mee, ze begonnen pas bij Maart, is me dat wat, gaat het leven nog harder voorbij!
Nou, hoe we het ook allemaal zien, Februari, deze februari zal koud worden volgens de weersvoorspellingen. De schaatsen kunnen uit het vet....... Januari leek wel lenteachtig, al was het somber en nat en grijs en regenachtig, het was wel zacht, en we hoorden de vogels elke morgen luider zingen.
De roodborst zit vlak voor mijn raam en kijkt brutaal naar binnen naar wat zich achter het raam af speelt, in de winter hebben we een mooi uitzicht over de velden. Prachtig fotogeniek vogeltje, en dat is deze ook, de fazant.
Al valt het niet mee om ze te fotograferen, ze zijn schuw, en als ze eten doen ze dat met zo,n snelheid dat ze nooit stil zitten, maar mooi zijn ze, prachtig met het zonnetje op hun veren.Ik dacht dat ik deze winter mijn shawl niet meer nodig zou hebben, dat zou dus anders moeten zijn naar de voorspellingen
Het is een heerlijk werkje, s,avonds naast de houtkachel voor het programma Binnenstebuiten ( wie kijkt daar nog meer naar) Rustmomentje van de dag, kwart voor 7 op NPO 2, mooie reportages, prachtige interieurs maar bovenal, bijzondere bevlogen mensen.En over het interieur gesproken, ook nog steeds een hobby van me....
Volgens de interieurbladen wordt de komende tijd het Wabi Sabi principe, wat ik al járen aan hang,doorgevoerd in de interieurs, niet perfect, en toch mooi, of juist mooi, de schoonheid van het imperfecte,gekreukt linnen, vaasjes met een beboterde uitstraling, mooie dingetje uit de natuur.
Stoffen met een oude verschoten vintagelook, wie houd er niet van? Alles van weleer, komt weer......Juist in die Engelse woonbladen staan veel reportages van die prachtige authentieke sfeer die ze daar zo mooi weten  neer te zetten. Wollen plaids, puur linnen, echt keramiek.
Ik kreeg spontaan zin om die simpele en eenvoudige handschoentjes te gaan breien, en die beker links, toch ook helemaal Wabi Sabi en daarom zo mooi? Ze weten het wel daar in Engeland.Zelf ben ik ook weer verder gegaan aan het naaien van de ninepatchblokjes, 
Ik doe dat met het bekende ketting naaien, achter elkaar, en dan hangt er een hele strook achter mijn naaimachine, tenminste, dat is de bedoeling.......dan moet niet het garen in de spoel op zijn........hij was fijn.....alle blokjes lagen op de grond, los van elkaar..........Als we allemaal elkaars stunteligheden eens wisten denk ik wel eens, je ziet een prachtig eindresultaat op FB, maar je weet niet wat eraan vooraf ging.
Afgelopen weekend kwam ik dan toch ook een smoothieflesje tegen met het welbekende mutsje! Leuk, de mevr. die dit gebreid had, stond erbij, die had al 1100 ( ! ) van deze mutsjes gebreid, het was van die actie van breien voor ouderen, ik doe er ook aan mee, maar had nog nooit een echt mutsje gezien in de supermarkt, en heeee......
Hoe toevallig.......kom ik op "het NET", dat welbekende "Net"....het WWW.....twee van deze schattige oude eierdopjes tegen van Society ceramique, vlak bij, in Brielle....zelfde kleur als het mutsje, tss.....ophalen natuurlijk, nu nog even zoeken naar nog zo,n zelfde groen mutsje!
In de duinen zag ik een mooie stapel hout liggen, overblijfsel van de storm van vorige week, mooi sober plaatje, toch ook Wabi Sabi? We maken ons op voor de kou, hier giert op het moment dat ik dit schrijf een ijskoude noordoosten wind om het huis,wel een zonnetje dat wel, dus binnen heerlijk! Ik doe niet aan warme truiendagen, ik heb een erge hekel aan kou en zeker in mijn huis, dus ik stook de kachel nog wat extra op 
en geniet onder een wollen plaid van het mooie uitzicht in de tuin, de winterakonietjes, de sneeuwklokjes en de krokussen die langzaam komen, en van het uitzicht op het beest.
Hoe koud het ook zal worden, wat ze ook zeggen over de verstoorde natuur ( waar ik niet in geloof) ik kwam een spreekwoord tegen, Ook al zullen we alle bloemen plukken, de lente zullen we niet tegenhouden, en zo is het maar net, doordenkertje.Geniet er allemaal weer van deze week!

Hartelijke groet, Jeannet

21 opmerkingen:

 1. Weer genoten van je blogje op de vroege maandagochtend. Ik hoop zo dat het niet al te koud wordt. Ik kan daar heel slecht tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was weer fijn lezen bij je ..genietend van de foto's...een fijn begin van de week !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Binnenstebuiten wordt hier ook trouw bekeken, heel leuk
  programma.
  Wabi Sabi is ook mijn ding, mooie vervaagde kleuren,
  oud keramiek, vooral met bloemen en planten erin
  en rommeltjes uit de natuur, ik geniet er enorm van.
  Wat mij betreft mag de kou ook komen, ook genieten!
  Fijne week,
  groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De schaatsen onder.....werd het maar zo’n feest! Ook hier is de lente in de natuur begonnen, de eenden waggelen in tweetallen door de tuin en overal sneeuwklokjes en vroege narcissen. En die warme truiendag...hoeft hier nooit, de AGA geeft altijd genieg behaaglijke warmte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een warm blogje op deze koude maandagmorgen.Binnenstebuiten wordt ook hier met plezier bekeken.Hartelijke groet, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig blogje weer met mooie foto's zeg. Die laatste foto he, ik gooi in gedachte een dekentje over het beestje heen, zo alleen...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Piep
  Heerlijk om weer te mogen lezen meid..
  En ha hoor die lente komt.. die houdt zelfs de beste kunstenaar niet tegen..
  En jouw Wabi Sabi.. heerlijk..

  Net effe buiten mijn kippetjes een proper huishe gegeven , extra laagke stro tegen de kou, weer even de wereldproblematiek besproken met de dames.. ik kan er weer tegen..
  Fijne week knuf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja “binnenste buiten” is hier vaste prik.. kijken we s middags want s avonds is 7u nieuws..
   Mooi programma..

   Knuf

   Verwijderen
 8. Kan niet wachten tot de schaatsen van zolder kunnen. Niet dat ik pootje over kan schaatsen maar gewoon glijden door de natuur. Genieten van de rust en de natuur. En een compliment voor je blogje ik heb net als iedere week weer genoten...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Was weer genieten van je blogje fijne week Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kijk er naar, maar één keer in de week kijk ik 5 afleveringen achter elkaar op NPO gemist, dat komt omdat de baas naar iets anders wil kijken! Lol!
  Verder geniet van de natuur in mijn tuin, een egeltje dat onderdak heeft gevonden in het speciaal voor hem gemaakte huisje, de vogels die voer komen halen en de eerste krokusjes in mijn bloembakken en de knoppen in de struiken. Even een koude periode (dus ik draag wel dikke truien) en veel kruipt weer terug in zijn schulp, maar de lente komt heus wel! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Altijd gezellig om even op jou blog te komen lezen! Groetjes uit België

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook genoten van het Engelse tijdschrift en genoten van het kannetje met sneeuwklokjes er op.
  De wilde roos voor loopt al uit met groene blaadjes en dat op het noordoosten!
  Soms kijk ik wel naar Binnenste Buiten maar lang niet altijd en de recepten zien er heerlijk uit maar vaak met ui paprika en ander spul wat ik niet verdraag.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jij ook weer een mooie week gewenst Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig blogje en een rustmoment op een drukke maandag. Je quiltblokjes zijn mooi (en ik zag, dat de top zelfs nog mooier is) en die Engelse magazines mag ik ook graag lezen. Zijn de smoothies met de mutsjes er weer? Dan ga ik er weer wat aanschaffen, net als ieder jaar.
  Fijne week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo, Wabi Sabi rust hier ook in huis, genoten van je heerlijk verhaaltje.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zie het al voor me, al die vierkantjes op de grond ipv aan elkaar. Ha, ha....
  Koud was het zeker gisteren, maar 's middags hebben mijn vriendin en ik toch een prachtige, voor ons nieuwe, wandeling gemaakt. Hier vlakbij. Een rondje om molen de Steendert. Zo mooi! Geen auto die daar kan komen. Als fietsdoel kende ik het wel. Heerlijk was het.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk en prachtig blogje weer :o)))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. I like the brown pot you have the flowers in. I like that color of pottery.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังชีวประวัติ

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet