Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 30 december 2015

Hollandse Delta

Via het feestboek van een vriendin had ik van de week gelezen dat er op hemelsbreed 15 km gaans van huis een kolonie flamingo,s zou zetelen in een baaitje in de Grevelingen, wow, flamingo,s
Die wil ik natuurlijk wel met eigen ogen zien, geweldig,echte rozerode Flamingo,s! dus de volgende dag met de mannen in de auto, op naar de Grevelingen! en na een leuk ritje door de kale weidse polders van Goeree Overflakkee.
Waar je overal de boeren op de valreep van 2015 hun land zag omploegen in het winterse zonnetje.Klaar voor het nieuwe jaar.
En waar we leuke haventjes passeerden waar de touwen van de masten een kabaal van jewelste maakten, want er stond een straffe wind vandaag.
Arriveerden we ergens in de middle of knowwhere aan de Grevelingen, en ja....echt....ja hoor, vanuit de verte zagen we de roze wolk al drijven, Ohhhhhhhhh
Ongelofelijk! en geweldig, ik dacht altijd dat het tropische vogels waren die je ergens in de Afrikaanse savanne tegen zou kunnen komen, maar niet hier, op Flakkee, in de winter.Daar had ik ze niet verwacht.
Het blijkt dat deze vogels heel goed tegen de kou kunnen, en dat dit stukje water bij de Grevelingen net wat warmer is dan elders, en dat ze er dus graag vertoeven, ieder jaar schijnen ze hier te zitten.
Het was zoals gezegd een straffe wind waardoor het moeilijk was om de camera goed stil te houden, de vogels staan ook met hun kop in de wind en de ogen dicht.
Het was sowieso een prachtig stukje natuurgebied, je moest eerst over een stuk ruw en drassige voordelta  lopen waar ze schapen hadden grazen tussen ondergelopen stukjes natuur in.
In de verte zagen we een grote groep ganzen opvliegen, schitterend, ik heb deze vakantie de film gezien van de Hollandse Delta, en hier, aan de Grevelingen, stond ik middenin die Hollandse Delta.Wat een mooi gebiedje.
Een stuk waar ik hooguit 15 km vanaf woon, en waar ik dus altijd langs ben gereden en nooit van het gebaande pad afgeweken.Zo zie je dat er nog vlak om huis veel te ontdekken valt.Wat is Nederland toch weergaloos mooi.
Ik had er wel met een stoeltje de hele dag willen zitten, ledigheid en vergezichten en natuur, dat is toch wel helemaal mijn ding hoor. De mannen dachten er anders over, op een gegeven moment hebben ze het wel gezien en zijn ze toe aan wat anders.
En dat anders is er natuurlijk ook, het moet wel voor iedereen leuk blijven.Het was een prachtig ritje wat we afsloten bij de visafslag van Stellendam.De Cornelis Jannetje lag er in de haven.
We hebben er een verse portie kibbeling gegeten, supervers gebakken.
Ook zoiets, dat is denk ik 7 km van ons huis, tussen deze kibbeling en ons huis ligt de Haringvlietdam, en dat is toch op de één of andere manier een Barrière die maakt dat je niet vaak op dat andere eiland komt, met de fiets staat er altijd zoveel wind op die dam. Misschien toch eens verandering in brengen het volgend jaar, want het is meer dan de moeite waard.

18 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder Jeannet!
  Snap dat je hier naar toe moest. Ik zou ook niet te houden zijn naar zo'n berichtje. En dan nog verse kibbeling als extra beloning van deze bijzonder dag. Super om zo het jaar te beëindigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat prachtig Jeannet, ik ben wel een klein beetje jaloers op jullie. Zo veel natuurlijk schoon en dan ook nog bijna naast de deur. Ik heb vanaf je blog met jullie mee genoten en ga het zeker met mijn eigen ogen bekijken. Wens jullie een super gaaf 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, en dat in het oer Hollandsche landschap! En wat heerlijk, verse kibbeling, ben daar echt gek op!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ongelofelijk! In Nederland notabene. Prachtige vogels. Wij zagen ze dit jaar ook tijdens onze vakantie, maar ietsje verder weg. Ha, ha! Ik heb het doorgemaild aan mijn vriendin in Burgh Haamstede. Goede jaarwisseling nogmaals.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Piep oh zalig en speciaal.. Flamingo s normaal in de zoo..
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend bijzonder. Mooi dat je dit hebt laten zien. Ik heb er erg van genoten en door jouw foto's, ook die van de kibbeling, krijg ik zelfs een beetje heimwee.
  Een gezellige jaarwisseling.
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful pictures again from your beautiful country!
  (The most difficult part in your posts to look at are always the mouth-watering dishes...) :))
  Sending you my best wishes for y Happy New Year!
  Bonne et Heureuse Année!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vanuit mijn luie stoel ben ik met jullie meegereisd. Wat een mooie foto's. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk even van jou avontuur meegenoten! Bedankt en meteen ook maar een fijne jaarwisseling gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn, dat ik mocht meegenieten met de flamingo's.
  Heel bijzonder.
  Het is waar, Nederland kent vele mooie plekjes dicht bij huis.
  Hier in Drenthe hebben we ook nog erg mooie stukjes natuur. Helaas gun ik mezelf te weinig tijd om daar van te genieten.
  Groetjes Frea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ongelooflijk, die (dacht ik dus ook altijd) tropische, opvallende flamingo's hier gewoon vlakbij huis. Grevelingenmeer? Misschien kan ik ook iemand overhalen om te gaan kijken, met een portie kibbeling als beloning.
  Mooie foto's! Een heel goede jaarwisseling gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wow flamingo's in Nederland buiten de zoo wat een schouwspel om van te genieten en dan nog wel dicht bij huis .Gelukkig zijn er nog zo mooie plekjes maar we merken ze dikwijls niet op
  prettig eindejaar
  liefs christiane

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohh.. wat gaaf zeg! Zijn ze er nog steeds? Dat is voor ons ook aan te rijden :)) Dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. , nee dat had ik ook niet verwacht dat die in Nederland zouden zijn! Schitterend en wat is Nederland toch mooi

  Vanuit Zweden wensen wij, jullie een heel gelukkig Nieuwjaar en een heel gelukkig en gezond 2016

  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super! Dan moet je niet meer helemaal naar de Camargue in Frankrijk...
  Fijn en creatief Nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat bijzonder die flamingo's! Ook voor jou de beste wensen voor een goed, gelukkig en gezond nieuwjaar!
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.