Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 15 juni 2015

De zak en de Flow.

Bonte kermis, dat was mijn gedachten toen ik de inhoud van deze plastic zak vond, ver weggestopt in een lade, DE lade......Ik zal bij het begin beginnen, anders wordt het een warrig verhaal.
Laatst zat ik s,nachts om drie uur beneden, dat heb je zo wel eens, dan kan je niet slapen, hoofdpijn, hoofd te vol met zaken die een plekje moeten krijgen, s,nachts, in de verte buiten hoor ik de melancholieke roep van de bosuil maar verder is het helemaal stil op het platteland.
Soms gebeuren er teveel dingen om je heen waar je geen invloed op hebt en zijn er van die dagen dat je denkt, was het maar vast morgen......of volgende week....Eigenlijk moet je dan gewoon rustig gaan zitten met een kopje thee en wachten tot het over gaat.Dat doe ik ook meestal wel en gelukkig komt het niet vaak voor, maar als ik dat heb ga ik ook een beetje "rommelen" in het stille lege huis waar de rest van het gezin heerlijk slaapt en de duisternis van buiten je omsluit in het veilige knusse huis.
En toen kwam ik dus in de la die zak weer tegen.........met een twintigtal blokken, ooit gemaakt in een periode dat ik ook niet veel aan het hoofd kon hebben, gewoon zeer eenvoudig vierkantjes en rechthoekjes snijden en aan elkaar naaien, voor de voet weg.Niet te veel over nadenken.
Ik was er niet meer weg van, te bont, te druk, te raar, te simpel, wat moet ik daar mee? Dus ze kregen "de zak" en belanden onderin de la.
Ik had ze er dus die bewuste nacht uitgehaald en een foto er van op het feestboek gezet, eigenlijk met het idee om ze gewoon maar eens te laten verdwijnen, al dan niet in de grijze kliko of als poetsdoek in de schuur van manlief.Maar hadden ze dat eigenlijk wel verdiend?
Nog eens goed kijken met een frisse blik, zag ik het toen dan zo verkeerd ? En ze weer eens uitgelegd op een grote tafel in het atelier, tuintafelkleedje in het ergste geval, alle reacties van de Feestboek leden eens gelezen, en toen........toen gebeurde het........er kwam toch nog een heuse Flow! en wat voor één.
Al naar gelang ik de blokken aan elkaar naaide werd het enthousiasme steeds groter, en zelfs zo groot dat ik besloot er nog vijf extra bij te maken!Ik had er 20, en dat werden er dus 25.Dit roze stofje met die rode besjes vind ik zo,n toppertje he, laatst nog een stukje van iemand kunnen kopen.
En het werd eigenlijk zo,n leuk dingetje dat ik er ook een rand omheen zette, het zal vast een vrolijk tafelkleed worden.
Dat lijkt me wel wat voor de zomer.Dunne tussenvulling gekocht, speciaal voor de soepelheid.
Het gaat gewoon een schattig kleed/quiltje worden! 160 cm in het vierkant, even doorzetten en dan heb je wat.Helemaal blij mee!
Weer wat af, de top dan.De bloemen in de tuin kleuren er wel bij.Wat is het mooi buiten, het is zomaar, opeens, Zomer geworden!Strakblauwe luchten waar het groen prachtig tegen af steekt.
En zo kan het verkeren, dat iets wat ik eigenlijk helemaal niet meer zag zitten, je toch weer in een flow kan brengen! Dat geeft moed voor de andere Affo,s, dit zal de zomer van de Affo,s worden, ik voel het, er komen er nog twee aan, en dan.....alleen maar dan......dan mag ik weer beginnen aan wat nieuws.
Streng ben ik weer voor mezelf he? Nee hoor, het dromen over nieuwe projecten is ook een héérlijke bezigheid, er is zooooooveel moois onder de heerlijke quiltzon.Fijne week allemaal weer!

36 opmerkingen:

 1. Waar slapeloze nachten al niet goed voor zijn. Zeker als die wordt gevolgd door een frisse blik. Mooi tafelkleed hoor, ik zie hem al liggen in je tuin bij die bijpassende bloemen.
  Succes met quilten en een fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is gewoon te leuk om niks mee te doen. Fijn dat je de blokken een tweede kans hebt gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Te leuk om te laten liggen in de la of in de kliko... bbbrrr....
  Hier worden ook dingen afgemaakt en ik kan je alvast vertellen dat het heel lang gaat duren voordat er iets nieuws kan worden gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke leuk Jeannet..!!!!
  Lekker vrolijk ...;0)
  De zomer van de affo's zeg je ....hoe lang duurt de zomer??..;0)
  het lijkt wel of mijn werkjes in de stroop liggen..schiet maar niet op....
  Maar ooit !!!...;0)
  Fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon heel erg leuk, jouw eenvoudige blokjesquilt uit de zak! Ik neem me ook steeds voor oude ufo's af te maken. Lukt maar matig.
  Wat doet de Nelly Moser het mooi! Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een leuke geworden, je ziet er al de kleuren van de natuur in terug.
  Even in een la 'parkeren' en er dan met frisse blik naar (laten) kijken en er vervolgens een affo van maken, lekker hoor.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar goed dat je ze niet weggegooid hebt, ... want wat is het een super leuke quilt geworden !!!
  Ik herken het stofje met de besjes, het is inderdaad een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zóóó mooi in al zijn eenvoud. Goed dat je het afgemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh Jeannet wat een geweldig gevoel moet dit zijn, heerlijk zo´n flow. Ze is prachtig en je hebt me op een idee gebracht, maar ga eerst maar eens dromen over een ´eenvoudige´ quilt voor onze tuintafel. Liefs Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo zie je maar hoe een nachtje niet slapen je kan brengen.
  Je hebt weer een prachtige bijna affo bij.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat fijn dat je niks hebt weggedaan! Wat een gezellige, zomerse quilt is het geworden! Fijn dat de ideeënstroom weer vloeit. Een fijne week gewenst vanuit het Brabantse! Ik hoop eind deze week bij "Tussen Koe en Kroonluchter" te gaan kiken, hier niet zo ver vandaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel herkenbaar, soms vind je iets helemaal niks en dan ineens komt de (nachtelijke!) inspiratie. Heel erg mooi hoor die top, leuke motiefjes hebben de stoffen. Te mooi voor een "stofdoek"! Succes verder, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt heel fraai geworden! Wat een mooie afloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou, zo zie je maar...
  ik vind ´m prachtig geworden!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een pracht quilt, maar goed dat je die hebt afgemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke kleuren, ik houd wel van dit soort blokken aan elkaar, simpel en gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als een slapeloze nacht zoiets moois op levert wil ik ook wel zo'n nachtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. What a beautiful lovely summer-quilt it has become!
  Congratulations!
  Best wishes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat de zak pauze inlaste.... want het is toch maar een lief toppie geworden...... Knap weer opgepakt..... complimentjes!
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige foto's van de papaver en de clematis maar ook van de pauw en je quilttop op de tafel buiten.
  Kun jij dat echt een quiltwerk weggooien??? Zelf hang ik het op tegen de tussendeuren in de kamer en kijk er een tijdje naar.Komt er iemand die het mooi vind dan maak ik het af en mag diegene de quilt hebben--zij gelukkig en ik ook.
  sterkte en succes met het afmaken.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtige foto's Jeannet en mooi in al z'n eenvoud. Alleen die kleuren al…….
  Dat doe ik je dus niet na hoor…
  super mooi.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat goed dat je deze weer oppakte.
  Wat is ie mooi.En de eenvoudige patronen zijn soms wel de mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is meer dan goed gekomen met je vergeten blokken! Want wat een dot van een kleedje is dit aan het worden, helemaal leuk in deze kleurtjes. En wat knap van je, om zo streng voor jezelf te zijn. Kan ik nog wat van leren 😉...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel herkenbaar dat in de nacht aanrommelen als het niet helemaal goed met je gaat.
  Heb van de week een lade opgeruimd in de nacht. Jammer genoeg lagen daar geen mooie lapjes of blokken in.
  Ben helemaal weg van jouw blokjes en van de top die het inmiddels geworden is.
  Die gaat bij mijn "wilikooitnogeensmaken" lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Goed dat je het weer hebt opgepakt en wat en mooi resultaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuke quilt en een heerlijk herkenbaar verhaal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind hem prachtig geworden. Mooie kleuren. Gewoon erg mooi. Ik ben al een poosje inspiratieloos. Wil wel met wat nieuws beginnen maar kan maar niets vinden waarbij ik zeg ja dat is hem tot ik hier kwam en ineens werr de midnight centuryquilt zie. Ik schaam me diep want die ligt al zo lang te wachten. Dus dat wordt de volgende waar ik aan ga beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Il est superbe ! J'aime vraiment beaucoup.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Love your beautiful quilt! It's a simple pattern, but your fabric choices are spot on as usual.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een prachtige quilt is het geworden. Hieruit kan ik dus lering trekken: nooit projecten weggooien dus.
  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik hoop dat je niet te veel van die nachten hebt, dat je hoofd over loopt. En zoals Johan Cruijf zegt: elk nadeel heb zijn voordeel, is deze quilt toch nog een heel gezellige zomerse tafelbedekking geworden. Maar hij is ook echt leuk in zijn eenvoudigheid. Ik ben benieuwd of je je kunt houden aan :niets nieuws beginnen"......
  Lieve groeten van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ohhhhh wat is het prachtig!!!die kleuren zijn fantastisch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Herkenbaar: productie tijdens doelloze nachten!
  Maar je man zou misschien ook niet blij geweest zijn met ineens 20 poetsdoeken erbij....

  BeantwoordenVerwijderen
 34. sometimes we put quilts away not happy with them and then we pull them back out and LOVE them.......breathe new life into the quilt..............I love the colours in this quilt...........

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een onverwacht leuk resultaat. Lekker eenvoudig, maar veel uitstraling. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.