Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 18 juni 2018

Geslaagd en een zomerstop

De afgelopen week stond in het teken van een geslaagde zoon! Wéér een geslaagde zoon, net als twee jaar geleden, nu voor de HAVO, ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij is gevlogen, voor ons was hij natuurlijk al lang geslaagd, maar nu is hij ook maatschappelijk geslaagd,en dat is toch weer wat anders.
Wij als ouders relativeren de geslaagden gekte enigszins, want wanneer ben je nou geslaagd in het leven? Met een zo hoog mogelijk diploma ? waardoor er veel kansen voor je open liggen, of ben je geslaagd als je tevreden en gelukkig bent met hetgeen je ten deel valt en je daar het beste van weet te maken?
Want dat geld voor heel veel mensen, waar je nooit iets over hoort.Arbeidsgehandicapten, die zijn voor ons kabinet minder geslaagd, die moeten voortaan "naar waarde" worden uitbetaald door werkgevers en voor het restant aankloppen bij gemeenten, tja.......nu is het zo dat ze betaald worden door de werkgever, en die krijgt er subsidie voor, dat geeft toch een ander gevoel.
Dat zijn wel zaken die door mijn hoofd gaan als ik al de succesvolle geslaagde jongeren zie bv op de school van mijn zoon, ik ben me er wel van bewust dat dat niet voor iedereen geld, dat het niet vanzelfsprekend is, of een verdienste, enfin, genoeg erover,want natuurlijk zijn we als ouders heel blij en dankbaar met dit geweldige resultaat en zijn daverende cijferlijst, ook dat nog.
Hij gaat straks Frans studeren, in de grote stad, Rotterdam, we gaan het beleven. Zijn examencijfer Frans was een 9.6, dus daar kan het niet aan liggen, maar voor het vak docent zijn natuurlijk ook andere vaardigheden nodig dan alleen een hoog cijfer. Eerst een feestje op de molen afgelopen zaterdag, die speciaal ter ere van hem "in de vreugd "was gezet door de molenaar, de wiek staat dan links voorbij de ingang.
Wij beleven ook veel vreugde aan hem, en aan dat "molengedoe", we liggen regelmatig in een deuk, als hij weer serieus vertelt dat de molen met blote benen heeft gedraaid en met geknipte nagels......ja hoor....ehhh.....pedicure langs geweest? woehaaaa...nee hoor, vakjargon...
Of deze dan....een molen die vast zit in zijn nest,huh......we lagen weer bijkans onder tafel...., dat een molenaar niet op tijd "uit zijn nest" komt, daar kunnen we ons wat bij voorstellen.....maar een molen vast in zijn nest, dan kom je toch echt niet meer bij? En dan zegt hij het nog serieus ook he, de molen in Brielle stond laatst vast in zijn nest......
Voorlopig heeft hij genoeg vrije tijd om zijn ouwe moeder te helpen met de wolletjes opwinden bijvoorbeeld, je moet toch de kost een beetje verdienen....het is gewoon een hartstikke leuk, gek, vrolijk en soms serieus joch, we zijn blij dat hij nog niet op kamers gaat, enne.....
Zolang er hier met enige regelmaat zulke vlezige pannetjes staan te pruttelen op het fornuis, geloof ik niet dat dat er snel van zal komen........of hij zou opeens een "Vlezige Vriendin " moeten tegenkomen, maar de eisen die daaraan gesteld worden zijn zo hoog dat het ook niet in de lijn der verwachting ligt :)
Ik heb het paar sokken af voor vriendin, die zal van de winter geen koude voeten hebben, dus er mag weer een nieuw paar opgezet worden.
Nou denkt iedereen dat ik zo goed sokken kan breien, nouou, dat is ook nog wel een dingetje, het venijn zit in het boord en de teen, daartussen valt het wel mee........voordat ik de steken eens goed op de vier pennetjes heb staan en het rondje gesloten heb, zitten mijn schouders wel ter hoogte van mijn oren.....en dan die teen......ook zo,n feestje (NOT)
Het is zo, wie mooie sokken wil breien moet pijn lijden, zoiets? en dat er weer een prachtig sokkenpatroontje op het net voorbij kwam, ik ben al drie keer opnieuw begonnen......
Afgelopen weekend hebben vriendin en ik ons letterlijk en figuurlijk laten onderdompelen in het weidse Brabantse land, in een Natuurspa (klik)En ik moet zeggen, het was een hele bijzondere aparte ervaring!
Wat een rust en een ruimte en een privacy, als je de energie uit je tenen moet halen, is dit een absolute aanrader, en ook zonder dat.We hebben ons laten bakken (samen met een broodje) in een broodoven, in een hooistoomoven gezeten, ingesmeerd met allerlei soorten klei,
In een Rozenbad gelegen met uitzicht over het Brabantse land, een Kruidenoven en ook nog ingesmeerd met geitenboter in een waterbad, het was een gewéldige ervaring die je jezelf gewoon af en toe moet gunnen.En dat in alle rust en privacy in een fenomenale landschapstuin waar je overal op ligstoelen kon relaxen in een badjas.Pure, echte, sobere luxe...Veel mooier zal het niet meer worden.....
Ik wens iedereen een bruisende en gezellige zonnige zomer, geniet van hetgeen je ten deel valt en pluk de bloemen waar je bij kunt.
Ik ga er even van tussen, zomerstop van vorig jaar is eigenlijk best bevallen.
Wie weet, kom ik nog leuke mensen tegen die in Zeeland hun vakantie gaan vieren.......in dat leuke winkeltje in Kerkwerve bijvoorbeeld ;)  ik heb nog stof nodig voor een rand aan de Antique sampler.Voor nu wil ik zeggen: Tot in de pruimentijd!( of wie weet....tot net daarvoor :) )

Hartelijke creatieve, zonnig groet, Jeannet

31 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd en wat heerlijk dat hij gaat studeren in Rotterdam, lekker dichtbij en zo kan hij nog eens de streng ophouden! Was weer heel gezellig om te lezen! Fijne zomer, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk even rust in een weekend weg en nu weer met vernieuwde moed de zomer tegemoet.
  Mooi al je vazen met boeketten -kan zo genieten van een paar bloemen uit de tuin in een vaasje op tafel.
  Schitterend de foto van jou en Jorrit!
  Fijne zomer voor jou zónder pijn in de rug.
  Pluk de bloemen. ....
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met het slagen van je zoon. Slagen in je eigen leven is heel belangrijk. Ik denk er als ouder vaak aan.
  Een spa is evht niets voor mij. Ik moet bij de kapper al vragen al die extra's achterwege te laten. Ik word daar heel onrustig van.
  Fijne zomer !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi blogje :o))
  Gefeliciteerd hoor !
  En fijne zomer(stop)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Piep zaaaalige blog, en ik wil
  Daar ook wel relaxen
  Hoor!!
  Proficiat vr de molenaar met zijn fantastische punten, hop nr de grote stad
  En voor nu “vakantie” en we zien mekaar snel
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat je zoon nog geen drang heeft om op zichzelf te gaan. Thuis is natuurlijk veel gezelliger dan ergens op een kamer. Het studiejaar is nu natuurlijk al vroeg om, dus ga genieten van een lekkere, lange zomer. Er valt zoveel te genieten!
  Wens je een mooie zomer, zwaai, Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jorrit, GEFELICITEERD!!!!!!!

  Pap en mam natuurlijk ook gefeliciteerd! Wat heerlijk dat ook dit diploma behaald is.

  Ik wens jullie een fijne zomer toe en ik hoop je verhalen hier weer te vinden over een paar weken. Ik zal de pruimen in de gaten houden ;o)

  Groetjes,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wens je een fijne zomer toe die kan niet meer stuk! Proficiat met jullie geslaagde zoon op naar het volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd me je geslaagde zoon - in alle opzichten: mét diploma én helpende handen voor mama, da's ECHT GESLAAGD!!! Ik heb genoten van je blogpost, hoop je na de 'stop' weer te bezoeken, geniet van de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zal het blogje op maandag natuurlijk missen. Maar even rust is ook lekker. Dat heb je na een paar dagen in de modder/oven wel ontdekt.
  Fijne vakantie, veel mooi weer en natuurlijk tot ziens...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne zomerstop. En geniet ervan wst de zomer met zich mee brengt. Ik heb steeds genoten van jouw blogjes .. tot in de pruimen tijd ...dat was tóch in juli??😉😉😉

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met het slagen van Jorrit! En nu verder met Frans en de molenaar natuurlijk. Fijn dat je zo'n lekker verwen weekendje hebt gedaan, ik wens jou en de jouwen een heel goede zomer toe, tot later !
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met zo’n positief blogje kunnen we de zomer vast wel doorkomen. Geniet er van! Tot in de pruimentijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jorrit, gefeliciteerd !
  En pap en mam natuurlijk ook. Wat een relaxte zomer zullen jullie hebben.
  Het wordt afzien, die zomerstop, maar ik hoop je weer te lezen daarna.
  Fijne tijd met z,n allen.
  Groetjes, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met geslaagde zoon, het is weer zo'n behaald punt he, op naar de volgende geslaagde gebeurtenis, met of zonder papiertje.
  Ooh die sokken, ik heb mijn eerste sok af en van de tweede moet de teen nog, ik vind het nog een heel gedoe maar de sokkendragers in de familie hijgen in m'n nek;)
  Zo die Natuurspa lijkt mij wel wat, klinkt heerlijk. Een goede zomer voor jou en de jouwen, en benieuwd welke foto's van affo's je in je volgende verhaaltje allemaal kunt laten zien.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toutes mes félicitations pour votre fils et beaucoup de succès pour ses études à Rotterdam!
  Thank you, Jeannet, for all your kind, interesting and lovely blog-posts that I always read with great pleasure and a "kopje koffie"! Wishing you a great and beautiful summer and looking forward to your next post in autumn! 🤗👋

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd met jullie zoon,mag je inderdaad heel trots op zijn.
  En fijne vakantie toegewenst,zal je maandagochtend verhalen even moeten missen.
  Veel genieten maar van het kleine landgoed.
  Groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met jullie geslaagde zoon. Hij zal zeker blij en opgelucht zijn.
  Nu lekker vakantie vieren en naar de molen toe om hem in de goede stand te zetten :-)
  Lekker zulke relax dagen met een vriendin.
  Alleen die kruidenoven lijkt me minder :-(
  Fijne zomer gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nogmaals van harte met de geslaagde zoon, want hoewel je het relativeert, blijven dit toch de hoogtepunten in het leven en je kunt echt enorm trots op,hem zijn. En zo bijzonder en fijn, dat je kind ook een passie heeft met zijn molens, waar anderen slechts passie hebben voor computergames. Een natuurspa lijkt mij ook wel eens wat, al was het alleen al om eens een paar dagen onbereikbaar te zijn (al zou quiltretreat ook welkom zijn). Geniet van je eigen zomer-retreat! Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Fijn blog weer Jeannet! Met jullie zoon komt het vast helemaal goed! Een van onze jongens heeft ook voor leraar gestudeerd en doet nu heel wat anders! En de andere was kok en is nu leraar en teamleider op een VMBOschool!
  Verstandig dat je weer een zomerstop houdt! Ik be net bij een gespecialiseerde fysiotherapeut geweest en heb alvast wat oefeningen voor mijn mond en oog op gekregen. Geeft een mens moet! Fijne zomer gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nogmaals gefeliciteerd met jullie molenaar 😁en fijne vakantie stop!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd met zoon lief.
  Wat een heerlijk voor hem óók fff vakantie geen studies.
  Geniet van al de mooie dingen in het leven en Succes met de laatste loodjes van de Sampler QUILT.
  Dank voor al je mooie, bijzondere blog verhalen.
  Ik heb er van genoten.
  Lieve groetjes van mij.
  En tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou Jeannet, van harte hoor met je zoon die geslaagd, is wat een rust in huis...….en wat een prachtige dingen zie ik op je blog voorbijkomen, wauw! wat een inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jorrit, gefeliciteerd en trotse mam ook. Hebben ze in de molen ook meel voor de Franse Baguette? Ik ga zeker de bloemen plukken waar ik bij kan maar laat ze soms ook even staan voor onze bijtjes zodat we volgend jaar weer bloemen hebben. Jeannet, ik wens je een mooie zomer en hoop je in de pruimentijd weer tegen te komen op de maandagmorgen.
  Gr. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd met zoonlief en geniet van je zomerstop...proost... :)....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De felicitaties voor Jorrit, jou en jouw man. Super! Een fijne zomer toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Van harte gefeliciteerd met jullie mooie zoon!
  Weer bedankt voor het leesplezier en zo herkenbare situaties.
  Een hele fijne zomer en ik verheug me al op je schrijfsels na de zomer!

  Hartelijke groetjes Janie Peltenburg

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gefeliciteerd aan zoonlief!!...een heel leuk blogbericht weer......ik zal je berichtjes missen...Een mooie en fijne zomer toegwenst!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet