Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 29 februari 2016

Schrikkeldag en de Maasvlakte

Vandaag een schrikkeldag, fijn voor de zelfstandigen onder ons, die schijnen een dag te hebben waarop ze meer kunnen verdienen, als ze de winkel open hebben natuurlijk, voor het "werkvolk" is het een dag die extra kost, maar liefst 12 euro, volgens de berekeningen van het planbureau he, ik verzin het niet allemaal zelf. Voor mij is het een gewone maandag waarop een ieder weer naar school en werk is. En ik ben heel blij dat dit gewone zo gewoon is in deze onzekere barre tijden waar voor veel mensen niets meer gewoon is.
De voorjaarsvakantie was weer als vanouds, in elk geval wat betreft het weer, ik zei het al vorige week, het kan vriezen en dooien en waaien en sneeuwen en zonnig zijn, we hebben alles gehad, zelfs buiten kunnen eten, zo lekker was het soms overdag. Er lag sneeuw tussen de sneeuwklokjes, er was een prachtige regenboog te zien.
Het heeft pijpenstelen geregend, en stormachtig gewaaid, vooral dat laatste gaf hier aan de kust behoorlijk overlast, we zijn van de week naar de Maasvlakte geweest, en daar was het zo bar geweest met de wind dat het fietspad en de naastgelegen B weg helemaal dik onder het zand lagen en niet mer te berijden waren, ze waren met shovels in de weer om de weg weer zandvrij te maken.
Het was overigens een geweldig uitje zo vlak bij huis, de onmetelijkheid van de stranden en de Noordzee versus de achterliggende industrie. ooit schreef ik er al eens over toen we er van het najaar fietsten met mijn schoonzussen, nu waren we met de auto en zijn we tot het uiterste puntje gegaan.
Het was er schitterend, strakblauwe lucht met ook grote wolkenpartijen wisselden elkaar af.
In de verte zag je de boten de monding van de nieuwe waterweg naderen om de haven van Rotterdam binnen te varen.Er waren dit keer niet heel veel schepen, maar deze was er wel.Vast helemaal volgeladen met auto,s voor de overslag in Rozenburg.
En deze, jajajaja, die zagen we ook voorbij komen, op weg naar Hull, de enige echte Stena Line, toch altijd weer bijzonder om hem voorbij te zien varen zo vlak bij huis, net vertrokken uit Hoek van Holland.
Het strand daar is prachtig hoog en breed en stil en verlaten, ook niet onbelangrijk voor mij *U*
Hier zijn de golven sowieso veel hoger en ruiger dan bij ons in Rockanje, wij zitten dan zogenaamd wel aan de Noordzee, maar het is meer een klein baaitje tussen Goeree Overflakkee en Voorne Putten, dit hier is echt open zee naar Engeland waar de wind en de stroming vrij spel hebben.
Vandaar dus ook die enorme zandverplaatsing op de rijbaan en fietspad, dat kost ook wat als ze dit na elke storm moeten vrij maken.Het geeft in elk geval werkgelegenheid.Ook wel nodig in deze rare tijden waar het lijkt alsof de werkloosheid alleen maar toeneemt, maar dat terzijde.
We vonden tussen de stenen waterkering aan het eind van de route prachtige uitgesleten keien liggen, mooi! we hebben er een stel meegenomen naar huis, in een mooie schaal gelegd, een kinderhand is gauw gevuld, de mijne ook, hier kan ik nou zomaar van genieten, en het kost nog niets ook.
Na nog een laatste blik op het strand te hebben geworpen waren we na een paar uur weer thuis, helemaal fris en rozig en uitgewaaid, ( tuurlijk niet zonder van De Zee naar Aan Zee geweest te zijn, bananenfudgegebak of zoiets, mmmmmm ) Het leuke van dit uitje is dat je met de auto mooi tot vlak langs het strand kan komen.Goed voor de twee momenteel weer wat onwillige onderdanen........
 Het had heerlijk geweest om daar eens te lopen langs die branding, in die prachtige eenzaamheid met alleen de zee, de zon en de duinen, maar goed, daar hoef ik niet verder over uit te wijden......Count your blessings...en die waren er gelukkig genoeg op deze zonovergoten dag.
Fijne week allemaal weer, vandaag is het hier weer swiftertjesdag, want dat is wel hard nodig na zo,n weekje alledrie thuis ;) volgende keer weer allerlei prietpraat en creabea dingen ;)

13 opmerkingen:

 1. Hier komen we net uit bed. Hihih...
  Bij jullie is de vakantie alweer voorbij bij ons net begonnen. Ben benieuwd of het weer net zo veranderlijk is als bij jullie.
  Succes met swifferen. Ik doe een weekje kalm aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons is de vakantie begonnen ik zit te wachten tot het eerste kleinkind gebracht wordt. Heerlijk. Wat is het mooi bij jullie. Het is hier nu ook nog heerlijk fris weer. We zien wel wat er gaat komen succes met die rottige pootjes van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtplaatjes heb je weer! En, die extra dag, gewoon een dagje in je stash, kost het niets extra! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk Jeannet zo'n uitje dichtbij vlak aan de zee. Dat vind ik nu fijn van het strand. Wandelen langs de waterlijn, helaas niet voor jou, en lekker uitwaaien. Liggen zonnen op het strand is niets voor mij.
  Ik heb de afgelopen week heerlijk kunnen wandelen achter de kinderwagen in Oostenrijk. Zo heerlijk ook om daar buiten te zijn. We troffen het met het weer. Regelmatig zonnig. Prachtige foto's weer. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat heerlijk toch de zee zo dicht bij huis! Fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor je prachtige foto's van de zee en strand. Heerlijk de frisse zoute lucht om je heen.
  Ook al tel jij je zegeningen daarom blijft het wel naar dat je niet op het strand kunt wandelen en aanvaarden is de ene keer makkelijker dan de andere keer.
  Hier nu voorjaarsvakantie en het ziet er naar uit dat na vandaag de regen en wind weer vrij spel hebben. Maar de zonnige dagen hebben we gehad en volop van genoten.
  Succes met je speeltje vandaag - staat leuk tussen de narcissen. Lekker laten staan.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's van een lekker uitwaai-dagje, Jeannet, en gelukkig, dat het ook met de auto genieten is. Het was absoluut een week van verschillende weertypen, en als ik het zo mag geloven, gaat dat ook deze week weer gebeuren...
  Geniet van deze normale week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi en wat is de zee en natuur toch mooi .Is leuk dat je er zo kan van genieten .Mooie foto's ervan zo geniet ik er ook van .
  Groetjes christiane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh Jeannet, wat is het daar prachtig en ik begrijp je volkomen qua branding.....gelukkig zijn er nog momentjes waar we wel van kunnen genieten. Fijne week, groetjes Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk even lekker uitwaaien aan de zee. Vind de natuur altijd zo heerlijk om weer tot rust te komen en even bij te tanken...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I really enjoy guessing what your captions say! I hope Beest is better!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. J'aime aussi les plages du Nord.
  Superbes photos.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik geniet altijd van je foto's als je een uitje maakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet