Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 mei 2015

Mooie plaatjes en leuke praatjes.....

Ja, dat is eigenlijk wat ik al jaren doe, Praatjes en Plaatjes, met eerst de nadruk op quiltpraatjes, maar van lieverlee kwam er ook allerlei anders bij, andere hobbys en het schrijven over ons leven op een minilandgoed op Voorne Putten met al zijn mooie plekjes.Niet dat ik niet meer quilt, zeker niet, ik prik nog wel elke dag een steekje of meer,Maar het is niet meer de hoofdmoot.
Trouwe lezers weten ook dat ik een aantal aspecten van de quiltwereld niet zo leuk vind, ik heb er weer een staaltje van mee mogen maken .....mensen die je nog nooit hebben gezien, gehoord of ontmoet, hebben een mening over je,van de week weer wat raars op het "Feestboek".........
Geblokt,door een quiltster die met mij geen "vriendjes"wilde worden............we hebben elkaar nog nooit gezien gehoord of gesproken en hebben ruim 100 gezamenlijke quiltvrienden op FB, en zomaar, zonder enige opgaaf van reden, gewoon geblokt.......Happy Quilting, dat mailde ze ook nog..........het blijft een wonderlijke wereld waar ik wel nooit hoogte van zal krijgen, en de vraag is of je zoiets wel moet willen........
Ik wil leuke en inspirerende stukjes schrijven, gewoon, omdat ik van schrijven hou, en van de natuur, en van mooie plaatjes, en omdat het leuk is om dat te delen met anderen zonder commerciële bijbedoelingen.Ik leef mijn eigen leven met mijn gezinnetje op het minilandgoed, zeer ter tevredenheid.
Blijkbaar hebben mensen dus inderdaad, alleen al door het lezen van je blog en "van horen zeggen" , vooral dat laatste,een mening over je.......
Het zal er allemaal wel bij horen als je een veelgelezen blog hebt, de keerzijde van de roem? En ik weet het, het zegt meer over zulke mensen dan over mij, maar wennen doet het helaas niet.Wel een leerpuntje om een (nog) bredere rug te krijgen ;(
Tuuurlijk is er ook veel goeds en leuks waar een mens blij van wordt, het meeste gelukkig, krijg ik deze week van twee verschillende quiltsters (zonder blog).....deze schattige lapjes, wow......en toen ik dinsdag in het zwembad liep in mijn badpak zei er iemand uit het dorp waar ik woon dat ze mijn blog en mijn schrijfstijl zo leuk vond, dat is erg leuk om te horen, en daar doe je het ook voor, dat is de lol van het bloggen.
Enfin,maar over tot de orde van de (gezellige) tweede Pinksterdag.....is het een schattig blokje of niet? Ja, dat wel natuurlijk, maar wat moet ik er nu mee? ben bezig aan een eigen quilt, met randen, en dan moet je wel eens wat proberen, maar het valt een beetje tegen, niet het blokje, of de stoffen, ook niet de quilt, maar wel de combi met de quilt. tis zo,dat kan dus ook.
Het gaat goed in de kas, warm, erg warm, voor de sla waarvan het meeste toch eigenlijk naar de kippen gaat, man en zoon zijn geen sla eters, en mams is van het gemak, sla,gewassen en gemengd uit een zak, van dattum.....dat had niemand hier verwacht he?
En dit las ik vanmorgen in de krant, wel ja joh, het Wassenaar van het Westen, en daar wonen wij dus....ik heb het altijd wel gedacht als ik de auto,s hier zie rijden, niet die van mij hoor, Hyundai Getz.....heel gewone auto voor het gewone volk, en nog zilvergrijs ook, net als de helft van mijn haar als ik er geen kleurmousse in smeer :)
We hebben er wel om gelachen vanmorgen al weer in het zwembad ( niet mijn eigen hoor.....) en ik voel me soms wel een beetje miljonair.....met dit heerlijke plekje waar we wonen, de vogels die elke morgen gratis fluiten, de lepelaars die overvliegen, en zo weet ik er nog wel een paar.Het is maar net wat voor kaartje je hangt aan het miljonair zijn..
Quiltje maken en quiltje doorquilten, twee heel verschillende werelden die toch wel moeten samen komen in een quilt, rasterpatroontje, doet het altijd goed, ook mee bezig.
En ja.....je bent zoon van een quiltster of niet he......daar krijg je toch ongewild een tik (je) van mee, de nieuwe stoel van zoonlief, suf en duf vind hij de stoflapjes van zijn moeder, kan zijn natuurlijk, maar deze stoel.........wow, die wilde hij best op zijn kamer hebben! Lachen, straks gaat tie nog quilten ook, let maar op........met Kaffe Fasset stofjes.Het begin is er.
Als laatste nog een foto van het fluitenkruid, prachtig, prachtig nu overal in de bermen en langs de sloten en de paden, dit is in het Annabos hier één km van mijn huis,ik geloof dat het mijn mooiste bloem is, of heb ik dat al van veel bloemen gezegd?
Je kan het in een vaas zetten, er van genieten, maar ik heb er van de afgelopen week wat leuks mee gedaan.........wol geverfd,vorige keer kwam Annie op bezoek,nu was het Elsje.................wordt vervolgd.Fijne Pinksterdagen allemaal, hier is de camping helemaal volgeboekt,dus druk.

39 opmerkingen:

 1. Ik zie dat ik de eerste ben, die mag reageren. Tja, ik ben een positief mens en ik denk zo: er zijn mensen die op een gegeven moment HEEL veel "vrienden" op Facebook hebben. Het sluipt er in. Dan willen ze eens opschonen en dan word je bij FB meteen GEBLOKKEERD en niet stilletjes verwijderd. Het zou kunnen zijn, dat die persoon, waarover jij schrijft, dit heeft gedaan, zonder verdere bijbedoelingen. Ik wil maar zeggen Jeannet, dit is ook een optie. Weten doen we het natuurlijk niet. Maar het blijft pijn doen. Ik heb in ieder geval weer genoten van je foto's en je verhaal. Ook ik wens je een heel fijn Pinksterweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooohhh je sla, wat GEWELDIG Jeannet. Dat voer je toch niet aan je kippen....
  Zet een kraampje aan de weg, mooi quiltje er op, parasolletje er boven, centenbakje erbij en het is zo verkocht......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van die kippen krijgen we van die zalige eitjes Heleni, dusse....we delen de sla :)

   Verwijderen
  2. Oh dat snap ik natuurlijk. En er gaat niks boven een eitje van eigen kipjes.

   Verwijderen
 3. Het is vrijdag maar toch even spieken of.............en ja gelukkig is er een BLOG. Ik lees al jaren en iedere keer weer maak je me blij !
  Dank je wel Jeannet, voor je inspirerende schrijfsels. Ik heb je ook gesproken op je eigen expo in Veldhoven en daar de quilts gezien.
  Blijf genieten, o.a. van je eigen bak-pubert !
  Fijne Pinksterdagen , Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ook fijne pinksterdagen gewenst!
  En eh... je bent zoals je bent en je schrijft zoals je bent, willen ze je niet lezen blokken toch! Ik lees je blogjes met liefde, geniet ervan en hoop ooit nog eens iets moois zoals jouw quilts te maken! Keep smiling!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeannet, ik geniet van je blog elke keer weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ieder weekend weer geniet ik van je blog en met mij velen. Volgens mij zijn er veel meer genieters dan blokkers! Heerlijk om hier in de franse Morvan te lezen over en plaatjes te zien van het mooie Zuid Holland. Heel veel dank daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik reageer eigenlijk nooit maar ben een trouwe lezer van je blog. Mooie foto's en mooie dingen maak je. Een blog dus om trots op te zijn! Geniet van je lange weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Jeannet, geen leuke ervaring die reactie op Facebook. Ik hoop dat je hier op jouw blog toch lekker blijft schrijven en menigeen plezier zal blijven doen daarmee en met jouw foto's. Ik zit niet op Facebook. Heel bewust. Ik heb het een blauwe maandag geprobeerd, maar ik vond het helemaal niets ( voor mij!).
  Wat een aparte stoel heeft Jorrit! Inderdaad, zoiets als, van waar je mee omgaat, wordt je mee besmet. Maar helemaal niet erg in dit geval.
  Ik kan ook zo genieten van de natuur en nu het Fluitekruid. Gisteren heb ik met een vriendin 20 km. gewandeld. Prachtig weer, de watervogels, het IJmeer, de Vecht, bloemen en struiken langs ons pad. Een topdag! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rijke gemeente daar? Ik denk, dat je rijk bent als je iedere ochtend met zo'n uitzicht wakker wordt, zo'n mooie sla-teelt hebt, lieve zoon en man hebt, en vooral ook rijkelijk bedeeld bent met creatieve gaven. Daar kan geen miljoen euro's tegenop, en ook een negatieve FB-reactie kan dat niet veranderen!
  Fijne Pinksterdagen en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch maar even mijn positieve geluid bij al de vorige voegen: Heerlijk om iedere week je blog te lezen. Of het nu over de natuur, het quilten of de bakpubert gaat: Ben altijd soort van opgemonterd als ik je 'praatje' weer gelezen heb.
  En ja... ook onder quilters zijn minder vriendelijke mensen... Ik kies er bewust voor om niet te feestboeken... er wordt wat afgesteggeld; via mijn dochters hoor ik er wel eens wat van, en ben nog steeds blij dat ik daar niet tussen zit en al dat geharrewar lees... 't leven is zonder dat al gecompliceerd genoeg (soms)
  Fijn pinksterweekend, Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk weer een verhaal van jou voor het weekend.
  En nee het verveelt mij nooit om te lezen wat jij schrijft.
  Geen feestboek voor mij-wat blogs lezen en pinterest (ook daar kom je rare dingen tegen en word je geblokkeerd!!) en verder mijn 'prutsen'met lapjes en draadjes en genieten van al het moois in de natuur.En je moet wat te wensen overhouden,anders wordt het zo saai...
  goed Pinksterweekend Jeannet met veel lieve mensen op jullie camping
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je laat weer heel veel mooie plaatjes zien Jeannet.
  Kan me voorstellen dat je je soms best wel een miljonair voelt met al dat moois om je heen. Wat moet je met miljoenen euro's? Je zoon heeft een prachtige stoel gescoord, en het verbaasd me wel een beetje van die sla, maar dat doen wij ook hoor, lekker zo'n zakje met alles door elkaar en geen beestjes er in :-)
  Fluitenkruid.... ik krijg er ook geen genoeg van, zo mooi, net kant.
  Mei is wat bloemen betreft voor mij de mooiste maand, dus nog even genieten maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi vrolijke gevoelsmiljonair, lekker blijven bloggen hoor! En die lieden die je blokken, zijn gewoon blokkendozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Facebook is soms een raar medium.
  Kunnen mensen soms zo negatief en beledigde zaken op zetten. Jammer....
  Blogjes lezen vind ik veel leuker en daar zie je ook
  altijd alleen maar positive reacties en nooit negatieve zaken op.
  Lees jouw blogjes altijd met veel plezier, ook deze week weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig op mijn blog of prive eigenlijk geen last van negatieve mails, maar op FB zie ik op groepen wel eens hele vreemde reacties verschijnen.
  Mooie foto's weer !!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto's Jeannet en dat fluitekruid is echt de allermooiste bloem vind ik ook. Vroeger plukte ik het ook en zetten er hele vazen mee vol.
  En blijf jij gewoon lekker je blogjes maken ?
  Ik geniet er van hoor
  Fijn weekend
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik ken u niet, maar lees regelmatig op je blog en ik vind het fijn. Trek u maar niets aan van slechte reacties, kan ook zijn dat ze het niet zo bedoelen, maar enkel minder willen zien voorbijkomen of dat ze andere interesses hebben. Ik heb geen blog, maar waardeer de mensen die al het mooie voor ons te kijk geven. Van harte, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vervelende mensen heb je overal Jeannet, lekker niks van
  aantrekken, waarschijnlijk ben jij een tevredener mens dan
  zij.
  Ga fijn door op jouw manier, je doet er heel veel mensen
  een plezier mee.
  Fijn weekend, met mooi weer.
  groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve mensen, dank voor de reacties, het gaat er niet om dat ik geen leuke blogjes schrijf, maar dat er dus mensen zijn die over je oordelen, en die je zelfs blokken op een FB , omdat ze "van horen zeggen"hebben gehoord dat je niet leuk of aardig bent, of wat dan ook, want ze kennen je niet eens, hebben je nooit gezien of gesproken,en dat vind ik een heel kortzichtige gedachte, en vooral jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Effe reageren: ik geniet altijd zo van je blogjes over Quilten, de omgeving van jullie en "gewone" dagelijkse verhaaltjes! Vooral doorgaan en je niet van de wijs laten brengen door "1 face-booker". Zegt veel over de persoon in kwestie. Lekker door blijven schrijven!! Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. o ja, ik heb ook nog een naam: groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. zonder te weten wie je bent heb ik mij een beeld gevormd van een heel leuke creatieve vrouw. je blog wordt met veel plezier gelezen misschien vind je het gek maar zou je graag eens in het echt ontmoeten
  Fijne Pinksterdagen
  groetjes Rietje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. DE HONDEN BLAFFEN, DE KARAVAAN TREKT VOORBIJ, laat maar een paar dagen, het gaat wel weer over, sterkte hoor... Ik ben Will V, bij m'n dochter Pauline die pijn in de rug heeft en even verwend wil worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is al eerder gezegd en ik ben het daar mee eens, Facebook is een raar medium. Dat is ook de reden dat ik op mijn blog blijf schrijven, ook al is het aantal reacties veel minder dan vroeger.
  Ik vind een blog toch persoonlijker.
  Ondanks dat scherm ik een groot stuk van mijn privéleven af. Een stukje zelfbescherming.
  Blijf schrijven en trek je alsjeblieft niet al te veel aan van Facebook. Het is het niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hihi, volgens mij zei je vorig jaar dat je helemaal verzot bent op klaprozen, of was het die mooie gele boterbloem, in ieder geval, je houd van bloemen, dus dat is prachtig. Jeannet, ik lees en ben blij dat ik zo vaak je blog mee kan lezen, zo gezellig. En je bent een miljonair met zo'n lieve man en zoon, plaats waar je woont is ook super, dus meid, wat wil je nog meer.
  Een knuffel van een superfan

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Raar, hè!! Het is net als met een verjaardag.... waarover loop je te denken (en te tobben)? .... oh neen niet over die 25, 30, 40 of zoveel mensen die aan je gedacht hebben en je hebben gefeliciteerd, neen..... over die ene (of twee) die er niet was, van wie je niks gehoord hebt..... dat doet pijn en steekt en maakt je verdrietig en verloren...... een mens zit raar in elkaar.
  En Faceboek??? Ik heb er nooit op gewild, maar nu.... ik ben alleen "vriendjes" met familie (meest in Amerika, wat de bedoeling was en erg leuk is) en een paar heel goeie vrienden/bekenden. Ik vind dat "vriendjesidee" altijd een tikje belachelijk.... mijn broers, die vriendjes met me willen worden.... kom nou, zij zijn mijn BROERS.....
  Kop op, Jeannet, er komt een dag dat je hieraan geen gedachte meer wijdt, geen woord meer besteedt... en dat is de dag dat je juichend zegt: "Ik ben een VRIJ mens.. IK ben IK en iedereen kan een achterpoot krijgen..." (of woorden van een dergelijke strekking).
  Ach meisje, er zijn zoveel mensen die graag je blog lezen en veel van je houden...... dus laat die ene.... inderdaad een achterpoot krijgen.
  Warme groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wow Rya, kan je niet terug mailen, dus dan maar zo, en hier, dank voor je aardige wijze en ware woorden! want natuurlijk is het zo, het kwetst je (mij) maar ik moet natuurlijk denken, boeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nou ik geniet altijd van je stukjes hoor en sluit me me aan bij Rya haar woorden. Groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh, laat je door Facebook niet kisten, dat is maar een enkeling die zo denkt/doet ,alle anderen vinden je een kanjer!
  Maar ik kan me wel voorstellen dat zoiets zeer doet,
  dus kop op, "halt die Ohren steif" !

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mijn oma zei altijd:,, Ze kunnen beter over je l.llen dan van je eten". Hoewel ze dan bij jou sla zullen krijgen denk ik;
  Gaaf die stoel!
  Jij heb dezelfde agenda als ik:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Tja, FB, het blijft me wat. Zelf ben ik er ook aanwezig. En ik accepteer ook niet iedereen als vriend(in). Eigenlijk alleen familie, vrienden en bekenden. En voor een enkele quiltster wil ik een uitzondering maken, omdat ik zijn/haar werk zo bewonder.
  Maar die ik niet ken, daar accepteer ik de vriendschap (op FB !!!) niet van.
  Ik heb een aantal slechte ervaringen daarmee. En dat wil ik niet meer.
  Misschien is dat bij jou zo ook gebeurd. Zoek er vooral niets achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Tja het is niet alles goed wat er blinkt in de quiltwereld. Het lijkt de echte wereld wel. Gewoon negeren! Al valt dat lang niet altijd mee. Succes heeft zo zijn schaduwkanten. Blijf alsjeblieft lekker schrijven want het is bij ieder blog wee genieten van je goed overdachte stukjes. Fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Goud, geen goed... Sorry. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ach wat jammer dat ze je zomaar verdriet doen op FB, zou toch niet moeten als steekjeslovers onder elkaar....
  Blijf maar lekker jezelf, wij genieten van je foto's en berichten hier.... Dank voor al dit moois op je blog.
  Fijne Pinksterdagen, groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Lieverd trek het je niet aan, ze zijn gewoon jaloers , omdat jij zoveel kunst in je handen hebt. leg het naast je neer er zijn genoeg dames, die elke dag genieten van wat je maakt!
  Jij staat boven deze dingen!
  Dikke knuffel je bent een moord mens
  Groetjes uit Zweden en een fijne pinkster

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik vind je stukjes altijd weer een feestje om te lezen! Ga vooral door ook met de vele mooie foto's die we te zien krijgen, puur genieten!
  Lieve groet uit Purmerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo Jeannet,
  Il wilde je alleen even vertellen dat ik niet zo vaak reageer, ook niet op Facebook. Maar ik geniet van je verhaaltjes. Ga vooral zo door!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet