Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 18 mei 2015

Annie op visite!!

Van de week werd ik verblijd met leuk bezoek....Annie....., ik ken haar al jaren, van horen zeggen , dat ze makkelijk is in de omgang, en in het gebruik, nou, daar hou ik van, dus ik heb Annie uitgenodigd en daar was ze!En nee, Annie is geen quiltster, integendeel, maar ze is wel heel druk met kleur bezig en laat dat nou ook mijn passie zijn, dus we konden het meteen goed vinden met elkaar.
Tuuuurlijk zijn jullie nu benieuwd wie Annie is, ik zal het eens even vertellen, ze heet officieel Annie Sloan en ze komt uit Engeland en bij iedereen die het wil komt ze graag op bezoek. Zoals ik al zie, ik had al veel over Annie gehoord en gelezen.
Annie Sloan is namelijk een verfmerk, wat door die beste Annie in Oxford in Engeland gemaakt en gepromoot wordt vanuit dit schattige winkeltje. Nou heb ik me altijd laten vertellen, en ook uit ervaring, weet ik dat bij verven schuren en plamuren hoort, twee zaken waar veel, zo niet alle, vrouwen ( en mannen) een hekel aan hebben.
Maar toen kwam dus Annie, de revolutie in de verfbranche, want Annie maakt de mooiste poederachtige kleuren met de welluidende namen van Old Orchre, Versailles, Florence of Antibes green, Alleen bij die namen krijg je al heerlijke visioenen, er is overal over nagedacht, Annie is een héél slim meisje, kan niet anders zeggen.
Wat is nou die revolutie? Nou dat is gauw gezegd, je trekt de pot open, even roeren, kwast erin en verven maar, zonder schuren en plamuren , gewoon, huppetee, de kwast erop, snel drogen wateroplossend en vooral errug snel resultaat.Ik ben behoudend van aard, dat weten de trouwe lezers onderhand wel, dus het duurde even voordat Annie welkom was, maar toen ze er was, was het ook meteen leuk.
Ik had een oude ronde grenen eettafel, onze allereerste tafel saampjes gekocht toen we gingen samenwonen, toen helemaal hip,ruim dertig jaar geleden, wat waren we er blij mee! zo degelijk zie je ze nergens meer, hij heeft al in het tuinhuis gestaan, en nu weer in de serre, was toen wittig geverfd en dat past niet zo in ons huis dus dan nu "French linen......" klinkt goed, toch?
Je moet er alleen na dat makkelijke verven en drogen wel een soort wax opzetten die de verf slijtvast maakt, en Oepsie Desi.... daar zit hem wel een "dingetje".....het addertje onder het gras zogezegd......
Want om die wax netjes en glad en zonder strepen en kwastaanzetten op te brengen, nououou.......dat zal Annie wel beter kunnen dan mij vermoed ik zo.( want ze was natuurlijk niet lijfelijk aanwezig) De poot vind ik prachtig geworden, dat is al vast wat.
Maar je moet wel van shabby en doorleeft houden, laten we het zo zeggen, ik denk dat het een prima methode is voor kleine dingetjes en kasten, maar grote gladde oppervlakken, dat mag Annie me nog eens voor komen doen.Maar goed, er waren meer kleuren en potjes gekocht, dus gelijk maar even een tafeltje wat ik in het voorjaar kocht en wat een beetje saai was, hoppetee, een Annie kleur.......Primer red, en de omschrijving.....deze kleur vind je in allerlei interieurs zoals Venetiaanse paleizen en Vietnamese tempels.
Ach, en als je dan toch bezig ben........ander tafeltje, van wit naar licht oker.
En schoonmaken? ook al op zijn Annies, even uitspoelen onder de kraan en klaar is Kees Jeannet. Het groen laat ik nog even groen ipv terra, benieuwd hoe lang ik dat vol hou.....Het was een leuke  ervaring, ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die Annie op bezoek hebben gehad en hun ervaringen met de wax.
Inspirerend, kleurrijk, makkelijk in de omgang, heerlijk, gewoon effe googelen, en dan komt Annie ook bij jou op bezoek, ik weet het zeker, en ook dat ze hier nog vast een keer terug komt, want één ding is zeker,Annie brengt zonder ( al te veel....) gezeur kleur en fleur in je interieur! Maar grote tafels....daar waag ik me even niet meer aan.

29 opmerkingen:

 1. Leuk, we hebben een gezamenlijke vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn dochter is met "Annie" door het hele huis gegaan!
  Grote bijna zwarte antieke kast in een tint Grey geverfd, blauw over een rode kast, nieuwe buffetkast van steigerhout in de keuken enz.
  Verbluffend resultaat moet ik zeggen.
  Ziet er bij jou ook leuk uit.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heeeeeel verleidelijk!!
  Wat een mooie kleuren...er moet hier nog het één en ander worden geverfd...kan het ook zo over lak heen...nee toch?
  Oh jee wat doe je me aan op de Maandag morgen...;0)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar wordt ik nou gelukkig van! Geen uuuuuren schuren en tutten maar gewoon RESULTAAT, ga ik zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Jeannet, ik had eerder al gelezen over Annie Sloan en het opgeslagen bij mijn notities. Zo kan ik misschien zelf wel eens een kastje gaan verven. Kijk maar eens op het blog van aspotteddog. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Annie staat hier ook klaar in een blik. Alleen nog even moed verzamelen om er aan te beginnen. En ja, die wax.. dat lijkt mij ook wel een dingetje. Ik hou je blog in de gaten in de hoop op tips. Ik herinner me dat ik wel eens filmpjes heb gekeken over het aanbrengen van de verf. Misschien zijn er ook instructiefilmpjes te vinden over de wax? Op You Tube bijvoorbeeld.

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaa leuk is ze he onze gezamelijke vriendin Annie en zo makkelijk in de omgang.
  Veel plezier samen.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Piep kwam Annie al dikwijls tegen op het weteldwijde net... Helemaal onze stijl
  Jij hebt in ieder geval al mooi werk geleverd hoor!! Knuffie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk Jeannet! Toevallig las ik vorige week een artikel in de krant over iemand met een winkeltje, die ook zo weg was van die verf. Alleen werd er over de wax niet gesproken! Je bent weer goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, Annie is een topper. De ervaring met de wax herken ik ook.
  YouTube filmpjes van Annie in actie helpen je echt, hup dikke klodders erop, tegen de richting in verven, voor het echte Annie effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, Annie is een topper. De ervaring met de wax herken ik ook.
  YouTube filmpjes van Annie in actie helpen je echt, hup dikke klodders erop, tegen de richting in verven, voor het echte Annie effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh geweldig. Je hebt 't gedaan. Ik zit er al een tijdje tegenaan te hikken, zal ik wel of zal ik de 'ouderwetse' methode weer toepassen....
  Ik vind je tafel super geworden ook de kleur is heel mooi.
  Mijn schoondochter heeft het ook al regelmatig gebruikt met een super resultaat.
  Ik ga toch eens een mooi kleurtje zoeken voor mijn lapjeskast.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Liep al langer met haar in mijn hoofd rond. Ik denk dat je me met dit blogje over de streep hebt getrokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb dit blogje met heel veel belangstelling gelezen, want na verhuizing van jongste gaan er hier een (grotere) quiltkamer ingericht worden en wordt het interieur wat ge-updated. En wat lijkt Annie me een supervondst! En ik vind het prachtig bij je geworden, vooral je ronde tafel, en het is echt heel mooi gelukt, ondanks het moeilijkere aanbrengen van die wax. Ik ga Annie uitnodigen (al zou lijfelijk ook wel fijn zijn...). Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie kleuren en wat een gemak, behalve de wax natuurlijk wie weet ga ik me er ook aan wagen.
  Groetjes Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sinds Annie in mijn leven is is er geen kastje, tafeltje, doosje, lijstje noem maar op meer veilig. Heerlijk spul.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier is Annie nog niet op bezoek geweest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een handige verf! En wat een prachtig resultaat. Misschien kun je de was met een doek opbrengen? (geen ervaring hiermee) dat ik ik zo nu en dan ook met mijn grenen antieke kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nee Annie nog niet, maar wel krijtverf van Painting the Past en dat wordt me toch mooi! Heb het in kleine potjes voor in mijn poppenhuis, oud rood, groen en blauw, vooral die laatste kleur vind ik zo gaaf! Ook de tak in de keuken is met wit gedaan en dat is zo mooi geworden! En nog een voordeel : Je hoeft er geen wax op te doen!
  Geniet van je kleurige resultaat, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Elbowgrease noemen de Engelsen het als je flink op iets moet boenen om het goed te krijgen! Ik moest er meteen aandenken bij het deel waar je schreef over e was aanbrengen! Maar Annie is inderdaad bij velen van ons een graag gezien vriendinnetje! Het is leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik weet niet hoor..... het wordt zo te zien wel een beetje ongelijk als je het met Annie behandelt, terwijl ik toch meer van glad en strak houd als ik iets verf.
  Het lijkt meer een beetje brocante zo, maar veel mensen vinden dat leuk, jij dus ook, tenminste voor kleine dingen.
  Lekker door verven dan maar, want de verf is vast nog niet op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja hoor ik heb Annie ook regelmatig op bezoek. Mijn grenen tv kast is egaal chateaux grey, behandeld met de was helemaal glad dekkende en slijtvast.komende weken mijn laatjeskast, dekenkist en bankje. ik heb ook een lantaarn geverf vorig jaar staat al de hele winter buiten zonder was en hij blijft kleurvast. Ik ben om. Zoek even voor het tafelblad hoe je dat moet doen op het www want die heeft een speciale laag nodig volgens mij iets anders dan de was. Ik vind wat je hebt gedaan in ieder geval erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Maak me gek! Heb meteen gegoogled. Leuk leuk. Zie op eens allemaal tafeltjes en kistjes die wel een likje kunnen gebruiken😅😅. Fijne dag, groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ook ik ben helemaal blij met Annie, al ander half jaar!
  In plaats van de dure wax gebruik ik antiek was, blank of bruin. Om een wat egaler effect te krijgen gebruik ik van die goedkope schuursponsjes, niet de groene schuur kant maar het gele gedeelte. Als je hier mee door het blik was wrijft wordt het zachter en makkelijker op te brengen zonder dat het pluizen geeft.Het gaat lekker snel en door dat je ook ronde bewegingen kunt maken kun je het egaler krijgen. Mijn eettafelblad heb ik met haar extra matte lak gedaan, iets handiger in gebruik en goed resultaat! Leve de kringloop en kakverf!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Annie wel al bij mij thuis, maar nog niet toegepast. Na jou inspirerend verhaal ga ik binnenkort ook aan de slag. De salontafel zal als eerste onderhanden worden genomen en de wax.........zal het je laten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Haha, wat een leuk logje, en JA, ook hier komt Annie al jaren over de vloer ;)! Je hebt gelijk dat grote oppervlakken niet altijd zo makkelijk zijn, maar het voordeel is weer wel dat je er snel opnieuw overheen gaat. De schouw, bed, keukenkast, lambrizering... dit alles is hier al ge-annie-sloand! Jouw resultaten mogen er zijn Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. helemaal geweldig je "annie" verhaal. Eigelijk zou je nog een leuke Annie voddenpopje moeten maken voor op je Annie tafeltje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jeetje Jeannet, wat een inspiratie heb jij mij gegeven. Ik heb een aantal kastjes en dergelijke in de wacht staan. Ik ben zin en tijd aan het maken en energie aan zoeken om dit te gaan doen. Maar wat een ideeën krijg ik. Ik heb al kalkverf in huis. Tot nu toe mengde ik zelf en dat blijf ik ook doen, is ook leuk. De fixatie had ik met een beetje lak uit een spuitbus gedaan. Gaat ook perfect. Ik heb al weleens dienbladen en kistjes gedaan. Erg leuk! Voor een beetje Italiaanse bling, bling heb ik op een aantal dienblaadjes ook met een soort matte goude acrylverf en een sjabloontje wat patroontjes erbij aangebracht. Heb jij verder nog een boek of zo van Annie gelezen of heb je het van de You tube filmpjes? en nogmaals bedankt voor alle inspiratie!!!! Groetjes Babette.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet