Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 19 november 2018

Sinterklaastijd

Dit soort verpakkingen en dito theetjes wordt ik helemaal blij van als ik ze tegenkom bij AH. Mooie verpakkingen hebben een magische aantrekkingskracht, en zeg nou zelf? Dit is toch superleuk op een koude grijze maandag?
Al is het nog November, toch is de goedheiligman inmiddels aangekomen, en nog wel op de Zaansche Schans.  Ik moet zeggen dat het steeds heftiger wordende gekrakeel rondom de komst van de goedheiligman, en vooral zijn gevolg,  me ver de keel uit hangt, en ik stel voor dat hij voortaan maar alleen komt, en zijn "gekleurde"gevolg gewoon in Spanje laat.Tis niet anders.
Gelukkig heb ik het, toen zoonlief klein was, allemaal op een fijne warme manier mogen beleven, zonder nare discussies over wat en wie en wat voor kleur dan ook.Je zal heden ten dagen maar kleine kinderen hebben. Vroeger keek je naar iets uit, en nu kijk je tegen iets aan........:(
Ik heb mijn eerste sintcadeautje al binnen, nou ja, sintcadeautje, soms moet je gewoon jezelf verwennen, ( zeker als compensatie voor "gedoe") en ik kwam ergens deze oude beboterde antiekerige sauskom tegen, die had ik nog niet!
Ik heb een rijke fantasie, alleen gebruik ik die wel eens op de verkeerde momenten, maar niet hier, ik zag in deze terrine al de dampende aardappeltjes liggen op de kersttafel, of een stoofpotje, of, nou ja zoiets dus, manlief ziet alleen een oude terrine die dan met de hand moet worden afgewassen.......en dus toch maar in de kast blijft staan, tja.....
En om nou maar gelijk bij de oudheid te blijven, vlak bij ons, paar kilometer verderop, staat een werkelijk prachtige oude monumentale boerderij, de Esterenburg" Een boerderij uit 1738, indertijd een pachtboerderij, eigendom van een rijke familie, die de boerderij en de gebouwen in pacht uitgaf aan een landbouwer.
Wat een prachtig mooi bouwwerk, op de foto,s is het heel mooi, de plek waar de boerderij heden ten dagen staat is helaas veel minder, ingebouwd tussen kassen en grote hoge elektriciteitsmasten, maar goed, het is wel bewaard gebleven.
Het pand is eigendom van de Vereniging Hendrick de Keyser, ( klik) die heeft ten doel om bepaalde monumentale waardevolle panden uit cultuurhistorisch belang door heel Nederland te bewaren voor de toekomst, ze knappen ze op in de oude staat, en je mag dan zo,n pand huren van ze. Het is leuk om op hun website te kijken wat ze allemaal in de verhuur hebben.
En met een quiltdate op de maandagmorgen komt er ook nog eens iets uit mijn handen, ik heb alle vier de randen van de Jen Kingwel quilt af.
Nu komt er een rand langs van 52 shoe fly blokjes, ik heb er al een aantal af, met die hitte van afgelopen zomer, maar er moeten er nog veel, toch wel even doorbijten 
( eh, doorbijten....tis toch een hobby !? ) Tuurlijk, en na elk project lonkt er weer een nieuw project! van de week de nieuwste Quiltmania gekocht, en die was gelukkig weer sfeervol als vanouds.
En er stond me een geweldig mooie quilt in, waar ik al heel lang ademloos naar kijk als ik hem ergens voorbij zie komen, van Edyta Sitar, Stars upon Stars, een exacte kopie van de reproductiequilt uit de collectie van het museum van Grand Rapids in Michigan.Eén blok bestaat maar liefst uit 300 losse stukjes, en waar meesterwerk en heel knap gemaakt.
En zo af en toe, kom je de meest creatieve ideeën tegen, ik had het zelf niet kunnen verzinnen....ik las ergens op een blog de nieuwste definitie van samen werken! ....Dat bracht mij op een geweldig idee, ( beter goed gejat dan slecht verzonnen....toch? ) Als ik nou eens een aantal mensen uitnodig voor een Bee op het minilandgoed in huisje weltevree?
Ik zet een emmer klaar met van alles erin, mogen ze zelf kiezen welk hoekje van mijn héérlijke stoffige huis ze schoonmaken en wie er geen zin heeft in binnen werk, die mag bladeren komen harken en dan zorg ik voor een lekkere lunch na afloop, en ik bak natuurlijk die karamel shortcake van vorige week, nou....deal? Enne.....als het goed bevalt, is iedereen over een half jaar weer van harte welkom!..... Ik had het zelf niet beter kunnen verzinnen....;)Nou dames, wat denken jullie? komt het nog goed voor de kerst? 
Fijne week allemaal weer, de kou komt met gezwinde spoed dichterbij, en volgens Piet Paulusma donderdag sneeuw, eerst zien, dan geloven ;) Vergeet niet in deze tijd je schoen, klompje oid te zetten he, want je weet maar nooit.......

Hartelijke quiltgroet, Jeannet

14 opmerkingen:

  1. Hier ook koud maar heel helder vanmorgen. Ja die reproductie die Edyta gemaakt heeft, denk niet dat ik er lang weerstand aan kan bieden.

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piep

    Zaaalig blogje, een lach op mijn gezicht,
    Wat de Stars upon Stars betreft, ik maak hem met het “gekochte” patroon😖😖😖
    Fijne week meid knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh een blogje als vanouds.
    Heerlijk.
    Ook ik zeg de laatste dagen ook geregeld, ben blij dat ik niet meer in de kleine kinderen zit.
    Wat maakt een kleine groep het leven toch onaantrekkelijk.
    Gelukkig maakt de nieuwe quiltmania een boel goed.
    Enn helaas woon ik te ver weg om even bij je te poetsen.
    Zijn er vast meer die niet om de hoek bij jou wonen. Maar vlak bij mij.
    Ik zal ze ook niet van mijn oprit afslaan. Hier is ook genoeg te doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk blogje weer op de maandagochtend, bij de koffie. Je middenblok is prachtig geworden. En die quilt van E.Sitar is super-verleidelijk... De Stof-Bee zou zomaar de nieuwste hype in quiltland kunnen worden en laat ik nou dol zijn op hypes! Er is toch niks leukers dan samen stof delen. Ik hoor wel wanneer de shortbread en het stopfpotje klaar staan!
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De emmer staat hier al klaar en komend weekend komen er hulptroepen! Krijg hartkloppingen als ik denk aan de reden voor de hulptroepen maar net als jij even doorbijten en dan hoop ik op spoedig resultaat van dit doorzetten.
    Prachtige quilt is de sterren quilt maar ik begin niet meer aan grote quilts--geen tijd voorlopig en ben met quilten aan het afbouwen.
    Wat een prachtige kom en schaal heb je gevonden -of hebben ze jou gevonden?
    Rustige week
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, die quilt van Edita staat heel hoog op mijn lijstje. Zo mooi en lekker druk. Ik blijf het een leuke tijd vinden voor de feestdagen en hou Sint en vooral Piet in ere.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh Jeanette wat een prachtige terrine heb je op de kop getikt. Ik zelf ben meer van het rood. Maar ik zie steeds meer prachtige blauwe schalen overal .
    Ik ga van de week de QM kopen als ik in de stad ben. Wat een plaatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat blogje gehad ik ook gelezen ,liever lui dan moe dacht ik.
    een heerlijk idee “ schoonmaak bee” niet iedereen heeft een hulp in de huishouding.
    Geniet nog steeds van de zwarte pieten van vroeger dat gezeur is gekomen door dat wij nu “ alle “ kleuren mede Nederlanders hebben.
    Je terrine is een plaatje op tafel.

    Gr An.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha, ha! Wat een oproep Jeannet. Hebben er al veel gereageerd om te komen helpen poetsen?
    Die Quiltmania heb ik ook gekocht, vanwege sterrenquilt, maar ook vanwege de leuke kerstquilt. Wanneer ik ze ga maken is natuurlijk nog de grote vraag.
    Ondanks de narigheid rond Sint en Piet genieten velen er toch ook van. Als je die koppies ziet van de kinderen, heerlijk!🤗

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha slimmerd.....al veel aanmeldingen ??
    Ja die van Editah is een plaatje....hup op mijn lijstje voor ooit...
    Hier kwam Sinterklaas gisteren gezellig aan...was leuk al die blije snoetjes.....Wat heb je trouwens prachtige klompen staan !!! goed gevuld ook ...je bent vast zoet geweest...;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ben helemaal verliefd op die prachtige sauskom die je gekocht heb. Mooi met witte bloemen of misschien iets moois voor de kerstdagen.
    Heel handig die oproep voor schoonmaakdames, maar waarom alleen dames??? Misschien willen er ook wel schoonmakende, of in de tuin werkende heren komen :-)
    Ben benieuwd of het een gezellige drukte gaat worden zo voor de kerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh jee, ik moet achter de Quiltmania aan, gelijk morgen maar ff kijken waar ik deze kan kopen. En/ Zijn er al veel kandidaten? Jammer dat ik niet kan ;-) hahahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi je quilt in wording van Jen.
    Mooie quiltmania ,heb hem ook in huis,en ja die quilt van Edytha prachtig he.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ook ik gezet gewoon jaarlijks mijn schoentje en soms komt zwarte piet langs. Na al die jaren is straks weer een holllandse traditie weg. Enfin laten we dan maar lekker genieten van het quilte
    Groetjes Christine

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.