Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 1 juni 2015

Route du Croissant........

Vanmorgen in alle vroegte, toen iedereen nog op één oor lag behalve wij, om precies te zijn, om 4.45 ( ! ) uur, hebben wij de bakpuber weggebracht naar de bus voor een "Reisje Parijs"met zijn schooljaar.Hij heeft er helemaal zin in, het is dan ook een heerlijk programma wat hem te wachten staat, alle highlights komen natuurlijk aan bod.
Met als hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, de Eiffeltoren en dan uiteraard de Champs - Elysées, Musée de L,Armée, Montmartre ( waar nu ook ruime aandacht voor van Gogh is) Arc de Triomphe, boottocht over de Seine,en als afsluiting Disneyland.
Ik gun het hem van harte, dat begrijpen jullie ook wel, wie gunt zijn kind niet zo,n fijn reisje met die gezellige school waar hij op zit,maar je hoeft niet zo heel erg diep in mijn hart te kijken om te weten dat ik hem nu al mis en dat ik reikhalzend uitkijk naar donderdagnacht als ik hem weer in mijn armen kan sluiten en mijn neus in zijn lekkere blonde krullenbos kan steken.
Want nu komt ook onze digibeterige aard weer om de hoek kijken.....laten wij nou helemaal geen verstand van Appen en sms'en en wat dies meer zei hebben......totáál niet, dat leven gaat ons al lang voorbij, en dat missen we ook helemaal niet, behalve als er een puber in Parijs zit! Daar gaan wij dus al die dagen niets van horen.....want zeg nou zelf......
Met deze twee zielige toestelletjes,de rode van mij en de grijze van manlief ,de één antiek en de andere heel erg oud en nooit opgeladen....tja.....daar is het moeilijk een Apje of Wapje mee te ontvangen of te versturen..........Das best wel errug jammer nu:( En over een digibeterige aard gesproken, gaan we nog wat mee maken....we krijgen interactieve TV? wat het is? geen idee.....TV die terug praat? of zoiets.......interactief...
Het was zo, dat we inmiddels voor de derde keer een brief kregen van de KPN dat we tot de laatste der Mohikanen gingen behoren met een Digitenne in huis en dat daar dus fors extra voor in de buidel moest worden getast voor zo,n privilege..........Het was al een bevalling van de antenne die luid en duidelijk op het dak stond naar de Digitenne in de vensterbank, en nu dit weer.
Dat de katten het gevalletje steeds omgooiden omdat ze precies daar willen liggen......en dat we dan weer geen TV hadden namen we maar voor lief, dat hoorde er een beetje bij, maar de tijd schrijd snel voort, en ook de techniek, dus nu interactieve TV, want voor dat extra geld koop ik liever andere dingen.
Dus de KPN gebeld......ook al zoiets, knoop in mijn maag, opkomende hoofdpijn, nooit nie fijn.......wel hele aardige getrainde Mevr. aan de lijn....allemaal vragen, het zal niemand verbazen dat wij aan alle eisen voor het meest simpele instappakket voldoen, wilde die Mevr, nog extra aardig zijn, vraagt ze, neemt u wel eens iets op? eh, iets opnemen, wat bedoelt ze daar mee, ja, breisteken neem ik regelmatig op,als ze gevallen zijn...
Nee, zei ze, ik bedoel van de TV,....eh, de TV........ik snapte er niets van, Oh, ja, natuurlijk.....ja, zeker, een vaasje om er onder te stoffen, dat neem ik wel op natuurlijk, ik stof er nooit omheen.
Er klonk een (onhoorbare) diepe zucht aan de andere kant van de lijn, en de Mevr. zei, ik geloof dat we het hier maar bij moeten laten, heeft u nog vragen? dat wel! er komt toch wel iemand om dit DIY pakket aan te sluiten mag ik hopen ? Tuuuurlijk, dat had die Mevr, zelf ook al bedacht, die training he.....( hebben ze ook speciale monteurs voor.....wedden.....)
En dat gaat a.s. woensdag allemaal gebeuren..........ik mag het hopen, ik ben heel benieuwd, het fotootje van de happy relaxte familie ziet er wel heel ontspannen uit .........dus als we geen PC meer hebben, als jullie even niets meer lezen op het feestboek en de blog of er niet meer op mailtjes gereageerd word, dan is er wat mis gegaan.......met de interactieve TV.Woensdag,.......dan is het ook weer bijna donderdag......#Happymamadag#
Ria was met haar man het weekend in ons huisje en als echte Groninger ( ik denk altijd dat ze uit Friesland komt, dat ligt er naast......) bracht ze voor de bakpuber een Groninger poffertvorm mee, tja, die was gauw uitgeprobeerd natuurlijk!!
Tijdens alle drukke bezigheden door en onder het genot van de poffert,was er nog een heel gezellig avondje vrij om mij de eeuwenoude Cathedral Windowtechniek te leren, die techniek wilde ik altijd al een keer leren, ver voordat hij zo populair werd onder een andere naam............een quilt gaat het niet worden, maar wel wat ander leuks.......met een ritsje ;) Fijne week allemaal weer.

18 opmerkingen:

 1. Ha Jeannet, leuk voor Jorrit, een paar dagen Parijs! Voor je het weet is het weer donderdag. En dat jij een digibeet zou zijn valt wel mee dacht ik zo. Het zijn keuzes. Jij zit op Facebook. Dat vind ik weer niets. Volgens mij doe jij ook aan Pinterest. Ik weet niet hoe dat werkt. Maar what's app met mijn telefoon... Geweldig!!! Ook maak jij jouw leuke verhaaltjes via blogspot. Dus het valt wel mee, toch?
  En hoe was het zaterdag bij de Schapekop? Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja, daar heb je gelijk in Miriam, het ligt er maar aan waar je interesse ligt, maar het voelt wel ongemakkelijk op sommige momenten zoals beschreven dat ik er zoooo weinig van weet :( Ik schrijf nog een uitgebreid blogje over het brei en haakfestival, het was super!

   Verwijderen
 2. Als je op het Feestboek aan de slag bent én een prachtig blog bijhoudt mét schitterende foto's, waarvan ik me met mijn laptop, tablet en smartphone afvraag hoe dat dan werkt, kun je geen digibeet zijn! Laat je niet kisten, en als Jorrit terug is, ga je bij hem in de leer. Hij kan vast met een smartphone overweg! Ik ben trouwens 75 (al werkte ik op kantoor al met een p.c., wat natuurlijk een pré was), maar vind het zó leuk om met (klein) kinderen en familie zo in contact te zijn en blijven! Succes en ook met de t.v. komt het in orde, best handig hoor eens een programma opnemen dat je graag zou zien, maar dan op een ander tijdstip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zal stil zijn in huis zonder Bakpubert. Gelukkig genoeg te doen met de tv en internet wisseling, altijd een hoop gedoe, maar dat zal ook best weer goed komen.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk voor Jorrit zo'n reisje en wat jammer dat je nog niet aan de App bent. Het is zo makkelijk vooral als je kinders ver weg zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal jullie puber zoon genieten!!
  Zo mooi met zijn allen naar Parijs...( hij gaat hem zien !!!..) euh de Eiffeltoren bedoel ik ...;0)
  En ja het zal stil zijn..maar voor hem ook wel fijn dat die niet steeds hoeft te kijken of er berichtjes zijn ..of dat er nog wat verstuurd moet worden...hij kan lekker rustig eten zonder bliepjes en schermpjes die oplichten...en straks komt hij vol verhalen terug MET foto's ( denk ik )....hoe gezellig ( zeg ik allemaal dapper...maar ik snap hoe het voelt)...
  Succes met het KPN gebeuren...!!
  Fijne dag ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sterkte mams-zonder-bakpubert. Je overleefd het vast wel. Straks is hij de enige die niet steeds contact met het thuisfront heeft . Ik vind het wel fijn dat als mijn kids in het buitenland zijn ze af en toe een berichtje sturen ;) Enne je tv verhaal, snap er ook weinig van, ik zadel er altijd een van de anderen mee op ;) groetjes Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super voor Jorrit, een reisje naar Parijs.
  Maar dat je nog niet kunt appen had ik niet gedacht.
  Ach, je kunt ook maar beter niet alles kunnen want dan heb je nergens tijd meer voor. Want dat het veel tijd kost is een ding wat zeker is.
  Maar jouw verhaal is weer geweldig, dat kun jij heeeel goed Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk je zoon naar Parijs en dat van de telefoon dat komt wel. Als je dit kan op de computer dan is de rest niet zo moeilijk. Succes met de t.v.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Jeannet,POFFERT!!!! ZALIG!!! wat is dat lang geleden dat ik dat heb gehad! De poffertpan van thuis staat hier wel,maar toch nog niet gemaakt.Toch maar eens maken als de kinderen weer op bezoek komen.
  En met die tv komt het wel goed hoor--schotel tv is ook niet alles en daar snap ik ook niets van.
  Met al dat gedoe is het zo donderdag en wordt je doof van alle verhalen.
  Leuk je kerkramenlapje-succes.Ook zo'n mooie rits er in?
  gezellige dagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je zoon zal vast een fijne tijd hebben in Parijs en dat je zolang niets van hem hoort omdat je geen apps enzo kunt ontvangen, dat hebben wij ook met onze oude nokia 3310 LOL Ik hoef niet te appen en wat al niet meer.
  Digitale tv hebben wij wel en zou ik niet willen missen, handig ook om programma's op te nemen of terug te kijken via tv gemist ;-)
  Dus dat komt vast goed woensdag, wordt allemaal heel duidelijk uitgelegd.
  briewerkje is weer superleuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Moest wel lachen om je blogje deze keer.
  Interactieve t.v...... jeetje die hebben wij ook niet hoor, is ook helemaal niet nodig. Ik ken niemand die het wel heb.
  We hebben wel digitale t.v., dus zonder antenne, maar verder kunnen we er niets mee, ook niet opnemen.
  Maar we hebben wel een (oude) videorecorder en een dvd-recorder om programma's op te nemen als we niet thuis zijn of zo.
  Ben heel benieuwd hoe het gaat daar bij jullie, maar ik snap ook helemaal niets van al die dingen die volgens iedereen zo makkelijk zijn. Ik heb ook zo'n oud telefoontje dat overigens altijd uit staat.
  Laat puber maar lekker genieten, het loslaten is moeilijk, maar het wordt tijd hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja joh weer een stukje loslaten van je steeds zelfstandig wordende kind. Reken maar dat hij zal genieten, terwijl jij je thuis zit af te vragen hoe het met hem gaat....Gezellig verhaaltje weer. Wij doen nooit meer DIY met tv 's enzo, dat is tegenwoordig zooooo ingewikkeld voor mensen (zoals ik) zonder eniige technische kennis....;-( Wij gaan voor de monteur!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook wij hebben door herhaaldelijke storingen en uiteindelijk geen beeld, interactieve tv moeten nemen. We wonen zo ver buiten dat er geen kabel is, dus via internet een alles in één pakket. En, geloof het of niet, het werkt! Behalve de mededeling midden op het tv scherm dat we even naar een andere zender moeten zappen om de mededeling te erwijderen, die krijgen we niet weg

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een heerlijk geweldig gezellig verhaal weer. Dat is inderdaad een gemis, je puberzoon buitenshuis. NOg een paar nachtjes slapen....
  Hihi, dat verhaal van de KPN, ook leuk. Ik kan me er best aardig mee redden, behalve toen ik totaal geen internet meer had, das pas balen.
  Ik heb gebeld met een heel aardig knul en mijn eerste woorden waren dat 'manlief dit soort dingen altijd regelt en dus nooit hoeft te bellen en of ie aub jip en janneke taal wilde spreken.' En t lukte....
  t Komt goed!
  Ik vind je windows (je katedraal raampjes) ook erg leuk geworden. Moeilijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk verhaal. Je puberzoon zal vast een heerlijke tijd hebben zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke spontane zoon! En zo grappig, mijn zoon is ook maandagochtend vroeg naar Parijs vertrokken en komt donderdagavond weer thuis. Bijna ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh Jeannet, ik lag in een deuk met je verhaal over het opnemen op tv en jullie oude telefoontjes. Ik had tot 2 maanden geleden ook het simpelste en goedkoopste telefoontje en mijn DH ook, totdat zoonlief zijn 1 jaar oude zeer moderne geval weer ging vervangen en vroeg of ik die van hem wilde (zijn oude !!! dan) Ik ben nu al 2 maanden aan het leren wat voor mogelijkheden er allemaal opzitten. Als je het niet hebt, mis je niets, maar wanneer je het wel hebt, is het toch wel leuk speelgoed. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet