Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 8 juni 2015

Doe dag weefkring

We hebben de jaarlijkse Doedag van onze weefkring gehad, DOE dag....het klinkt of ik anders niets doe, of niet veel, nou, ik doe op het moment een beetje veel, dat zei ik al eerder, het grijze hoofd moet het ook nog allemaal kunnen verwerken en allemaal DOEN, ook dat nog!
We waren te gast bij Marianne, die woont in een schattig dijkhuisje ergens in Zuidland, ik vind het toch altijd zo leuk om bij andere mensen te kijken hoe ze wonen en leven, hoe leuk ze het doen, hoe het is ingericht,je doet altijd weer ideeën op en het is ook een reflectie naar jezelf, althans, voor mij wel.
Het is zo verfrissend om te zien dat het imperfecte perfect is, dat streef ik natuurlijk al jaren na, maar het valt niet mee voor deze perfectionist........We vielen allemaal als een blok voor dit leuke kleedje wat ergens uit Griekenland kwam, vast handgeweven zo te zien, mooie frisse kleurencombi.
Het was een hele leuke inspirerende Wabi Sabi sfeer bij Marianne, heerlijk! Van genoten en van geleerd......We zouden een boekje gaan maken van geschilderd papier met een weefseltje erop.
En op de voor en achterkant komt een weefseltje, handgeweven natuurlijk, het is niet voor niets de DOEdag van de weefkring.
De resultaten waren zo leuk, het is een boekje met twee keer 16 velletjes, voor en achterkant, je vouwt het in en je kan er van alles in schrijven, tekenen, cadeau doen, gewoon een hartstikke leuk boekje, moeilijk uit te leggen zo op het platte vlak.We hadden allemaal een heel leuk resultaat, met gedroogde bloemetjes, gekleurd papier, als iemand het nou echt graag wil weten wil ik wel een beschrijving maken die ik kan sturen via Word.
Iedereen had van alles meegenomen om te eten voor de lunch, ook altijd weer zo leuk, om te genieten van andervrouws kookkunsten, twee quiches...........zo waanzinnig lekker.Ook weer zo leuk van een lunch waarbij iedereen wat meeneemt, dan smaakt het eten gewoon meteen lekkerder, helemaal in dat sfeervolle atelier van Marianne.
Het was een perfecte combi op een zonovergoten dag.De inspiratie borrelt over in het grijze hoofd, je zou wel zo aan van alles willen beginnen als er al niet zoveel lag, weekje of drie op een onbewoond eiland zonder telefoon en PC etc en met een catering via een bootje en al je crea spullen bij je, wie gaat er mee?
Deze tas had Riet geweven, geweldig toch? Die kleuren, en ook dat weefsel, dat word dus gewoon handgeweven op een getouw en dan later zo,n mooie tas van gemaakt, dat is toch het leven? Je eigen spullen weven? Enfin, we zouden ook nog een mandala weven.
Acht stokjes twee aan twee aan elkaar gelijmd en dan met wol er tussen weven. Het resultaat was verbluffend, niet dat ik er nu een hobby bij heb, dat (gelukkig!) niet, maar het was erg leuk om te doen.Er waren heel diverse resultaten en kleuren, ook hier komt je karakter weer om de hoek kijken, waar het voor de één al gauw goed en mooi genoeg is, had de ander slechts drie cm geweven en dacht goed na hoe ze het verder wilde, ik hang er een beetje tussenin.
Deze is van mij, oranje, groen geel, die hang ik gewoon ergens als kunstobject in de tuin voor de vergankelijkheid.Dit is een totaal overzicht van wat iedereen gemaakt had.
Het was weer een geslaagde dag en we boften enorm met het weer, de dag ervoor was er die harde wind hier aan de kust, en nu zo heerlijk zonnig.Dat kleurt een dag ook een beetje extra.Eenmaal thuis in de eigen tuin heb ik alles eens op me in laten werken, Nou ja, wij mogen ook niet klagen, van het weekend zwager en schoonzus over gehad uit Aspergeland, 
Traditie, zwager kookt, de sterren asperges van de hemel, vers van het land, ja, jullie zien vier borden, want tis niet te geloven, maar Brabantse man lust ze nie.......:(
En wat doe ik vandaag? Een stapel kleurrijke blokken aan elkaar naaien die ik eigenlijk stiekem wilde laten verdwijnen......waren de Feestboekers het niet mee eens, dus ik was OM, vooruit dan maar. Fijne week allemaal weer.Volgende week meer over het kleurrijke project.

15 opmerkingen:

 1. Dat waren weer volle dagen!
  Leuk dat je er een quiltje van ga maken.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een zeer kleurrijke dag geweest bij de doedag, dat boekje is een superleuk idee !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar, zo'n overlopend hoofd! Wel allemaal leuke dingen! Voor mij geen crea vandaag. Eerst de was wegwerken na een druk weekend. En de vakantie staat voor de deur. Dus ook dat vergt extra werk. Dank voor je gezellige verhaal. Altijd weer een fijne start van de week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor dat ik zelf van start gaat jou blog gelezen over je drukke hobby leven. Kleurrijk en inspirerend. Maar gelukkig geen nieuwe hobby er bij. Nieuwe dingen wil ik niet eens proberen ,angst voor een nieuwe hobby. Er is zoveel leuks.ik wens je weer een fijne week vol met hobbytym. Die van mij gaat nu beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga met je mee hoor naar dat onbewoonde eiland. Even hier eerst alles regelen en dan met tassen vol leuke spullen weg. We zullen ons niet vervelen.
  Mooie foto's weer Jeannet, je hebt genoten het weekend, net als wij. Ach we worden allemaal zo blij van mooi weer!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Te veel technieken en leuke dingen. Niet goed voor de rust in het hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga ook met je mee hoor Jeannet, hier ligt nog zoveel dat ik wil maken of af moet maken en waarschijnlijk heb ik dus aan drie weken niet genoeg.....en ik ben blij dat je toch je quilt gaat afmaken, ze is zo mooi! Liefs, Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk jullie weefwerkstukken zeg. Altijd gezellig he zo,n vrouwen hobbydag. Maar je bent met veel dingen bezig................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een geslaagde doedag dus! Fijn! De geweven mandala's daar heb ik iets minder mee. Getekend vind ik wel vaak mooi. Een leuk boekje hebben jullie gemaakt. Best wel productief zijn jullie op zo'n dag hoor. En met een Pot Luck erbij, mmmmm!
  En die asperges, heerlijk! Wij hebben ze ook al een aantal keren gegegeten, als soep, traditioneel met ei en ham (en zalm voor manlief) en ook als salade. Ze zijn er maar zo kort dus we nemen het ervan. Vanavond ook weer. Dan met puree erbij met verse zeekraal (uit Zeeland) erdoor en ham en kaas. Het leven kan zo verrukkelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Poezebeest helemaal Zennnn.... dat zijn ze meestal die verstandige beestjes, daar ben ik wel eens (vaak) jaloers op.
  Net zoals mensen die niet altijd alles perfect willen doen.... moet dus nog een hoop leren.
  Maar ik ga graag mee naar het onbewoonde eiland, dan gaan we helemaal Zen met de lapjes aan de slag en alles lekker imperfect aan elkaar naaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil graag inschepen naar het onbewoonde eiland (hoewel, onbewoond... ik lees, dat er al heel wat liefhebbers zijn), want dan kom ik misschien eens aan een steekje toe. Moeten we je zwager ook meenemen, om te koken, en jouw zoon natuurlijk, om te bakken. Maar alle gekkigheid daargelaten... je hebt prachtige weefsel-projectjes gemaakt op een zo te lezen heerlijk dagje!
  Fijne week en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk boekje heb je gemaakt op de weef-doe-dag!
  Voor mij is de foto duidelijk genoeg hoe het in elkaar zit.
  En Beest een donkerbruin leven??? Laat ik nou denken dat hij grijs is!!!
  Veel plezier met je lapjes
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh die boekjes.......maar ook al het andere creatieve moois..... heel inspirerend.....
  Fijn dat je het zo heerlijk had, maar lekker nagenieten nu....
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Love the gorgeous bag! And the 'done with trying to be perfect' is very fun.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. tas is te gek, heerlijke kleurtjes.
  De mandala's mogen er zeer zeker ook wezen.
  Leuk dat je ook met de Appel Core bezig bent, tja, aan een charmpakje had ik ook al gedacht maar dan hou je van het lapje echt zo'n stukje over waar je heel weinig meer mee kunt doen. Geeft niks dat je de lapjes liever zelf houd, blijf gewoon lekker lapjes kopen. ;o))))

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet