Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 26 november 2018

Nieuwe quilt

Niets is zo leuk en heilzaam als aan wat nieuws te beginnen, ik denk zomaar dat velen met mij dat kunnen beamen ;)Op FB had ik al een sneakpeak ( raar woord trouwens) gezet, een nieuwe quilt in wording, wow....en wat voor één.
Eerder had ik al eens gezegd dat we de limitid edition stofjes van een quilt van Margareth Mew hebben kunnen bemachtigen, als één van de weinigen quiltsters, er was een ware run op, en er waren maar een paar pakketten, prachtige mooie oude antiekerige aandoende stofjes in een kleurcombi die ik niet altijd zelf zou bedenken, maar die geweldig is.
Het grappige is dat er maar een paar stofjes overeen komen uit mijn eigen voorraad.Het was om deze quilt te maken, adembenemend mooi van uitstraling.Ik ben al járen fan van de quilts van Margareth Mew en heb er al twee gemaakt.
Maar ik zou ik niet zijn, als ik er dan toch mijn eigen draai aan zou willen geven, want allemaal dezelfde quilt, hoe mooi ook, dat vind ik maar zozo, dus heb ik wel het middenstuk gemaakt, en ga ik bedenken wat voor randen daar omheen kunnen komen.
En het middenstuk heb ik inmiddels helemaal AF! Zo mooi geworden, prachtige pure damast als achtergrondstof, ooit, in een ver verleden bij Bep gekocht, prachtige stof, vond ik toen al, maar ze liep niet zo, ik zag meteen de schoonheid ervan, en nu komt het heel mooi uit in dit middenstuk.
Ik ben er helemaal tevreden over, het was voor mij wel een heel dingetje om al die applicaties er mooi op te krijgen, dat is niet zo waar ik van hou, appliceren, maar goed, een hobby is nooit helemaal alleen maar leuk, het is soms ook gewoon doorzetten, en dan heb je ook wat. Wabi Sabi ( niet perfect en toch goed) Nu nog even nadenken over welke randen ik eromheen ga maken met die Vurrukkulukke stofjes.
Hoewel het nog November is, begint het huis toch langzaamaan al een beetje in kerst te geraken, tegenwoordig is kerst zonder de wilde asparagus geen kerst meer, het vervangt bijna het dennengroen, en inderdaad, ik vind het zelf erg mooi.Op de één of andere manier heb ik dit jaar het gevoel dat het snel kerst mag zijn.
Hoekjes worden weer anders neergezet en gestyld, met dezelfde spullen, en natuurlijk zijn de amaryllissen er weer, uit de welbekende kas van wijlen de oude quiltnaald in Vierpolders.
Zo af en toe koop ik ook het kerstnummer van Jeanne D, Arck, zo sober en sfeervol allemaal, het is heerlijk om te dromen over dingen die je niet hebt, maar die je wel zou kunnen hebben, omdat ze zo bedrieglijk eenvoudig zijn.
En wat er ook weer is, zijn de Flamingo,s op Goeree Overflakkee, bij het haventje van Battenoord.Die komen daar overwinteren, omdat het water daar tussen Goeree en Schouwen Duiveland een stuk warmer is dan in het noorden waar ze oorspronkelijk vandaan komen.
Heel erg leuk om te zien, prachtig plekje daar onder een stralende strakblauwe hemel met een geweldig helder winterzonnetje.
Mooie wereld daar aan dat haventje bij Battenoord, ik geloof dat er een stuk of tien huizen staan, veel meer zijn het er niet.Die Flamingo,s hebben het goed bekeken.
Het simpelste uitgebloeide gras of het eenvoudigste oude, door zee en wind verweerde paaltje zorgt voor een prachtige foto.
Zoonlief was een week thuis, tis wat met studenten hoor, eerst hebben ze toetsweek, nou ja, week....twee dagen dan he....en na de toetsweek hebben ze een hele (!) week vrij, omdat de docenten de toetsen moeten nakijken! Hee.....waar vind je het als je ergens werkt ? Het was hier dus oa "wenteltevenweek" zoooooo lekker! Ik heb altijd een halfje witbrood voor zoiets in de vriezer liggen.
Enne....tis niets dat tie thuis is, wij hebben geen "zoon op zolder" nee, die zit lekker gezellig hier achter de PC beneden in het zenuwcentrum van het huis, het kantoortje, de quiltkamer, het breihok, en bedenk het maar, dus die ziet allerlei , in zijn ogen duffe quilts heet van de naald glijden, behalve zijn eigenste enige echt mooie molenquiltje.......:(
Oeps, dat blijft een dingetje he, zeg maar gerust DING, doorquilten, maar goed, ik heb van de week weer eens ergens raad gevraagd hoe dat nou te doen, en het komt goed, nog voor het eind van dit jaar, ik heb het beloofd! Fijne week allemaal weer, blijf genieten van de kleine dingen, mooier wordt het niet, het geluk kan zomaar in een wentelteef zitten!

Hartelijke creatieve plattelandsgroet, Jeannet

13 opmerkingen:

 1. Zit weer te genieten met een grote kop thee in mijn hand. Vergeet gewoon een slok te nemen.
  Wat leuk die flamingo's en de omgeving waar ze zitten.
  Tis even doorbijten dat doorquilten. Maar eenmaal klaar dan mag je trots op jezelf zijn.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep hou erg ik de maandag vond toen ik nog werkte, nu kijk ik er naar uit,
  Heerlijke koffie in een Emma-kop en jouw blog!
  Wat een geweldige unieke quilt gaat dit weer worden!
  Geweldig, net als jouw mooie, gezellige huis.

  Fijne week en o ja, ik maak er een ME-dagje van.. alles mag, niks moet!
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geworden het middenstuk van je nieuwe project.
  Zo leuk om nu zelf de randen te bedenken die er omheen komen. Ben heel benieuwd wat je gaat maken met die mooie stofjes, en of het allemaal precies gaat passen. Dat is nog wel een dingetje als je het zelf moet meten.
  Wentelteefjes…, wat waren die vroeger toen ik nog klein was toch lekker. Heerlijk als er oud brood over was.
  Wat een gekke naam eigenlijk wentelteefje... als mijn hondje (teefje) op haar rug ligt is ze ook een wentelteefje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie quilt ben je aan het maken. Logisch dat de molentjes blijven liggen....maar goed dat je zoon een oogje in het zeil houdt. Fijne eeek gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijke blog weer en het middenstuk zo mooi ..ik dacht een andere quilt zou worden zag er 1 op het wwweb en dat was get precies .
  Fijne week gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit wordt ook vast weer een prachtige quilt. Leuk sfeerhoekje. Jammie, die wentelteefjes.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig mooi, met de fantastische stofjes en de damast, je middenblok van Rosa B.! Ook ik voel mij zeer bevoorrecht met dit pakket, maar ben nog lang niet zo ver als jij, veroorzaakt door het gelukzalige gevoel, dat nieuwe projecten geven (dit gedrag hangt bij mij samen met een bepaalde leeftijd blijkbaar, en werkt zeer therapeutisch ;) Een gelukzalig gevoel krijg ik ook van het al weer subtiel aanbrengen van de winterse stylingdingetjes, net als jij dat zo smaakvol doet.
  Geniet van de nieuwe week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super je quiltje! En wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt! Gr Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hè heerlijk maandag en eerst jouw blog lezen voor we aan het puinruimen gaan.
  Mooi middenstuk Jeannet en leuk de stipjes op de rondjes (besjes?).
  Fijne week met veel geniet momenten.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gezellig blogje bij mijn bakkie koffie.
  Prachtig word je quilt, ben gek op de stofjes van Bep. Heb nog een trommel vol nieuwe stofjes van haar............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah.. dat wordt weer een echte Jeannet-quilt. Wat een prachtig middenstuk al... Goeie therapie, iets moois maken.(was ook altijd de raad van mijn moeder: Ga wat dóen!)
  En flamingo's in de Nederlandse winter... Nooit geweten. Weer wat geleerd; 't ziet er wel onhollands uit vind ik.
  En oei... die teefjes... Jeannet, als ik alles zou eten wat jij met zoveel "sjeu" laat zien, dan was ik net zo breed als ik lang ben :( Nou ben ik maar een ukkie, maar toch... Ik ga zo meteen stroopvet maken... ook zoiets. Voel ik me al schuldig over, maar ik stel mezelf gerust dat ik het maar 1 x per jaar maak. Tja, zo hebben we allemaal onze beperkingen hè. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig werk.
  Ik wist niet dat er in Nederland flamingo's in het wild waren. Prachtig gezicht zeg.
  Ik heb weer genoten van je belevenissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Your quilt is fantastic! Very inspiring.:)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.