Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 29 januari 2018

Een beetje van dit, en een beetje van dat....

En zo wordt het toch nog wat. Januari is weer haast voorbij, nog drie dagen, vergeten is het vuurwerk, de knallen en de champagne die de komst van een maagdelijk nieuw jaar aankondigden en het oude uitluiden, we zitten al weer in ons dagelijkse ritme, althans, de meeste van ons.En dat is ook weer fijn.
De lente komt er aan, de winter lijkt deze keer overgeslagen te gaan worden, 
We horen weer het eerste lied s,morgens vroeg van de merels en de mezen bij het krieken van de dag,het allereerste vogelgeluid is een heerlijk geluid, zoiets als de eerste asperges, en aardbeien en tulpen en katjes natuurlijk.
Je moet er niet aan denken dat het eens niet meer zo zou zijn, het kan een andere "kleur" hebben, zeker, je kan het horen in een andere context, al naar gelang je gemoedsrust is,minder intens, of juist intenser, maar het komt gewoon, elk jaar weer.
Ik ben nog druk met de familiegeschiedenis, dat is me toch ook wat hoor, ik heb geloof ik al ruim 100 pagina,s materiaal, en het brengt me op plekken waar ik anders niet zo vaak kom, op de oude begraafplaats Maria Rust in Rockanje, ik had er overigens een bijzondere ontmoeting met dit egeltje die ook heerlijk rondscharrelde in het schaarse zonnetje.
De begraafplaats is onlangs helemaal gerestaureerd en van de ondergang gered door een groep vrijwilligers, de steentjes die eerst geruimd werden door de gemeente zijn weer helemaal opgeknapt, heel bijzonder,Ik heb wel iets met oude begraafplaatsen,het is een tijdsbeeld wat zich daar ontvouwt van meer dan een eeuw geleden.En er liggen veel familieleden van mij begraven.
Er zijn van die weken, die voorbij vliegen, en dat je aan het eind van de week zegt, jeetje....waar heb ik mijn tijd aan besteed? Zo,n week was het hier ook afgelopen week, en Boudewijn Betzema, een dichter die de dagelijkse zaken altijd prachtig weet te verwoorden, schreef er dit treffende gedicht over....het was weer pijnlijk herkenbaar.........
Goed, er was gelukkig tussendoor nog wel een moment om met een vriendin face to face in een tête a tête moment ergens een heerlijk kopje Orange thee te drinken in Ouddorp, wat ook steeds leuker wordt. In Hartje van Holland, mooie serene sfeer, mooie spullen, heerlijke zelfgemaakte taarten.
Tussen het wachten op de beloofde telefoontjes die natuurlijk meestal uitblijven behalve als je net even de post gaat halen buiten......brei ik Zennnn aan een sok voor een vriendin.
En zorg ik voor het overgebleven damhert, ik krijg er regelmatig vragen over, hoe het met haar gaat, ik weet eerlijk gezegd niet wat ik er van moet zeggen, gemengde gevoelens.....je weet niet wat een dier alleen doormaakt en voelt, tuurlijk zorgen we heel goed voor haar, maar soms denk ik, ze was misschien  beter af geweest in de eeuwige jachtvelden samen met haar maatje dan in haar eentje in onze tuin.
Ik had een paar weken terug een afgevallen tak van de oude perenboom tussen de amaryllissen gezet, en o wonder.......daar kwam me toch een mooi teer en perfect bloesembloemetje uit! Geweldig.Ik heb er ademloos naar staan kijken.
Met het jong verliefde stelletje achterin op de camping gaat het nog heel goed, prachtig hoe die zwanen vaak synchroon zwemmen, of lopen, of kijken
Ik ben ooit, ergens in oktober van het vorige jaar aan een lentequilt begonnen, in de herfst, hoe verzin ik het, past niet zo bij het seizoen en dat is toch een beetje raar werken, van de week kwam ik hem weer tegen.
Ik had hem al helemaal gesneden, moest hem alleen nog "even" in elkaar zetten, nou, in plaats van in elkaar gezet is hij in elkaar gezakt en in het welbekende laatje beland, hoog tijd om hem eruit te halen.
Want ik weet zeker, als hij klaar is, is het een hele mooie eenvoudige  tere lentequilt, met mijn favoriete stofje in de randen, het ruitje, wat ik overigens steeds vaker zie opduiken bij collega quiltsters.........
Op naar de volgende week, naar Februari, genoemd naar de Romeinse god Februus en wie dat precies is dat vertel ik volgende week, fijne week allemaal weer!

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

22 opmerkingen:

 1. Leuk verhaaltje weer, en wat wordt dat lentequiltje leuk!!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om jou verhaaltjes te lezen.De tijd vliegt en het gedicht is maar al te waar. Je lente quilt wordt heel mooi en het hangt ook zo leuk in de boom.
  Fijne week, groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kan de natuur ook zijn hè zoals met de tak van de peer -zo teer en zo mooi. En dan dat contrast van de bloesems met de zwarte zwanen.
  Grappig dat je oma? Arentje Hazelbag op bijna dezelfde datum als mijn oma is geboren.
  Veel plezier met je lente quilt.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig blogje weer Jeannet.
  Lees het altijd met plezier. Zo waar wat je weer schrijft. Dat zo simpele quiltje dat word me toch mooi zeg. Met die mooie zachte kleuren ga zo door...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is zeker een heel mooie lentequilt-in-wording, en zonde om in een laatje te houden. Heel lieve kleurtjes, met jouw favoriete rode ruitje erin, dat zowaar een hype schijnt te worden. Heb weer genoten van je prachtige foto's!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genoten van je blogje! Fijne week Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt vast weer een prachtig quiltje Jeannet! Fijn blog weer en mooie foto's. Ik moet toch maar eens af van mijn weerzin om lentebliiemen in de "winter" te kopen! Je tulpen staan er prachtig bij en uiteindelijk worden ze toch wel gekweekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat wordt vast een mooie lentequilt Jeannet! Gezellig blog en mooie foto's weer. Ik moet maar eens af van mijn aversie tegen lentebloemen in de "winter"! Die tulpen worden toch wel gekweekt en ik vind ze zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig quiltje!! Ben ook gek op ruitjes, randen, achterkanten en bindings....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat word zeker een heel lief quiltje aan het worden. Even doorwerken en je kan er onder kruipen als je in het eerste lentezonnetje kan zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk al die lente bloemen, kan ik ook zo van genieten in deze tijd.
  Ben ook helemaal weg van die mooie zwarte zwanen, een genot om naar te kijken. Straks misschien zwarte kuikentjes?
  Je lente quilt ziet er mooi uit, lekker eenvoudig en gezellig.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke quilt, lekker simpel daar hou ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat wordt die lente quilt mooi. Er was laatst hier een mede quiltster en die liet een paar van haar mooie werken zien en ik riep meteen: Ooohhh Jeannet kleuren. Prachtig. Ga van deze week genieten. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het blijft altijd leuk die nine-patchblokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij het zien van de foto van de grafsteen dacht ik direct, die ziet er nog goed uit. Een paar regels verder las ik hoe dat komt. Hier in Tiel, tegen het centrum aan is ook een zeer oude begraafplaats, ter Navolging, welke door vrijwilligers wordt onderhouden. Deze dateert uit 1786. Er zijn 3 begraafplaatsen in Nederland die ouder zijn.
  Wat een lekkernijen en een lief lentequiltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig lente-quiltje in wording.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Such pretty pictures today. Love the windmill piece.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig weer allemaal....fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Jeanner, hoe mooi kan het zijn.... lekker simpel met een prachtige uitstraling..... en het randje?! Super. Lieve groerjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Always so fun to see the pictures on your lovely blog. The tulips are a joy and I just love that quilt pic there at the end. The sawtooth border is perfection!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังชีวประวัติ

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet