Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 21 mei 2018

Pinkstermaandag

Een zonovergoten pinksterweekend, dat hebben de weer mannen en vrouwen ons beloofd en die belofte hebben ze gestand gehouden, het was héérlijk!Lekker in het zonnetje in de tuin, of eropuit, wat is het leven een feestje als de zon schijnt.
Hier viert  de sneeuwballenboom een feestje met zichzelf en natuurlijk ook voor ons, met grote hagelwitte ballen, zoooooo mooi, zo intens, het is een wat nieuwer soort, vroeger stond hij er ook, met groenere bollen. Die kom je vaak nu nog bij de bloemist tegen.
Het is lente, en werden er eerst nesten gemaakt en eieren gelegd, nu zie je overal jonge vogels uitkomen die gevoederd worden, in de tuin, buiten, jonge zwanen, laatst spotte we deze jonge waterhoentjes al in de sloot, prachtige diertjes.
En dit is ook lente......de wespen hier knagen al wekenlang met veel verve onze teakhouten stoelen en de palen van de veranda schoon, best hoor, leven en laten leven, tot op zekere hoogte, want laten ze nu in de fietsenschuur zitten!Het is een plaatje, daar niet van, van een ongekende perfecte schoonheid, maar op deze plek, net boven de frituurpan, ook dat nog, toch maar liever niet.
Ik heb mijn gewortelde babypannenkoekenplantje in een potje geplant, en wat voor een potje, één van hannie Mein, dat is een apart verhaal waar ik nog een keer en heel blog aan ga wijden, het keramiek van Hannie Mein, dat heeft me namelijk al ruim een jaar in zijn greep.
Het mooie, aardse en naïeve keramiek van een begenadigd keramiste uit het noorden van het land, je herkent het meteen, maar goed, ik ga er een keer over schrijven, het past weer zo mooi in de "urban jungle"stijl waar ik vorige week al over schreef en zo ga je er toch een beetje in mee.
Over vorige week gesproken, weten jullie het nog van mijn opgevreten levende steentjes door een huisslak? en het zout ? Nou, dat heeft niet echt geholpen, maar iets anders wel.......ik had op een avond een heerlijk bakje Hertogh Jan bier klaar gezet, in de veronderstelling dat hij daar wel dol op was.
Dat was ook zo, alleen lag hij er niet in maar naast......, van de week, toen ik niet kon slapen, 2 uur s,nachts, ging ik naar beneden, en jeuh.......daar zat hij......héérlijk te drinken van het Hertogh Jan, maar niet lang, gna, gna, gna, ik kieperde hem in het bakje,schoteltje  erop, en de volgende morgen......lag tie met gestrekte oren......( laat de partij van de dieren dit niet lezen.....)
Mooie tekst van Paulo Coelho, ik doe ook nog steeds mijn best om de dagen die erg op elkaar lijken de goede dingen tegen te komen en mijn beste beentje voort te zetten, rug met dry needle behandeld, geen feestje.......Naaldjes die ze in de verstijfde of beknelde zenuw steken en waar ze dan aan gaan zitten draaien....Dan zijn er wel leukere feestjes te bedenken.
Ik doe mee met een mandalachallenge, je krijgt via de mail een opdracht, en naar aanleiding van die opdracht teken je je eigen mandala, ik geloof één keer in de twee maanden, dus dat is heel goed te doen.Hier (klik) kan je ze allemaal zien van deze opdracht, heel divers, erg mooi vind ik zelf.
Van quilten en breien komt even niet zoveel meer, maar een paar weken geleden heb ik toch nog wel een top afgemaakt, zéér simpel, zeer eenvoudig, maar juist daarom zo mooi.
Maat van een éénppersoonsdeken, patroon uit de quiltmania nummer 107 van Lucy, het geraffineerde en bijzondere zit hem in de dubbele rand van driehoekruitjes.Het zijn gewoon ninepatches, op de machine gedaan, afgewisseld met effen blokken.
Ik ben er zelf heel tevreden over, de lenteachtige, vintage uitstraling, de tere kleuren afgewisseld met het geliefde westfalen ruitstofje, geweldig!En nu nog dubbelen en doorquilten natuurlijk.
Zoonlief zag een erg inspirerend plaatje in de nieuwe Quiltmania! Of ik het even kon maken, welja, dat bracht me meteen weer bij het gegeven dat ik zijn molenquiltje nog steeds niet heb doorgequilt, een top maken is toppie.......maar dan komt het he, of beter gezegd, dan komt het niet.....
En als laatste nog één foto van de lenteachtige vintagequilt in de tuin.
Iedereen nog een fijne tweede Pinksterdag, wat je ook gaat doen of waar je ook bent.Het is allemachtig prachtig buiten! En de weer mannen en vrouwen beloven ook de komende week nog prima weer!

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

15 opmerkingen:

 1. Fijne Tweede Pinksterdag en geniet van het mooie weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een quilt zoals een quilt moet zijn! Eenvoudig patroon en veel verschillende stofjes, helemaal mijn smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige quilttop de mooie achtergrondkleur het eenvoudige patroon,perfect bij elkaar gezocht maar nu nog Quilten...
  Nog een fijne tweede pinksterdag Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die ga ik op zoeken hou hier wel van lekker gwoon niks moeilijks op het machinientje Tata. Lekker dat het beter gaat met je rug en heup geniet van dit weer. Fijne maandag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is die quilt top prachtig geworden zeg, geweldig. Die kleuren en volgens jou simpel patroon zijn echt geweldig hoor. De rand vind ik er ook mooi zo bij passen. Fijne zonnige dag vandaag............liefs. Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne Jeannet dat de slak gevangen is..kun je weer rustig slapen.
  Prachtig is je quilt.
  Geniet nog maar heerlijk van het mooie weer. En sterkte gewenst met je rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Piep
  Heerlijk weer om te lezen, en wat is “simpel” toch mooi!!! Prachtige quilt!!
  We genieten zoveel we kunnen van de “dezelfde” dagen, dat kan omdat we “de kleine dingen van het leven” nog kunnen zien!!
  Knufknuf en tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een dikke slak is dat zeg. Goed van je dat je hem een stootje heb gegeven.
  Mooie quilt en een mooie mandala heb je gemaakt.
  Hopelijk help de dry needle bij je pijnlijke rug. Mocht het niet helpen, dan zou je nog triggerpoints kunnen overwegen. Dat schijnt ook goed te helpen bij spieren in de knoop of verharde spieren.
  De sneeuwbalbloemen zijn schitterend en van een pannenkoekplant heb ik nog nooit eerder van gehoord. Toch even googelen naar het plantje.
  Fijne week en groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier nu ook schitterend weer na een grijze ochtend en dus genieten van de tuin. Je quilt is beeldschoon en zo fris en je prachtige aardewerk vraagt echt om een logje! Groetjed
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. What beautiful photos and so wonderful to see the summer blooms and things. Also lovely quilting and I like your mandala...the idea of a challenge is intriguing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is je quilttop mooi geworden! Ook de mandala, heb gelijk even gekeken op haar site en haar boekje besteld.
  Heeft de dry needle geholpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig is je sneeuwballenstruik!
  De groene staat hier in de tuin maar of ie het zo geweldig doet??
  Doodeng die naalden maar als het helpt dan wil je wel! Hoop echt dat het nu goed blijft gaan.
  Zonnige dagen!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo mooi en ook echt lente, je nieuwe quilttop; dat wordt een geweldige quilt! Die naaldjes in je rug doen mij echt rillen, maar hopelijk helpt het. Leuk ook, de mandala's. Gelukkig, dat je dat nog wel kunt. Net als slakken-vangen... 😄
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige quilt heb je gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beetje laat, maar je weet waarom. Weer genoten van je blog ! Mooie vogeltjes, mooie quilttop (slak!) Leuk molentje, borduurwerk? Fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet