Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 21 maart 2016

Lenteblogje

Dit keer weer een onvervalst plattelandsquiltblogje, gisteren is officieel de lente begonnen, we waren er allemaal klaar voor, toch? Tuuurlijk hebben jullie deze quilttop al lang gezien,hier begon het allemaal,maar het is zoals ik het zeg, de TOP, niet de quilt, en een top is pas een quilt als hij is doorgequilt.
Veel zitten is veel pitten, en dan bedoel ik niet pitten onder het heerlijke nieuwe donzen dekbed, wat ook niet te versmaden is, maar pitten met een draadje in een gaatje. De challenche met mijzelf, elke dag een mandje doorquilten.25 stuks, 25 dagen, elke dag eentje, en voilla!
En dan de kick als het laatste randje echt helemaal is doorgequilt, Pfftt, ik geef het ruiterlijk toe, doorquilten is niet mijn favoriete bezigheid, ik kan het niet zo goed en dus maak ik van de nood een deugd en quilt ik in de ditch ( in de naad) zodat je het quiltwerk niet echt ziet.
Ik ben er helemaal dik tevreden mee, binding eraan gezet, het is mooi strak en plat geworden, prachtig! Gelijk een fotosessie gemaakt in de Hollandse zon en wind.
Ik werd wel een ietwat vreemd bekeken door deze dames, die hadden nog nooit een quiltster zien rondhuppelen met zo,n grote stoflap, ze vonden het maar zozo.....
Het was een prachtige dag, Hollands weer, stralende zon, onwaarschijnlijk blauwe luchten en een heerlijk windje.Heel mooi zo bij het fort van Nieuwenhoorn.
Ik had gehoopt dat de schapen dichterbij zouden komen, de ultieme foto, een schaap met een quilt, maar ze lieten het maar voor wat het was.
Deze niet, die kwamen speciaal van achter aan lopen om prachtig voor mijn camera te poseren, wat zijn ze toch ongelofelijk leuk! zowel klein als groot.
Omdat het een echt quiltblogje is deze keer, ook nog wat ander superleuks! Er is weer een quiltwinkeltje in de buurt, ja echt, heus, in Rozenburg, eerst een webwinkel, maar nu ook een reuzeleuk en sfeervol winkeltje met werkelijk onweerstaanbare stofjes,
Voor mij dan tenminste, en voor vriendin, met wie ik er was afgelopen week. Wat een oase van rust en wat een prachtige patroontjes, zo netjes en keurig gemaakt, petje af! Wat maakt Gemma, want zo heet de eigenaresse, een mooie perfecte ontwerpjes!
We hebben ons ogen uitgekeken, alles was even smaakvol en sfeervol uitgestald, dit leek een beetje op de oude quiltnaald van vroeger in het klein, beetje thuiskomen dus.In alle rust snijd ze de stoffen af, niks geen poeha en grote verhalen, maar dus wel een klein maar groots winkeltje, kan niet anders zeggen.
Boffen wij weer even, ik denk dat het hooguit 10 kilometer van hier is. Gingen we met lege handen weg? tuuuuurlijk niet......voor de prijzen hoef je het ook al niet te laten, want die zijn echt zéér aantrekkelijk.Wat ook zo leuk is, is dat ze van die schattige kleine lapjes heeft voor slechts 1 euro, van die snoepjes die je zo even meeneemt, heerlijk, wij helemaal blij!
Ik trakteer jullie op nog één foto van het leuke winkeltje, als afsluiting, de welbekende zakjeskrans, hij blijft leuk, en deze krans vind ik helemaal de sfeer van het winkeltje weergeven,zet er een paasei in en het is een paaskrans, of een windlicht, ik heb er eigenlijk zomaar weer zin in gekregen!
En dan is er nu de derde en laatst tentamenweek van zoonlief, altijd een gezellige week, hij heeft niet veel school, uurtje per dag tentamen, en dan is hij gezellig thuis, leuk!Nog even laten zien waar en hoe mijn mandjesquilt nu mooi hangt te wezen.
Fijne week allemaal weer, op naar de Pasen, ik meld me weer de tweede paasdag!

29 opmerkingen:

  1. Een echte mooie Jeannet-quilt is je mandjesquilt geworden!
    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat een plaatje weer, die mandjesquilt! Je weet het misschien Jeannet, ik ben niet van het quilten, maar wel dol op quilts! En dan zo mooi in de natuur! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bofkont! Zo'n Super leuke quiltwinkel en zo dichtbij. Dat kippen quiltje patroon heb ik hier ook liggen. Zo'n liefje.
    Je quilt is prachtig en zo mooi op de foto gezet.
    Fijne week...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zijn je mandjes prachtig !!!
    en ik ben een pietsie ( gezond) jaloers dat je weer een affo hebt !..;0))
    Ik moet nog zoveel quilten ..;0((((
    En weer van die prachtige foto's....een quiltwinkeltje in de buurt altijd fijn!
    Je zult maar ineens wat nodig hebben..;0))
    Het ziet er daar ook leuk uit ..
    Hele fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je mandjesquilt is prachtig geworden Jeannet!

    Fijne week Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Piep wat een pracht jouw mandjesquilt
    Schitterend en het winkeltje.., mmm.. Ik kom snel weer naar je toe, maken we dan samen een uitstapje?
    Ik duim voor zoonlieg en wens je een mooie week
    Knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldige leuke mandjes Jeannet! Mooi van kleur, sfeer en stofjes. Hangt er ook heel leuk te wezen! En een affo biedt ruimte voor een nieuw project toch? Ben benieuwd wat dat gaat worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie quilt Jannette en de kleuren ook heel mooi. Je maakt mij wel nieuwsgierig naar het nieuwe quiltwinkeltje, gauw eens gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie quilt Jannette en de kleuren ook heel mooi. Je maakt mij wel nieuwsgierig naar het nieuwe quiltwinkeltje, gauw eens gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige mandjesquilt. Wat ben jij een bofkont met een dependance van je stoffenkast op maar 10 km van je naaimachine vandaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is je mandenquilt mooi geworden! Super. En wat een leuk winkeltje daar in jou buurt. Ik zou er jaloers op worden. Die kippenquilt, zo leuk. En die schapen ook al zo leuk. En dan nog dat heerlijke voorjaarsweer, wij waren in de Achterhoek de hele lieve dag grijs met motregen. Gelukkig wel met lieve mensen. Fijne week, Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh zit dat leuke winkeltje van Gemma bij jouw in de buurt. Ben al jaren fan van haar. Prachtige patronen en pakketten heeft. Heb al veel van haar hangen hier. Je mandjesquilt is geweldig geworden. Die van mij is nog niet weer uit de doos geweest. Succes met de tentamens.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat istie leuk! En, eigenlijk vind ik hem op dat het het allerleukst, ook ik fotografeer graag mijn quilts op ons oude boerentoegangshek, zo lekker platteland!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is je quilt prachtig geworden! Fijne Paasdagen en mandjes voor eitjes genoeg ;)

    Hartelijke groet, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vond je mandjesquilt al mooi, en na het quilten is hij nog mooier! En dan mooier dan mooi gefotografeerd in de Hollandse polder, maar het allermooist hangt hij toch gewoon bij jou thuis! Dat wordt genieten met Pasen en nog lang daarna. En dat winkeltje, nu eens een keer niet uren rijden hier vandaan, dat ga ik zeker binnenkort eens bekijken,want wat ziet het er gezellig uit.
    Fijne week gewenst en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldig mooi geworden jouw mandjes quilt. gezellig dat je zoon wat meer thuis is als hij tentamens heeft. Nu nog wachten op wat zon. groetjes, Connny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. prachtige quilt en een gezellig blogje weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh hij is mooi geworden! En er gaat niets boven een handgequilte quilt, dat is toch mijn mening maar! Hij hangt er prachtig en mooie lentefoto's heb je gemaakt! Fijne week, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  19. De Hollandse polder is toch wel byzonder om er een mooi quilt te showen. Wat een plaatje (s). Schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat is je quilt mooi geworden!! Prachtig,...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De mandjes quilt is prachtig geworden !! Ik heb mijn mandjes quilt top ook af, helemaal blij ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat is je mandjesquilt toch super mooi geworden! Die kleuren zijn zo mooi gekozen.
    Leuke winkel zo te zien en fijn dat ze ook kleinere lapjes verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat is je mandjes quilt super zeg. Heerlijk he die lammetjes en de lente.
    En ook heerlijk om zo'n leuk quilt winkeltje in de buurt te hebben...........liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat is je mandjesquilt ontzettend leuk geworden !

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Such a nice basket quilt design. Very well done.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooie mandjes! Wat een doorzettingsvermogen met iedere dag een mandje quilten! dat handquilten is ook mijn favoriete werkje niet! Ik kan het wel maar heb er weinig geduld voor.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.