Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 14 maart 2016

Zondag Sjondag en maandag Sjaandag........

Wellicht een beetje gekke titel van het blogje, maar het is wel zo hier in Huize Weltevree......al jaren........trouwe lezers weten het inmiddels wel, iedere zondag is het hier in huis "Sjondag" dat wil zeggen dat mijn man de kookkunsten waarneemt ,
Doet tie overigens wel vaker hoor, maar zondag, dan is het echt officieel "Sjondag"en dan eten we in de winter appeltjes of peertjes en in de voorjaar en de zomer sperziebonen, daar is niet aan te tornen. Met oma,s draadjesvlees en de bijbehorende jus.( Saai he ? ) En maandag....dan is het dus "Sjaandag"
Dan eten we altijd wat anders, maar altijd met groenten, heel veel groenten, want "Sjaan"( ik dus) ben dol op groenten, hoe meer hoe beter, en het liefst zonder vlees, want dat hebben we zondag al meer dan genoeg op. Ik kan toch zo ongelofelijk blij worden van zo,n verse male krop boterzachte sla!
Drie keer raden welke dagen zoonlief reikhalzend ( zo hij altijd zelf zegt....) naar uit kijkt.( en waarom er Sjondagen zijn....) tja........Ik weet niet of jullie groentemannen hebben, ik heb dus overduidelijk twee onvervalste carnivoren in huis.O ja, en zaterdag......laat ik het vooral niet vergeten.....dan is het Zoondag! en jullie zullen allemaal wel weten, wat we die dag eten.....;)PPPPP.....atat!
Ik heb me toch een geweldig leuk stofje gescoord op het net, als dat geen lente is! Tis dat ze nog niet zingen! Wat een leuke dingen kan ik hier mee doen, denk dat ik ze even in de thee leg voor een antiekerig effect.
En ik scoorde mooie lapjes, wat zijn er weer een hoop mooie nieuwe stoffen in omloop en wat ben ik toch altijd weer blij met het WWW  en de PC !
Verder brei ik nog steeds aan mijn shawl, blijft een leuk en vrolijk project, randje voor randje brei ik naar het kantje, zit nu op 150 cm, wil naar 180 cm, dat komt wel goed, want tja, ieder nadeel heeft zijn voordeel, dat weten jullie inmiddels ook wel, veel zitten is veel breien, en quilten, en houten billen krijgen, maar dat is weer wat anders.......
Ik heb ook weer een sok opgezet, vorig jaar best veel sokken gebreid, maar nog niet genoeg om het niet weer te vergeten als ik het lang niet meer doe, dussszzzz vrolijke jolige sok van de wol van Arne en Carlos.
Zoonlief kwam van de week "thuisgepringeld" uit school *U*, en dat vind ik me leuk! waanzinnig toch wat je met zo,n simpel pringelbusje kan doen, en met die vreselijk leuke papiertjes, ik wist niet hoe gauw ik het busje had omgetoverd tot een potlodenbakje, ik was eerder klaar dan dat hij de pringels op had!
Het grasveld voor ons huis staat helemaal vol met krokussen, narcissen en sneeuwklokjes, ik vind bloemen altijd mooi, kan geen lelijke bedenken, maar voorjaarsbloemen, na de kale winter, die koester ik toch wel in het bijzonder!
En dan......is er de eerste zang van de merel, 
Het gedicht van Rutger Kopland, zo waar, ik voel s,nachts als ik wakker lig vaak de wind over mijn gezicht waaien, en dan is het zo doodstil hier, zo stil........
Elk jaar weer even mooi, het gezang van de merel en het gedicht, heel herkenbaar, tradities en vastigheden geven steun en houvast in deze roerige wereld, vandaar dus ook de Maandag Sjaandag en Zondag Sjondag.
Het wordt lente, ik weet het zeker, het was een heerlijk eerste lente weekend waarin je wel van alles tegelijk zou willen doen, zoals bv even een heg(je)  snoeien.......
Ik weet het, er kan nog sneeuw vallen, zeker, maar dit hebben we vast gehad.volgens mij heeft iedereen er mateloos van genoten, er stonden files op heel veel wegen.Waar een klein land groot in kan zijn als de zon schijnt.
Gijs weet het ook zeker, hij zal er eens extra voor op zijn tenen gaan staan om het winterstof uit zijn veren te schudden. Hij komt het elk jaar vertellen, stel je voor dat we het per ongeluk zouden vergeten...nou, dat niet hoor......want Gijs en  zijn Jans laten altijd een spoor achter.....:( fijne week allemaal weer!

14 opmerkingen:

 1. De week begint weer goed met dit heerlijke verhaal. Bedankt!
  En je merelgedicht is mooi!!! Ik kende het niet maar het geeft prachtig de sfeer weer. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk logje Jeannet, leuk hoe je vertelt over die twee 'kookdagen'. Mijn voorkeur zou beslist uitgaan naar Sjaandag hoor, in tegenstelling tot die van mijn mannen ;o)!! Mooie stofjes heb je gevonden, die nodigen uit tot mooie dingen.. geniet ervan! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Gijs toch een prachtige gans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zondag = Sjondag
  Maandag = Sjaandag
  Dinsdag = Zoondag, dat is natuurlijk de dag waar zoonlief naar uitkijkt. Alles weer normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk blogje weer.
  Hier komen de ganzen met duizenden over vliegen, meerdere keren per dag. En hele grasvelden laten ze hier op de ramen, auto's, straatjes en als je pech hebt op je hoofd vallen....
  Weet dus heel goed wat Gijs en zijn dame achterlaten bij jou op het straatje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees hier nog niet zo heel erg lang en vind dat het eens gezegd moet worden. Door mij dan hè... Wat een geweldig leuke en mooie blog heb je. Ik geniet er erg van. Ja, zo herkenbaar van de merel. Je hart maakt een sprongetje als hij weer voor 't eerst zingt in het voorjaar. Tot mijn grote spijt komen ze niet of nauwelijks voor waar ik nu woon in het hoge noorden. Maar in gedachten hoor ik hem en dan met het mooie gedicht erbij. Alle voorjaarsfoto's op de blogs dit weekend en jouw heerlijke kooksels. Nou, bedankt en tot een volgende keer. Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk maandagmorgen-blogje, maar vooral een begin-van-de-lente-blogje, met lenteklusjes en lentegasten als Gijs en de merels. En nu mijn dochters de deur uit zijn en ik ook met 2 mannen in huis leef en eet, kan ik het beamen: het zijn echt carnivoren. Doe mij ook maar die sla, heerlijk! Gelukkig is het Sjaan-dag vandaag...
  Groetjes van Ageeth
  O ja... nog vergeten te zeggen, hoe mooi ik het lapje vind (had hem ook al gezien en aanschaf overwogen 😏).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om weer te lezen, bij mij ook mannen die gewoon willen eten (dus liefst aardappels vlees en wat groente) Leuke lapjes en wat een pracht die Gijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier was het ook altijd Sjondag maar nu hij de hele week thuis is, kan het zomaar op een doordeweekse dag Sjondag zijn en ben ik dus lekker vrij~! Wat een gezellig logje weer en die sok komt die bij de rest van je verzameling te hangen of ga je ze nu ook echt dragen!!! LOL! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha die gans, wat een mooie uitsmijter van dit gezellig verhaaltje. Geniet van het mooie weer!
  groetjes, Coonny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk logje is dit weer. En de uitsmijter een voorbode van beter weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook ik heb carnivoren, zo erg dat áls manlief kookt er slechts kipmet frieten tevoorschijn komen. O, ja, appelmoes natuurlijk, want zonder groente......:)
  Doe mij maar sla!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezelligheid hier op je blog.
  Heerlijk zeg dat jij zo gek op groenten bent... ik zou willen dat ik dat kon zeggen. Niet dat ik helemaal niets lekker vind, maar het is niet veel.
  Leuk ook dat Gijs er weer is hé? Nu gaat het voorjaar echt beginnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk he, lente! Je sjaal wordt erg mooi hoor. Nog eventjes doorzetten. En je zou het pringels eten bijna aanmoedigen. Wat een leuk tweede gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet