Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 11 juni 2018

Van een vliegende kraai...........

Kennen jullie de uitdrukking, een vliegende kraai heeft altijd wat? Afgelopen week was dat op mij van toepassing, ik had een oude zwarte kaarsen kandelaar van Hoffz, en daar zag ik opeens een speldenkussen op, met schaartjes eraan.Gezocht in de eigen doos met speldenkussens,ik wist dat er één moest zijn, tuurlijk net weer weggedaan in een opruimbui,
En toen, de volgende dag, wat een toeval! Ergens bij iemand stond deze kraai. En diegene dacht ook, een mens kan niet alles zelf houden, in het kader van opruimen, en hij mocht bij ons komen wonen! Is het leuk of is het leuk? Ik vind hem zelf helemaal subliem.
Het was een heerlijk weekje, het weer was heerlijk, althans in mijn optiek, niet te warm, je kon van alles doen, we hebben dan ook weer wat fietstochtjes ondernomen.Het voordeel van eigen baasje zijn is toch dat je ieder moment kan pakken dat het opeens mooi weer is, en dat je je werkzaamheden over zeven dagen kan verdelen,tuurlijk moet ik wel even kijken of er geen caravans gereserveerd hebben, maar zelfs dan doet een briefje op de deur wonderen.....En in Juni is het nooit zo druk op de camping.
Dus zo kwam het dat zoonlief en ik afgelopen woensdag door de duinen struinden, langs het Oostvoornse meer, aan de andere kant, van Oostvoorne. Met als tussenstop het favoriete Aan Zee, we zaten er zomaar samen om 11 uur s,ochtends op het terras! Ongekend, en de rabarbertaart daar........te lekker.....
Het was er zo heerlijk rustig, dat is in het weekend wel anders, en dan is het zo fijn als je je eigen tijd kan indelen. Laat mij maar thuis in het weekend als de fietspaden overbevolkt zijn met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen.......dan doe ik de administratie wel.
De geur van bloeiende liguster, waar kom je het nog tegen? ligusterheggen komen doorgaans niet in bloei, maar wel in de duinen, heerlijke zoete geur die met je meegevoerd wordt door de lome, wat warme zomerwind.
Het was een tocht van grote tegenstellingen, aan de ene kant de nachtegaal die uit volle borst zijn lied zong in het duinstruweel tussen de "bosschages" en de rijkbloeiende duinroosjes, werkelijk práchtig, práchtig met zijn rollende zang.Maar de nachtegaal moest zijn best doen om het industrielawaai te overstemmen.....
Want aan de andere kant van dat zelfde struweel, waar de nachtegaal zingt.....slechts gescheiden door een hoge begroeide wal van hoge dichte struiken, aan het uitzicht onttrokken....daar is dit........Is er een grotere tegenstelling mogelijk? Ik heb het vaak over EN EN, nou, dit is daar wel een levend voorbeeld van. De fietstocht heet dan ook niet voor niets, de twee werelden route.
Ik weet het, dit moet er ook zijn, maar als je over, of soms tussen die groene wal doorkijkt, is het best even slikken.Gelukkig trekt de nachtegaal zich er niets van aan.Vorige weekend kwamen we op een fietstocht nog ergens onderweg langs het Haringvliet bij Hellevoetsluis een jong schaap tegen die ook wel hield van een kleine verkoeling!
Ook trouwens een prachtige kant om heen te fietsen, langs het Haringvliet boven over de dijk bij Hellevoetsluis, waar je aan de andere kant Goeree Overflakkee ziet liggen, en heel veel schapen tegenkomt op het fietspad.Daar moet je alleen niet op zondag fietsen.Dan rijden er teveel makke kuddeschapen op het pad achter elkaar.
Op de terugweg even langs het tuincentrum in Oostvoorne, of is het Rockanje? De oude Proeftuin, op de grens dan maar. De violen zijn uit hun voegen gegroeid dus tijd voor een paar zomerse leukigheden in pot.
Af en toe knip en plak ik halve rondjes om een kartonnetjes heen voor de rand van de quilt waar ik nog aan bezig ben.Ik heb ze nu alle 80 omgewerkt.
Af en toe prik ik steekjes aan deze grote blokken op de revers applique methode, oefening baart kunst, nog acht te gaan, het gaat steeds beter, hier komen natuurlijk nog appliquaties in.
En ik ben sokken aan het af breien, die liggen er al heel lang, veel te lang, ik zie te veel mooie andere patronen voorbij komen, maar nu eerst deze af.Cadeautje voor vriendin die mijn blog niet leest.
Sokken, het blijft me intrigeren, al draag ik ze niet, ze hangen hartstikke leuk aan een tak in de kamer, ik kwam me toch een geweldig mooi wolletje tegen, voor de prijs van een bos bloemen, heb ik een lange tijd lol van een bakje wol, de gedachte dat daar straks, botersuperzachte sokken van gebreid gaan worden.....Mmmmm, en die geur van deze strengen......
Het blijft gewoon zomer, Juni is ook de hooimaand, en ondanks de oprukkende "Efteling en Notarishuizen" helaas ook wéér bij ons in het landelijke weggetje, vier maar liefst ( ! ) is er ook nog dit....EN EN....
Het uitzicht uit het badkamerraam achter het huis, als je onder de douche staat,de geur van vers gemaaid hooi, rozen en de zomer  dat het er nog maar lang mag blijven, als het aan mijn buurmannetje ligt, geloof ik dat wel, hij is iets jonger dan ons, dus gaan we er vanuit dat hij ons overleeft!Een geruststellende gedachte dat daar geen notaris oid komt te wonen.......

Fijne week allemaal weer! Hartelijke creatieve groet, Jeannet

19 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk zomers berichtje. Aan Zee is zeker fijn, daar hebben wij heerlijke herinneringen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie dat we in de toekomst, als we wat meer weken vakantie hebben, die kant weer eens op moeten varen. En zo nu en dan een fiets moeten huren. En het niet alleen van benenwagen moeten hebben. Zit er dit jaar niet in. Dochter wil graag een keer in haar eigen huis douchen. Geniet daarom dubbel van jou blogje met mooie fietstochten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piep
  Wat een zalig blogje, mmm bij Aan zee, heerlijk plekje.. mooie plakwerkjes :) en je sokken, yummie
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je weer een prachtig plaatje geschilderd met je woorden, Jeannet. Daar kan ik toch zo van genieten. Ik houd van (mijn) taal, en zo'n woord als "duinstruweel".... geweldig! Ik zie dat struweel (hoeveel kinderen zouden dit woord nog kennen?) en ik rúik de ligusterbloemtrossen... Pappa's heg... Als je snel kijkt is het toch net een sering? Fijn dat je weer uit de voeten kan, trouwens. Aan je rug zit alles wat je nog meer nodig hebt vast. Prachtige halve rondjes, en oh... die sokkenwol.Knap dat je eerst het andere paar afmaakt... daar ga ik nogal eens de fout in.
  En Efteling- en notarishuizen... Wat moet ik me daarbij voorstellen? Iets pompeus? Vast iets wat niet in een duinlandschap past. Jammer toch. Maar jij zit goed naast je buurman. :)
  Geniet maar van iedere mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk fietsen daar bij jullie zie ik. Bij de zee denk ik aan mijn jeugd, vakanties aan zee in Noord Holland of Zeeland, veilig bij mijn vader achter op de fiets. Je roept het sfeertje zomaar even ineens op!
  Mooi dat reverse appliqué, en je rondjes zijn om van te smullen. De herinnering aan de sokken zijn even wat minder; ze gingen bij ons samen met gebreide borstrokken, en ik krapte me dood. Daar krijg je me niet meer aan! Mooie week en zwaai, Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het leven en de wereld is vol tegenstellingen. Jammer van die pompeuze huizen en dat ze daar toestemming voor krijgen om dit te bouwen waar het niet past.
  Dat is lang geleden dat ik bloeiende liguster zag /rook! Thuis werd deze heg pas gesnoeid na de bloei. De wilde roosjes groeien hier ook in de tuin en laat ze lekker staan -ze bloeien zo uitbundig!
  Mooie kleuren hebben je halve cirkels en succes met de rand
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk verhaal,wat bedoel je met de Efteling en notarishuizen?

  Gr Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er nog eens een foto van plaatsen Marjan, maar het zijn megagrote landhuizen, al dan niet rietgedekt en met allemaal torentjes en dakkapellen die niet in een landelijk gebied thuishoren :(

   Verwijderen
  2. Ja nu begrijp ik je ,die huizen kunnen ze maar beter in het Gooi bouwen daar weten ze niet beter.
   Hoop dat er niet teveel komen jammer van jullie mooie natuur en omgeving.

   Gr Marjan.

   Verwijderen
 8. Was weer genieten op je blog.
  Mooie wolletjes.
  Prachtige foto's heb je gemaakt, en zo'n uitzicht van uit mijn badkamer zou ik ook wel wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, die foto met die rondjes. Ik zit te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is heerlijk een struik van liguster ik heb hem ook staan en geurt uit bundig naast de boerenjasmijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. As always...Jeannet I love your inspiring post and your pictures...so LOVELY!!! Thank you from over the pond in Iowa��

  Hug's, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijke meegeniet-blogpost weer vandaag, met een zomers tintje en geurtje! Vorige week bij een vriendin stond ik ook zomaar naast een heel uitbundig bloeiende ligusterhaag, die zij niet snoeit, puur voor de vlinders en andere insecten: zalig zoete, bedwelmende geur is het. Wat is het landschap mooi daar bij jullie, als je de goede kant opkijkt, maar ik denk, dat dat voor veel plaatsen in NL geldt. Je reverse applique is perfect!!!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk blogje weer Jeannet, zo genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Jeannet... wat leuk, zo onverwachts op je blog uit te komen - ik was op zoek naar 'japanse quilt lapjes' want mijn zoon wil een 'Japans-achtig kledingstuk' voor zijn verjaardag (hij wordt 26) Omdat ik in Middelburg woon én me meer met papier bezighoudt (en dus geen idee heb stoffenwinkels in Zeeland) zocht ik 'quilt in zeeland' en zie-daar... ik kom terecht op een blogpost van jou (2015) over Middelburg en wat is-ie leuk geschreven! Ook maar meteen gekeken of je je blog nog steeds bijhoud (veel bloggers zijn er de afgelopen jaren mee gestopt helaas) en ja hoor, een recente post mét kraai, fietstochten, Zeeuwse briesjes en hooi-geuren... lekker! Ik zend je een warme groet vanuit onze hoofdstad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marit, ( zo zou ons kind geheten hebben als het een meisjes was geworden) wat een aardige reactie! Ik reageer maar even zo terug, want ik krijg geen mails meer binnen van de reacties, dus geen idee of je dit nog leest. Leuk idee een Japans kledingstuk, ik ben ook dol op werken met papier, dus zo eens kijken of ik kan achterhalen of jij een blog hebt.

   Verwijderen
  2. Ha Jeannet, ja ik lees het nog :) je staat namelijk nu in mijn "lijstje van blogs die ik regelmatig bezoek" - Facebook vind ik alleen leuk voor de 'snelle fotootjes' maar liever lees ik de lange(re) blogverhalen van mensen, vandaar. En ja hoor, ik heb ook een blog én een website, ik blog in het engels maar mijn website is er ook in het nederlands, je bent welkom: www.maritspaperworld.com
   Het "japanse jasje" vordert... heb een 2e hands 'japanserig' jasje gevonden dat ik indigo-blauw verfde. Ook lapjes binnen die een rand gaan vormen (langs mouwen en onderkant) maar ben nu eerst de achter-pas met Sashiko steekjes aan het borduren, pffff... tijdrovend maar 'Zen'. Resultaten komen tzt wel op mijn blog denk ik. Ik wens je een prachtig weekend en 'tot ziens online'. Liefs uit Middelburg

   Verwijderen
 15. Heerlijk blogje wéér.
  Fijn weekend.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet