Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 11 juni 2010

Antieke Quilt helemaal AF !!

Het is echt waar! mijn antieke quilt is klaar, en dan bedoel ik ook echt h*e*l*e*m*a*a*l, doorgequilt en wel, label erop,binding er om heen, gewassen en gedroogd, gewoon echt helemaal klaar. Het is een heerlijk gevoel, twee grote projecten afgerond. ( nou ja, de PoP,s moet ik nog doorquilten.....)Aan de AQ heb ik precies één jaar gewerkt, in juni vorig jaar zijn we begonnen met de groep van Guute, en nu, juni 2010 is hij af. De maat van de quilt is nu bij mij 2.15 m in het vierkant, dus best een hele lap.

Ik heb hem laten doorquilten door Elvire van de Ufo,s ( dat is mijn hofleverancier voor grote projecten......) er zullen vast mensen zijn die er van gruwelen om een quilt machinaal te laten doorquilten, en zeker zo,n quilt, maar ik ben er dik tevreden over. En het is ook maar net hoe je hem door quilt, ik ga altijd voor quiltwerk wat op de achtergrond blijft, dus met een bijpassend achtergrondgaren, en al helemaal niet plankerig! Ik hou van soepele gebruiksquilts. Het kost wat, dat is zeker waar, maar trouwe lezers herinneren zich vast nog wel mijn bonnetjes verhaal van de plus supermarkt.......de opbrengst was ruim genoeg voor deze quilt........

Wat een imposant gezicht zo,n machine, vinden jullie niet ? Vorige week vrijdag heb ik de quilt gebracht, en afgelopen woensdag kon ik hem al weer ophalen, ik heb er meteen de binding omheen gezet, en een label opgemaakt, en voor mij is hij pas echt af na een korte wasbeurt op 30 graden in de machine en daarna de wasdroger op de minder hete stand, dat heeft hij allemaal prima doorstaan,en nu is het met recht een "antieke Quilt"

En dit zijn natuurlijk de traditionele foto,s.....de quilt is goedgekeurd....zacht genoeg....Beest en Beestje....want ik schrijf meestal over Beest, maar we hebben twee britten, en dat is Beestje.....die meet uiteindelijk krap de helft van Beest, die weegt 9 kilo schoon aan de haak, en Beestje slechts 4....Ze heten overigens Arax (Beest) en Ollie(Beestje)

Ik probeer ook altijd wat leuks in de achterkant te doen, daar heb ik hier dus een ster op gemaakt. Op deze foto kun je het quiltwerk goed zien. Voor alle meisjes die nog bezig zijn: even een hart onder de riem steken, gewoon stug doorgaan, want het eindresultaat is echt prachtig! Ik hoop dat ik jullie weer geïnspireerd heb!

Morgen ben ik even "off line"want ik ga met een vriendin een daagje "Beppen bij Bep"we zouden naar de lezing van Ann Moonen, maar dat ging wegens ziekte van Ann helaas niet door, we hadden ons er al zo op verheugd, en met ons vele anderen, dat we toch gewoon gaan, voor de gezelligheid, en een show en tell, enne.....Bep woont vlak bij Zutphen.....juist ja.....bij Petra Prins......en daar kom je ook niet elke week, dus dat pikken we gewoon even mee! Iedereen een fijn weekend gewenst!

69 opmerkingen:

 1. Wat is hij prachtig!!! Neem je hem morgen mee???
  A demain!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig is ie.Geniet er nu maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, je bericht is er weer. Hij is prachtige (er werd even een andere tekst getypt omdat Bobby over mijn toetsenbord liep, maar dat heb ik verwijderd).
  Wat is hij groot geworden. En het ziet er inderdaad indrukwekkend uit onder zo'n apparaat en helemaal als het een quilt van je zelf is. En je hebt groot gelijk dat je het laat doen, anders bestaat de kans dat hij jaren als ufo in de kast ligt, zonde!!!!
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeannet, hij is in één woord schitterend!!!! Hij is ook groot zeg, kan me voorstellen dat je dat niet ziet zitten om met de hand door te pitten. Prachtig gewoon, en nu maar lekker genieten ervan! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. what a beauty!!!the quilt is just wonderful,susi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw.... Wauw... Wauw... wat SCHITTEREND!
  En ook zo groot! Ik kan mij voorstellen dat je daar héél blij van wordt en mee bent!
  chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi Jeannet en wat een joekel.
  Leuk dat je er een foto van Elvire hebt bijgedaan.
  Veel plezier morgen en ik ben weer heel benieuwd wat voor moois je in het oosten tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is de antieke toch een prachtige quilt geworden.
  Heel veel plezier morgen bij Bep.

  Fijn weekend,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie quilt! Helemaal geweldig. Ik ben (nog) niet zo'n trouwe volger van je blog, ben wel benieuwd wat voor bonnetjes jij spaart, kan ik misschien nog wat van leren...
  Marja-Brabant

  BeantwoordenVerwijderen
 10. MOOI MOOI MOOI!!! Prachtig gequilt en ik kan er helemaal inkomen dat je het op deze manier laat quilten. Je mag er super trots op zijn en toch snel he ineen jaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Jee, wat klink dat officieel. Maar ik meen het echt, het is een fantanstische quilt geworden. Veel plezier morgen. Hier in de buurt heb ik nog geen mooie quiltwinkels kunnen vinden. Dus een beetje jaloers maak je me wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohhh wowwww Jeannet,ik zit echt met open mond tekijken.
  Meis wat SCHITTEREND prachtig al die kleuren zo mooi op elkaar af gestemd.
  Ik ben sprakeloos,zo groot,en zoveel uren zitten daar in.
  Dat is niet te betalen.
  Meis ik heb hele grote bewondering voor je.
  gefeliciteerd ermee,je kan echt voldaan wezen,en trots op je zelf.
  COMPLIMENTEN.
  Wat mooi,ik kan er echt niet over uit dat iemand zo iets kan.

  Liefs Riet.x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig, prachtig, prachtig.
  Meer kan ik niet zeggen heel mooi.
  Gefeliciteerd met dit prachtige project.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig... van mij mag je super trots op jezelf zijn,dit heb je toch maar weer gedaan. Morgen een fijne dag.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ooohh, aaahhhh wat is hij mooi!! Je hebt me zeker weer geïnspireerd maar er moeten nog wat andere werkjes af voordat ik verder ga met de AQ. Ben pas bij de sterrenrand :(
  En nogmaals heel veel plezier in Zutphen en doe Petra en Simone de groeten van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O nou zie ik hem toch nog vandaag,hij is werkelijk schitterend en in het echt ga ik hem morgen zien dan zal hij nog mooier zijn,welterusten,Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een super mooie quilt zeg!
  En met die afmetingen zou ik het ook machinaal laten quilten. Goed idee trouwens om het in de wasmachine en droger te doen. Al zou ik het doodeng vinden.
  Geniet er morgen van, ook bij Petra in de snoepwinkel...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hij is werkelijk prachtig geworden. Helaas zijn we hier nog niet zover, maar je geeft me wel een trap onder mijn kont met deze hele mooie foto's. Vandaag ga ik ook maar weer eens verder aan deze prachtige quilt. Enne... Ik laat hem ook doorquilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeannet. Hij is werkelijk prachtig!!! Wat heerlijk dat deze af is en in gebruik kan worden genomen....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zooo....prachtig!!...wat een schitterende quilt zeg Jeannet...wat een "klussen "heb je geklaard....
  Fijne dag morgen bij Bep..ik lees altijd haar blog...zal best heel gezellig zijn en ik heb het gevoel dat er wel iets mee terugkomt...we horen het wel!!
  groetjes en een gezellig weekend Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, hij is geweldig geworden Jeanette. Je mag er met recht trots op zijn. Groeten, Ludie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeannet wat is tie mooiiiiiiiiiiii;
  En toch snel gemaakt .
  Prachtige kleuren die jij gebruikt.
  En nu maar lekker genieten van de quilt .
  En morgen een hele fijne dag gewenst groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heerlijk als er weer iets af is en dan ook nog zo`n mooie!! Dat geeft vast een heel blij gevoel, kun je morgen met gerust hart shoppen bij Petra Prins.
  Alvast een heel fijne dag. Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ooooo Jeannet, ik geloof dat alle superlatieven al gebruikt zijn.....wat ont*zet*tend* mooi!

  Ik had je blogje bijna gemist, want op de een of andere manier verschijnt hij niet in mijn blogroll - gelukkig even handmatig gekeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. die is werkelijk heeeeeeeeeeel mooi geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ooohh, wat is tie mooi geworden!!
  En heerlijk snel klaar omdat je hem machinaal hebt laten quilten. Groot gelijk heb je. Ik laat het de laatste tijd ook doen met grote projecten. Vorig jaar heb ik nog een (voor mij heel dierbare) quilt zelf doorgequilt. Maar toen die klaar was heb ik meteen geroepen dat dat de laatste was. Kleintjes doe ik wel nog met de hand.
  En morgen met een gerust hart gaan shoppen bij Petra Prins, heerlijk.
  Een fijne dag morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh Jeannet hij is zoooooo mooi. Geniet er maar lekker van. En ook van je dagje beppen en Prinsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. OOh, wat is hij groot en mooi geworden. Goed gedaan! Veel plezier morgen! groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 29. O wat ben ik jalours, ik ben nog bij de zigzagrand, alleen heb ik die vervangen door hexaconnen en dat is heel veel werk, maar nu ik die van jou zie ga ik snel weer verder. Is wel heel verleidelijk hoor om hem door te laten quilten. Ik denk dat het mij niet lukt binnen 1 jaar, eerder 2 jaar, maar gefeliciteerd hoor, zij is prachtig.
  Anne Cevat

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oj Jeannet wat is hij mooi geworden. Wat een plaatje. Dikke complimenten. Het is wel heerlijk om de quilt te laten doorquilten. Ik vind het een heel gevaarte op de schoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gaaf zeg Jeannet: prachtig! Ik hoop 'm morgen zeker in levende lijve te mogen zien.(als je 'm tenminste meeneemt, wat natuurlijk niet verplicht is) Leuk om je eindelijk eens te ontmoeten ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hij is Super! Jammer dat ik morgen niet naar Bep ga ,weet nu al dat ik veel ga missen.Geniet van je dagje,groetjes,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Chapeau !!Wat is ie mooi, en je hebt groot gelijk dat je deze quilt hebt laten doorquilten. Veel plezier zaterdag, groet liesbeth wessels

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Your quilt is gorgeous. Love the kitties. Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zo mooi om hem in vol ornaat te zien. Hij is prachtig geworden Jeannet en geinspireerd heb je me zeker. Hij is ook heel mooi gequilt. Geen woord teveel gezegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Geweldig mooi is je Antieke geworden.
  Fijne dag vandaag, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een overweldigend gezicht zo'n grote quilt. Ik ben nog maar een beginner (2 kleintjes en 1 sampler wat groter) maar ik geniet reuze van al jullie ervaring. Dit is echt heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. "In stilte" heb ik de vorderingen van je prachtige quilt gevolgd en hem zien groeien en steeds mooier zien worden. Je kleurgebruik is super!Ik ben er helemaal verliefd op en als ik het patroon nog kan krijgen wil ik hem ook maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi Jeannet,

  Hij is echt prachtig geworden. Well done.
  Als je het patroon te koop hebt, heb je aan mij een gegadigde....

  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Schitterend. Wat ziet hij er prachtig uit zeg.
  Heel veel plezier bij Petra en bij Bep.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat is het een geweldige quilt Jeannet! Ik kan me helemaal voorstellen dat je er helemaal blij van wordt nu ie af is en dan ook nog zo prachtig doorgequilt. Ik ben zelf ook een handquiltster en niet weg van het doorstikken op de machine maar als ik naar dit werk kijk.....daar zou ik heel goed mee kunnen leven!
  En wat een prachtige katten heb je, heerlijk hoe ze met een air van: "deze is voor mij" een quilt in kunnen pikken hè?
  Hoop dat je een fijne dag hebt gehad vandaag, het weer hebben jullie in ieder geval mee! Fijn weekend!
  (oh ja, maakte een vriendin attent op jullie kleine camping, ze was gelijk helemaal enthousiast, leuk toch! Ze heeft je vast al gebeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Whoow zeg hij is schitterend geworden zeg. Bij mij zal het nog even duren voor hij af is want ik ben bezig hem met de hand door te quilten en dat is een heel werk:-)
  Maar nu ik die van jou zie kijk ik ook erg uit naar het resultaat.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Tjeetje wat is hij mooi geworden.
  Ik denk dat ik ook maar bij de Plus ga winkelen...!!
  Ik ga er serieus over nadenken om mijn AQ ook te laten quilten.
  Jij hebt er in ieder geval weer een pronkstuk bij.
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ach natuurlijk de antieke...Ik had het kunnen weten dat dié bij UFO's was (en niet de PoP). Wat is íe prachtig geworden Jeannet, echt helemaal super!!! Heerlijk van genieten en duw die beesten van je maar aan de kant, deze is te mooi voor de katten!! groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Supermooi geworden. Prachtig!!! Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hij is P*R*A*C*H*T*I*G Jeannet, petje af hoor je hebt hem in een sneltrein vaart gemaakt. Wat is tie groot, in de quilt machine zie je pas hoe groot hij is.
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. hij is prachtig geworden en zeker een stimulans om door te gaan ik ben met de zig-zag rand bezig dus ik moet nog even.

  groeten susan

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wauw, wat is hij mooi ! je werkt precies op duracel baterijen zo snel dat je bent(lol)

  Liefs conny

  BeantwoordenVerwijderen
 49. wauw wat mooi.ik heb het patroon ook en ben nu over de streep ik ga hem maken.
  het is in een woord schiterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. De quilt is inderdaad een juweeltje en ook mooi door gequilt. Je zal wel blij zijn dat hij af is.
  Geniet er maar veel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Schitterend! Wat een prachtige quilt heb je ervan gemaakt! Nu net als beest en beestje wil ik mij er ook wel op of onder vlijen!! Dus helemaal goed gekeurd! Geniet er maar lekker van!! Groetjes
  Lida
  P.S. Goed geslaagd bij Petra?

  BeantwoordenVerwijderen
 52. SCHITTEREND SCHITTEREND,meer kan ik er niet van zeggen.groetjes en een fijn weekend gewenst Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Prachtig geworden...zeker met 2 topmodellen op je quilt....Ik vind dat altijd zo heerlijk...quilts en katten!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Zo, ik ben de 57e, die reageert, of hij ook mooi is! Ik was van plan nog één of twee randen te maken, maar ik geloof, dat ik me ga bedenken. Mooi ook, die smalle border, in één woord: S*C*H*I*T*T*E*R*E*N*D!
  Ik hoop, dat het leuk is geweest bij Bep en PP, maar daar hoef ik niet aan te twijfelen.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 55. jeanette wat moet ik hier nu op zeggen? hij is super fantastische geworden. ik heb hem ook opgeslagen maar nog geen tijd om hem temaken gehad .
  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 56. tout ce que vous faites est magnifique !
  Amitié
  Chiffonnette

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Your quilt looks magnificent!!!! Congratulations! There is nothing wrong with getting them machine quilted and once you wash them and use them, they soften up. The quilting looks great and I love your label and lemoyne star on the back. It is such a beautiful quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wat een schitterende quilt is dat geworden zeg!! Daar wil iedere kat wel eens een slaapje op doen!!
  Gisteren ook even bij bep geweest (zie mijn blog) groetjes Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Wow, Hij is prachtig, schitterend, geweldig en super mooi. Ik ben zwaar onder de indruk. Het geeft mij ook weer goede moed om weer aan mijn antieke quilt te werken.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Wow Jeannet, you have every right to be celebrating, this quilt is absolutely amazing.....a work of art, congratulations!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Wat een fantastisch mooie quilt is dit geworden, schitterend gewoon.
  Ook heel mooi door gequilt.
  Heel veel plezier ermee.

  groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Echt oogverblindend, geeft de burger zeker moed, ik ben met de flying geese rand bezig (halverwege). Nu lekker er van genieten en zeker gebruiken, in de kast liggen kan altijd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Schitterend is hij geworden. Hoe groot is hij nu uiteindelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Geweldig is ie geworden zeg! En Elvire kan het altijd zo netjes quilten.

  groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Wat ontzettend mooi! Gefeliciteerd met zo een finish. Dit is de eerste die ik 'af' zie!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.