Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 mei 2018

Meivakantie

De eerste vakantieweek is zoals altijd weer voorbij gevlogen, het is altijd een vakantie die beloften in zich herbergt door het idee van twee weken vrij waarin van alles kan. Maar eigenlijk valt het altijd tegen, want de dingen lopen meestal anders dan je zelf gepland had,
en daarbij, vakantie op een minilandgoed, dat is best een dingetje natuurlijk......het heeft ongelofelijk geregend begin van de week, niet normaal meer, 70 mm in twee dagen, de hele camping stond blank......en de tuin er bij, wat een ellende, dat was pompen en nog verzuipen. En het was nog koud ook!Het leek wel herfst, zeker toen er ook nog een storm overwaaide.
We hebben een opgewekte quiltster op de camping staan die zich er letterlijk en figuurlijk niet door uit het veld liet slaan, maar je hebt er als eigenaar toch een hekel aan, al kun je er niets aan doen, we waren niet de enige camping waar het zo bar en boos was in Rockanje.
Gelukkig klaarde het weer halverwege de week op, en op dit moment is alle regen al weer vergeten met zulk heerlijk weer,we zijn zelf maar gelijk op de fiets gestapt na noodzakelijk gedane arbeid door manlief, en genoten van de ontluikende lente
Wat is het dan opeens mooi, groen, weelderig en prachtig overal
Het is weer een feestje van Fluitenkruid langs de wegen.
Voornes duin, het mooiste fietspad dwars door de duinen heen, met aan het eind als slagroom op de koffie dat heerlijke "Aan Zee" als cadeautje, ik zal het maar niet weer laten zien.
De runderen lagen bijkans op het fietspad, je kon zomaar zien dat ze heerlijk lagen te genieten van het lentezonnetje, wat zijn ze mooi! Altijd als ik ze zie is mijn dag weer goed, zo bijzonder dat je zo dicht langs zulke imposante dieren kan en mag fietsen, respect.
Als het zonnetje schijnt,, dan schijnt het ook gelijk goed, en warm, en dat geld zeker voor in de kas, de andijvie doet het geweldig, dat zei ik al eerder, dus dat werd stamppot, ik moest er echt aan geloven, met spek, en speklappen......
Nou ja, niet voor deze mama hoor, die is van de rijst, en van de sla, en laat dat er nou ook genoeg staan! Doe mij maar een heerlijke salade met geitenkaas met spek en avocado, Mjammie....volgend jaar gaan we zelf rijst kweken hebben we bedacht, water genoeg met de klimaatveranderingen, tijd voor verandering.....
De radijs is ook goed, dankbaar om te zaaien, tuurlijk ben ik ook daar de enige die het eet, het zal eens  niet zo zijn.....de caissière bij de Plusmarkt moet al lachen als ze me ziet aankomen met de boodschappen....en vraagt steevast wat er nu weer allemaal op de menukaart staat in Hotel huize P ( pannenkoeken en patat)
De enige pannenkoek waar ik voor zorg, is het pannenkoekenplantje, dit is mijn eerste stekje, wat een schatje, toch ?  in zo,n mooi oud geslepen glaasje uit het trouwservies van mijn moeder, in de tijd dat er nog likeurtjes en jenevertjes gedronken werden op verjaardagen, wie doet dat nu nog? en al helemaal niet uit zulke glaasjes?
Soms vraag ik me af waar mijn tijd blijft, dan heb ik het idee dat ik niets gedaan heb, niets doe, er niets uit mijn handen komt, dat is helemaal niet zo in de praktijk, want laat ik nou in slechts vier maanden mijn familieboek af hebben! maar liefst 190 pagina's, dik, en dat is " heul veul" dus hoezo dat ik niets doe, ik heb het toch echt zelf in elkaar gedraaid. Kan het iedereen aanraden, superleuk om te doen!
Nu komt er vast weer meer tijd en zin om het quilten weer op te pakken, aan de inspiratie op tafel ligt het in elk geval niet, maar dat ligt al zo vanaf december, wel onder een perspex plaatje hoor, dat kan ik afstoffen.Ik heb me ook een stempelsetje gekocht bij de Quiltster, benieuwd hoe dat nou bevalt.
Enne.....ik mag dan volgens sommige mensen niet van hypes houden.......een beetje hyperachtig werd ik wel bij het zien van dit schattige blikje met vogeltjes, want op vogeltjes ben ik wel dol! Al zie en hoor ik persoonlijk ze liever in de tuin, dat dan weer wel.
We zijn nog op Goeree geweest, de bloembollenvelden, het was weer adembenemend mooi, heerlijk rustig, geen Chinezen en Japanners tussen de tulpen zien liggen. Echt een aanrader om nog snel te gaan kijken, zulke intense kleuren en dat schitterende lijnenspel
Wel een BOLLENboos gespot.....die gaat straks na de vakantie relaxt zijn examens in, was het echt slechts twee jaar gelden dat ik ditzelfde ook schreef? waar blijft de tijd?
Zo is het maar net,en het zinnetje waar ik mee begon, dat de dingen altijd anders lopen dan je dacht, heeft me al weer ingehaald, want met de beknelde zenuw in mijn rug valt het weer vies tegen, je denkt dat je weer heel wat kan.......en dat doe ik dan ook,.....maar dan wordt je helaas toch teruggefloten. :(
Fijne week allemaal weer!  Hartelijke groet, Jeannet

19 opmerkingen:

 1. Als je het opschrijft is het heel wat wat je gedaan hebt. Denk je dat je zit te niksen. Valt het achteraf toch mee.
  Gek hoe snel we de kou en nattigheid vergeten. Laat het nog maar even zo blijven. Zo mooi groen is de wereld in een straaltje geworden.
  Fijne week nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zeg, wat een water op jullie mini landgoed.ngelukkig kwam er ook veel zon en die blijft nog een paar dagen, zodat het wel weer zal drogen.
  Schitterend die bollenvelden. Ik zag ze ook in de Flevopolders.
  De bloesem is hier al weer op zijn retour, maar mijn blauwe regen is een wolk asn bloemen. Ieder jaar geniet ik daar weer van. Leuk blikje. Fijne week!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad hoe snel vergeet je sommige dingen nu het mooi weer is ben ik de kou al weer vergeten...;0)
  Het fluitekruid langs de wegen prachtig he...genoot er afgelopen week ook zo van toen ik naar het werk fietste...er werd gras gemaaid in de weilanden en de ooievaars liepen er weer..op de foto is het niet te zien ..alleen kleine witte stipjes ;0))
  De vogels fluiten alweer buiten..het beloofd weer een mooie dag te worden..
  Geniet er lekker van....
  Je blog was weer om van te genieten met mooie foto's en een fijn verhaaltje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Piep
  Hey meid wat een mooi blog .. genoten heb ik.. hopelijk snel die rug weer ik de plooi en jij doet best veel.. alleen zijn die dagen zo kort :)
  Fijne week
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook veel regen op het Franse land gehad, maar ook hier is het nu weer prettig toeven. Fijne week !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat akelig dat je toch weer (meer) pijn hebt! Gezellig blog weer met prachtige plaatjes! Ben weg van je blikje en wat ziet je familieboek er prachtig uit! Hier zijn de 2 weken schoolvakantie al weer voorbij! Een fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt genieten bij jou ik woon ook op het platteland maar op een .een of andere manier kan ik het romantische hier niet zien wat ik bij wel lees . Ooit zal ik ook een echt plattelandse zijn 😊😚

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi, gezellig verhaal weer! Maar die zenuw...bah...heb jij weer!! Ik hoop dat ie de zenuwen van jouw activiteiten krijgt en weggaat! Helaas werkt het andersom...grr! En zo hebben we allemaal steeds Wat! Toitoitoi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat eenleuke foto's en wat ben je druk geweest en die steekjes komen wel als het weer weer omslaat, nu volop genieten van de lente! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na regen en nu zonneschijn is het goed te houden buiten. Alles groeit als kool en ziet er nog zo fris groen uit he.
  Succes met de examens in huis...
  ....

  ......liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sterkte met de zenuwen en succes voor jullie bolleboos met de examens
  Mooi is het nu buiten en dan ben je de wateroverlast gauw vergeten.
  Zonnige dag met steekjes buiten zetten.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Genieten doen we allemaal van deze prachtige dagen. Het schattige blikje heb ik ook. Sterkte met je rug. Voorzichtig aan. Eiind van de week wordt het quiltweer. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat was weer een echt geniet-blogje, met zoveel moois vlakbij jullie huis. Hopelijk is er inmiddels heel wat water verdwenen met dr laatste warme dagen. Minder genieten is, dat je zenuw weer flink wat narigheid bezorgt: dat is vast een waarschuwing om het toch rustig aan te doen!
  Fijne week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hè bah, gaat het nou nog niet beter met je rug? Dat is echt balen, dat kan ik me voorstellen.
  Kijk een hier: https://omgned.nl/faq
  Dat heeft mij al verschillende keren geholpen en dat binnen een half uur!
  Er liggen prachtige lapjes klaar op je tafel, hoop dat je er een beetje zin in krijgt.
  Het blikje is echt superlief.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Fijne week Jaennet ! Groetjes Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat prachtig is de natuur he ..al dat groen!...maar wat naar...zit je zo te genieten van alles..en dan komt de pijn weer terug...is heel herkenbaar....ik baal dan ook zo..en nu baal ik ook voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. The fields of flowers are just amazing!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat vervelend dat last van je rug blijft houden. Gelukkig blijven je handen actief en kun je blijven quilten. Wat leuk dat je je familiegeschiedenis uitgezocht hebt. Het ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik wil je via deze weg beterschap toewensen met je rug. Volgens mij zijn de pijnen heftig. Hopelijk gaat het snel wat beter. Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet