Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 5 november 2018

November

En zo zitten we weer in November, we stomen langzaamaan op naar de winter, van goudgeel naar heel veel tinten grijs en verstilling, die heerlijke koude prikkelende verstilling van de winter, er zijn geen bladeren meer waar de wind mee kan spelen of doorheen kan ruisen, het leven is in al zijn naaktheid te ervaren.
Het uur is weer teruggezet naar de wintertijd, dat houd in dat het al snel zo zal zijn, dat je in het donker vertrekt naar je werk, en s,avonds in het donker thuis komt, raar idee dat je dan alleen het weekend maar je woonplek in het licht ziet.
We hebben 2 november Allerzielen gehad, mooi programma op TV over voor wie jij een kaarsje op zou steken vanuit de begraafplaats en crematorium Westerveld. Het is iets waar ik elk jaar bij stil sta en waar steeds meer namen bijkomen, dat is inherent aan de ouderdom he....of noem het de voortschrijdende tijd.
 Je ziet op het moment zo ongelofelijk veel vogels overal druk rondvliegen en zich klaar maken voor de winter, hier in Nederland, of elders in Europa.Ik heb eens geteld hoeveel vogels er in onze tuin bivakkeren jaar rond, en dan kom ik op ruim 43 ( ! )  soorten, groot en klein, dat is toch wel heel veel.
De winter is de zondag van het seizoen las ik ooit ergens. Het is een rusttijd, waarin de natuur onder de grond opnieuw zijn krachten kan verzamelen. En daar gaan we langzaam naar toe, elk seizoen heeft iets in zich van het seizoen er voor en er na komt. Het leek afgelopen weekend wel weer even zomerachtig!
Er werd hard gewerkt achter op de camping door de twee mannen, er moet een hele heg uit, staan er twee achter elkaar, dat is er één teveel, maar het was gewoon warm in het zonnetje uit de wind.Het was weer heerlijk relaxen op de eigen camping! Hoe mooi kan je het hebben.
Maar tis ook nog best herfst, en er zitten nog genoeg mooi gekleurde bladeren aan de bomen, 
Langzaam zie je de afbraak in de tuin plaats vinden, paddenstoelen die eerst nog fier rechtop stonden, gaan teloor met de kou en de regen.Ik vind het zelf wel heel mooi om die imperfecte afbraak vast te leggen en te ervaren.
Van een prachtig oranje lampionnetje blijft dit uiteindelijk over.
Het is ook een tijd waarin eten en gegeten worden dicht naast elkaar liggen, dat is ook de natuur, van de week was er deze Woeste Harry op een boomstam vlak naast de voedertafel, jeetje...ik wist niet wat ik zag! Ik had hem al wel door de tuin zien scheren, maar zo dichtbij....je zou er bang van worden!
Het is de natuur, natuurlijk had hij in rap tempo een vinkje van de grond geroofd, wat moet je er van zeggen? Heeft niet ieder levend wezen op deze aardbol zijn nut en het recht om te bestaan, dat is mijns inziens niet alleen aan de mens voorbehouden al denken we het zelf vaak wel.De wereld wordt er vaak niet beter van.
Dat gaf me ook weer stof tot nadenken met de egelvoedering, toen ik daar een rat in tegenkwam.....wie ben ik om er wat van te zeggen?
Tuurlijk is het leuker om naar de spechten te kijken die aan de pindakaaspot zitten
Of om haar door de tuin te zien lopen, na een tijdje niet gezien te hebben, ze slaapt er wel, dat zien we duidelijk, maar het is nu zo vroeg donker, en ze leeft een beetje in de schemering. Op deze foto is het trouwens duidelijk te zien dat het een ZIJ is, aan het plukje staart wat alleen een reegeit heeft.
Het is ook de tijd van het naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk, je warmen aan een houtvuur, aan lekker warm eten, aan de mensen om je heen, en ook aan mooie warme stofjes en wolletjes bijvoorbeeld :) Dit streepje van Jo Mortons nieuwste collectie kon ik echt niet weerstaan, de andere had ik al in de eigenste kast.Deze tekst kwam ik tegen op het feestelijke boek, gelukkig kom je er nog steeds ook nog genoeg leuke dingen tegen, en ik kon me er wel in vinden.
Fijne week allemaal weer, geniet van het zonnetje, de wind, elkaar, en de herfstgeuren, ik hoor dat het deze week nog naar de 18 graden gaat, mooi cadeautje van de herfst,veel beter zal het niet meer worden. Piet Paulusma voorspelt een winter van min 20 graden, nouou....zou het?

Hartelijke plattelandsgroet, Jeannet

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk weer een maandag morgen overpeinzing van jou -zonder is de week niet begonnen!
  Eigenlijk moet ik zo weg maar wilde eerst even dit lezen.
  Prachtige foto's heb je weer van de herfst gemaakt en wat was het genieten van de kleuren en het weer afgelopen weekend.
  Veel plezier met je mooie lapjes en de tikkende breinaalden.
  Gezellige week
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi verwoord weer.
  Was altijd meer van het lente zonnetje.
  Mooi van temperatuur en alles komt weer tot leven. Maar ga steeds meer van de herfst houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allerzielen, ik sta er meer en meer bij stil, zeker omdat de generatie boven ons uitdunt. Ja, we gaan naar de winter. Niet mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The season turns... Je hebt het weer mooi geschreven en in beeld gebracht, Jeannet... Heerlijk dat jullie zoveel 'gedierte' om je heen hebt om te observeren. Natuur is mooi, maar soms ook wel verdrietig.
  En die stofjes... aahh... prachtig, passen ook goed bij het seizoen.
  Voor handwerksters werkt de spreuk absoluut, maar ik ken ook iemand die onder die omstandigheden het liefst op een paard over het strand stormt. Maar ik prefereer de wolletjes en de stofjes hoor. Fijne week, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke winter eindelijk van die warmte af ,hier kun je je tegen kleden veel gezonder.
  Alleen jammer dat het jaar eindigt met dat verschrikkelijke vuurwerk ,arme dieren en de luchtverontreiniging ,hoop dat er gauw eeen verbod op komt.

  Gr Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Piep
  Heerlijk genoten weer van je wekelijkse overpeinzing..en ja we glijden door de herfst met deze week 20gr.. heb net de winterkleding bovengehaald.. toch maar weer graaien naar iets luchtigers? We gaan het zien en alhoewel vreemd genieten we toch maar van de mooie dagen die de herfstkleuren nog meer doen schitteren..

  Fijne week, knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo nadat ik de was i de machine het bed verschoond en de stofzuiger boven gebruikt heb. Was het koffie tijd en daar hoort op maandag jouw blog bij .wat geniet ik tóch van jouw kunst om te schrijven okver de alle daagse dingen via jouw ogen .ik zie het niet ik zie er stééds als een berg tegen op de Winter donker en koud het platteland via jouw ogen zo mooi .ik zie de
  stilte niks te doen. Geen mensen om me heen ..
  IK ga dat beloof ik me zélf elke dag eens kijken wat hier te zien is. Wie weet ga ik het nog leuk vinden op het platteland.
  Jeannette dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je verwoordt het weer prachtig, zoals het momenteel langzaam, maar zeker van herfst in winter verandert buiten. Het is hier ook te zien, maar het is het allermooist te zien in de foto's op jouw blog. Ik hou er van, deze "zondag van het jaar" en het meer binnen gezellig maken, al dan niet met wat warme lapjes erbij.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer mooi geschreven zeg. Ook weer die avonden met elkaar hoor, kaarsje aan.
  Lekker met quiltsters onder elkaar steekjes zetten. Winter en zijn nieuwe ideeën voor onze hobby. Zo het jaar weer uit..........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer mooi geschreven zeg. Ook weer die avonden met elkaar hoor, kaarsje aan.
  Lekker met quiltsters onder elkaar steekjes zetten. Winter en zijn nieuwe ideeën voor onze hobby. Zo het jaar weer uit..........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is mooi gezegd, dat de winterseizoen de zondag is! Zo'n roofvogel ziet er wel heel erg eng uit, ooit was er ook een bij mij in de tuin, had het net een klein vogeltje te pakken, de veertjes vlogen alle kanten op. Dat is zielig, maar het is de natuur.
  Fijne week Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. A most wonderful post, thank you. We are deep in autumn too and I enjoy it like you.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Such a lovely post. Your gold fabrics really sing to me.:)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet