Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 3 december 2018

Crea weekje

Er zijn van die tijden, van die weken, dat er niets uit je handen komt, en er zijn daarnaast ook weken, dat het wel lijkt of er geen week meer na de week komt! En dat had ik dus afgelopen week.
Nog een keer over dat molenquilttopje, wat hier al driekwart jaar lag, afgelopen maandag was ik alleen thuis, en ik dacht, hoppa....afmaken die handel niet te moeilijk denken over hoe of wat, gewoon aan de slag en DOEN!Op de machine, gewoon de rechte lijnen doorquilten in de naden.
En in het midden, op de wieken zet ik een knoop om het vast te zetten, dat is het "wiekenkruis"ja echt, zo heet het, om de wieken met de hand in de ditch, en zo kwam het, dat het quiltje na twee dagen noeste arbeid, dat dan weer wel natuurlijk, niets gaat vanzelf in het leven, gewoon echt helemaal AF was!
We vinden het allemaal een hartstikke leuk Hollands ding geworden, 80 cm in het vierkant, mooi maatje om op te hangen.Het altijd weer geweldige Westfalenruitje doet het heel goed hier, altijd eigenlijk, het stofje is, zoals jullie onderhand wel zullen weten, mijn handelsmerk.
Ik heb dan ook een eigen hofleverancier die me dat stofje altijd weer levert, gelukkig, want zo makkelijk is het helemaal niet te verkrijgen, het was er met gezwinde spoed, dus de binding kon ik er ook aan zetten,en wat een lief gebaar, ik had één euro teveel betaald! Nou ja....hoe aardig kan je zijn als winkelier? Heel aardig dus.
Ik was na die twee creatieve dagen goed op dreef, hou al jaren een soort van dagboek bij, soms vaak, soms wat minder, het laatste boek was vol, nieuw schrift gekocht, en dat wil ik dan toch altijd een beetje "eigen"maken, met een tekst erop geborduurd die ik elke dag kan lezen.
En of het nog niet genoeg was, ben ik vrijdag met vriendin weer een ochtend wezen kleien bij Nicoline, dat doen we eigenlijk ieder jaar een keer, er zijn al schalen gemaakt, klaprozen, engelen
En deze week hebben we een huisje gemaakt, ons eigen huisje, ieder zijn eigen huisje, met de prachtigste stempels, en wat heeft ze er véél.....voor mij het huisje van een breister, duidelijk op de voorgevel te zien.
Het was weer geweldig, zo leuk om met een totaal andere techniek bezig te zijn, en Nicoline is briljant in haar vak, kan niet anders zeggen, echt een vakvrouw.En wat doe je dan ook weer een inspiratie op met zoveel creativiteit om je heen.Het huisje kan straks een lichtje onder, het moet nog geglazuurd worden natuurlijk, komt allemaal goed en ik laat het resultaat tzt wel zien.
We hadden in de tuin ook weer dagelijks bezoek van de Ree geit, ze komt elke dag onder de vogelvoederplaats het strooivoer opeten, ze snuffelt met haar neus net zo lang over de grond tussen de bladeren tot ze alles op heeft en houd ons een beetje in de gaten.
Het is al weer December, de eerste adventzondag was gisteren, de Anna Berger ster hangt weer traditiegetrouw in de erker van het huis, jaar in jaar uit, goeie dingen moet je in ere houden, tradities geven houvast en rust.Deze foto is van vorig jaar, zelfde tijd, toen zaten we ingesneeuwd, dat zou je nu niet zeggen, het lijkt wel lente!
Nu is het de December van de adventkalender die ik gekocht heb. In al deze zakjes zit in elk geval één strengetje wol, en daar mag ik de komende 24 dagen er elke dag één van uitpakken.
Het was Zaterdag al een schot in de roos, oudgroen, mijn kleurtje, leuk! Handgeverfde strengetjes van het Wolbeest, ergens in de opslag had ik nog een kekke adventsboom staan, wie wat bewaart die heeft wat...... ( ja, ruimte tekort zouden ze hier zeggen) en straks na 24 dagen heb ik dus een wolboom!
Er is ook een theekalender die ik heb gekocht, 24 zakjes thee, om het nog gezelliger te maken.Het wordt een heuse hype ;) de adventkalenders, ze zijn er inmiddels in alle soorten en maten, thee, quiltstofjes, wol, borduren, chocolaatjes,bedenk het maar........
Ook de echte kerstboom is binnen, nog nooit zo vroeg als dit jaar, het lijkt elk jaar gekker te worden, en "binnen", dat natuurlijk niet, ze staat onder de veranda bij te komen van het "woeste rooigeweld" en straks mag ze een paar weken bij ons binnen staan. De keuze was nu in elk geval nog reuze.
Zo gaan we langzaam naar kerst, met de eerste advent die is geweest, leuk, leuke tijd, rust op het minilandgoed, dat is een fijn gevoel, beestjes om ons heen, gezellige kleine brocantemarktjes overal, en lichtjes, veel lichtjes, om de donkere zaken des levens toch wat lichter te zien.
Iedereen een gezellige sinterklaasavond woensdag, je zou het bijna vergeten dat de Sint er ook nog steeds is, ik vind het altijd het leukst met kleine kinderen erbij, wij gaan kaasfonduen en genieten van een lekkere, echte ambachtelijke boterletter met verse amarenen van de Warme Bakker uit het dorp die tevens hofleverancier is, dus wie weet, eten we wel hetzelfde als de koninklijke familie, toch een leuke gedachte als ik er in bijt ;) .

Fijne week allemaal weer, Hartelijke creatieve plattelandsgroet vanuit het Minilandgoed ;) Jeannet

12 opmerkingen:

 1. Momenteel ben ik ook best wel weer druk bezig met van alles, na ook wekenlang totaal niks gedaan te hebben.
  Je quilt met de molens is mooi geworden. Grappig dat er ook eentje tussen zit waarop het onweert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het een leuk quiltje geworden Jeannet !!
  en lekker helemaal klaar!
  Het huisje is ook erg leuk .en die stempels ... die wil je toch eigenlijk gewoon in een bakje binnen handbereik !!
  Gisteren was Sinterklaas hier ...zo gezellig het hele spul aan tafel en de ene oh waauw en cool (keinzoon van bijna drie) en als je dan die blije bekkies ziet ....;0))
  Vandaag maar weer eens een steekje zetten ..nadat de boel weer is opgeruimd en dan de Kerstspullen weer voor de dag halen.....daar verheug ik me ook weer zo op....oh ja en werken ook leuk want daar draait alles natuurlijk ook gewoon door !
  Fijne dag ..;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer genoten van je blog Jeannet! Echt fijn zo op de maandagmorgen! Tja hier geen Sint meer, al liet kleinkinderen zijn groot. Blijft natuurlijk het feit dat ik jarig ben op de 5de! Mijn hele leven een lastige dag, de een kan wel komen, de ander komt wel in het weekend. Enfin, ik ben het onderhand gewend. Nooit iets te kort gekomen! Wat een leuke adventsboom heb je.Echt perfect voor de wolstrengen! Ben benieuwd naar het resultaat. Zo en nu aan de strijk! Fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijke tijd vind ik deze adventsweken.
  De kandelaar staat weer klaar en de kersster nog ophangen - dat komt morgen wel.
  Gezellig toch deze hype van adventskalenders al heb ik er maar eentje.
  Dat huisje is enig Jeannet en wat veel en leuke stempels heeft zij! Heb er ook een paar en af en toe liggen ze in een mandje of id op tafel.
  Gezellige week
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die wol kalender, ken alleen de gewone met chocolade er in.
  Wat fijn dat het molenquiltje nu af is, zal zoonlief heel blij mee zijn.
  Ga ook maar eens op een boompje af, altijd leuk om er één uit te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk blogje weer.
  Je molenquilt is heel mooi geworden.
  En veel uitpakplezier met je adventkalender...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk die creatieve inspiratie Jeannet. Fijn dat die er weer is. Wat is het molenquiltje mooi geworden. Helemaal af met dat lieve rode ruitje.
  Die wolboom is ook een leuk idee. Zie idd meer adventkalenders langskomen...ik hou me (nog) in. Fijne sint fondu gewenst. Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is dit weer een leuk blogje,mooie molenquilt ,... En wat leuk die wolpakjes en theepakjes.
  Ik heb me ook opgegeven bij quilt at home en ontving ook al mijn pakjes vanaf 6dec mag ik ze open maken,altijd leuk he om een pakje te openen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig quiltje is het geworden, gezellig blogje! Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo Jeannette je molentjes mogen er zijn, zo leuk. Je zoon zal er blij mee zijn. Leuk die kalenders zeg, volgend jaar ook eens naar kijken...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je molentjes zijn enig en je logje weer reuze gezellig! Hoop dat de letter smaakte! Groetjes en geniet van al dat moois bij jou!
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk, die molen quilt en ja, de Sint is weer op weg naar Spanje en wij halen de lichtjes naar binnen: geen kerstboom hier maar kaarsjes... het hele jaar door maar deze weken mag het wat overdadiger ;) Fijne dagen Jeanette!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet