Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 26 februari 2018

Voorjaarsvakantie

Het is hier voorjaarsvakantie, al is er opeens, van het voorjaar, niet veel meer te merken, we krijgen een dikke staart winter, de elfstedenkoorts laait zelfs weer op......daar zat natuurlijk niemand meer op te wachten, want we willen allemaal lente
We willen zon, we willen weer af en toe met een kop koffie buiten op een terrasje kunnen zitten, okay, misschien nog net met de jas aan, maar zitten willen we , en wel buiten.
Helaas, pindakaas, of nou ja, dat weet ik eigenlijk ook niet, als ik denk aan voorjaarsvakanties in februari dan denk ik aan regen, paraplu,s, grijzigheid en mist, en daarbij vergeleken is dit natuurlijk héérlijk weer!
Dit wil ik ook even met jullie delen, onvervalst lente, en kunst, en dan denk ik, wat is nou kunst? Dit is geschilderd door het zoontje van mijn vriendin, toen een jaar of 6, op de kleuterschool.
Kom er nu nog maar eens om op die kleuterschool dan.Het was in de tijd dat een kind nog kind mocht zijn, dat het niet belangrijk was dat de twee en driejarigen peuters van heden ten dagen moeten leren rekenen ipv tekenen. De kleuren en de gehele compositie van deze tekening troffen mij recht in mijn hart, alles klopt in mijn gevoel, en is het dan kunst?
Dat blijft een interessante discussie, kunst......is dat alleen als iets je raakt, als het iets met je doet, en dat kan dan zelfs een rode stip op een geel vel papier zijn, dat is voor iedereen verschillend, ik kwam laatst deze bestipte stenen tegen, gewoon stenen, die je met een speciaal stippertje zo kan versieren, ik vind ze prachtig!En is het kunst?
En dat vind ik ook van deze lentestofjes met die haasjes, ik zag er al mooie strikzakjes van met paaseitjes erin.Gelijk maar begonnen.....
Het huis wordt langzaam toch al een beetje in paassfeer gebracht.
Wij zitten een paar dagen ergens anders in de voorjaarsvakantie, in Batenburg aan de Maas, vlak bij Nijmegen, in zo,n heerlijk sfeervol huisje van het Geldersch Landschap, en echt, jullie geloven het niet.....aan de Molendijk.......en waarom heet een dijk de Molendijk....juist ja.........omdat we uitzicht hebben op een ruïne, hahahaha, zoonlief heeft het weer DIK voor elkaar ;)
En om het over een molen te hebben, ik heb afgelopen week het molenquiltje voor hem inmiddels wel opgeregen, gedubbeld, .......dan komt het naarste klusje, voor mij dan, dat doorquilten....Pfttt....kon ik hem dat nou zelf maar leren.
Laat hij maar lekker naar die molen gaan woensdag, de schijnt de koudste dag te worden,....die wieken draaien ook zonder mij wel in het rond, ik hou het hier wel uit, zonnetje, stoeltje, voetenbankje, boekje, thee, taartje, breiwerkje, krantje,uitzicht op de ruïne , het kon voor het moment zat slechter. ( hoop ik dan he, we zitten er nog niet....)
Verder naai ik momenteel driehoekjes, héél veel driehoekjes, simpele driehoekjes, die wel moeten passen natuurlijk, soms is het simpele gewoon even genoeg, wel van dat mooie ruitstofje, mooie Hollandse driehoekjes, ik heb me bedacht dat ik voor de achterkant van deze quilt dat streepstofje wat ik ergens hier boven liet zien ga gebruiken, ook helemaal Hollands.
Ik zou zeggen, fijne week allemaal weer, volgende week vertel ik hoe het leven was rond Nijmegen, en in Batenburg, schijnt een heel leuk oud stadje te zijn met slechts 650 inwoners, we gaan het beleven.Ik heb nog wel even voor de zekerheid gecontact of het goed warm te stoken was.......
Enne...... het zou koud worden, Siberisch koud, Noordooster windkracht acht over de Maas...........nou, een slimme plattelandsmeid is op alles voorbereid.........ze garanderen warmte tot min 20 graden! Brrr....O ja, vriendin zit met man en zoon in ons huis bij de lekkere houtkachel, het damhert en de kat te vertroetelen........

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

16 opmerkingen:

 1. Koud dat wel maar heerlijk met de zon erbij.
  Heel veel plezier, volgens mij prima uit te houden met zulk mooi uitzicht.
  Laat het deze week maar lekker winter wezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er niet verkeerd uit daar in jullie vakantie huisje. Mooi uitzicht en dan allerlei heerlijkheden om je heen en bijkomen van de griep. Veel plezier en het wordt een zonnige week.
  Leuk je Paaszakje met de haasjesstof -zover nog niet maar wel een bos forsythia die staat te stralen in de kamer. Gisteren hebben de engeltjes poedersuiker geknoeid en het is -5 graden buiten met een heerlijk warm zonnetje om je in te koesteren.
  Fijne vakantie
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tijd daar in het 'Geldersche'!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Piep
  Oh oh dat wordt een prachtweek!!

  Eerst en vooral ben ik verliefd op het paas-ei-zakje wauw.. mooi door eenvoud, maar ben jij een toppertje in!


  De molenquilt.. oh oh wat ben ik benieuwd
  De virussen zijn hier zo ongeveer vertrokken.. lastig als die geen vertrekdatum opgeven hoor
  Ik ga het huisreglement wijzigen..:)

  Dus kom ik snel om een bakje zwart goud en gezelligheid


  Geniet met volle teugen en laat die wieken maar zwieren jij zal je niet vervelen

  Knufknuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind dit toch wel heerlijk weer hoor, lekker zonneke erbij. Regen gaat veel sneller vervelen toch. Jullie lekker genieten daar. Ben benieuwd naar je belevingen volgende week................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier op de molendijk. Mooi die molenquilt.
  Tja wat is kunst, ik denk dat dat heel persoonlijk is, die stenen zijn ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet van het weekje weg, mooie locatie lijkt me. Veel plezier, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O :o)) Ik vind de tekening ook ...prachtig ! Erg lieve kleuren ook bij elkaar gewoon de hele tekening ! ( door het zoontje van je vriendin getekend )
  Als het je (mij) raakt is het zeker ...KUNST (o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inmiddels zul je wel heerlijk in het huisje op de Molendijk zitten genieten van het uitzicht op de ruine, en met dit zonnetje is dat zoveel fijner dan met regen. En zo te zien ben je goed voorbereid op de kou, met die mooie laarzen. Wat ik ook meer dan mooi vind is die tekening: ik vind het gewoon intuitieve kunst en een geweldig aangeboren kleurgebruik. Waar quilters soms uren over dubben, pakt een kind gewoon het juiste, puur op gevoel. Misschien zijn veel volwassenen dat pure gevoel kwijtgeraakt door het over-beredeneren. Je Paasei-zakjes zijn echt zo mooi, net als de driehoekjes-rand!
  Een fijne vakantie gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb ik weer genoten van je blog. Ik moet bekennen dat ik dit winterse weer heerlijk vind. De kou, het droge en de zon. Ik wandel nu elke dag. Dat doe ik in de zomer niet. Dan weet ik me geen raad met die hitte. Nu kun je je nog kleden op deze koude. Maar mijn favoriete seizoenen zijn toch wel de lente en herfst. Geniet lekker van je vakantieweek en wat ziet dat heerlijk uit, die stoelen achter glas. Lieve groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne vakantie en wat heerlijk dat je oppas aan huis hebt. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat lekker hé, die kou! Mij is het niet snel koud genoeg. Wij zitten in het zwitserse en genieten van -28 boven op de piste op 3000 meter! Geweldig, als je de goede kleren aanhebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig schilderijtje van de boom!
  een hele fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังชีวประวัติ

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wooo.... wat een leuke laarsjes.... wil ik ook....:)....

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.