Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

dinsdag 26 april 2011

Ganzenleed en zwanenpret

En daar zit ze......de koningin van de wei van de buurman........pontificaal op haar nest, en O wee wie mij daar te dicht nadert, dan komt de vader in spe om de hoek kijken! en hoe! saampjes hebben ze de hele, en dan bedoel ik ook echt de héle wei, van ruim 1 hectare ( 10.000 vierkante meter) voor zichzelf opgeeist! Hoeveel ruimte kan je nodig hebben?
Dat alles levert hier hartverscheurende taferelen op, want: die wei was eerder het domein van, jawel! Gijs en Jans, en die zijn samen echt niet misselijk gezien het debacle met mijn broekspijp, maar tegen deze twee witte tornado's, zijn ze helaas niet opgewassen!
Met als resultaat dat Jans gedesorienteerd langs s,herens wegen zwalkt op plaatsen waar ze anders nooit alleen zou komen, en dat maakt ze luid gakkend duidelijk aan iedereen.
                                   
En Gijs, ja Gijs, die kan het alleen maar beantwoorden vanuit het verre veilige erf waar hij toch echt niet af durft om langs die ene tornado te gaan en Jans terzijde te staan om haar naar huis te begeleiden.Dat moet de buurman dan doen, en die is dus helemaal "nie blij" met twee zwanen in zijn wei! Het kan zo verkeren in het boerenbontebuitenleven..................
Nee, we zijn niet naar de keukenhof geweest, we hebben op 10 km afstand inmiddels bijna een eigen keukenhof, het Eiland Goeree Overflakkee, waar ik altijd zo graag fiets in de zomer, is momenteel helemaal in kleurige lentetooi gehuld door de teelt van bloembollen van tulpen in allerlei kleuren, prachtig!
De Pasen is weer voorbij, kon het mooier weer zijn? sinds 1100zoveel was het niet zo warm volgens onze onvolprezen Erwin Krol,wat heeft iedereen genoten, wat was het druk op de wegen naar de stranden, en wat was het heerlijk rustig in mijn eigen tuin onder de appelboom.Ik heb een heel leuk patroontje gehad van iemand, van een paashaas! Maar ik vind hem zo leuk dat ik hem gewoon ga maken, tenslotte zie ik nog steeds iedere dag de hazen door de wei rennen ( DE wei ja......maar daar hebben de witte tornado,s geen grip op gelukkig!)
En dan heb ik me toch net voor de paasdagen een heerlijk tijdschrift binnen gehad........errug........je zou vanaf pagina één tot de met de laatste pagina alles wel willen maken, ik geef jullie er hier een impressie van, heb het besteld via de stitchcottage in Den Haag. Maar als je rust in je hoofd wilt kun je er beter niet aan beginnen..........Zelf ben ik erg weg van die huizen.......
Iedereen nog een fijne week, wij hebben hier zoals eerder gezegd twee hele weken vakantie, en met dit weer, en zelfs met ietsje minder, gaat dat helemaal goed komen!

21 opmerkingen:

 1. Wat een leuk paashaas patroon en het boekje is leuk maar heeft ze alleen besteld voor degene die zich had opgegeven, helaas was ik een van degene die het eerst wou inzien, hihi, dus ga nog op zoek...
  fijne dag, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zielig voor de ganzen, maar ja met zwanen moet je niet spotten, die kunnen lelijke klappen uitdelen en zijn nergens bang voor! Bij Mams broedt een stelletje bij de vijver, nu laat je hondje daar maar niet lopen, want het beestje wordt direct verjaagd, zelfs de bus werd aangevallen! Een heel gaaf patroon van die paashaas, ik kreeg van iemand een kippenpatroon en denk dat ik daar mee aan de slag ga, kan toch heel de zomer in het raamkozijn prijken! Fijne dag en een fijne week, geniet van de vakantie! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en wij maar denken dat alleen de mensenwereld hard is....maar die arme gansjes worden gewoon verdreven van huis en haard! Geweldig leuk zo een boek!!!! Enne dat patroontje van dat haasje...daar ben ook ik zo dol op. Heb jij dan dat boek ervan? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig verhaal over de ganzen en zwanen. Al heb ik wel een beetje medelijde met Gijs hoor!!
  Een prachtig patroontje en haasjes zijn toch altijd leuk!!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi Jeannet, ik heb gisteren het boekje van Simone cadeaux gekregen en ga er ook vandaag eens even inlezen , hopelijk in het zonnetje,
  groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zielig voor de twee ganzen, maar ik zou ook met een grote boog om lopen bij een broedende zwaan.
  Lijkt meeen heel leuk boek,..
  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig leuke paashaas! Waar kan je dat patroon bestellen? Ik zou 'em ook graag willen maken.
  Groetjes
  annalemsma@chello.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te lezen heb je je beslist niet verveeld. De Hoekse en Kabeljauwse twisten tussen de ganzen en de zwanen is toch wel heel apart om te lezen. En die haas is enig. Ja hoor hier schijnt de zon ook nog steeds.
  groeten liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat sneu voor het echtpaar Gans, maar wel leuk om eerstdaags jonge zwaantje van zo dichtbij te zien. Best vreemd dat Gijs en Jans zich laten wegjagen, want ze zijn toch echt niet mis.
  Leuk boek met leuke projecten. Ben benieuwd wat je gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb toch wel te doen met die ganzen
  want waar moet dat ganzengrut nu ter
  wereld komen? En dat tijdschrift ga
  ik niet kopen, veeeel te leuk! Als je
  wilt, ik heb ook nog wel een hazen-
  patroontje te leen voor je.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie dieren foto's !! Je patroon met de haas is prachtig. Aan dat tijdschrift heb ik ook nog gedacht maar dan heb ik weer meer verleidingen dus laat ik dat maar niet kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke paashaas, net als het tijdschrift die lijkt me ook geweldig als ik de plaatjes zo zie. Wat een toestand zeg met de zwanen en ach die arme ganzen het zit ze niet mee. Lekker genieten van de vakantie en de omgeving want het ziet er erg mooi uit en het is heerlijk weer om er af en toe op uit te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldig verhaal Jeannet van de zwanen. Niet te geloven dat ze gewoon een heel weiland hebben bezet... toch best wel zielig voor Gijs en Jans eigenlijk.
  Het paashaas patroontje ziet er echt leuk uit!! Je hebt in ieder geval ruim de tijd voor het weer pasen is hé? ;-))
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach die arme ganzen op de vlucht.... wat leuk dat jullie daar ook bollenvelden hebben, wat zijn ze mooi nu hè? Geniet maar lekker van je vakantie met dit mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer voor de ganzen maar de zwanen zullen het echt winnen en ik spreek uit ervaring. Elke ochtend naar het werk zitten ze net in het bochtje wat ik moet hebben. Dus een extra trap en voorzichtig uitwijken. De paashaas is erg leuk als je nu begint weet je zeker dat hij volgend weer opgehangen kan worden. Twee weken vakantie. Ik heb vanmiddag geschoven en getuiteld en nu heb ik .... twee weken vakantie heerlijk. Wat zal er gefreubeld worden. Blijf nog lekker onder de appelboom en heb het goed. groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijk landelijk logje weer!! Zit even te genieten van al je logjes van de laatste tijd...
  liep een beetje achter.
  :0))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoihoi, je laatste berichtje over de patronen krijgen we niet "open"
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geluk dat die zwanen jullie grasveld niet gekozen hebben als broedplaats.
  Dan was het een rustig seizoen geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je maakt nog eens wat mee met die beesten! dat zal mij in de stad niet gauw gebeuren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige foto's! En wat een leuk blad lijkt me dat. Hmmmm misschien toch bestellen? Die huisjes zijn idd erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dag Jeannet,
  Mooi verhaal van die ganzen en de zwanen. Stammen allen uit het geslacht 'borstkloppertjes' waar je werkelijk een straatje voor om gaat. Ik heb me pas laten vertellen dat wanneer die zwanen jonge hebben ze een heel jaar bij hun ouders mogen blijven. Maar wanneer pa en moe weer paringsdriften krijgen, ze hun jongen verjagen uit hun sloot of plas. Die moeten dan zel elders een gezin beginnen. Had daar eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Maar volg nu al twee jaar een zwanenstel in de gracht van Zierikzee (vrouwtje zit nu weer te broeden in een hoekje van de toegangspoort aan de grachtenzijde. Vorig jaar toevallig meegemaakt dat er een ontzettende herrie in de tent was. Veren vlogen in het rond. Weekje later waren ze weer samen en waren de jonge zwanen in geen velden of wegen meer te bekennen. Zo hard kan het bestaan zijn voor een jonge zwaan!
  Fijne avond nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet