Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 11 april 2011

Miss chicken

Afgelopen vrijdag naar de quiltkwebbels geweest, dat was weer erg leuk! De rit er naar toe natuurlijk al, en wat we gaan maken, dat valt nooit tegen, het is altijd de eenvoudige folkstyle waar ik zo van hou. Ik moet zeggen dat ik er altijd meer "quilt dan kwebbel"met als resultaat dat ik het meestal zo goed als af heb....Miss Chicken noemde Els haar.
Het was een grappig zakje, gemaakt en gevoerd met een flanelletje, en daarop was een kipje geappliqueerd, de blaadjes met freezer paper en de kip met vlisofix, je kan er van alles mee, ik heb er thuis meteen een hoog smal vaasje voor gezocht en bloemen in gezet.Wat wel een beetje jammer is, net nu ik de quiltkwebbels heb ontdekt, is dat het huis van de quiltkwebbelmevr. te koop staat........ze willen verhuizen naar Zevenbergen, gelukje voor de quilters die daar wonen, fors pechje voor de Voornse Quiltsters! Is het erg egoistisch als ik hoop dat we nog een wintertje quiltkwebbelen volgende winter?
Ik ben sowieso dol op vaasjes, en vooral van die kleintjes,deze kocht ik vorige week bij onze plaatselijke pottenbakkers zoals ze zichzelf oneerbiedig noemen, want ze maken zulke mooie dingen, dit vond ik zo,n lievertje, klein, hooguit 10 cm, maar zo verfijnd, dat is toch het nieuwe antiek van straks?
En dit zijn er ook twee die ik vorig jaar kocht, is het niet leuk? Twee kleine vaasjes die samen een mooi geheel vormen, ik hou eigenlijk meer van overal van die kleine verfijnde vaasjes met een enkel bloemetje of takje, straks komen de lelietjes der dalen weer aan, of een takje sering, of kamperfoelie,ik zet zo,n bloemetje vaak s,avonds naast mijn bed, als je dan snachts wakker wordt....mmmmmmmm
Wat vond ik hier in de heg.........4 mereleitjes!dus die verrast ons iedere morgen bij het krieken van de dag met zijn prachtige welluidende gezang.
En als laatste een zentangel, ik heb er de tekst opgeschreven achter; Beter goed gedaan dan goed gezegd, iets om over na te denken vond ik zelf.
Iedereen een fijne week! Ik ben helaas niet meer in de gelegenheid geweest om naar de tentoonstelling te gaan van de quilts en breeuwen, het was ook megadruk rondom Rotterdam vanwege de marathon, dus we hebben maar op het landgoed gewerkt, ook geen straf met zulk mooi weer!Deze quilt hing er overigens van mij, een sprei voor Jorrits bed, doorgesneden ninepatch, simpel, maar erg leuk effect.

21 opmerkingen:

 1. Jeannet,
  Wouw wat moet jij flink werken om alles af te krijgen met zo'n gekwebbel. Resultaat is heel mooi, moet leuk zijn om te voelen.
  Je zal wel al een hele verzameling vaasjes hebben, ik vind die 2 samen heel mooi, mooie kleurtjes.
  Heb je geen foto van je hele verzameling?

  Groetjes,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een erg leuke kwebbelvaas. Soms snap je niet dat zooo sompel zoooooo leuk kan zijn. Vaasjes.... ik moet ze ook altijd even aanraken en astpakken. Het is vaak al een sier op zich. Jammer dat je niet kon gaan. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi Jeannet, je tasje ,vaasjes , ja die zijn mooi hé, heb zelf er zoveel gemaakt , weet wat een werk en gevoel erin kruipt....Leuke dingen, je maakt mijn dag weer goed en dat beloofd een zonnig te worden, niet enkel door de zon, maar door jou. Bedankt. groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is weer een leuk kwebbel project. Kan me voorstellen dat je er stevig van baalt van haar verhuisplannen. Het is echt helemaal jou ding. Maar waarom begin je zelf dan niet zoiets? Je hebt zo'n leuk atelier? En je bent crea genoeg!Maar wie weet duurt het nog even.Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig tasje met die kip heb je gemaakt....maar ook die vaasjes zijn snoepjes!!
  En Els richting hier....ik stond er trouwens vlak bij jou op 50 minuten! Valt toch nog mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige vaasjes, kan me voorstellen dat je die niet kon laten staan! En het kippenhoesje is ook een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die drukte viel gelukkig alles mee, ik reed binnendoor van Schiedam naar Delftshaven en bleef volledig buiten het marathongeweld, dus het was een heerlijke middag, maar ook voor je mannen heel erg de moeite waard om er alsnog naar toe te gaan! Wat een enig zakje is het geworden en leuk zo om die vaas, zo breng je je huis wel in paasstemming met al die kippen en eieren! Ik hou ook van kleine vaasjes, maar dan van glas, leuk hè zo enkel bloemtje dat heerlijk geurt! Fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was gisteren toch heerlijk weer om landvrouwe te spelen ?? Wat een prachtig kippezakje, ziet er heel gezellig uit met al die kleine vaasjes, juweeltjes op zich.
  groeten van liesbeth en geniet nog even van de lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Jeannet ik vind je kippenzakje heel erg leuk geworden en van de Mevr die in Zevenbergen komt wonen, dat is maar tien minuten van mij vandaan met de auto dus ik ga het in de gaten houden.[als het tenminste Zevenbergen in Brabant is?]Je vaasjes die met tweeen op de foto staan vind ik ook heel mooi.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jeannet! Wat een gezellig kippe(-n)zakje!!!! Prachtig bij je verzameling! Jammer dat je niet kon langskomen bij de Delft, het viel met de drukte door de marathon reuze mee. De locatie was schitterend, en je quilt trouwens ook!!!! Maar een dagje buiten op het land heeft ook zijn charme!!!!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel leuk zakje en wat gezellig al die kleine vaasjes.
  Fijne week !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een enige vaasjes, Jeannet! En zulke prachtige kleurtjes: helemaal
  leuk, net als je kippentasje. Wel
  jammer, dat deze quiltkwebbel-mevrouw
  gaat verhuizen. Misschien een ideetje
  om op jouw landgoedje iets dergelijks
  te gaan organiseren? (LOL) Je bent er
  creatief genoeg voor!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi tasje/vaasje heb je gemaakt !!
  je andere vaasjes zijn ook erg mooi. Mooie quilt had je hangen op de tentoostelling.
  geniet nog eventjes van het mooie weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke vaas.
  En leuke plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuk kippentasje, heerlijk om onder het kwebbelen zo iets te maken. Mooie vaasjes erg decoratief.En de zentangel gaat het beste zonder kwebbelen volgens mij. Hij is weer mooi hoor.
  Groetjes Fien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oeps was niet de bedoeling anoniem.
  Gr. Fien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke vaashoes. Erg gezellig vind ik hem en wat een leuke vaasjes. Heel erg herkenbaar heb hier ook zo eentje in dezelfde sfeer. Leuke quilt en wat geweldig dat hij in een tentoonstellig hing. En ja gisteren was een heerlijke dag om op het land bezig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een leuke tas heb je gemaakt Jeannet! En prachtige vaasjes, ze zijn al mooi zonder bloemen erop!
  Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat doe je dat snel en jammer dat die mevrouw gaat verhuizen, maar jullie kunnen dan toch wel ergens anders gaan quiltkwebbelen?

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een gezellig tasje, zo om dat vaasje heen. Leuk en creatief. Ik heb je quilt op de tentoonstelling zaterdag de hele dag kunnen zien, want we stonden er recht tegenover met de stand.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik zal tegen mijn schoonzus zeggen dat ze binnenkort in Zevenbergen kan quiltkwebbelen. Ze heeft nog nooit gequilt, maar het laatste zal best aardig lukken :-)

  Kun je niet gewoon zelf een quiltkwebbel bij jou in de buurt (of thuis) beginnen?

  Je Zentangle is mooi geworden en die spreuk...breek me de bek niet open!

  Jammer dat jouw plaatselijke pottenbakker zo ver weg zit, want het zijn inderdaad wel hele schattige vaasjes die je daar hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet