Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 14 augustus 2015

Boerenblog

Als bewoonster van het platteland kan ik het natuurlijk niet laten om af en toe een echte boerenblog te plaatsen! Augustus oogstmaand, dat merk je aan alles hier op het platteland.Zonnetje, windje en strakblauwe lucht.
Prachtige goudgele velden vol graan lagen er gistermorgen nog sereen bij, zo mooi als de wind er doorheen speelt en de zon haar gouden licht over laat schijnenNiets mooiers dan een goudgeel korenveld.En deze dan, van dichtbij, s,morgens gemaakt, een paar uur later gromde en bromde de enorme New Holland er doorheen.Die boer heeft zijn graan op tijd binnen.
Wat is dat toch een geweldig gezicht om van dichtbij te zien, wat een enorme machines zijn het, de bak is zo breed dat ze niet over de weg kunnen, die bak gaat er af en wordt achter een tractor met oplegger vervoerd.
Door de droogte stuift het van jewelste, die typische lucht van gedorst koren, héérlijk!
En zo wordt het gedorste koren met een daverend geraas in de klaarstaande aanhanger gegooid.
Op naar het broodje wat het uiteindelijk gaat worden.
En er wordt niets verspild op het platteland, want van het stro dat overblijft worden weer grote balen geperst.Ik weet het. vroeger ging het allemaal veel anders, veel kleinschaliger, gemoedelijker, maar het zien van deze imposante machines vind ik toch elk jaar weer een beleving.
Oogstdag was het ook op afgelopen zaterdag de fokveedag in Hellevoetsluis, wat een heerlijke plattelandsproducten waren daar te zien en te proeven. Een hele kist Hollandse perziken......daar loopt het water je niet van in de mond maar langs je kin.
Tante Truus moest er af en toe een even bij gaan zitten op zo,n schattig bankje van steigerhout, niet gekocht......
Alles wat met het platteland te maken heeft stond daar uitgestald, heerlijk sappige verse groenten, ziet er toch heel anders uit dan groenten van de super, toch? Je krijgt spontaan trek in van alles.
Tractoren in alle soorten, maten en kleuren.
En jaaaaaa, het was echt zo, ergens verscholen in een tent vond ik ook nog quiltstofjes! Ook plattelands he, quilten, handwerk, ambachtelijk, M*O*O*I...het leuke was dat ze hier eurolapjes verkochten, die zijn 25 x 27 cm,erg leuk om zomaar eens een kleurtje uit te proberen.
Toen we s,avonds ons welbekende rondje polder deden, zagen we dit! Het kerstdiner geëtaleerd op hek stok. was me dat grappig! Dat schaap lijkt wel te zeggen, schuif eens op,, kan ik er ook tussen.
Zo is er altijd wat te beleven op het platteland.Begon ik de blog over strakblauwe luchten, die hebben we inderdaad genoeg gehad de afgelopen weken, maar toen werd het gisteravond.......niks geen strakblauwe luchten meer, de lucht werd inktzwart en er kwam me een noodweer aan......
Niet te geloven, wat een explosie van natuurgeweld, wij hebben het met ontzag aangekeken onder de veranda, dat was wel heel imponeren, een gordijn van regen voor ons neus en wij zaten warm en droog, gelukkig viel de schade op de camping mee, 25 mm regen in korte tijd, maar wat een lichtflitsen, wat is de natuur dan toch ook mooi en onvoorspelbaar en grillig.
En morgen....dan ga ik naar de vernieuwde winkel van De Quiltster in Dreischor, met een geweldige collectie reprostoffen en andere mooie bijpassende combi,s het was al een mooie winkel,klein maar (heel) fijn dus kan het nog mooier? ( foto is van Marcha) Ik ga het beleven, en ook nog naar Zierikzee, naar Verweven, wordt vervolgd.....benieuwd of ik nog bekenden tegenkom.Fijn weekend allemaal weer.

15 opmerkingen:

 1. Piep oh mooi blogje van je luilekker-plekje
  Je woont ep heerlijk'
  Geniet morgen van jouw dag, en af en toe een rustpauze en dat komt goed
  Benieuwd naar je buit😀😀
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Jeannet, het heeft hier (Rotterdam Oost) wel gegoten, gestormd en gedonderd, maar ik had bepaald niet te indruk dat het zó erg was. Misschien is het bij ons alleen langs geschampt. Het is wel opgefrist (voorlopig). Nog in mijn nachtpak met het raam open is het wat killetjes. Komt wel goed uit, moet hard aan het werk, gisteren heeft de loodgieter mijn keuken en toilet onder handen gehad om een kapotte afvoerbuis te vervangen; het water stroomde in de keuken over de vloer. Gelukkig krijg ik wat hulp. 'k Ben al blij dat het weer gerepareerd is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Plattelandser kan bijna niet hoe je alles omschrijft Jeannet. Herinneringen komen weer boven van de tijd dat ik als kind op de boerderij kwam bij een oom.
  Vond ik altijd geweldig. Ik mocht dan helpen op het land samen met een nichtje. Geschaafde benen kreeg je van de roggestoppels. Maar die geur....fantastisch. ik ruik het weer.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad wat een noodweer was het. Wij hadden dat hier in Utrecht vannacht, dus van slapen kwam niet veel.
  Ben bang voor onweer, vandaar :-)
  Leuk dat je naar Marcha gaat, dat wordt vast heel veel stofjes kopen, die verleiding kan je zeker niet weerstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HI! Jeannet, thanks for sharing your countryside . Those peaches and nectarines look beautiful. We have a few months yet before they arrive here. Have fun in the fabric shop.Lucky you stayed dry in the big storm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig weer een berichtje vandaag van jou.
  Heerlijk lijken deze perzikken en dat van eigen bodem.Jij hebt ze geproeft al was ik er bij--zeg je zelf tante Truus moest zitten!!!!
  Hier ook in het Drentse deze grote machines en veel stof-hoef voorlopig geen ramen te wassen buiten.
  Er zat nog geen mm in de regenmeter vanochtend en nu broeierig en benauwd buiten.
  veel plezier bij Marcha en een goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's van de bedrijvigheid op het boerenland, Jeannet. Doet me denken aan vroeguh, bij mijn opa in de polder van Piershil, alleen waren de machines destijds lang zo groot niet. En perziken uit Holland; ik heb ze hier nog niet gezien. Veel plezier morgen in Dreischor en omstreken. Ik denk zomaar, dat je nog wel eens heel veel bekenden tegen zult komen.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat schrijf je toch iedere keer weer van die heerlijke stukjes.
  Ik geniet er zo van. Regen hebben wij hier bijna niet gehad. Je merkt wel dat het weer omslaat. Temperatuur is goed. De zon zit achter de wolken en het waait weer flink.
  Veel plezier morgen. Dat word weer lappies kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk uitje is het lezen van jouw logje .

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet, wat een gezellig blogje heb je geschreven. Hoe vaak heb ik vroeger op tractors gezeten, vreselijk vond ik het, maar nu vind ik het helemaal weer leuk. Ja, we moesten wel meehelpen met pa op het land, vele handen maken licht werk!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk, een logje naar mijn hart :) Veel plezier in Dreischor, we lezen vast hoe het is geweest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lang leve het platteland..... Toch?
  Heerlijk vooruitzicht om naar Marcha te gaan, houd je vooral niet in!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi Jeannet! I enjoyed seeing the picture of your fabric store.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een heerlijk verhaal en ook al zie ik op de foto's de machine aan het werk, voor mijn gevoel zit ik bij mijn opoe en opa op het land

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet