Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 1 mei 2015

Inspiratieblogje

Mijn blogjes gaan momenteel over van alles en nog wat, over het "lieve leven"en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik ben ook met van alles bezig, en rond van alles af. De lambing Mitts zijn af, de vingerloze handschoenen van de gerecyclede wol, erg leuk geworden, en zelfs de duimen zijn gelukt!!
Je kan het boord omslaan en lang laten voor als het nog kouder wordt. Dan heb ik de vrolijke sokken afgebreid, mijn zoveelste paar, dus op naar wat nieuws op de pennen.
Het gewone leven kent teveel bijzonderheden om je alleen met het gewone bezig te houden, wol met brandnetelvezel.Het is zo superzacht dat je je het niet kan voorstellen, dit worden de bessenpluksokken, de naam alleen al, bessen plukken kan ik wel, en er ook nog jam van maken, maar bessenpluksokken is toch weer een andere tak van sport. Gisteravond ben ik aan het bessenploeterenplukken geslagen, en leuk dat het is!
De laatste hyacinten van dit seizoen denk ik zomaar, Mei, dan kan je ze denk ik niet meer kopen, wel een prachtig plaatje zo in deze Hollandse Pot.
Onze bakpuber heeft een geweldig taart gebakken, een driedimensionale taart, de vorm had hij voor zijn verjaardag gehad, ik heb het wel eens eerder verteld, vroegere schoolvriendin is mede eigenaar van Kookpunt Rotterdam en daar hebben ze deze waanzinnige vormen van gietaluminium,geen Actionprijs, maar dan heb je ook wat, een erfstuk, want verslijten doe je ze niet.En de verzending is ook nog gratis! sucses gegarandeerd.De cake is ingesmeerd met handmade sinasappelmarmelade, gemaakt door Marijke van Hoeve Kortstaert in Goedereede
En voor wie mijn vorige blogje gelezen heeft......de sla groeit als kool, maar of dat nou door de tuinkabouter komt laat ik maar even in het midden........De maandelijks spindag gaat gewoon door, steeds bij iemand thuis, leuk dat het een succes blijft, zo komt mijn project voor het vest vast nog een keer af,drie klossen weer vol, dus ik kan twijnen.
En zo rijgen de dagen en weken zich aaneen met van alles en nog wat en is het al weer Mei geworden. 1 mei, dag van de arbeid, maar hier nu even niet, tis de dag van de verjaardag van mijn man, 56 jaar, zelf zou hij zeggen, dat is dus nog minimaal 11 jaar werken als het kabinet geen snode plannen heeft.......
Ik schreef het al op FB, een strakblauwe lucht en een bloeiende peer, wat wil een mens nog meer?
Het is momenteel prachtig op het minilandgoed want de perenbomen staan in volle bloei.We genieten nog van de tweede week Meivakantie

21 opmerkingen:

 1. Van harte Jeannet met John z'n verjaardag. heel veel plezier vandaag. Inderdaad ben ik een beetje bekomen van al het moois op jullie (mini?) landgoed.
  Mooie foto's heb je geplaatst. Doe je mijn zusje de groetjes? Volgens mij bleven ze tot morgen?
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit weer te genieten van jou gezellige stukje. Merk wel dat je geen zitvlees hebt. Of toch wel. Je handen hebben gewoon nooit rust. Hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte met je man, fijne dag daar met elkaar!
  Kan me indenken dat het met jullie 3-en een heel gezellig ge-quilt(klets) is geweest:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk blog weer, genieten. Enne van harte met je echtgenoot, een fijne dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je man! Gaan jullie weer zo'n prachtige taart bakken? Een fijne dag gewenst !
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je man en ja een quiltend, al is het maar handwerkend, zusje had ik ook zo graag gehad. Zelfs geen schoonzusje die het doet. Maar gelukkig veel "neppe quiltzusjes" om me heen -;). Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je man. Hopelijk blijft het voor hem bij nog 11 jaar werken.
  Wat een schitterende taart, ik zag hem al bij Wietske. Wat een heerlijkheid,zo'n bakkende zoon. Ik heb ook geen zus,maar beschouw de hele quiltwereld als familie..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Jeannet, jij bent me toch ook een duizendpoot zeg! Iedere keer verbaas ik me weer over wat jij allemaal doet. Heerlijk om daarover te lezen en mee te kijken door jouw foto's. Een fijne verjaardag en gefeliciteerd met manlief. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, die sokken.....Geweldig! Maar ook je handschoenen, super.
  Gezellig dat zus en zusje zijn geweest. Ze hebben genoten, zo te lezen bij Wietske.
  Wat is de natuur nu mooi hè. Prachtig schoon groen nog.
  Gefeliciteerd met John en een fijne dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je man en nog vele gelukkige en gezonde jaren.
  Mooie kleuren hebben je wolletjes en wat grappig wol met brandnetel erdoor.
  gezellige verjaardag vandaag-morgen is mijn jongste zus jarig.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je man zijn verjaardag en wat heb je weer geweldige wolletjes. Leuke visite maar dat had ik al bij Wietske gelezen. Moet ook eens jullie kant uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waar koop jij toch steeds die mooie wolletjes, ze zijn prachtig, net als je breiwerkjes. Ben gezond jaloers op je mooie sokken ;-)
  Wat leuk dat bezoek wat je kreeg op de camping, altijd gezellig zulke mede quiltsters.
  Die taart ziet er wel overheerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Van harte gefeliciteerd met je man Jeannet, ik word altijd zo vrolijk van jouw verhaaltjes daar knapt een mens van op. warme groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allereerst van harte gefeliciteerd met je man!!! Die van mij wil zeker tot zijn 70e doorwerken, trouwens... Lijkt me erg gezellig, die 2 lieve zussen aan je keukentafel! En dan de wolletjes natuurlijk nog, ook al zo verrukkelijk, vooral dat Onion-garen in die geweldige kleur. De bessenpluksokken zijn gewoon te leuk (en simpel) om te maken, en ik ga ze zeker nog een keertje maken in een andere kleur. Maar die geweldige vingerloze wanten, maar MET duim, dat is voor mij nog een mysterie, waaraan ik me ooit nog eens ga wagen, maar wat me best moeilijk lijkt. Dus mijn welgemeende complimenten daarvoor, net als voor de indrukwekkende bakresultaten! Fijn weekend en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Wat weer een gezellig blogje en wat een mooie taart. Complimenten aan je zoon ziet er geweldig uit. Ook heb je weer mooie sokken gemaakt en handschoenen. Bezig bijtje. Heel fijn weekend en verjaardag. Groeten Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke sokken die bessenpluksokken! En van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je man.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Heerlijk al die bloesem aan de bomen, hopelijk een goed fruitjaar dit jaar.
  Had al gelezen op het blog van Wietske dat ze zo genoten heeft van jou en je quilts. Leuk toch om elkaar te ontmoeten.
  Die tuinkabouter van jou doet goed zijn best. Heb er één op mijn quiltkamer staan, maar die steekt zijn handen niet uit z'n mouwen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat lijkt me dat leuk om met die mooie kleuren sokken te breien. Ik moet het toch ook eens leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hi, Jeannet!
  This must have been a very nice moment spent with your quilting-buddies and you have a very talented son; I wish him all the best and much happiness with the choice of his profession!
  And you have been busy again, beautiful works! I love the Lambing Mitts, they are added to a looooong list of knitting projects, lol! 😊
  Best wishes!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ga ik inderdaad naar toe. Overigens begint de antiek- boekenmarkt in Middelburg ook weer. Iedere maandag in de zomermaanden. Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nog van harte gefeliciteerd met John !
  Gezellig blogje ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet