Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 26 maart 2018

Pasen

Wat boffen wij toch dat er nog kassen zijn rondom ons heen waar je de mooiste en de heerlijkste dingen kan kopen! De gemeente en de provincie denken er helaas anders over, die zien liever iets heel anders ipv de in hun ogen ontsierende kassen
Maar die  hebben denk ik nog nooit het plezier beleeft aan de schitterende Amaryllissen, de eerste boontjes vers van de kweker, de verse komkommers, de lambada aardbeien, en natuurlijk de eerste kersen uit de kas, en om het maar niet te hebben over elk jaar weer,deze prachtige ranonkels,
allemaal in die landschapsontsierende kassen gekweekt, nou, ik ben er "Keiblij" mee, met die kassen, en met de producten, hier, in het "Aerdenhout van het Westen" zien ze liever grote landhuizen met dito hekken eromheen, landgoederen is de nieuwe trend, die zijn er dan ook volop te koop hier in de omgeving.......enfin, laat ik er maar over ophouden, want ik ga politiek bedrijven.
En als er iets is wat je niet op een gezellige blog moet doen is het praten over politiek, geloof en vast nog wel een paar onderwerpen, want smaken verschillen, maar goed, het is dus wel duidelijk dat wij hier liever de kasproducten smaken ;) en de echte plattelandsbeleving houden, oeps, ga ik weer.......
Wat anders, weten jullie hoe lang 10 cm breien duurt aan een project wat bijna klaar is als de wol voor een nieuw project ligt te lonken? Nou, ik wel......erg lang, te lang......( tis dus nog niet klaar) ik kon het niet laten hoor, al vast de wol op bollen winden, en tja, als die bollen er dan liggen.....minstens een proeflapje breien om te zien hoe het zich houd, hoe het voelt en matcht met elkaar,
handgesponnen en gekocht, maar allebei van een prachtige, aardse, rustieke kwaliteit, zo puur, zo echt, ik wordt hier heel erg blij van, van het breien met zulke echte wol in deze vaak vervreemde wereld waar ik de helft niet van snap. Ik heb  het proeflapje precies zo gebreid hoe het er staat, letterlijk, donkere hokjes, donkere wol, lichte hokjes, lichte wol, zo zagen de grijze hersencellen dat nou eenmaal......
Maar o wee......in het boek stond het op de foto toch wel anders......héél goed dat ik dit keer een proeflapje heb gebreid, want ik wil wel de blauwe kleur als hoofdkleur. En oh, wat is dit leuk!! Echt helemaal schaap, onregelmatig, mooi van dikte, dit inbreien is toch wel mijn ding hoor, en dat blauw, ik hou er van.
Ik zeg het nu al een paar jaar, dit jaar sla ik de kas over......en toch, elk jaar weer trap ik erin, het is natuurlijk superleuk een kasje, zeker, maar als ik nou de enige ben die sla, radijsjes,komkommers en tomaten eet, want dat groeit het beste, het is wel erg leuk en overzichtelijk werken in een kasje, en zo lekker zennn ( je kan er zitten, breien, lunchen, koffie drinken en mijmeren over het leven......)
Dus ik ben weer gezwicht, kas en terras schoon gemaakt, zoonlief de ramen gezeemd, bak vol van allerlei soorten sla, 4 soorten 24 kroppen, 15 cent stuk, allemaal tegelijk goed natuurlijk......enfin, en wat andijvie, daar houden ze hier wel van, stamppot andijvie, en laat ik daar nou niet van houden.......maar die ramen, fantastisch, zo mooi blinkend, ik geloof dat ik een vakantiebaantje voor hem weet ;)
Bijna Pasen, nog een kleine week, leuk altijd een gezellige, leuke en drukke tijd van het jaar, we krijgen vriendin met man en zoon te eten, leuk! Bakken en braden zouden ze hier zeggen, het leukst is toch zelfgemaakte dingen, een ijstaart is zo gekocht, tuurlijk, maar een zelfgemaakte bitterkoekjespudding kan er niet aan tippen, en dat geld eigenlijk voor alles,
Wat je zelf maakt, heeft toch meer waarde, of het nou een breiwerk is, of een quilt, of een overheerlijk tomatensoepje, alles waar met bezieling aan gewerkt is, geeft een dubbele voldoening, tuurlijk ,het heeft zijn grenzen, na drie keer een megagrote, maar na twee dagen al gortdroge paasstol annex kerststol te hebben gebakken, kopen we die nu weer bij de bakker, je moet wel dat doen waar je goed in bent natuurlijk.
De dagen zijn een uur langer geworden, ( en de ochtenden een uur korter, das wat minder....) het is goed te merken, het acht uur journaal kijken we weer zonder de lampen aan te hebben, zoonlief en ik gaan de fietstochtjes na het eten weer oppakken, door de eindeloze polders, vergezichten, duintjes en langs het strand.
Wat ik nog wil zeggen, is dat het andere damhert, waar we voor zorgden, ook is overleden, afgelopen zondag, drie maanden na zijn maatje, jammer natuurlijk, maar beter voor het dier, oud, alleen gebrekkig, wat heb je dan nog van het leven te verwachten als damhert, en als mens ook denk ik vaak.
Dus geen leuke verhaaltjes meer over de "Dames Damhert" Ik wens iedereen fijne paasdagen toe, met hopelijk een fijn zonnetje waar we allemaal zo naar verlangen, want met dat griepgedoe zijn we nu wel klaar.
Hartelijke creatieve groet, Jeannet

11 opmerkingen:

 1. Leuke Paaskaarten heb je gevonden en die ranonkels -zo mooi!
  En op je schone kas ben ik jaloers -hier vol met spul en bramen -��
  Ach wat zul je de damhertjes missen maar het is ook zoals je zegt als je oud bent en krakkemikkig dan is het goed zo.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig die ranonkels zeg, zo mooi zacht van kleur. Ach toch dat dam hertje, je zal ze missen zeg. Maar ben flieft op je schitterende breiwerk, ga zo door...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig verhaal op de maandag. Lekker bakken en koken eind deze week. Ik zal eens zien of hier ook ranonkels te koop zijn. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou graag een kastje willen hebben de pure smaak van alles wat je zelf teelt heerlijk.
  Heerlijk om je breiwerk te zien vorderen mooie kleuren gebruik je.

  Gr Jozien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Droevig nieuws over het damhertje... Maar ze heeft bij jullie toch nog een goed verzorgde oude dag gehad, dat is mooi, al zullen jullie ze wel gaan missen. Prachtig, je breiwerk, zo kunstig! En in blauw als hoofdkleur mooier dan in wit. Je ranonkeltjes zijn ook zo mooi, in deze tere kleur roze. Geniet ervan, net als van de voorbereidingen voor de Paasbrunch; de kaarten zijn alvast geweldig! Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Piep
  Tjiens deze ochtend al gereageerd.. blijkbaar niet gelukt..

  Droevig van het damhert... wij zagen hem dan nog bij ons bezoek aan je..

  Je breiwerk.. wow.. dat kan zo in de landleven..
  En je ranonkels.. beetje jaloers want die hebben we hier niet.. zo mooi!!
  Wat de eerljke producten betreft.. helemaal gelijk.. wij ook liever niet van het kant en klare.. wordt zo verschrikkelijk ziek van al die E’s.. bah..

  Lekker bij de plattelandswinkel en de echte slager ..

  Fijne week
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah...dat is nou sneu, geen damhertje meer bij jullie in de tuin, maar misschien is het voor haar beter, is ze niet meer zo alleen.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij en je familie ook hele fijne Paasdagen met hopelijk lekker zacht weer en zonnetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook voor jullie hele fijne Paasdagen. Sneu voor het hert maar net wat je zegt misschien wel beter voor haar want in eenzaamheid leven is zwaar. Je wollige breisels worden weer zoals altijd erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beetje laat, maar heerlijk blog weer. Wel akelig van het damhertje. Maar misschien beter zo. Tja dat ken ik, mooie wolletjes die klaar liggen en dan eerst iets af willen/moeten maken. Had ook xo'n project. Breien klaar nu nog blokken! Wat een mooie wol en prachtige kleur blauw! Wordt het een driehoek sjaal? Je hebt het allemaal weer gezellig gemaakt. Ik wens jou en je mannen Fijne Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je nieuwe project wordt heeeel mooi Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet