Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 10 augustus 2015

Het Zomert voort.....

Ik weet niet of mijn blogje van een veel andere orde is dan het van vorige week, het zomert voort......anders kan ik er niet van maken, met de dagelijkse perikelen. Tijden van serene rust, en dat is dan vooral in de zeer vroege morgen op de oude tuinbank in het ontluikende zonnetje,
wisselen zich af met de hectiek van een camping, en dat is als de telefoon gaat, en de bel ook tegelijk, mijn soep waar ik in moet roeren spontaan aanbrand, er een kip legnood heeft en er ineens een wildvreemd iemand achterom komt en in mijn keuken staat omdat tie de bel niet kon vinden, en TV Rijnmond voor de deur staat voor een interview over de storm en ook nog de stroom is uitgevallen, zoiets dan......Dat is een beetje het beeld van een camping in de zomer als de zon schijnt.
Gelukkig geld die hectiek niet voor de kampeerders, die hebben het mega naar hun zin op de drukke maar toch ook zo rustige camping met achterin de weidse uitzichten over de landerijen. Zolang de zinderende zon schijnt is het leven goed.Maar deze gedachte bekruipt me ook wel naarmate de zomer voortduurt.
Eigenlijk kan je er niet veel extra,s bij hebben als je een camping hebt in de zomer en dan ook nog aan de kust, maar een mens wil vaak meer dan mogelijk is op dat moment en ik heb wat moeite met Nee zeggen, zeker als het leuke dingen betreft, en die zijn er juist zoveel in de zomer......Overigens hebben mijn campingcollega,s dezelfde gedachten en perikelen, dat scheelt wel, ik ben niet de enige die het (soms) zo ervaart.
Dus worden er grote pannen ambachtelijke tomatensoep gekookt voor het bezoek wat komt aanwaaien en mee eet,want wat is er niet heerlijker dan het minilandgoed te bezoeken in de zomer? Het is zo mooi in de tuin momenteel.Leve de staafmixer, wat is een huisvrouw (ik) zonder.
En soms laten we toch gewoon even de boel de boel, briefje op de deur, telefoon in de beantwoording en dan zitten we aan ons favoriete stekkie bij restaurant "Aan Zee" te genieten van het huisgemaakte gebak, even aan "de oplader"zeggen we dan.
En die twee mannen hier? Nou, die hebben het wel naar het zin! als de zon schijnt komt er namelijk elke dag een ijsmanneke langs op de camping.....
En zodra ze het welbekende belletje horen zijn ze er als de kippen bij........:)
Steekjes worden er niet echt veel geprikt en als ze worden geprikt is het nog scheef ook! Ik had een blokje gemaakt voor een quilt waar ik aan bezig ben, maar ik vond het er niet bij passen, mooi blokje, maar te druk voor waar het voor bedoeld was, dus speldenkussentje met knoop, zag ik op de foto dat tie er scheef op zat.......
In de zomer is het tijd voor lapjes aaien ipv naaien, voor straks, als de rust is weergekeerd,en zo denkt Beest er ook over, deze stofjes kreeg ik van een vriendin vast voor mijn verjaardag, terwijl ze niet quilt en ook mijn blog niet leest, dat vind ik knap, want het is wel een schot in de roos.
Er was de afgelopen week GBB, oftewel, Gezellig Belgisch Bezoek in de vakantiewoning, er werd gekletst uit het zonnetje onder de veranda en ook daar zonder (scheve) steekjes.
Zomer is ook bloemen en planten, ik kwam weer wat leuks tegen bij de plaatselijke bloemist.
Met de warmte hebben we toch wel behoorlijk last van wespen, nou ben ik van het leven en laten leven, en dat geld zeker ook voor wespen, alles heeft een functie in de natuur,enfin, deze wespenhanger toch op verzoek van de mannen opgehangen, maar ik kan dat niet.....zelf aan een broodje zitten en dan een wesp daar in doodsangst zien verdrinken in de limonadesiroop.....niets voor mij...ik heb hem maar gauw weer losgelaten en het flesje leeg gegooid..........
Manlief heeft afgelopen week op zijn werk in een wespennest gemaaid en daar kwam hij bekaaid af......daar hielden ze niet van....dat was rennen, en behoorlijk gestoken, dus hij denkt er nu een iets anders over, hij deelt mijn wespentolerantie niet helemaal.....als hij iets geels ziet of hoort is hij meteen in de benen.Enne....wie er nou een hekel heeft aan wespen moet er eens wat over lezen, goeie kans dat je "om"bent :)
Als we nog puf hebben fietsen we graag s,avonds nog een ommetje door de polders en onder de duinen langs.Dan hangt er weer zo,n serene lome rust over de velden,
de zon gaat goudgeel onder, de geur van de herfst is al een tikje merkbaar, nevel stijgt op en er is stilte, alleen maar die heerlijke helende oorverdovende stilte, .
Want wat ik me intussen wel afvraag, wonen er eigenlijk nog mensen in de rest van het land? Volgens mij kan je een kanon afschieten in de andere provincies.Ik heb het idee dat bijna heel Nederland aan de kust vertoeft, ga zo eens vragen aan de buurman of ik zijn lege weiland ook mag verhuren, ik heb het zo vol.Fijne zomerweek allemaal weer, er is een warmtegolf op komst, geniet er allemaal van.

22 opmerkingen:

 1. Tja, meer dan loom genieten kunnen we eigenlijk niet. Maar ik heb te doen met alle werkenden ( manlief is alweer vertrokken in warme spijkerbroek en overhemd). En bij jullie is het helemaal aanpoten. Wespen: zolang ze niet steken vind ik ze mooi. En wat een leuke visite had je. Sterkte voor de komende warme week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat wel lukken hoor Mieke, gewoon doorgaan met ademhalen en vooral niet te veel willen ;)

   Verwijderen
 2. Gezellig weer bij je te lezen !!
  mooie foto's..gezellig bezoek..en ijs aan huis..;0)
  Fijne dag.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piep
  Zaaalig plekje op de oude bank, en ja de camping-perikelen..
  Geen tijd voor echte rust en rechte blokjes..
  Maar geloof me.. Ik heb geen camping, ga er wel steevast terug in het huisje logeren..mag ik dan nog langs het achterom-poortje?😢😢
  En maak ook scheve blokken
  Heb er echt welwat liggen..
  Wat een schitterend vroeg verkaardagscadeau meid
  En kekker genieten bij "Aan zee" daar wordt een mens relax van
  Knuf knuf leve de zon
  En de herfst die komt van zelf maar liever nog nog lang niet
  ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuuuurlijk Mieke, wat dacht jij dan! Maar soms staan er ineens wildvreemde mensen in mijn keuken, hebben ze de bel niet kunnen vinden en die is toch best groot....:(

   Verwijderen
  2. Piep oh meid... Foei van mij, maakte gewoon een grapje hoor, ben zelf helemaal gesteld op mijn privacy..
   Knuf knuf

   Verwijderen
 4. Piep woeps.. Telefoon typt weer andere dingen dan ik wil...😢😢
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, nou hier zijn we nog hoor in Groningen. Ik was zaterdag bij de Historische dagen in Leens, en daar was het gezellig druk, dus.... niet iedereen is bij zee. Maar het moet gezegd, ook hier is het wel rustiger dan normaal. Maar we hadden ook super weer dit weekend, (zonnig, de hele dag, en hoogstens een graad of 25, dat vind ik perfect zomerweer.) dan zijn veel mensen er op uit. We kwamen ook erg veel mede fietsers tegen gisteren. groetjes en succes met alle hectiek van de camping enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is natuurlijk ook altijd heerlijk toeven in de omgeving van het strand. En mooie lapjes voor jouw verjaardag vast. Ik was vorige week jarig en heb het samen met manlief gevierd. Dagje Zwolle en omgeving. Museum de Fundatie, gefietst langs het Zwarte water en op de terugweg naar Hattem zouden we de Lindenhof in Zalk, quiltspullen en nog veel meer, aandoen. Helaas hebben we het qua tijd niet gered, dus dat bezoekje houd ik nog tegoed. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeannet, wat een heerlijk blog weer! Wij zitten momenteel in Noordwijkerhout en de familie van hier in ons Limburgs land, 2 tegen 4. Daar is het ook druk. Maar dit weer en dan aan zee is dubbel genieten. We boffen!
  Misschien tip tegen de wespen, er zijn nepnesten te koop. Schijnt te werken.
  Slim dat je af en toe op bijladen overschakelt anders hou je het niet vol. Goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pffff.... als er zoveel mis gaat kan ik me voorstellen dat er van alles boven je hoofd groeit.
  Dan maar even aan de oplader! Goed idee, ik heb er ook één voor mijn fiets, maar bij mij werkt hij niet :-)
  Misschien als het ijsmannetje langs komt..... hebben we hier niet.... moet ik eerst naar AH.
  Alle provincies leeg? Nou hier niet hoor. Als ik in de stad kom lijkt het wel een bijenkorf zoveel mensen zijn er en de terrassen zitten vol.
  Gelukkig is het hier wel rustig.
  Wespen, ik zag op t.v. dat het dit jaar een "goed" wespenjaar is, bah! Vorige week gingen we pannenkoeken eten in een restaurant, het was een soort van wespen-pannenkoek.
  Ze hebben nut schrijf jij, vraag me al jaren af welk nut ze nu ze eigenlijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is er weer een warmtegolf opkomst? Volgens mij heb ik dat gemist LOL
  Maar ik heb wel weer volop genoten van je blogje en leuk die foto van man met zoon op het bankje. Ik kan ze geen ongelijk geven dat ze elke keer een ijsje gaan halen ;-)
  Wat wespen betreft, ... ik heb er hier welgeteld 1 gezien, ik zorg er wel voor dat ik geen zoetigheid op de tafel heb staan en afgesloten bekers gebruik.
  Mooie lapjes trouwens die je hebt gekregen. Jammer dat je niet zoveel tijd hebt om ermee te werken nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met dit aanhoudend mooie weer zal het inderdaad heel druk zijn op de camping, en als alles dan tegelijkertijd gebeurt, kan ik me voorstellen, dat dat opladen broodnodig is op zijn tijd. Gelukkig doe je dat in stijl! Hier gelukkig nauwelijks wespen, want sinds ik heel lang geleden zo'n akelige steek heb opgelopen, moet ik er ook niks van hebben (maar gelukkig is zo'n verdrink-fles hier niet nodig, want dat kan ik ook niet over mijn hart krijgen).
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wil je een leeg weiland Jeannet? Wel ik heb er eentje hier achter het huis leeg op wat groeiende berkenboompjes in de bak na.Mag je gebruiken hoor!!!
  Wespenoverlast-- wat is dat??? Heb ze hier nog niet gezien.Misschien omdat ik altijd een plastic dekseltje van een yoghurtbeker over de glazen leg?
  En druk is het hier ook-veel sleurhutten en om de paar minuten gaat de brug omhoog voor een serie plezierboten.
  Geniet van je oplaadpunt 's avonds-de rust keert gauw genoeg terug.
  zonnige dag uit een grijs en soms miezerig Drenthe
  Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat idee had ik ook al..... het is hier ook zo druk bij zee, hoop dat iedereen geniet..... Als de genieters weer naar huis zijn gaan wij hier weer heerlijk genieten van de kust...
  Goed idee dat even aan de oplader..... dank je wel voor de tip. Eerlijk gezegd dacht ik juist "Bijna geen Wesp gezien dit jaar".......
  Zonnige groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Krijg spontaan zin om vakantie te vieren, maar moet nog paar weekjes ermee wachten. Geniet van je zomergasten.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je tomatensoep ziet er heel uitnodigend uit. Ik denk dat je op een prachtig stukje nederland woont. En jou kennende is je camping een zalig rustpunt voor vakantiegangers. Zelfs in alle drukte van het mooie zomerweer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Petje af voor deze harde werkster! Je houdt nogal wat bordjes in de lucht! Knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. een gezellig zomers logje
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha, de wereld is soms klein, ik woon aan de rand van Kasterlee!!!
  Josine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Jeannet, Ma Korving heeft een Antiek, curiosa en souvenir winkeltje op Marken, daar verkoopt ze oa delen van klederdracht van Marken en ook de Baafjes (Bauwtjes) die ik al een tijdje verzamel om er een quilt van te gaan maken. Voor jou had het vanaf de Zaanse Schans een heel eindje fietsen geweest:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O o druk druk jij, maar ook vast gezellig met al die campinggasten om je heen..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet