Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 10 december 2018

Van alles wat

Het was een weekje van alles wat, dat was het met het weer ook, het leek wel lente afgelopen dinsdag, en er was storm in het weekend, kou door de week, van alles een beetje, vlees nog vis, we passen ons er maar op aan.Afgelopen zondag heb ik een stoelbekledingsworkshop gevolgd.Bij Farmyard in Rozenburg, bij Gemma.Met zoiets begin je natuurlijk klein....
Een piepklein poppenhuis stoeltje, wat gebruikt kan worden als speldenkussentje in de zitting, en waar je je schaartje in de zakjes ernaast kunt steken, of je naalden, zooooo leuk! Ik heb het met een piepklein popje onder een stolp neergezet. met nog wat oude naaispulletjes.
Dinsdag leek het wel lenteachtig, met 13 graden, dat was heerlijk voor een fietstochtje over het eiland en langs het strand, daar kan je bij ons nagenoeg met een fiets komen met een schitterend uitzicht over zee.
De zwanen die in het voorjaar geboren zijn, zijn al goed gegroeid, ze zwommen heerlijk in de sloot met zijn drieën.
Het duinhuisje aan de rondeweiweg in Rockanje lag er ook heel mooi bij in het waterige winterzonnetje, zo rustiek, gelukkig dat er nog steeds mensen zijn met oog voor historie en daar waarde aan blijven hechten.
In een tijdsbestek van een kleine 20 kilometer heb je alle facetten van het eiland in je op kunnen nemen, duingebied, strand, open polders, en zelfs een stukje bos.Jammer toch dat alles zo onder druk staat door allerlei externe zaken als windmolens en grote villawijken in de zo mooie open polders.Hoe zal het hier over pakweg 10 jaar zijn denk ik wel eens......de Wim Sonneveld gedachte.
Op sinterklaasavond was er kaasfondue, en dan is het heerlijk dat het dorp steeds meer kleine ambachtelijke winkeltjes krijgt! Daar krijg je nog de echte service en een goed advies natuurlijk, de kaas wordt gelijk voor je geraspt, dat was niet gek. We hebben al een groentewinkel, en twee warme bakkers, een heerlijk chocoladewinkeltje, op naar een slager, dan zijn we compleet en niet meer afhankelijk van  slechts één supermarkt.
En er was natuurlijk de adventskalender! Ik heb inmiddels een Wolboom van het Wolbeest. Prachtige handgeverfde strengetjes versieren mijn boompje wat langzaam steeds mooier en mooier wordt. ik ben er weg van, leuk om te bedenken wat ik er straks van ga maken.
Er was ook het project boekenkast....ik weet niet of jullie dat ook hebben, vast wel als je veel leest, dan verzamel je boeken, héél veel boeken, in al die jaren dat je leest, mijn boekenkast was propvol, en nodig aan uitzoeken toe, veel oude revolutionaire studieboeken, Het kapitaal van Marx, High worden Zonder, boeken over het feminisme en het socialisme, opvoedboeken, allemaal verouderde en achterhaalde boeken.
Er is een enorme hoeveelheid boeken weg gedaan, dat ik dat kon......okay, echt weg zijn ze nog niet, ze zijn verplaatst, maar ze gaan wel weg, want ik heb er echt geen plek meer voor, en soms moet je toch eens kijken wat nog bij je huidige leven past. Nieuw inzichten en boeken nemen de plaats in.Het resultaat mag er zijn, een prachtige strakke boekenkast waar nog steeds niet alles op de planken past.
Daar was de week wel mee gevuld, maar goed, na gedane arbeid is het goed rusten denk ik dan maar, en dat kon ook, met dit leuke tijdschrift, koop ik af en toe, en er staan dit keer weer wel erg leuke dingen in.
De kerstkaarten zijn ook weer gemaakt en geschreven, dit keer o.a. een mooie fotocollage die je prachtig kan bewerken met Google foto,s, zo leuk ook weer om de verschillende effecten te zien. 
Ik hoor om me heen dat er steeds minder karten verstuurd worden, toch een beetje jammer, misschien een idee om minder, maar wel mooie te sturen naar de mensen die er voor jou echt iets toe doen. Van die mensen waar je blij van wordt als je ze ontmoet.Gelukkig zijn er daar nog veel van.
Nou, iedereen weer een gezellige week, langzaamaan op naar de Kerst.

Hartelijke plattelandsgroet van het minilandgoed; Jeannet

13 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk stoeltje heb je gemaakt.
  Staat ook helemaal leuk onder het stolpje.
  De kerstkaarten moet ik ook nog maken/schrijven, waarom ben ik toch altijd zo laat?
  Geniet nog maar lekker van het mooie uitzicht zolang het nog kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig stoeltje heb je gemaakt Jeannet! En leuk zo onder een stolp met wat dingetjes er bij.
  De wolletjes zijn ook zo mooi en je kerstkaarten! Zelf gedaan??? Meende eens te horen dat je een digibeet bent-zou niet weten hoe je dit doet hoor!Daarom maar handgemaakte kaarten. Het is weer genieten van je blog-lees het vaak wel 2/3 keer en ontdek steeds weer iets.
  Gezellige week en geniet van het moois dat er gelukkig nog is.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal ik maar eens hier antwoorden Truus, als je toch vaker leest ;) Want geloof maar dat ik echt een digibeet ben.....vraag het maar aan die twee mannen hier.....gehiempje? Je tikt in de zoekblak google foto,s in, en dan komen je foto,s tevoorschijn! vervolgens tik je op maken, en dan op collage, en je kan ze selecteren, klik op gereed, en er verschijnt een schermpje met bewerken, echt, dat is alles, zelfs voor een digibeet te doen, en dat zegt wat......

   Verwijderen
  2. Bedankt Jeannet -ga het vanavond eens rustig uit proberen. Je hoort wel weer.....

   Verwijderen
 3. Dat stolpje met je zelfgemaakte stoeltje helemaal geweldig zeg zo schattig weer.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lief stoeltje heb je gemaakt.. zo leuk dat ieniemini spul... en mooie stolp!! veel plezier met je wolletjes-boom !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dacht even "hoezo klein beginnen"?
  Leek op de foto net een grote stoel :-)
  Schattig dat kleine mini stoeltje met oude spulletjes.
  Je hebt nog genoeg boeken over zo te zien, allemaal nog een keer lezen?
  Mooi die kerstkaart, leuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eens even testen of ik met mijn vaste computer eindelijk eens een berichtje op een blog kan achterlaten. Want het was wel weer genieten, van jouw sfeervolle foto's van het moois rondom jouw huis. En van het zo knap gestoffeerde mini-stoeltje. De wolletjes zijn ook niet te versmaden en vormen een zachte, kleurige boom.
  Een fijne week gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh die wolletjes! Prachtige kleuren! Ik zou bijna... maar nee ik ben geen breister dus niet! Maar was weer gezellig bijlezen, groetjes,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik heb problemen met het plaatsen van een reaktie. Niet alleen op jouw blog hoor. Het lukt mij alleen nog via mijn telefoon. Heb weer met veel plezier je blog gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig weer hier bij jou. Wat een leuke workshop. Volgt er ook nog een grote stoel na dit schattige mini exemplaar? Die strengetjes zijn erg leuk. Na je eerste foto dacht ik dat ze veel groter waren....hihi. geniet al het goede. Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik dacht toch echt bij het zien van de eerste foto dat het een grote stoel was. Wat leuk gedaan.
  Wat een mooie kleurtjes zitter er al op je wolboom.
  En wat een boeken. Weet je dat ik niet eens een boekenkast heb?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh Jeannet, dat stoeltje en dat gezellige stolpje!!! Ben flieft ;-0

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.