Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 30 april 2018

Van alles wat

Het is weer zo,n "van alles wat week", veel dingetjes die de revue passeren, veel kleine dingetjes dan. ik heb de ruitrand van mijn "vintagequilt"weer eens opgepakt, dat lag al heel lang gesneden klaar, je hikt er tegenaan, saai, maar wat is saai, dit ruitstofje vind ik nooit saai.
De top nadert zijn einde, na nog heel veel driehoekjes naaien en de banen eraan zetten is tie klaar, dan laat ik hem wel weer zien.
Gaat nog best veel garen in zitten, ik heb het met de machine gedaan, was mijn garen op, is me dat wat, naaigaren op, schoon op, op vrijdagmiddag, met gezwinde spoed naar Hellevoet, Gunter, leuk winkeltje, met niet alleen garen, maar nog honderdduizenden andere leukigheden meer, waaronder de papiertjes, daar blijf ik een zwak voor hebben.
Het was Koningsdag, en ik zeg het nog weer maar eens, wat hebben we toch een geweldig leuk koningshuis, dat zei ik 40 jaar geleden ook niet, toen was ik fervent aanhanger van de PSP, en voor wie nou geen idee heeft wat dat nou weer was, was.....de Pacifistisch Socialistische partij, al lang en breed ter ziele, en aan politiek doe ik ook niet meer,dus het koningshuis mag gewoon weer leuk zijn.
Ik wam in de erfenis van mijn moeder nog deze beker tegen van het huwelijk van Juliana en Bernhard, 80 jaar geleden, wat leuk toch weer! Kreeg je vroeger op school, jammer wel dat die traditie verloren is gegaan, ik hield er wel van.
Ik vond vorig jaar op de ienieminivrijmarkt op "het durp" het grote popje, en laat ik nou bij diezelfde vrouw dit jaar dat kleintje vinden! nou ja.....er zijn maar twee leuke kramen, en bij de andere kraam vond ik deze oude Keulse pot met de prachtige helleborus, helemaal blij mee.
En over bloemen gesproken, de ranonkelman, zoals ik hem hier maar even oneerbiedig noem, heeft nog een andere gewas in zijn kas, de Alliums! En dat vind ik me geweldig, neeeee....Alliums, uienbollen die niet naar uien ruiken, fantastisch, dit is de Christophi, groot, mooi, imposant en zooooo lekker geurend s,avonds. Al deze kleine knopjes moeten nog lila gaan kleuren 9 en geuren)
De sla in de kas groeit weer als kool, dat wil wel met die warme weken achter de rug. De bloemkool blijft achter, er zijn er twee afgevreten door de mieren, jawel, hebben we geen muizen, dan toch wel mieren, jammer genoeg niet aan de andijvie....die lust ik namelijk niet, en zoonlief wel, dus dat wordt stampotten.............:( Ik snap die mieren wel.....
De eerste asperges van het seizoen zijn weer gegeten, en soms denk ik, wanneer schreef ik dat ook al weer, en weer, en nog een keer, alles lijkt de revue al een paar keer gepasseerd, dat kan natuurlijk ook niet anders als je niet op wereldreis bent en steeds op een andere plek.Ze waren overigens weer helemaal toppie!
En om het nou over de krenten uit de pap van het leven  te hebben, dat zijn in dit geval asperges uit Limburg, we eten ze vandaag weer! Want laat er nu zaterdagavond om 10 uur op de deur geklopt worden.......en daar staat iemand uit S,land zoals we hier Zuidland noemen, met jawel.....een zak vol met het witte goud.......recht uit de Limburgse grond gestoken! nou jaaaa......
Er gaat niets boven een inspirerend tijdschrift, dat blijft een zwakte, mooie tijdschriften en mijmeren over al die mooie plaatjes en wat er allemaal mogelijk is in het leven, dat alleen al.
Nou, wat hier in stond lag bij mij al op de trap! Weten jullie het nog? Mijn adoratie voor een echte wollen handgeweven loper uit Engeland van Roger Oates ( hier klik) kan je het hele verhaal nog eens lezen.Laat nou het hele maakproces en het achtergrondverhaal van deze geweldig mooie loper in de Nieuwe Seasons staan!
Wat leuk weer, en wat ze er over schreven, over op je blote voeten op een pure, echte handgeweven wollen loper van de Merinoschapen uit Engeland lopen, dat is een beleving die ik niet meer wil missen.Goed, ik ben wel de enige in huis hoor, want ik hoor die mannen er nooooit over.
Ik laat hem nog één keer zien, die mooie, echte pure wollen loper van Roger Oates, uit Engeland, op de trap van mijn grootvader.Hij moest het eens weten....
En dan ben ik nog in blijde verwachting! nou ja niet echt natuurlijk, ik ben geen Italiaanse vrouw die op haar zestigste nog een kind wil, maar ik ben in verwachting van DE quilt, die is al ruim een jaar weg, gelijk toen die af was opgestuurd, iemand quilt hem voor me door met de hand, en dan nu eindelijk, lang gewacht, na ruim een jaar, komt tie weer huiswaarts, deze week nog! Ik laat het jullie dan nog een keer zien, zo,n mooie quilt! Binding ligt al te wachten ;)
Het onkruid tussen de tegels van de terrassen....ik kreeg er veel reacties op, tja, het is met alles maar net waar je kijkt, hoe je kijkt, wat je op dat moment opvalt, en hoe je je voelt, want behalve onkruid, groeit er ook geluk tussen die tegels in, symbolisch bekeken dan.
Voorjaarsvakantie.Morgen is mannetje jarig, wat gaan we dan doen zo,n dag? Zoonlief wil naar de Zaanse Schans, ik wil de bloesem zien in de Betuwe rond Mariënwaard, en mannetje....tja, die wil gewoon thuis blijven, en ik ben bang dat dat het zomaar gaat worden......jarigen mogen het zeggen he......Ik sluit maar af met deze wijze spreuk die ik zelf had kunnen bedenken ;) Fijne week allemaal weer,

Hartelijke groet, Jeannet

13 opmerkingen:

  1. Gezellig en inderdaad een prachtig iets een loper op de trap, wij hadden hen vroeger thuis ook, maar het poetsen van de roeden vond ik mindercleuk! Helaas deed mijn vader hem weg want hij vond de treden te smal en na wat valpartijen was hij het zat en kregen we linoleum op de trap, mijn moeder en ik vonden dat vreselijk! Je quilt is vast prachtig en ik benijd je om die pracht! Fijne week en alvast gefeliciteerd! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alvast can harte gefeliciteerd met je man. Gezellig weer bij je te lezen ! Franse groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk weer.
    Ben bijna iedere keer weer blij dat het maandag is. Hihih..
    Gefeliciteerd met je man.
    En wat het weer betreft mag je blij zijn dat hij mag kiezen.
    Ik ga mijn moeder naar het ziekenhuis brengen, ze wordt zo geopereerd.
    Hier dus een raar dagje...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige loper op de trap -hadden we thuis ook en wat een ellende als in het voorjaar de grote schoonmaak was. Dan moest het los en schoon geklopt worden en onze trap had een draai en loodzwaar was dat kleed.
    Alvast gefeliciteerd met je man en een gezellige dag morgen wat het ook gaat worden.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk die poppen! Tja... poppen daar ben ik gek van.
    Wat fijn dat die mooie quilt na een jaar naar huis komt, ook voor jou weer helemaal nieuw.
    Gefeliciteerd met je man, natuurlijk mag de jarige zeggen waar jullie heen gaan.
    "Niet te veel willen"..... wel een spreuk voor mij momenteel :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een super gezellig blogje weer zeg, houd ik van hoor. Die popjes en die vaas met kerstrozen geweldig toch. En die tijdschriften met die mooie foto,s he zo lekker kijken he. Alvast gefeliciteerd met je mannetje en de terug kom van je quilt. Ben benieuwd weer hoor............liefs.conny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk al die leuke dingen in het voorjaar. Wat zal het fijn zijn die mooie quilt weer thuis te krijgen. Gezellige verjaardag gewenst morgen. Groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mieren kun je vriendelijk de toegang ontzeggen met kaneel. Ja wel, ze houden niet van de geur. Ze gaan er niet dood aan, maar blijven wel weg. Had hier een mierennest vlak vij de keukendeur en na een paar jaar regelmatig kaneel strooien is er nu geen meer meer te zien. Ja, wel elders in de tuin en dat mag van mij. Dus misschien een optie om rond de bloemkool eens lekker met kaneel te werken. Je moet natuurlijk wel van de geur houden want je moet waarschijnlijk wel flink strooien. Veel succes.

    Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn blogje weer, zo op de maandag. Wat een mooie dingen heb je gevonden op de kleine vrijmarkt bij jullie; schattig, dat kleine popje en stoer, de grijze pot. Ik kijk nu al uit naar je blogje van volgende week, met de onthulling van DE quilt; spannend! Alvast een fijne verjaardag van je man gewenst morgen en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je man.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd met je mannetje! Het is prachtig weer vandaag..dus lekker thuis in de tuin? Of is hij ook verdronken..de tuin door alle regen..hier wel...maar hoop u met de zon dat het wat opdroogt...Fijne dag!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is weer een heerlijk blogje om te lezen :)
    Dankjewel!
    Groetjes van Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Your quilt is just dreamy! I so admire your fabric choices!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.