Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 18 april 2011

Punchneedelen en de LENTE!

Bedankt voor al jullie aardige feleicitaties voor zoonliefs verjaardag!
Nee, deze aarbei is nog niet rijp om geplukt te worden, jammer, hij zou anders vast wel lekker smaken, wij kopen de Hollandse zomerkoninkjes maar vast uit de kas, de Lambada,ook lekker!
Wat mag dit dan wel voor aarbei zijn? nou, dit is een punchneedleaardbei! vorige week ben ik met een vriendin een ochtendje wezen "punchneedelen"bij Liesbeth van de Crownstitches, die woont hier vlak bij. Ik had dit nog nooit gedaan, wel al gezien op weblogs en het intrigeerde me zeker.( ehhh, speciale noot voor Liesbeth: dat lichte stofje komt omdat ik per ongeluk in het stofje had gesneden waar de aarbei al op was genaaid, vanwege het omdraaien...........haastige spoed......of zoiets.....toch?
En dat het weer leuk was! Je hebt er allerlei speciaals voor nodig, een speciale ring met een opzetrandje, en een echte "punchneedlenaald", en als je dan de draad ( we gebruikten twee draadjes DMC) eenmaal door de naald hebt zitten is het een fluitje van een cent, je prikt en prikt en prikt maar door de stof en op en om je patroontje, en voilla! voor het het weet heb je een aardbei, of iets anders!Bah, ook weer LEUK!Waarom zijn er zoveel leuke dingen voor de mensen?
Dit is zomaar een lenteimpressie uit de tuin, het mooie weer kan maar niet op! je kan het maar gehad hebben, de fruitbomen staan in bloei, de appels moeten nog komen, maar het is nu zo mooi buiten, de sla uit de kas is ook goed om te eten, en Mien kuifhoender is broeds......alleen heeft ze geen eieren om te broeden, en wij niet om te eten, tis of ze het er om doen, maar altijd rond de pasen zijn ze broeds, of de pasen nou vroeg of laat valt, WIJ hebben dan geen vers EI!
Er waren er twee broeds, en die hebben zo geruzied met elkaar, dat ze bovenop elkaar zaten te broeden, en toen ook nog elkaars eieren uit het hok hebben gegooid! Tis wat met mensen, maar kippen......daar kan ik onderdehand ook een boek over schrijven.

27 opmerkingen:

 1. Ja leuk hè punchneedle, mooie aardbei heb je gemaakt! Ben benieuwd wat je nog meer gaat maken!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het leek me ook erg leuk om te doen. Gewoon lekker op de bank en prik prik prik. Die ring gebruik ik ook in het klein om te borduren. Heel fijn trekt direct strak. Geniet van je kippies en de tuin in het huis want het wordt weer beter. groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig aardbeitje Jeannet, heb je weer knap gedaan.
  Ik zie dat jij ook zo dol bent op de Lente, ik krijg er de lentekriebels van, fijne maandag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke kip! Ik zie trouwens nu pas dat Jorrit jarig was.. alsnog van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk resultaat met de punchneedle. Ik moet me echt beperken met het aanleren van technieken, want anders heb ik helemaal het idee dat ik nergens aan toe kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke aardbei! Waar kan je die spulletjes kopen voor Punchneedle?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iets nieuws geleerd,altijd leuk hé.
  Wat liggen de tuinen er nu mooi bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne verjaardag gevierd zaterdag? Het weer was in ieder geval geweldig! Je kon buiten zitten. Mooie site weer, en dat punchneedelen wil ik ook graag leren, eerst maar eens op zoek naar de materialen. geniet van het mooie weer, Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kippen zijn soms net mensen ;-))
  Wat een leuk werkje is het geworden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke deksel zo voor je knopenpot! Geniet deze week lekker van het buiten zijn. Het schijnt prachtig weer te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat je een gezellige verjaardag hebt gehad!!! 12 jaar, dat wordt idd al een echte puberleeftijd!! Je aardbeitje ziet er uit om op te eten!!! Succes met je kippen!! Je hebt je handen er aan vol!! Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke kip zie ik daar!! Ik ben helemaal in de kippen de laatste tijd. Dan alleen die niet kunnen kakelen...

  Je aardbei is prachtig!! En ja wat houd ik van aardbeien.. mmmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nog van harte gefeliciteerd hoor, twaalf jaar, dan worden ze al groot he.
  Leuke aardbei heb je gemaakt,staat erg gezellig op je knopenpot.
  Vorig jaar bij Liesbeth ook de cursus gedaan en ik vond het erg leuk om te doen.

  Fijne dag
  ada

  BeantwoordenVerwijderen
 14. this is just adorable and of course love those buttons.
  I just started collecting buttons and hope to one day use them in a quilt
  Kathie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. kippen... t zijn net mensen :-)

  leuke aardbei! de materialen voor punchneedle heb ik in huis (uit de kringloopwinkel), maar ik heb de techniek nog nooit geprobeerd. moet ook nog eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Misschien een beetje laat maar nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.
  Leuk dat knopenpotje.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb het al in het echt bewonderd, heel leuk gedaan Jeannet...
  Je hebt een fijne dag gehad zaterdag!

  Nog een goede dag toegewenst, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke aardbei heb je gemaakt ... weer een nieuwe hobby erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat lijkt me nou ook weer zoooo leuk,
  dat punch-needelen! Ik noteer het al
  vast op mijn wensenlijstje! (en jij
  staat nu ook genoteerd op een ander
  lijstje, voor ooit) Ik vind het een
  enige aardbei geworden! En wat heb
  je toch een prachtige kippen, nu alleen nog wat betere omgangsvormen
  bijbrengen. Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk werkje je potje ziet er zo heel erg leuk uit. Ik zal eens kijken want volgens mij heb ik ook nog zo'n naald hier liggen en twee werkjes die afgemaakt moeten worden. Ik weet nog dat ik het ook erg leuk vond om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jij bent toch wel heel veelzijdig! Nu weer punchneedle! ziet er wel heel schattig uit hoor. Wat ziet de tuin er al weer fleurig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Altijd leuk om wat nieuws op creatief vlak te leren! Leuke aardbei.
  En ik geniet ook zo van het voorjaarsweer. Alles loopt uit, en ik kijk alles in bloei in mijn tuin. Hebben de buurkippen geen eieren voor je met de pasen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hello, This pincushion is not in your collection, add it
  http://au-fil-du-patchwork.over-blog.com/article-une-souris-grise-une-souris-70590082.html
  hugs
  Sylbie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik zag het wel eens doen, maar voelde mij nooit geroepen, wist niet wat je met het gemaakte aan moest, maar dit ziet er heel leuk uit en zo'n dekselcover kun je altij wel op een potje kwijt! Ja kippen zijn eigenwijze beesten, nu meis dan ben ik bang dat je net als wij eitjes zal moeten gaan kopen! LOL!! Hoop dat de dames uitgekrakeeld zijn en jullie toch leuke donden bolletjes krijgen! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Darling needle punch Jeannet. You always come up with the most inspirational and creative ideas!

  Thanks for sharing.

  :) Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar heb er al wel eens vaker bij Liezbeth naar gekeken. Je hebt er in ieder geval iets leuks van gemaakt! En ik denk dat de verse gewassen nu wel de grond uit zullen schieten, want het is vandaag echt super weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het lijkt mij ook zooo leuk maar.... eh... ik durf er niet aan te beginnen. Ik heb dozen vol hobbydingen, alleen voor die volle dozen mag ik wel 100 worden.
  Maar...eh...naar kijken is ook leuk.

  groeten Klazien

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet