Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 28 december 2015

Eindejaarslogje

En toen was het voorbij, en moeten we weer een heel jaar wachten op de kastanjepuree en de gevulde kalkoen. 
Je kijkt er naar uit, je leeft er naar toe,en ineens, voor je het goed en wel beseft is het weer voorbij, de twee kerstdagen.Hier is het nog een week kerstvakantie, allebei de mannen zijn traditiegetrouw vrij, zoonlief natuurlijk vanwege de schoolvakantie en manlief neemt altijd die twee weken vrij qualatytime, wij hebben met twee mannen in huis hamburgerweken.Geen hamsterweken maar hamburgerweken.
Ze houden niet van die heerlijke salades van mams.....de ene man kijkt en zegt (wijselijk na 25 jaar huwelijk) niets, de andere jonge man is het gewend om alles wat hij vind meteen prominent te ventileren en dan weet je het wel hé.
Het is vandaag maandag, en dat houd benevens blogdag ook stofdag in, soms met het goeie stof, maar meestal houd het in dat ik het nare stof te lijf ga. Nu is dat opeens een stuk makkelijker geworden! Ik heb het swiftertje ontdekt! Ik maakte altijd schoon met een nat doekje, dan verplaats je het stof niet, die wijsheid heb ik van mijn moeder geleerd.( toen waren er nog geen syntetische swiftertjes)
Dit foeilelijke gevalletje, dat dan weer wel, dat vangt het stof in de hypersyntetische omlijsting! Het is geweldig, ik huppel met de swifter overal langs, op, tussen en onder,alles hangt er in en aan, spinrag, stof, supermakkelijk, niets meer op pakken, de swifter draait overal moeiteloos omheen.Jeetje, hoe was het leven eigenlijk zonder de swifter? Dit gaat een een stofvrij jaar worden.
Tussendoor worden er nog steekjes gezet, met dit prachtige garen van Rowan, de felted tweed, inderdaad, prachtig mooi en het breit zo mooi op. Dit wordt een haarband, of een oorwarmer, hoe je het wilt noemen. Best een dingetje voor mij want het patroontje is een ajourtje en daar ben ik niet zo goed in.......maar het lukt! en dat geeft moed.
Verder ben ik de afgelopen weken al meerder malen bij de oude quiltnaald geweest, voor de oudere quiltsters onder ons een warm en bekend adresje, stofjes hebben ze er helaas niet meer, maar wel amaryllissen, zoooo mooi, dat je er wel van moet (gaan) houden.
Echt in alle soorten en maten en kleuren, je kan het zo gek mooi niet bedenken,Wat zijn het toch een prachtige imposante bloemen.Dit vind ik op en top genieten, zo vers van de kwekerij vandaan.Zelf ben ik helemaal weg van die zachte zalmroze.Het liefst korte in een mooie pot, die lange stelen ben ik niet zo van.Enne.....het grappige was dat ik in de kantine nog wel de quilts van de quiltnaald zag hangen! Het is geloof ik een zoon van Meina Sonneveld.
Gisteren was het derde kerstdag, en Quiltshop Leur had uitverkoop hoorde ik van iemand, ik kon nog wel wat stofjes gebruiken.Uitverkoop is geloof ik niet aan mij besteed, daar vind ik zelden wat ik mooi vind, dat is dan al lang verkocht natuurlijk,maar gelukkig was dit er ook.Tussen de bedrijven door was er namelijk ook nog tijd om al vast aan de Piece of Plenty te werken,
Dat wilde ik pas in januari gaan doen, eerst nog wat afmaken, maar ja......het vlees was weer zwak, en als je eenmaal begint...heerlijk werk.
Het is een prachtige gevarieerde quilt, en we hebben al ruim 100 ( ja echt! ) deelnemers op de FB groep, ruim honderd, wow, ik weet zeker dat we op de 200 afstevenen....heb ik me daar ongewild een heuse hype ontketend! zal toch niet?Ik zie hier en daar al wenkbrauwen fronsen, hahahaha
Wat het leuke is van deze groep is dat je van elkaar leert, niks geen dure ingewikkelde workshops etc, nee, gewoon even vragen, en het wordt je haarfijn uitgelegd en dan blijkt ook dat er verschillende wegen naar Rome zijn.Wat hebben we dan toch een potentieel aan kennis en kunde onder alle quiltsters zitten.Een leuke uitdaging voor 2016.En je kan er nog steeds bij!Even een paar blogjes terug lezen  voor wie het is ontgaan.Leuke beginnersquilt ook.De quilt heet op FB Moda Mandjesquilt  je moet wel een FB account hebben om daar op te kunnen komen.
Beest zit er ook elke dag gezellig pontificaal bij, het zal eens niet zo zijn. Hij vind het toch zooooo leuk om gefotografeerd te worden he......dat kan je helemaal aan hem zien (not) En dan nu met zijn allen.......op naar de oliebollen, twee voor elke man in huis en één voor mams, die is al dik en Rond genoeg van zichzelf!
Ik ben er niet zo weg van, heb eigenlijk liever een appelflap, vind het schaaltje mooier waar ze (even) in liggen, maar daar denken de mannen anders over, dit jaar geen "gedoe en gebak" in mams mooie keuken, maar lekker onder de veranda! ( deze oliebollen zijn overigens van de nr. 1 uit de AD test ) Lieve mensen, tot volgend jaar over zeven dagen dan maar he? Ik ga nog even met mijn swiftertje rond, want het zonnetje schijnt......:)

18 opmerkingen:

  1. Lieve Jeannet , ik eens jou en je mannen een goed, gezond, gezellig en creatief 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O jee ik moet nog alles uitprinten voor de piece of plenty. Gelukkig heb ik nog tot volgend jaar de tijd. Ik wens jou en de mannen een geweldige start in een gezond en veilig 2016.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo... Jou blogje gelezen. De week is begonnen. Hihi...
    Erg he! Al dat ongewenste stof. Vroeg laatst aan mijn huisgenootjes waarom is stof op een donkere ondergrond altijd licht van kleur en op een lichte ondergrond donker? Als het donkere nou op het donkere zou vallen viel het niemand op dat het er lag. ;)
    Goed uiteinde en tot in het nieuwe jaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jeannet, hoe heet de FBgroep? Ik kan niks vinden en het lijkt me zo leuk! Beste wensen voor jou en je familie, veel gezondheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, dat swiffertje heb ik al jaren geleden ontdekt. Maar volgens mijn hulp is het niets. Ik vind het ideaal. Geniet van dit laatste weekje vrij met je mannen, de hamburgers en oliebollen.Een goed uiteinde en een gezond, creatief 2016 toegewenst. Maak er wat moois van.
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb een doekje die dat ook doet en je kunt er zelfs een raam mee schoonmaken als je het vochtig maakt. En je kunt het telkens weer gebruiken en weer wassen.
    Leuk de foto van Beest -zo kijkt Winnie ook als ik haar op de foto zet.
    Tip voor afvallen -flinke blaasontsteking en een kuur waar je misselijk van wordt. Gegarandeerd dat je afvalt.
    Gezellige dagen met je mannen en een goed uiteinde met veel heil en zegen en creativiteit in het nieuwe jaar.
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb het swiffertje ook al jaren, maar ga voor de doekjes naar de Action, dat scheelt aardig en die zit hier vlakbij! Was weer een heel gezellig logje met gave foto's en ik wens jullie een fijne jaarwisseling, gelukkig zit je ver van het knallen van vuurwerk, is hier al begonnen!
    Nu van mij een blaffende en snotterende groet,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Jeannet, weer heerlijk genoten en een grote smile om je blogje. Nu heb ik toch wel een huishoudelijke vraag. Wanneer je klaar bent met stoffen met die swiffer, wat doe je dan met het stof dat eraan zit. En hoe lang gebruik je een swiffer? Ik ben er ook nog een van de natte lap, maar wil ook graag naar de swiffer!!! Lieve groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige Amaryllissen zijn dat! Ben er ook zo gek op, maar dan lange stelen in een vaas.
    De Swiffer.... die heb ik al jaren, zo fijn om mee te werken, gaat echt veel sneller.
    Ze hebben er ook één met een lange steel voor de hoge dingen.
    Gewoon lekker stoffen, hup nieuw lapje er op en klaar voor de volgende keer.
    En ik heb er ook één voor de vloer natuurlijk. Zelfs natte doeken (kant en klaar) voor het dweilwerk van de keuken (niet geschikt voor parket) Ik ga tegenwoordig voor het gemak :-)
    En die hamburgers...... nee hoor, ik ga lekker voor die salade.
    Fijne jaarwisseling gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje, ben ik net klaar met het vochtige doekje, krijg ik pas nu de swiftertjes-tip door. Dat ga ik ook maar eens proberen...
    Je Moda-mandjesquilt gaat al heel mooie en flinke vormen aannemen, en je breiwerkje is ook een dotje. Heel goede jaarwisseling gewenst, geniet van de oliebollen en natuurlijk ook van de hamburgerweek.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weer een fijn begin van de week, jouw blog! Mooi breiwerkje, prachtige amarylissen (de bollen die ik voor mijn verjaardag kreeg komen nu in bloei, maar niet half zo mooi aks de jouwe!) en mooie bloemen op je quilt! Ik wens je een gezellige jaarwisseling samen met je mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. goede jaarwisseling Jeannet. Geniet er lekker van met je mannen en ik hoop volgend jaar weer veel blogjes van je te lezen. Mmmm, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vind je breiwerk erg mooi, meteen even het patroon opgezocht ;-) Ik hou tenslotte van ajourbreien.
    Je blokken voor d equilt zijn ook erg mooi. Ik ben aan het denken om hem in blauw/bruin te gaan maken, maar twijfel nog ... een beetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. handig die swiffers en ik hou ook van die mooie amaryllissen ook die kleur .
    Ben ook al aan het tweede blok begonnen .Ik heb ook fb heb er nog niks op gevonden .
    Heel prettige jaarwissel met je mannen en bedankt voor je leuke blogjes ik geniet er telkens van .
    veel liefs Christiane

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke blog. Alvast een fijne jaarwisseling en hopelijk krijg ik nog meer leuke blogs te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben ook met de Moda-mandjes begonnen naar aanleiding van het bericht op je blog. Ik wil me graag aansluiten bij de Facebook-groep. Hoe heet de groep??
    Hartelijke groetenen de beste wensen voor het nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even op de link klikken die in het logje staat Ineke, en je komt er vanzelf, je moet natuurlijk wel een FB account hebben.

      Verwijderen
  17. Sorry Jeannet, I just cannot find a link for the pattern and also I cannot find FB page when I searched on Moda basket quilt, there is nothing.Please help! I read in England but the google translate is very bad.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.