Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 8 februari 2016

En toen was het al weer februari!

Lieve mensen, mag ik een ieder bedanken voor de aardige reacties op mijn laatste blogje over het piepkleine kamertje? Hier en ook op FB.De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik wel diep heb gedacht, kan dit stukje wel? Ik heb het al eens eerder aangekaart,je stelt je kwetsbaar op en je weet als redelijk veel gelezen blogger, dat er ook mensen zijn die je een minder goed hart toedragen, maar wel gráág je blog lezen, en daar dan een oordeel over hebben.Hoge bomen vangen veel wind.
Dat is altijd een dilemma bij bloggen,ik ben niet de enige die daar soms mee worstelt,ik heb het er wel eens met collegabloggers over,en het is helemaal als je zoals ik dat doe, een totaalplaatje wil laten zien, "for better and for worse", een totaalplaatje van het leven. Dat maakt je kwetsbaar. En hoe meer mensen je blog lezen, hoe kwetsbaarder je word, dat is ook een waarheid als een koe.Maar goed,het is ook een feit dat er heel veel mensen plezier beleven aan het lezen van mijn hersenspinsels, ik ga maar uit van de meerderheid.
Ik laat mijn stukjes altijd wel controleren door zoonlief die een treffend scherpe blik heeft op wat kan en eigenlijk beter niet. Dit was duidelijk een herkenbaar stukje voor iedereen, we hebben allemaal onze verliezen, en onze herinneringen en we gaan daar op onze eigen wijze mee om, enfin, dank dus nogmaals voor de aardige reacties.
Weten jullie het nog? December....jachtseizoen....kerst.......maar gelukkig niet in onze tuin! Janus huppelt nog vrolijk rond en eet zich dik en rond. En Ohhhh, wat is tie M*O*O*I......De kans dat hij de zomer doorkomt is redelijk aanwezig, want het jachtseizoen op fazanten loopt af op 31 januari. De boffert. ( en wij ook natuurlijk)
Ik ben voor de derde keer begonnen met de Sonnensegel, drie keer is scheepsrecht en een vierde keer komt er niet,tis een hele bekende shawl die al jaren rondwaart op het WWW en gratis te downloaden is op Ravelry, de eerste was niet mooi, de tweede was nog minder mooi en de derde....ja, dat lijkt het te gaan worden, nog wel een heel stuk te gaan.Je begint met 7 steken en eindigt er met ruim 200.
Dat geld ook voor de Wieke shawl, de sampler, ik brei, en brei, en brei, er voorlopig nog geen eind aan, pas bij twee meter, en ik heb nu 150 cm, dus nog even doorgaan. De wol trekt zo prachtig mooi glad als ze gewassen is, en ik zou haast de helft al wassen voor dat effect.
En toen was zij er......eindelijk, ZIJ naast HIJ....want hij was er al lang, al járen en zat zij al die tijd  nog verstopt in het zakje, want het was best een klusszzzje, die armpjes.....dat was ik inmiddels vergeten.Maar goed, ik zou mijn verwachtingspatroon eens wat kunnen bijstellen, want ik denk dan dat ik dit "even"in een middagje doe......Dat is niet helemaal reëel gedacht.erger, dat geeft Stresszzzz.
Het lijkt wel alsof muizen erg popi jopie zijn in quiltland, ik zie ze met enige regelmaat over diverse schermen rennen, het is nu niet zo dat ZIJ gaat vertellen over mijn breierij, en HIJ over het quilten, nee hoor, dat blijf ik lekker "selluf"doen.
Maar leuk is ze wel, tis een kranige tante en breien kan ze ook! zelfs fair isle
Dit stond het weekend in de krant, nou ja......als je er nooit aan begint kun je er ook niet klaar mee zijn, toch? Ik heb het een paar keer geprobeerd, met de nieuwe "foon" maar mijn ding is het niet geworden, mensen sturen honderden apjes per dag heen en weer, zitten in allerlei groepen,lijken niets te kunnen missen van het leven en zijn nog niet gelukkig......mijn vingers zijn bedrevener in het vasthouden van een naald dan het intikken van die nare kleine toetsjes........
Ik werk nog wekelijks aan mijn moda mandjesquilt, al over de 200 mensen doen mee, die hebben in elk geval de intentie om hem te gaan maken.Ik hoop hem in 2016 af te hebben, dit blok is er het bewijs van.
De Spingroep is weer bij ons bijeen geweest, er is een nieuw lid, ze leest soms mijn blog, ik zal niet zeggen wie het is :) ze heeft de mooiste handgeverfde, handgesponnen trui aan en schitterend gebreid,kan zo uit een sjieke speciaalzaak komen, want ze kan breien........pfoei.......wij weten niet wat we zien. En dan ook nog zo bescheiden zijn, kom er maar eens om......
Beest is altijd helemaal in zijn sas, als hij kan liggen in andermans tas, en vrouwen, die hebben altijd een tas bij zich, en als hij geluk heeft, zit daar ook nog eten in! Het liefst haalt hij er een boterhammetje uit in een zakje, maar bij gebrek aan dat, ligt hij er ook lekker op.Zoooo Zennnn........
Ik sluit af met een gedicht wat in het AD stond ter ere van de gedichtenweek, soms heb je (ik) dat even nodig om het in alle rust tot me door te laten dringen.Echt een februari gedicht.Fijne week allemaal weer!

22 opmerkingen:

 1. Och Jeannet wat heb je dat weer mooi opgeschreven.....
  herinneringen....lekker koesteren....bijzondere momentjes ..zoals je weet bij mij het roodborstje....en..daar is een vlindertje bijgekomen....hoe speciaal..;0)
  Gewoon lekker schrijven....en die mooie foto's erbij ...
  En dan die snorrende spinnenwieltjes geen wonder dat beest jullie opzoekt..die spint gewoon gezellig mee..
  Fijne dag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dapper hoor je Sonnensegel voor de derde keer starten. Die van mij is lang geleden in de vuilbak beland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep
  zaaalig blogje,
  maandagmorgend vaste prik,
  had de boel al aan kant, maar dacht voor ik onder het gesneden water ga, ven kijken of het er al staat..
  en ja..
  heerlijk stukje...ne bedankt aan jou dat we mogen genieten van jouw "kleinste kamertje" en hersenspinsels..
  en ach weet je J. wat de ene ofde andere zegt..dat deert je niet...dit is jouw blog, jouw plek, zo gwaardeerd doro zovelen, en geloof me dat is de meerderheid en de minderheid..die gaat beter een blogje om
  fijne week meid
  knuf Mieke

  ps. De sjaal wordt zo mooooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een lief muisje en nu ook nog een ventje erbij. Mag ik weten waar je het patroon kocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattige muizen!
  En heb je vorige oogje net gelezen, zo mooi! Ik wil ook zo'n kamertje.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi gedicht Jeannet.Ik ga het bewaren.
  Groeten Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Word weer zo blij van je blog én de mooie foto's!En die schattige muizen! Heb je ook zelf gevilt? Gezellig, de spingroep. Ik mag morgen weer bij onze groep hier in Gorkum. Ik moet nog steeds met fair isle beginnen, maar eerst werkstuk afmaken voor de spindag in Maart! Fijn week gewenst en je niks aan trekken van zeurpieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk blogje weer, Jeannet, zo op deze winderige maandagmorgen. Mooi zeg, je brei-werken-in-wording! En je nieuwe muisje superlief en knap gemaakt (en zo lekker rustig ook allebei). Over rust gesproken...lijkt me zo heerlijk rustgevend om te kunnen spinnen, en ik kan beest helemaal begrijpen.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige potten heb je in huis --deze zijn uit je winkel van de pottenbakker? Lief muisje heb je gemaakt voor de eerste muis.Misschien maar goed dat je vergeten was hoe lastig de armpjes waren om te maken anders was muisman nu nog alleen.
  Dank voor het gedicht --deze gaat door naar iemand die het goed kan gebruiken.
  Hoop dat jullie weinig last hebben van de storm.
  Geniet van deze prachtige fazant en de zon.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I like Monday mornings, there is blogpost from Jeannet!:))
  I love reading them and let me inspire by them, not only for patchwork and knitting, also by the kind and positiv words. It is also very nice to follow your trips and see all the lovely pictures of nature, birds, patchworks, lovely "patisserie" and so on. I appreciate your blog very much and hope you will continue it for a long time to come!
  Best wishes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi verhaaltje op de maandag, wat wordt het breien prachtig. Leuke muizen en weer mooie foto's. Fijne maandag en groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi stukje weer Jeannet. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg leuke muisjes ! Het was weer gezellig lezen bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je sjaals zijn beide prachtig net als de muisjes. Een heerlijk stel en Janus wat een beautie en beest wat een dotje is het toch. Ik ben blij dat je gewoon jezelf blijft en lekker blijft schrijven ik geniet er altijd van dus gewoon zo doorgaan. En de mandjesquilt daar begin ik aan zodra ik de huisjes afheb en dat is bijna.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een beeldige muisjes zijn dat!
  Laat ze maar lekker op je blog vertellen hoor, niets zo leuk als dat vind ik, en gelukkig ook andere bloggers.
  Maar jij kunt het ook heel goed hoor, laat het een troost wezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is al maandag avond, genoten van je blog post, en de plaatjes.
  De muisjes aller prachtigst, en het breiwerk kom zeker goed.
  Vandaag de voorbereidingen gedaan voor blok 2 van de manden
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn om weer met je mee te lezen Jeannet, en ik ben blij dat je je leven zo open met ons deelt! Die kwetsbaarheid is lastig, dat ervaar ik ook wel, maar toch vind ik dat echt een meerwaarde, zowel voor jezelf als voor je lezers :) Enne, die spreuk? Die hangt hier ook op het prikbord, uitgeknipt uit de krant, hihi! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha, de sonnensegel! ik heb hem om op dit moment.
  Wat doe je nu weer voor geks. dat was de reactie toen ik eraan begon te breien. Maar nu is hij gewoon vervilt van het vele gebruik.
  Gewoon doorzetten! De Wieke sjaal wordt prachtig.
  En wat die kwetsbaarheid betreft: het leven is niet alleen maar feest. Al lijkt het wel zo
  op alle social media! Ik lees je graag.
  En .. nog dank je wel voor de tip met het puntjes stikken voor mijn berenpootquilt.
  Ik kende hem al... van jouw blog en had het goed in mijn oren geknoopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Pas nog een kwetsende opmerking gekregen en nee ik haal hem niet weg, ik laat hem staan en bedenk dan dat die persoon maar een klein stukje van mij ziet en de rest is privé en daar heeft ze geen barst mee te maken en dus geef ik geen uitleg maar ga rustig door met ademhalen! Ik heb weer genoten van jouw hersenspinsels en andere spinsels! Genieten dus en daar mag jij het weer een paar dagen mee doen, dikke knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Such a cute little mouse knitting. Love her. Happy Stitching.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik geniet steeds van jou blogjes en wat je schrijft zijn de dingen die je kwijt wil of wil delen met anderen,daar moet geen kritiek op komen vind ik.
  Je muisjes zijn zo leuk en je sjaal gaat dat ook worden.Ik heb ook al wol om deze te maken maar eerst een andre afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dankjewel voor dit mooie verhaal. Dankjewel dat je ook wat persoonlijker dingen met ons wilt delen. Je hebt gelijk met dat hoge bomen. Doe jij nou maar je mooie dingen showen en er een mooi verhaaltje van maken. Met of zonder muizen. Je maakt er een boel mensen heel erg blij mee. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet