Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 19 november 2012

Appeltaartentijd.....en zo meer....

Kennen jullie het boek nog? Volgens mij heeft half quiltend Nederland dit boek nu in zijn kast staan gezien de reacties die ik er toen op gekregen heb, en voor wie het nog niet heeft,die kan nu dus in de herkansing, hier schreef ik er over...
Doen al diegenen die het nu in de kast hebben er ook wat mee? Daar ben ik eigenlijk best benieuwd naar.Hier is het nog steeds een favoriet boek, de ene taart is nog niet lekkerder en leuker dan de andere en we zijn nog lang niet uitgebakken.
Zoonlief is hier van de bak, de woorden "zijdezachte roomvulling" deden hem het water in de mond lopen dus die moest het worden, Het was niet even één twee drie gebeurd,( hoewel die wel drie keer in de oven moest...)  maar dan heb je ook wat......
Vorige week was er weer zo,n zeldzaam mooie herfstdag, net als gisteren,op de grens met de winter waarin de herfst nog even vlamt,zo,n dag dat je hartstikke blij bent als je om kwart over 7 s,morgens op de fiets door de polders rijd en de zon zo veelbelovend ziet opkomen.Het opstaan gaat een stuk makkelijker na de verzetting van de klok eind oktober.
Een intens rood kleurde de hemel, een geweldig uitzicht strekte zich voor me uit, in combinatie met de frisse ochtendlucht, paardenmest, de dampen van de koeien in hun open stal, en de geur van de ontwakende aarde, is er iets mooiers voor te stellen om de dag mee te beginnen? dankbaar kan ik er om zijn dat ik er op dat moment deel van uitmaak.
De ochtendzon die speelt door de laatste gele bladeren van de leilinden,
Het vervellen van de berk in de tuin waardoor hij zijn prachtig witte winterse kleur weer terug krijgt.Juist in de winter zijn er weer andere dingen  die opvallen in de tuin  in de natuur, niet meer of minder dan in de zomer, maar anders.En daar hoort ook die appeltaart bij.
Het kan niemand ontgaan zijn, HIJ is weer in het land......( en in het huis)
Ik heb wel moeten lachten om een crisisgedicht.

Sint en Piet hebben zitten denken
Om dit jaar maar eens niets te schenken
Dus zing maar niet van een kapoentje
Want er komt toch niets in je schoentje

Nou is daar hier geen sprake van, getuige de klomp(jes) van zoon en man lief, het gedicht gold overigens wel voor mijn schoen.........Sinterklaas zal wel gedacht hebben....die mama zorgt wel voor haar eigen schoen ......en zo geschiedde het.
Passen ze goed bij de goudgele kleuren van de herfst of niet? Iedereen weer een goeie week, waarin weer maar vele steekjes geprikt mogen worden, doe ik ook hoor, tussen de bedrijven door, er nadert een herfstige affo........
Woensdag naar de regiodag van het gilde in Zierikzee, ben ik nog nooit geweest, benieuwd wat dat nou is, zijn er nog meer mensen die gaan? Er komen maar liefst 117 quiltsters heb ik me laten vertellen, zal dat een lange show en tell worden als iedereen twee werkstukken bij zich heeft..........

30 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,

    het was inderdaad prachtig weer, wat wonen we in een mooi landje. Zoals Robert Long het in één van zijn liedjes zingt; Dit is het fijnste pokke land. :-)
    En die appeltaart? maar even niet, sinds gisteren is Sonja Bakker weer mijn beste vriendin hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het boek heb ik niet, ook geen dochter die visioenen krijgt bij zijde zacht.....gelukkig hoef ik niet op de fiets om 7.15, vraag mij af of ik zo opgewekt en genietend mijn trappers rond zou trappen. Nee dan ben ik weer erg blij met jou foto's zodat ik wel weet hoe mooi de wereld dan is. Fijne dag, geniet van je lapjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, die taart ziet er zooooo lekker uit maar ik ga nog even volhouden om ze niet te eten, nog tien kilo ;)))
    Wat een heerlijk blogje weer , zo mooi om te lezen dat je iemand bent die al dat moois wat we rondom ons hebben ook echt ziet ;)
    Ik wens je een heel fijne week toe,
    liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige plaatjes Jeannet. Ook hier werd een appeltaart gebakken. Niet met roomvulling maar met speculaas. Mmmm.
    Prachtige stofjes ook. Veel plezier op de regiodag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja de wereld rondom ons is prachtig,en bij stil staan doet niet iedereen en het is zo mooi,daar wordt je rustig van,lekker appeltaart,veel liefs irena

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk zo'n appeltaart.

    Leuke lapjes en veel plezier op de regiodag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie kleurtjes heeft Sint voor je uitgezocht :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige lapjes, en de foto met de rode lucht prachtig. Het gedicht is idd erg leuk. Wat een heerlijke taart lijkt me dat. Hij ziet er in ieder om op te eten uit. Alvast veel plezier bij de regiodag dat moet erg gezellig worden met zoveel quiltsters.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die foto met de mooie ochtendlucht is prachtig. Ik kan ook zo gelukkig zijn met mijn 'simpele' leven hier op het groene Franse platteland. Ik probeerde de link van het appeltaartboek maaar dan krijg ik geen toegang?? En mooie lapjes weer, ik heb ok dzze week een bestelling gedaan bij Fabric Shack?,je bent even bezig maar dan heb je ook wat!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dank je voor de geuren en kleuren van ' jouw' stukje Nederland. Mooie lapjes die gaan denk ik gauw weer langs komen.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zat al op je appeltaart te wachten. Geniet er maar van, als je ouder wordt en met 2 mensen in huis bent, ga je steeds minder bakken. Je hebt dan altijd veels te veel !! Prachtige herfstfoto's mooie doorkijkjes. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat lardeer jij je blog toch weer met prachtige foto's, zit hier weer zo van te genieten.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijke taart lijkt mij dat! Hier wordt normaliter ook appeltaart gebakken maar nu even niet (dieet!) er moeten nog heel wat kilo's af! Goed vulling in die klompen en jouw stofjes zijn prachtig, passen die wel in een schoen of kreuken ze dan teveel! Heel fijne week met veel knisperende bladeren en landelijke geuren! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Jeannet een mooi berichtje om de week mee te gaan beginnen ik vind het reuzeleuk om te horen dat je zoon graag bakt de taart ziet er ook heerlijk uit en doe hem dan ook maar de complimenten vanuit Brabant.Mooie lapjes laat je weer zien en zo te lezen komt er ook weer een verrassing op je blog voor ons met je affo ik ben in ieder geval benieuwd.Veel plezier met de dingen die gaan komen deze week en de groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Appeltaart past natuurlijk prachtig bij je mooie herfstfoto's. Hele fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik geniet ook nog steeds erg van de kleuren, de eerste (echte) kou; het bladeren opruimen doe ik zelfs zonder veel gemopper...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mmmmm nooit goed opgelet want je appelboek kende ik dus nog niet....Wat goed dat je zoon zo van bakken houdt, dan is dat kadootje in zijn klomp vast verdiend!
    Ik wens je veel plezier a.s. woensdag

    Lieve Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik snuif hier weer allerlei heerlijke geurtje op. Wat ziet die taart er heerlijk uit. Fijn zo'n bakker in huis. Gezellig die gevulde klompjes. Gelukkig heb je zelf ook nog iets naar wens ontvangen. Fijne week en veel plezier woensdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Geniet maar van die lekkere appeltaart Jeannet. Gezellig herfstig blogje. Veel plezier vast bij de regiodag, ben benieuwd hoe je het vindt. Meestal is het een leuke combinatie van iets nieuws leren, kijken naar mooie quilts en heel veel uitwisselen (lees kletsen en kwebbelen) met mede quilters! Kortom: heel gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk die appeltaart en nee wij hebben dat boek niet :P
    Helaas had ik niets in de schoen, maar jij mooie stofjes. Vanavond eens opnieuw proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gezellige dag daar in Zierikzee! Mooi stadje .... Wat een mooie stofjes heb je weer.. veel quiltplezier.

    Fijne dag nog, liefs Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk, die herfstkleuren, maar die appeltaart lijkt met nog veel heerlijker! Ben heel benieuwd
    hoe het is op zo'n regiodag, ben er ook nog nooit
    geweest. Maar het zal vast wel geweldig worden,
    gezien die massale opkomst! Veel plezier enne...
    we zien al die foto's van de show-and-tell wel
    tegemoet! Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ha, dan kan ik ook nog best mijn schoen zetten... vind dochterlief ook vast niet erg.... ik wil ook nog wel wat lapjes of een mooi bolleke sokkenwol. goed idee!
    veel plezier op de regiodag, ik vond die van rivierenland erg leuk. maarja, het programma is steeds anders, dus wie weet. Ben benieuwd.
    Veel plezier (en niet iedereen heeft altijd iets voor de show en tell hoor) Ben benieuwd hoe het daar qua leeftijd zit.....

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik zie je voor me, roe wangen, druppel aan je neus.. en genieten.
    Ik geniet mee!
    jannyT

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hahahaha Jeannet... ik heb hartelijk moeten lachen om jou hoor! Die Sint die gedacht heeft dat mama zelf wel voor haar schoentje zou zorgen. :-)))
    Dat heeft ze trouwens erg goed gedaan... prachtige lapjes weer!
    De link naar het appeltaart-verhaal werkt bij mij trouwens niet. Ik weet nog dat je er over geschreven hebt en dat ik het toen ook al een heel verleidelijk boek vond. Misschien moet ik er dan toch ook maar eens aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een drukte zal dat zijn op de regiodag!
    Als al die vrouwen gaan praten (en dat doen ze), dan zal het wel een kippenhok zijn.
    Maar het is vast ook heel gezellig en je ziet mooie quilts voorbij komen.
    Heb wel eens gelezen dat er veel mensen zijn die geen quilt mee (durven) nemen, dat scheelt weer.
    Ik hoor trouwens bij de andere helft van de Nederlanders die het appeltaartboek niet heeft. Nog gekker: ik hou niet van appeltaart!
    Maar ik moet zeggen, die van jou ziet er wel heerlijk uit.
    Veel plezier op de regiodag.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ziet er lekker uit de appeltaart. Mijn dochter bakte hem ook altijd vroeger thuis. Het is ons favoriete recept voor appeltaart! De appeltaart hoort echt bij de herfst en de winter.
    Mooie stoffen heb je "gekregen" in je schoen.

    Veel plezier op de regiodag, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hoi Jeannet, wat een gezellige logje. Laatst hadden we de spullen voor deze appeltaart in huis (ja het boek staat hier ook), maar door allerlei drukte werden het toch simpele maar heerlijke appelbollen! Maar... we gaan deze taart echt nog eens maken! Benieuwd naar je affo en alvast veel plezier in Zierikzee of is het intussen al geweest?

    BeantwoordenVerwijderen
  29. voor mij even geen appeltaart, ik ben heel goed aan het afvallen. Komt volgend jaar wel weer

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hmm, wat ziet dat er lekker uit. De taart past zo heerlijk in dit seizoen. Jammer dat ik zo'n eind uit de buurt woon....
    Hoe was de regiodag?

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.