Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 22 juni 2015

Spinspirerende dag

Zo af en toe worden we met onze nog steeds  groeiende spingroep uitgenodigd op een evenement om te komen spinnen. Dat zijn altijd hartstikke leuke dagen, zo zit je op een Alpacafarm, of kinderboerderij of aan de haven en afgelopen zaterdag zaten we bij de Duinhuisjes
Er was een creamarkt georganiseerd, met heel veel creatieve mensen die daar hun kunsten kwamen vertonen.
We hadden ons gezellig geposteerd voor één van de vier sfeervolle huisjes, het was even terug in de tijd, dat merk je ook meteen aan de serene sfeer die daar altijd hangt,
Net alsof het zien van deze klompen aan zo,n simpel houten hek ook je eigen mind vertraagt, hoe zou dat nou toch werken he? Zo Zennnnnn.
Er is altijd veel belangstelling van jong en oud voor onze spin activiteiten, zo leuk om dat te zien hoe geïnteresseerd mensen zijn. Nou is spinnen en breien en andere wollige zaken ook wel steeds meer "in" merk je bij veel mensen.
In het begin van de 19 e eeuw waren de duinen van Voorne nog ongerept en grotendeels onbegroeid. Ze lijken onvruchtbaar door al dat zand. Arme mensen bouwden toen de eerste duinhutten van gejut hout. Dit was de enige mogelijkheid voor arme gezinnen om hun hoofd boven water te houden.Vier van deze duinhuisjes staan dus nu in de duinen om het leven van weleer gestalte te geven. En ja hoor.....Marja en Meinie die zowel borduren en quilten en altijd mijn blog lezen, waren van de partij met hun stand van de Vrouwen van Nu, het zegt het al .....vrouwen van Nu houden van de ambachten van toen
De vier huisjes liggen prachtig aan de duinrand, zo,n fijne rustige sfeer daar, al de vogels die je hoort, "Harrie de Haan" vond het allemaal maar een beetje vreemd volgens mij zoveel vrouwvolk was tie niet helemaal gewend....Hij stond het maar zozo aan te kijken.....wat moet hij hier nou van denken?
Ons maakte het niets uit, we hadden een heerlijke dag en genoten van de mensen, de contacten met elkaar, en de meters die we sponnen op onze wieletjes tussen het wasgoed van weleer.
En ja, ik ben nog steeds aan de blauwe texelaar bezig waar ik al lang dacht mee klaar te zijn en zelfs een trui of vest van te hebben, ik heb het maar losgelaten, niet het doel maar de weg is belangrijk
Leuk, zulke dagen, vlak bij huis, die hele duinhuisjes zijn een aanwinst voor onze omgeving, zo netjes bijgehouden allemaal, doet me altijd aan het Open lucht museum in Arnhem denken,
Dit is natuurlijk vele kleinschaliger, maar daarom niet minder sfeervol. Echt een aanrader als je in de buurt bent.Enne.....ik heb 25 jaar geleden aan de bakermat van het eerste huisjes gestaan met mijn hang voor het "Behouden van het goeie van het oude" Zeg ik dat niet mooi!
Mooie plaatjes van het perfecte imperfecte, weet je dat ik deze woorden steeds meer om me heen hoor en lees? Ik denk dat de maatschappij de mensen meer en meer "Wabi Sabi" achtiger gaan kijken en die schoonheid steeds meer zien om zich heen.
Dit vind ik ook zo mooi.......kennen jullie het nog? Zal toch wel, welk kind had er vroeger geen schommel? Wat zou ik er stiekem graag nog één hebben hangen aan een boom in de tuin, dat geweldige gevoel als je zo hoog mogelijk in de lucht vloog, je voelde het tot onderin je buik.Ze zien me aankomen thuis als ik het zou vragen.
Pssttt....weten jullie het ook? De zomer is gisteren begonnen! Op Vaderdag werd het zomer,drie hele maanden lang.De eerste twee dagen hebben we al lekker de houtkachel aan......ongelofelijk verschil met zaterdag, toen zochten we de schaduw op, gelukkig weten we niet wat er nog in het vat zit.Fijne week allemaal weer.

16 opmerkingen:

 1. piep oh heerlijk verhaaltje alweer,
  ik weet al welk uitstapje er in augustus zeker bij zal zijn hoor!!
  en de kachel die snort vandaag hier ook weer, ben ik zeker van...
  knufje en fijne week meid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp goed dat dat weer een gezellige dag was, wat een leuk verslagje weer!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verslag weer met leuke foto's! En ok zo fijn dat jullie buiten konden zitten! Ook hier de verwarming opgedraaid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie en gezellige foto's. Ik had vroeger ook een schommel in de tuin, nu niet meer ;-)
  Hier geen verwarming aan, het is niet echt koud, ... wel regen momenteel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke plaatjes weer..!!..;0)
  Gezellig zo af en toe zo'n dagje....!
  Ook hier brandde de houtkachel....en nu..is het wat miezerig buiten...maar het beloofd beter te worden !
  Fijne dag..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeannet wat en heerlijk Blogje. als ik jullie zo'n ziet spinnen. Dan zou ik er bijna zin in krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n gezellig en ontspannen dagje heeft een mens zo nu en dan helemaal nodig.Wat boften jullie met dat mooie weer! Hier zaterdag grijs,regen en koud met de verwarming en trui en toffels aan...
  Gelukkig dat er steeds meer mensen van zich laten horen als het gaat om het behouden van gebouwen en andere dingen uit het verleden.We leven zo in een weg-gooi maatschappij tegenwoordig.
  een warme dag vandaag !
  groetjes,Truus uit een regenachtig Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er erg gezellig uit, ontspannen. En inderdaad, bij spinnen vind ik ook meestal de weg het belangrijkst.Bij welke spingroep zit je eigenlijk? groetjes uit Zutphen, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een beeldige oude huisjes zijn dat. Waarschijnlijk wel klein en wie weet hoeveel kindertjes ze toen hadden.
  Ik vind het ook zo fijn dat zoveel oude dingen en gebruiken weer aandacht krijgen en er mensen zijn die er van houden.
  Alles van vroeger komt toch weer terug. Nou.... niet alles hoor, de rust en regelmaat is er niet meer. Alles is druk en we moeten altijd overal maar aan mee doen. Probeer het ver van me te laten, maar soms ontkom je er niet aan.
  Geniet jij maar van de rust in je eigen mooie woonomgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een gezellig blogje over een heerlijk, nostalgisch dagje, Jeannet! Lijkt me daar echt geweldig leuk, zeg.. En die schommel? Gewoon doen! Je hebt er vast wel ergens een boom voor, en het is toch gewoon een heerlijk zitplekje zo'n schommel, ook voor middelbare dames als wij. Prachtige wol trouwens, die je aan het spinnen bent.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig.... "Niet het doel maar de weg"... mooie uitspraak om mee te nemen, dank je wel hoor...... Hoor het snorren van de wielen, voel de zachte wol...... beleef de rust... Genieten.....
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja de kachel is voor ons land de beste uitvinding en al is het hier de CV daar ben ik echt dolblij mee! Maar zou best zo'n kacheltje willen hebben! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt denk ik wel gelijk wanneer je zegt dat de mensen steeds meer 'wabi sabi' gaan leven. Zou het te maken hebben met het nieuwe tijdperk Aquarius waarin we nu leven? Dit is wat daar bijvoorbeeld over gezegd wordt:
  Veel aspecten van ons dagelijks leven zullen veranderen. De mens gaat een bewustzijnsevolutie meemaken. Er zal een verschuiving plaatsvinden van rationeel naar emotioneel, van dualiteit naar eenheid en van individualisme naar collectiviteit. Mensen worden gevoeliger en gaan meer vanuit hun hart leven. Ze zullen steeds meer behoefte krijgen aan zelfontplooiing in plaats van het genereren van zoveel mogelijk materiële welvaart. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en duurzame initiatieven.
  En ik ben het helemaal eens met Ageeth... gewoon lekker doen zo'n schommel! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een sfeervolle plaatjes van een sfeervolle dag. Leuk dat er nog zoveel mensen aandacht voor de oude ambachten hebben. Ik zou zeggen zoek een lekkere boom op in je tuin en hang òp die schommel!!!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige foto's en verhaal heb je weer geschreven. Hier scheen net zowaar heel even de zon. Niet lang is nu al weer achter de wolken maar hij bestaat nog.
  Ik vind de grijze wol van jou prachtig van kleur. Spin maar lekker door. Als bolletje is het al helemaal te gek!
  Zouden we stiekem niet allemaal nog zo'n schommel in de tuin willen hebben. Lekker dromen schommelend onder een appelboom....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi Jeannet, een lust om te lezen en een genot om je foto's te zien. Ik zou zo naast de spinners willen zitten met mijn spinwiel die ik nog niet heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet