Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 31 oktober 2016

Herfst

Er is geen seizoen waar ik liever over schrijf dan over de herfst, Herfst staat voor mij synoniem voor intens genieten van de natuur, waar op dat moment zoveel gebeurd, niet alleen wij mensen hebben het druk met alles klaar te krijgen voor de winter.
De vogels die je in de zomer veel minder ziet, komen in grote getalen in de tuin, zo mooi als je bij ons in de serre zit en het vanachter het glas allemaal kan aankijken.De peren die gevallen zijn, zijn de winterkost voor hun.
en dat ze het zich allemaal lekker laten smaken, ook al gaat het daar niet altijd, of meestal niet, zonder heibel en geharrewar gepaard.Koperwieken zijn echte baasjes.
Ze zijn niet de enigen die zich dik en rond eten voor de winter, we hebben ook nog een egel uit het nest van van de zomer die elke dag de tuin even aandoet.Zo superleuk!!
In de herfst zie je veel meer beesten dan in de zomer, het is een ogenschijnlijk rustige tijd , op zo,n zonovergoten herfstdag hangt er een bijna mystieke serene doodstille rust over de tuin, zo mooi, zo helend, als je dan een poosje op de bank zit in het zonnetje,
verwarmd door de laatste herfstzonnestralen die nog iets van de zomer in zich hebben en je ziet en hoort en voelt het zo allemaal aan, her en der vallende gele blaadjes,uitzicht op de laatste peertjes die aan de bomen hangen.
Dan is dat mijn opladen voor de winter.
We hebben een appelboom geplant, de spreuk is, A apple a day, keeps the docter away, manlief neemt deze spreuk erg letterlijk, die denkt, six apples a day, keeps the docter away
En het zou zomaar kunnen, want dokteren doet hij niet of nauwelijks, dusszzz. Hij houd van jonagold appels, dus die boom hebben we geplant, en mooi groot hoogstam exemplaar
Tuurlijk helpt de pubert in huis ook mee aan de appelbomenplant, mams geeft commentaar vanaf de zijlijn, je bent tenslotte hovenier of niet.....en legt het vast voor het nageslacht en hoopt straks van de bloesems te genieten.
Als je bezig bent in de tuin, is het roodborstje er altijd bij, dat zal voor een ieder wel herkenbaar zijn, in de zomer zie je hem nauwelijks, maar zodra het herfst is, laat hij zich overal en elke dag zien, met zijn prachtige zang, ook dat nog.
Je kunt wel overal mooie plaatjes van schieten, wij hebben een wilde wingerd staan tegen het huis, die groeit ongelofelijk uit de kluiten, de hele fietsenschuur zit er al onder en als we hem niet regelmatig weg trekken had hij al binnen gezeten, ach,hij is zo mooi in de herfst dat ik dat bijna niet erg zou vinden.....
Je kan wel van alles  mooie composities van maken, alles is even mooi, kleurrijk en sfeervol.
Paddenstoelen die er ineens zijn op oude rotte boomstammen.Die we daar speciaal voor laten liggen.
Het is heerlijk in de herfst op het minilandgoed, en na elke mooie dag denk je, komt er nu nog één?
Om nog even terug te komen op mijn vorige blogje, mensen dachten dat ik wilde stoppen met bloggen, ik hoef niet bewierrookt en "bedweept" te worden hoe zonde dat wel niet is, niemand is onmisbaar, maar het was voor mij een punt om na te denken, waar mijn grenzen lagen en of ik het nog leuk genoeg vond om op deze manier verder te gaan, of dat er wellicht een andere manier zou moeten komen.
We zijn dik verwend met de herfst, zeker afgelopen weekend,is de zomer tegenwoordig vaak verworden tot een seizoen waarin bloedhitte zich af wisseld met hoosbuien en benauwdheid, de herfst lijkt wel warmer, gouder en milder te worden, van mij mag het zo nog een poosje voortduren.Fijne week allemaal weer.

Hartelijke groet, Jeannet

32 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Jeannet, ja heerlijk die herfst, helemaal mee eens. Wij hebben niet zo'n prachtig landgoed maar de bossen en het buitengebied zijn vanuit onze stek goed te bereiken dus daar wandelen we zoveel we kunnen. geniet van deze prachtige herfstdag, lieve groetjes, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker heerlijk die zomerse herfstdagen Jeannet! En wat kleurt het nu buiten mooi. Gisteren hadden wij vrienden op de koffie en voor lunch, maar tussendoor hebben we toch een ommetje gemaakt met elkaar. Het was zulk lekker weer en dan vind ik het jammer om de hele dag binnen te zitten. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Piep
    Inderdaad heerlijke herfst .. prachtige foto's ..
    Alleen dat uur daar zouden ze nog vanaf moeten blijven
    Fijne week meid
    Knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi he de herst....inderdaad overal van die prachtige kleuren....
    Met het zonnetje erop lijkt het wel goud....
    Lekker van blijven genieten...fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heeft de herfst toch mooie kleuren. Het is echt genieten !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De herfst mis ik wel hier in Griekenland. Tegenwoordig slaat het weer in een week om van zomer naar winter. In mijn omgeving zijn er wat platanen die geel kleuren maar dat is het dan met de herfstkleuren. Ik mopper niet, want voor de rest is het een ideaal klimaat hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk he al die vogels in de tuin. Zag hier net een winterkoninkje, zo'n lief minivogeltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. O wat een prachtige foto's weer Jeannet! Ja het is nu echt genieten, al komt het eind in zicht, lees ik net! Bij ons komt de zon niet meer in de tuin door hoge bomen in de buurt. Dus maar een ommetje gemaakt met mijn rollator. (Op de fiets durf ik nog niet!) En lopen moet ik sowieso! Prachtige appelboom trouwens. Ben ook dol op fruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Love the photos a lot☺ Have a wonderful day ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als het weer is zoals de laatste dagen vind ik de herfst ook heerlijk. Storm mag ook maar regen......

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weer heerlijk wakker worden met een fijn herfstblogje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb je het genieten bij jullie thuis heerlijk vastgelegd! Ja, zo is het maar net, de dieren die zich vol eten voor de komende wintertijd... heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. We hebben zeker een practige herfst, bijna november. Laten we de winter maar overslaan met alle ellende op de wegen. Het was weer gezellig om te lezen en zeer kleurrijk.
    Groetjes Ria 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Weer prachtige foto's Jeannet en ja de herfstkleuren zijn prachtig maar het voorjaar met al dat frisse groen vind ik ook zo mooi.
    De perenboom is door de vorige eigenaar omgehakt maar er staan verschillende appelbomen die dit jaar overvloedig appels geven.
    Weinig zon gezien de laatste tijd maar dat heiige weer heeft ook een speciale uitstraling.
    Gezellige dag en geniet
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Maandag morgen .kop koffie erbij en dan even een half uurtje lezen en elke keer geniet ik van jouw verhaaltjes ook vandaag weer was hey echt ...echt genieten dank je wel Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk herfstblogje, Jeannet, met geweldige foto's! Ook hier is het volop genieten van dit heel mooie, rustige herfstweer. Het kan nog een paar dagen, heb ik begrepen, en dan komt toch ook de onvermijdelijke regen eraan...
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie herfstige kleuren komen er voorbij op al je foto's.

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  18. And a wonderful week to you, too, Jeannet!
    On the picture with your two men, it looks like they were planting a tree with the apples already on it, lol. What wonderful apples and pears you have; ours have some stains and are not very big, but the taste is great!
    Best wishes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. PS: Please what are the blue "beans"?? The color is incredible!! Thank you!

      Verwijderen
  19. Zeker genieten met dit mooie weer en de herfstkleuren. Het roodborstje heb ik ook al gespot in mijn tuin, was lekker aan het zingen.
    Een egeltje... die hebben voor mij altijd zo'n hoog knuffelgehalte met dat lieve kopje en schattige oogjes. Maar dat valt toch een beetje tegen als je het probeert :-)
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Vandaag ga ik ook van de herfst genieten, een druk quiltweekeinde achter de rug, nu de tuin in! De laatste kweeperen, nog wat noten rapen en eens kijken hoe de mispels erbij hangen. Wat leuke takken snijden voor in huis met de laatste dahlia's. Heerlijk die herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hi Jeannet, What a lovely post...I love autumn too! Here in "Iowa" it has been beautiful. Red and sugar maples are showing off right now and the oak's are holding on. There is something special about this time of the year that we always look forward to our next season winter--- and then a promise that spring will be arriving again with rain, blooms,fresh air,sunshine and birds tweeting, then summer with gardening and fresh produce. Four seasons to look forward to! Hug's, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jeannet,
    Your lovely blog is always a reminder for me to go outside and enjoy the beauty around me, it can be seen everywhere if we take the time to look. Good luck with the new apple tree!!
    Greetings from Donna in Harwich, Massachusetts

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een geweldige foto's, zo leuk die egel die ook in jullie tuin komt. Ben benieuwd wanneer de nieuwe appelboom vrucht zal dragen. Bedankt weer voor het mooie verhaal, ik ben ook zo dol op de herfst! groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Your blog is very beautiful. I was lucky to visit Amsterdam this year but I must admit I wish I would have been out in the country instead. Thanks for sharing the country life.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zulke prachtige kleuren in de herfst! Het blijft genieten... ik hoop ook dat dit seizoen nog een poosje duurt!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ohh Die egel. Wat Leuk. Ik doe er alles aan om het een egel naar zijn zin te maken in mijn tuin. Alleen heeft de egel het nog niet ontdekt :-/

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Bewierookt en bedweept? De foto's laten zien dat het jou daar niet om gaat, prachtige foto's en een heerlijk blog, de week kan weer beginnen! Gr. Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heerlijk die herfst; staat bij mij ook op nr. 1 van de seizoenen. Nu met het milde weer, maar ook als het stormt mag de herfst er voor mij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik hou niet zo van vallende bladeren, korte en donkere en koude dagen, maar als ik jouw verhaal lees kan ik genieten van je mooie foto's, nieuwe appelboom, het egeltje en het roodborstje... Het beurde mij weer een beetje op. Bedankt hiervoor. Nog een leuke (werk)week.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Prachtige fotos laat je weer zien. Ook ik ben een enorme fan van de herfst en straks de winter met de prachtige kleuren, de natuur die verandert. Ik geniet er steeds weer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Zelfs de herfst (waar ik geen fan van ben) wordt dankzij jou toch mooi!! Wat een mooi verhaal weer, met schitterende foto's!!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.