Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 28 maart 2016

Paasbest Blogje

Vandaag tweede paasdag, alle meubelboulevards zijn open, je ziet in advertenties de leukste dingen voorbij komen, soms denk ik wel eens, je zou zo je huis eens helemaal opnieuw willen inrichten, met allemaal frisse nieuwe elementen, maar ja, hoe ouder je bent, hoe meer je aan bagage meesleept, letterlijk en figuurlijk.
Dat denk ik ook aan zelfgemaakte dingen, die blijven gewoon leuk, maar je wil ook wel eens wat anders, toch? Deze haas, járen geleden gemaakt, blijft toch een hartstikke leuk ding? Die gooi je toch niet weg? dat bedoel ik nou, maar hoeveel hazen heb ik eigenlijk? Genoeg voor heel mijn verdere leven.
Beter om dingen te maken die vergankelijk zijn, bv mooie bloemen, dan kan je nog eens wat anders neerzetten,van de week weer een kwekerij van Ranonkels ontdekt aan de andere kant van het dorp, geweldig! woon ik hier al bijkans mijn hele leven, ben ik daar nog nooit geweest.
Hoe is het mogelijk, iets ontdekken op drie kilometer van je huis, goed, het was een doodlopend weggetje, en daar kom je natuurlijk niet zo snel. Nou, het was de moeite meer dan waard, het heet ook nog de Blindeweg, práchtige grote grove ranonkels zoals ik ze zo graag zie.
Samen met knutselvriendin hebben we ons uitgeleefd op een mooi paasstuk, ik heb een toef grijsgroen gebladerte gemaakt met nestjes eitjes, kleur past perfect bij mijn keuken, heerlijke geur van de eucalyptus.
Vriendin heeft een mooi taartje met mos en eitjes gemaakt met een schattig Tilda Haasje erop.
Vroeger, toen de bakpuber nog een peuterpuber was, verstopten we natuurlijk met Pasen eitjes in de tuin, wat kan ik daar nog naar terug verlangen, zo,n leuke spannende sfeer s,morgens vroeg, dat was altijd zo gezellig,
Nu is er een andere gezelligheid, niet minder, maar anders, toch wat minder Pasen ofzo, ik kan het natuurlijk nog doen, die eitjes verstoppen, maar of het werkt......
Nu is het meer een ei bij het ontbijt, die knussigheid van kleine kinderen, die verwondering, dat mis ik wel een beetje.Nu zijn er weer andere tradities, verse Hollandse kas sperziebonen, en dan de lambada,s! zo puur en geweldig, zo superzoet en zacht...het bijten in een lambada is niet te vergelijken met iets anders.
Als ik nieuwe stofjes heb dan moet ik er in knippen, en wel meteen, of er geen andere zelfde stofje is, dus bij deze een voorjaarsblokje gemaakt met de mooie zachte pastelletjes van het winkeltje in Rozenburg.En over stofjes gesproken.
Hebben jullie dat nou ook dat het alleen maar leuk is om mooie gekleurde spannende stofjes te kopen, en eigenlijk geen lichte achtergrondjes? Ik dus wel, achtergrondjes, ze zijn heel erg nodig, zonder die mooie achtergrondjes geen rust in de tent quilt, dus toen er ergens uitverkoop was, mijn slag maar geslagen.
Je ziet aan alles dat de lente in aantocht is, prachtige lieve foto van deze eend achter in de tuin.Vorig jaar hadden ze een nest met eieren, ik kan het nu niet vinden jammer genoeg.En over lief kijken gesproken.........zij kan er ook wat van.Hele grote groep zwanen ergens in de polder die voluit met elkaar koketteerden.
Het is mooi buiten met het uitbottende groen en de strakblauwe heldere luchten en toch ook de schitterende schorsen waar de zon op schijnt.Zon en regen en mooie regenbogen wisselden elkaar af deze paasdagen.
En ik weet dat het lente is, en dat het daarom misschien wel een gek plaatje is, maar deze begroeide stronk kwam ik van de week tegen in een oude elzenboom langs de heg, wat is de natuur toch mooi in al zijn eenvoud, gewoon om het huis te bewonderen.
Het zal vast geweldig zijn om de Rocky Mountains te zien, ik geloof het direct, maar ik ben toch altijd blij dat ik hier ook heel erg van kan genieten! Geniet allemaal van deze tweede paasdag, al is er een heuse paasstorm voorspeld,afwachten of de tenten op de camping het houden, die staan er net aan.

17 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's weer. Zit hier heel stil te genieten met m'n kopje koffie van al dat letterlijk PAASBEST.
  Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig weer..mooie foto's en een fijn verhaaltje''
  Hier liggen de oren voor onze kleine paashaas klaar ..en we gaan zo in de regen eiren verstoppen...eigenlijk voor Sofie..maar haar papa -mama-oom en tante..rennen net zo hard mee...;0))
  Fijne tweede paasdag !
  oja mooie achtergrondjes en een leuk blokje weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piep wat een leuk blog, lekker nostalgisch,
  Je doet me terugdenken aan onze meiden.. Ondertussen 31en 33jaar oud.. In hun roze ochtendjasje en op regenlaarsjes omdat het gras nat was, met hun mandje eitjes zoeken.. Zalig


  En de natuur die ontwaakt inderdaad in deze voorjaarsstorm.. Nu alleen de naweeen vdie vervelende griep wegjagen en laat dan de lente maar komen
  Fijne paasmaandag
  Knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk verslag, hele mooie bloemen en nee ik heb er echt geen last van dat ik gelijk in lapjes wil knippen, hahahaha. Fijne 2e Paasdag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatst heb ik een setje witjes/ecruutjes gekocht. Deed dat nooit en kwam daardoor steeds meer in de knoei.
  Hier vandaag ook geen meubelboulevards. Pak wel kwast en verf als ik de boel anders wil. Fijne paasdag nog.
  De eitjes zijn vast al op. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n gezellig blogje weer. Heerlijk om te genieten he van allerlei kleine dingen om je heen. Dat is ook pas echt leven toch..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie blog toon je weer,veel mooier dan het regen en stormweer waar wij deze morgen mee ontwaakten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn man heeft altijd zo'n soort gezegde, dat als je in je eigen omgeving de mooie dingen niet ziet, dat je ze ergens anders ook niet ziet! Hier wandelen de eenden over het schuurdak, zo als elk voorjaar. Meestal nestelt er eentje op de aanbouw bij de buurman, maar die heb ik nog niet ontdekt! In onze oergola nestelt een tortelduifje en het vogelhuisje is al weer bezet door de koolmezen! Tja, hier is het eieren verstoppen ook verleden tijd! Weer genieten van je foto's, mooie ranonkels en paasstukken! Fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lief oud haasje, prachtige paasstukjes gemaakt en ook een lief blok met zachte kleurtjes.
  Maar wat zijn nu lambada's? Het klinkt als een dans, maar de tekst staat onder de aardbeien...
  Hopelijk blijven alle tenten vandaag staan, want het stormt hier in Utrecht ook al behoorlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hè heerlijk even genieten van je verhalen en je mooie ranonkels. Geen wonder dat je hen niet kon vinden met een weg die Blindeweg heet. Jullie Paasstukken zijn mooi geworden en dit jaar heb ik niets gemaakt.
  Sterkte vandaag met de storm want die is bij jullie erger dan hier al gaat het ook hier lekker te keer en zijn er bloempotten kapot gewaaid.
  Gezellige 2e Paasdag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Paasbeste blogpost, Jeannet, vol met sfeervolle foto's, die echt recht doen aan de sfeer van Pasen. En wat een leuke Paasstukken hebben jullie gemaakt. Die paashaas blijft zeker leuk en gaat natuurlijk nooit weg, en al is het voorlopig geen eieren verstoppen in de tuin, ik zie, dat je toch zeker van deze dagen hebt genoten, met de heerlijke aardbeien, mooie ranonkels en verrukkelijke lapjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Paasdagen zijn bijna al weer verleden tijd.
  Toch genoten van je gezellig schrijven, en de prachtige foto's
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Pasen is voorbij, maar jij had wel een heel leuk paassfeertje en het kan lekker nog een poosje blijven staan/hangen met die prachtige bloemen! Genieten dus, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie tafereeltjes wat je met je knutselvriendin hebt gemaakt. Ja, ik blijf ook maar woning inrichting bladen kopen, terwijl ik dik tevreden ben met onze inrichting en de spullen die je allemaal vergaard hebt in 46 jaar huwelijk. Ik heb weer genoten van je heerlijke blog. Groeten Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een lieve achtergrondjes! En ik vind het passstuk erg goed gelukt! Het is maar goed dat ik moet overvaren of heel ver omrijden voor die ranonkels... oh, ik ben er gek op! Gelukkig is hier dichtbij ook een adresje, maar die zijn altijd snel uitverkocht. Er zijn nog meer ranonkelenthousiasten...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke paasstukken, op de een of andere manier kom ik daar nooit toe... Goed voornemen dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.