Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

donderdag 14 mei 2015

Lenteleut

Na mijn lenteoverpeinzing weer eens een lenteblog waarin lenteleut de hoofdrol speelt, het gaat allemaal zo hard, de tijd, de natuur, ik hou het haast niet bij, zo is het groenig en zo is het echt groen de volgende dag na een regenbui. De peren zijn uitgebloeid voor je het weet en de appel begint al, je moet er echt van genieten anders is het al weer over, zoiets.
We hebben een prachtige zoet geurende blauwe regen over het houthok groeien, valt nooit op, behalve als tie bloeit, dan kun je er niet meer omheen, en dat wil je ook niet, geweldig!
De bermen kleuren zich geel op het eiland, en ik vind het mooi, zeker wel, maar mooi met gemengde gevoelens, want geel......hoort dat nou wel zo? In mijn beleving is het Meimaand, Mariamaand, witte maand, en vooral fluitenkruidmaand.
En dat wit is er nog wel gelukkig, maar het geel lijkt wel meer en meer de overhand te krijgen, was het een enkel geel bloemetje jaren geleden, nu kleuren de bermen zich toch echt wel héél erg neongeel van het uitgezaaide koolzaad en hebben we straks geen fluitenkruid meer, gelukkig heb ik genoeg in de eigen tuin staan om er royaal van te plukken.En volgende week gaan we er zelfs wol van verven!
Doe ik nog wel eens wat? of beter, doe ik nog wel eens niks ? Ja, allebei, er is heel veel werk in de tuin, het onkruid groeit achter je rug om overal waar je het niet wilt hebben, op de paden tussen de tegels, alles wat je nu doet heb je van de zomer profijt van spreekt de tuinierster uit ervaring. Maar de bessenplukkers gaan ook gestadig voort, ik brei ze twee tegelijk en moet nu aan de grote hiel beginnen voor de insiders.
Hoewel ik me had bedacht om de planten in potten vanaf dit jaarr eens te gaan beperken, al dat gieten s,avonds is altijd een hele klus, maar goed, als je dan deze schattige roze diascia,s weer tegenkomt.......dat vind ik zo,n lief dankbaar bloeiertje.
Ik weet wat jullie nu denken......stofjes gekocht, nee, dit keer niet, het zijn de welbekende scrap papiertjes waar ik ook niet omheen kan, laten ze nou bij mijn favowinkeltje in Hellevoetsluis in de aanbieding zijn, 35 cent stuk, tja..........zijn ze mooi of zijn ze mooi.......En wat doe je daar nu mee hoor ik sommigen mensen denken....
Nou, daar kan je echt de allerleukste dingen mee doen, DIY en Be Creative.....dit is er één van, ik heb laatst een houten mal gekocht om zelf enveloppen te maken, wel zo persoonlijk als je een brief stuurt, en de mogelijkheden zijn onbegrensd.....( net als ikzelf.....) en voor de oplettende lezer....jaja, met de eigenste postzegel van Quilting Jeannet natuurlijk......zo,n brief stuur je alleen naar iemand die ze ook bewaart, maar dat zit wel goed bij Carla.
Dan is mijn "Huis verblijd met Muis".......muis en quiltsters..........er zijn quiltmuizen en breimuizen, ik heb ze allebei, maar deze Suus had ik nog niet, Suusje had ik gekocht als pakketje in Zwolle, van Anita Wildschut, dacht ik "even" te breien....mwah......te overmoedig, wat een klusszzzz met naaldjes twee, H uit H heeft het voor me gebreid, diep buiging en petje af........Karel komt er ook nog aan........als H uit H voldoende moed verzameld heeft, dat wel.......
Verder bakken we ook nog taarten, of nou ja, Bakpuber bakt en "mams"ruimt op en maakt schoon, zoiets dan.......Bakpuber had maar liefst drie ambachtelijke taarten gebakken.
Voor de cultuurmiddag bij de Zeeweg Pottenbakkers in Rockanje, jullie weten het nog wel, die twee vreselijk leuke en aardige mensen, dat blijkt maar weer als je zo,n bordje krijgt, super toch? Geniet allemaal van de Hemelvaartdag en het lange vrije weekend met hopelijk een zonnetje, hoewel we daar aan de kust niet over te klagen hebben.En vooral niet vergeten te luisteren naar het gratis vogelconcert elke (vroege) morgen.Geweldig!!

19 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zo'n van alles en nog wat verhaaltje op de vroege ochtend. Voor jou en en de jouwen ook een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na het zien van Suusje laat Kareltje niet lang op zich wachten,hij wil dat prachtige bord in het echt zien en van het lekkers proeven....dus tot gauw.....P.S. kan ik ook mee?groeten van meneer Coen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's weer. Volgens mij zeg ik elke keer het zelfde maar het is gewoon zo!!
    Ik vind dat geel wel wat hebben hoor, ondanks dat ik ook van rose ben vind ik dit een prachtige tijd en vooral als dan de zon ook nog schijnt.
    Wat kan die Jorrit het toch he?
    Geweldig wat een mooie baksels. Kom je deze zomer nog iets naar den Bosch brengen of zit het er niet in?
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Jeannet, Heel attent van "jouw" pottenbakkers dat ze dit bord voor Jorrit hebben gemaakt. Heel leuk! En de taarten An Jorrit zien er weer heerlijk uit. Leuk hè die jonge vogeltjes. Ik hoor in ons grachtenhuisje de koolmeesjes piepen, maar ik heb ze nog niet gezien.
    Van Wilma, quiltingwillempje, kreeg ik siggypost met op de envelop ook een eigen postzegel. Zo leuk! Een fijn Hemelvaartsweekend! Jullie camping is zeker wel lekker bezet nu. Lieve groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh die muis....wat geweldig leuk lief en mooi. Wat knap gebreid.
    Is mij ook al opgevallen dat het geel de overhand heeft in de natuur. Ik zie ook liever meer wit. Maarja....
    En de prachtige baksels van Jorrit mogen er zijn zeg! Dat leuke bordje heeft hij dik verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt een Suusje, wat leuk. Ik ben helemaal weg van Anita's knuffels.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een heerlijk blogje weer. Ik vind je Hollandse foto's helemaal geweldig, die prachtige lucht en dan dat geel met wit en die molen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohh wat woon je toch mooi!
    En zo heerlijk om te lezen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. piep weerom genoten van je blogje, en de natuur , ja die verbaasd elke dag,
    zoals deze ochtend...
    een liefdespaartje meikevers ..

    oh en je enveloppe met eigen zegel, geweldig zeg,
    om nog maar niet te spreken over de muis, die is superdesuper de lol

    fijne dagen meid
    knufje mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtfoto's weer ! En Suus is superleuk !!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat ben je toch een bezige bij. Echt genieten van wat je allemaal maakt, schrijft en laat zien. Dank je weer voor dit heerlijke lente blogje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey Jeanette
    Ik geniet telkens van je verhaaltjes maar nu wil ik iets met je delen.
    Hieronder een link naar de maankalender. Als je wiedt volgens het advies dat je hier krijgt, scheelt het je massa's werk. Net zoals de tips die gegeven worden voor schoonmaken en dergelijke.
    Fijne dag!
    Ingrid


    http://nl.rhythmofnature.net/maankalender-gezondheid-en-schoonheid#top

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een fijn samen gesteld blog.
    Mooie foto's van natuur, leuke knutsel, en ook nog lekkers bij de koffie.
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Thank you again for your beautiful photographs. They just make my day!
    Donna in USA

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beautiful photos and gorgeous knitting!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wauw wat een geweldige taarten van Jorrit en dat prachtige bordje heeft hij zeker verdiend!
    Niet eerlijk hoor dat jij je muisje hebt uitbesteed! Ben blijven steken bij de staart en 2 pootjes nog.Maar ja,de vingertjes willen even geen breipennen vasthouden.
    Succes met het onkruid en je tuin-ben ook net gezwicht voor wat planten in hanging baskets.
    goed weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Fijn blog weer met prachtige foto's. Hier ook veel geel, maar fluitekruid begint ook te komen. Volgens bioloog in AD is het geel raapzaad. Wat ben je toch creatief! Steeds zulke leuke dingen die je maakt! Kan het niet vaak genoeg zeggen. En zo'n geweldige bakpuber! Fijn weekend gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Had ik bijna deze heerlijke blog gemist, vol met zoveel moois. Mooie foto's, geweldige sokken-in-wording en ook nog eens van die verrukkelijke taarten! Een welverdiend bord!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat geweldig, die enveloppen, je zal er maar een toegestuurd krijgen!
    Na het zien van jouw foto's en een ontbijtje ga ik zo maar even een ommetje maken: een rondje fluitekruid :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.