Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 1 februari 2016

Het piepkleine kamertje

Het piepkleine kamertje....nou denken jullie misschien dat ik het over mijn toilet ga hebben, dat is ook een piepklein kamertje, maar nee, wij hebben hier in huis nog een piepklein kamertje, boven, helemaal achter op de zolder, op het noordelijkste puntje van het huis,een zolderkamertje, en tis echt piepklein, je kan er net staan in het midden.Als het aan manlief had gelegen was dat kamertje al lang gebombardeerd tot rommelhok, waar je alles deponeert wat je even kwijt moet, nee hoor, ik moet er er niet aan denken, ongeorganiseerde rommel ergens waar je het nooit meer terug vind.
Dus ik heb het piepkleine kamertje gebombardeerd tot een sfeervol ingericht kamertje.Er staat een logeerbed in waar natuurlijk een quilt op ligt,en er staan  spulletjes van mijn moeder, uitgestald op een ouderwets rond eiken tafeltje, ook van haar geweest, alles wat bij haar hoorde, staat er op, haar laatste puzzelboekje , bril, garenklosje, adresboekje, haar parfum, doosjes van droste en Agio ( wie kent ze niet) vol met oude foto,s
Zelfs haar pantoffels staan er nog,ze hoeft er alleen maar te gaan zitten, maar ja, dat is nu net wat nooit meer zal gebeuren, je kan niet alles hebben.
Want er is wel een stoeltje om te zitten, een oud stoeltje, van ruim tachtig jaar, het stoeltje van mijn grootvader, opnieuw bekleed, we zitten er dus ook regelmatig in dat kamertje.Het is een coconnetje, een veilig warm plekje om te zitten, om na te denken, om te mijmeren over wat was en is en misschien zal komen, Er hangt een goeie sfeer.
Er hangen borduurwerken van mijn moeder, ze borduurde veel van Eva Rosenstand, haar mandoline hangt er en haar spinnewiel van vroeger.
In een ander hoekje heb ik mijn familiegeschiedenis in beeld gebracht, Mijn ouders toen ze heel jong waren met hun ouders,vader met zijn witte klompjes, moeder met haar oudste broer en een vracht blonde krulletjes, hun trouwfoto,
mijn overgrootouders van beide kanten, opa,s en oma,s,jeugdfoto van mij en mijn broer, eigen trouwfoto en onze eigen kleine puber.En zo is de circel tot nu toe rond.misschien blijft dat ook wel zo, want bakpuber heeft niet zoveel vrouwvlees........
Er staat en ligt natuurlijk ook wel wat rommel, maar dat is georganiseerde rommel, dat berg ik netjes op in bakken en manden en in kastjes.
Of ik maak er een leuk hoekje van wat ik af en toe wissel.
En zo is het een kamertje geworden waar we filosoferen, en ook communiceren, want onder het piepkleine kamertje ligt het kantoortje, het hart van het huis, slechts gescheiden door een enkele houten vloer met kieren, je kan zo een gesprek voeren met de benedenbuur.( vroeger speelde de kinderen er en als er dan een glas limonade omviel dan kwam het beneden in je nek terecht.....)
Het is ook een kamertje waar het uitzicht op de camping is, en waar we helemaal achterin, elke dag een sprong ( zo heet dat) reeën zien, zeven bij elkaar, het blijft heerlijk om daar te zitten, naar buiten te kijken, die beesten te observeren.Straks als het campingseizoen weer begint is dat natuurlijk over.
Ze voelen zich zo senang en onbespied daar achter, ze hebben geen idee dat ik ze "begluur".
Het is een kamertje geworden waar veel herinneringen zijn opgeslagen, de ( foeilelijke, vind ik dan....maar o zo dierbare, vind zoonlief) schaal van Oma Loes die vorig jaar is overleden, vol met foto,s en kaarten die wij haar altijd stuurden en nu weer terug kregen.
Kinderknutsels van vroeger, je kan het in een doos doen en opbergen, maar zo vind ik het ook wel erg leuk, zo zie je het nog eens.Okay, tis ook wel een bewerkelijk kamertje, want wat er staat moet afgestoft worden, dat is zo, maar geloof me, ik doe het met liefde.Fijne week allemaal weer.

34 opmerkingen:

 1. Wat ern mooi verhaal. Dank je wel dat we even mochten binnenkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n knus kamertje vol herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar allemaal en mooi te zien dat er meer mensen zo vanalles met een herinnering bewaren. Zo blijft wat geweest is toch een beetje bij ons! Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi kamertje met herinneringen!Fijn dat we mee mogen kijken!En dat uitzicht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk zo'n net geordend klein kamertje. Bij mij krijg je de zolderkamers echt niet te zien. Of er een bom ontploft is. En dat word er de komende tijd niet beter op. Huis schoonmoeder moet leeg. En weggooien is niet echt ons ding. Ben bang dat het nog heel lang duurt dat ik deze kamers durf te showen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige herinneringen liggen hier in het kamertje opgeslagen en worden ze gekoesterd.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook hier worden herinneringen gekoesterd maar hier zitten ze door gebrek aan plaats wel in een doos, helaas. Ik wou dat ik zo een kamertje had.
  Fijne nieuwe week, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Piep wat een zalige herinneringsplek.. Heel bijzonder.. Wie daar slapen mag is heeeel speciaal denk ik.. Knuf en fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt een plekje om even helemaal tot jezelf te komen, het Zen-gevoel opdoen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi en lief, waardevol.
  Een kamertje om te koesteren
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je het weer prachtig beschreven, je voelt de warmte van het kamertje. Een mooie herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk, heel bijzonder zo'n kamertje.
  Ik wilde dat ik de ruimte had.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt wel smaak, om van zo'n ruimte nog een gezellig kamertje, vol met herinneringen te maken. En ja, die herinneringen blijven koesteren. Heel mooi geschreven Jeannet.
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bijzonder inhoud in jouw kamertje en wat heerlijk om zo'n plekje te hebben! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een super-leuk-lief-herinneringen-kamertje-van-vroeger-is-dit-geworden Jeannet!
  Ben gek op oude dingen dat weet je, dus helemaal mijn smaak.
  Die mooie quilt op bed, al die mooie spulletjes, het tafeltje, het uitzicht..... zucht ....
  Alleen die campinggasten... ze weten nu wel dat ze bekeken worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een bijzonder plek heb je zo gecreëerd. Ik hoop dat jullie er vaak van kunnen genieten. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtig kamertje met veel dierbare herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat bijzonder dat alle dierbare herinneringen in dit kleine kamertje zo liefdevol zichtbaar gemaakt zijn. Ik denk dat in deze ruimte iedereen (wel of niet hier nog bij ons) bij elkaar komt en dat is erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi om te lezen... Een soort van reminicentie kamer.Terug in de tijd je brengt mij op ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een waardevol kamertje, de sfeer komt wel binnen bij mij. Weet precies wat je voelt als je tussen die dierbare spulletjes vertoeft, koester het.

  Liefs Ria 😊🐝

  BeantwoordenVerwijderen
 21. leuk zo een kamertje te hebben kunnen inrichten waar je kunt mijmeren over vroeger en de herinneringen levendig kan houden

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Magnifique idée !
  Le quilt sur le lit est vraiment très beau.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een mooi kamertje met al die herinneringen aan je familie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een heerlijk herinneringenkamertje, helemaal genieten zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooie manier om de herinnering aan je moeder levend te houden. Dat is gewoon een heel lief kamertje. Het doet me een beetje deknken aan de hoofdpersoon uit het boek Honderd jaar van Wassmo. Zijheeft een eigen ruimte in de nok van het huis waar ze weeft en mijmert.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijk kamertje, ik heb ook nog een puzzelboekje van mijn moeder, het droste doosje en diverse andere dingen, maar niet zo mooi bij elkaar. Super echt genieten daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een heerlijk kamertje en een heerlijk blogje om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Had ik toch bijna deze blogpost gemist, terwijl hij zo mooi is... Wat een rijkdom aan herinneringen en dierbare spullen in een klein kamertje! Je hebt helemaal gelijk, dat je het uitstalt, en niet in een doos stopt, zodat je je er zo nu en dan even in terug kunt trekken en de dierbare herinneringen kunt koesteren.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet