Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 22 februari 2016

Voorjaarsvakantie

Vandaag al weer de eerste dag van de voorjaarsvakantie, dan lijkt het altijd of het dan voorjaar is, de naam zegt genoeg, maar mijn ervaring is dat het eigenlijk altijd rond deze tijd slecht weer is, het kan vriezen en het kan dooien, maar meestal regent en waait het.
Afgelopen week zijn we naar Zierikzee geweest, Zierikzee en mij, het botert niet tussen ons, luister en huiver.....ik dacht, nu ik lid ben van het gilde der welbekende kaarthouders, kan ik eindelijk weer rustig naar Zierikzee want daar zijn maar liefst drie van die parkeerplaatsen, vlak bij het centrum.
Nou, dat was te zeggen, Heeeee dacht Zierikzee.....komt die ouwe taart, en nu met een kaart! Gauw een paar ambtenaren optrommelen....gniffel, gniffel....dus toen we er vrolijk aan kwamen en wilden parkeren  hadden ze toch stiekem over de enigste twee invalidenparkeerplaatsen twee vuilniszakken gebonden! Ja, echt!! Ik verzin het niet.
Ten lange leste vonden we toch nog één parkeerplaats, die hadden die genieperds over het hoofd gezien!Dus zo zaten we even later in de zevende hemel aan de heerlijke worteltaart.Ze hebben daar in Zierikzee gewoon een hekel aan mensen die slecht ter been zijn, ik weet het nu wel zeker.
Gelukkig was er de zoete verleiding van Mien Domus, Dat is toch wel mijn favoriete winkel in Zierikzee, steeds hebben ze weer andere leuke dingen, deze dan, kaarthouders van oude stukjes hout, te leuk!
In februari, en nooit eerder of later, zijn de staart mezen actief aan de vetbollen, dat is me toch leuk! wat een prachtige vogeltjes zijn me dat, een plezier om naar te kijken vanachter het raam.Ze zijn watervlug, zo zitten er zes, zo zijn ze weer weg.
Zo is het hier wel een beetje, niets lekkerder dan in mijn ochtendjas naast de snorrende houtkachel even een paar rondjes breien, heerlijk begin van de dag.
Het wordt al een hele lengte, ga door tot 1.80 denk ik, de echte Wieke shawl breisters zijn er nu mee klaar, die kunnen doorknippen en aan de bies beginnen, ik knip niet door, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijker is, want ik heb straks wel honderden draadjes af te hechten.
De kastanjetakken die ik in de kamer heb staan komen prachtig uit, zo mooi altijd, en zo merk ik steeds weer op dat ik echt elk jaar hetzelfde doe!Ben ook nog crea bea bezig geweest, zoonlief kwam met een pringelbusje uit school........En ik zag er meteen wat in! prachtige busjes, mooi stevig, en die halve zijn nou net een leuk formaat voor van alles, dropjes, knopen, potloden, stofjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik verzamel natuurlijk al jaren die mooie scrap papiertjes. en voilla!Is het leuk of is het leuk! Wie stimuleert er als moeder nou zijn zoon om pringels te eten.......jaja....ik dus, jammer genoeg is het vakantie deze week, die grote bussen vind ik wat minder, hoewel.....
En dan het "leed van de week" dat was onze grote dikke Bokito alias "Beest"is geveld , nou ja, geveld, voor dat hij geveld is moet er wel heel wat gebeuren, maar gehavend was hij wel, en niet zo,n beetje ook, Wij hebben een wilde kater in de buurt, en dat is echt al járen een horror! 
Iedere keer weer vechten, want "Beest" duld niemand in zijn territorium, die gaat vol in de aanval! Waar Ollie de benen neemt, gaat "Aart in volle vaart vooruit" Met dit resultaat. Ik heb de stichting zwerfkat al gebeld, ben zelf in de weer met vallen, maar tot nu toe nog steeds zonder resultaat. De dierenarts heeft een beste aan ons ;( 
En die worteltaart in Zierikzee, die bracht inspiratie mee.......de bakpuber heeft weer gebakken, met het recept uit de krant van "juffrouw Janny" ( we zijn maar met zijn drieën en verwachten geen bezoek, dusse, juist ja,.....Fijne week allemaal weer!

16 opmerkingen:

 1. Fijne week ! Hier geen voorjaarsvakantie, want de mannen lopen inmiddels stage.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat is een flinke wond. Ik ren hier in onze postzegeltuin ook altijd achter de katten aan. Ik wil vogeltjes. En de voortuin is gewoon de kattenbak voor de hele wijk. Zie nu al tegen het tuin seizoen op. Blehhh...
  De taart ziet er lekker uit.
  Hier moeten we nog een weekje naar school. Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook voorjaarsvakantie en heerlijk rustig in het dorp. Wintersport is hier erg geliefd .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi is de foto van het roodborstje en die van de staartmezen. Die zijn hier ook in de tuin maar ze zitten meer in de achtertuin.
  Arm Beest die is flink te pakken genomen. Hoop dat de wilde kat gauw gepakt wordt of de benen neemt.
  Heerlijk de worteltaart! Heb t recept van Mary Berry.
  Gezellige week met de voorjaarsvakantie.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemorgen Jeannet...wat een gezellig blogje weer....en dat "Uit bed en breien/haken_ klopt wel hier...Beest is nog best fit zo te lezen ...en ja...ook hier...."zwartsmoe;"heeft een wond op zijn rug tussen de schouderbladen van het knokken....dus ook zalf....kost een rip weer.....of ettelijke "wolletjes"...maar ik heb het er voor over hoor.....:) fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fout geschreven...Zwartsmoel heet de kat...heb er drie nu....vaste...ze hebben huisjes in de tuin...."Krabbeltje"( heeft ons steeds te pakken_....en "Witpoot"...ook die drie waren niet onder de indruk van de kooien van de Zwerfkatten meiden.....dus kastreren en blijven dan maar....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och dat arme beest! Tja, denk je makkelijk te parkeren. Ik puzzel ook altijd waar ik het best terecht kan om zo min mogelijk te hoeven lopen! En o, zo mooi, jouw Wieke. Ik domoor, pak altijd eerst de krant of mijn tablet. Eerst wat breien is natuurlijk veel slimmer! Hoop voor je puber en onze (klein)pubers dat het toch wat droger wordt deze voorjaarsvakantie! Fijne week gewenst, Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou dat wordt flink taart eten om dat allemaal op te krijgen :-)
  Maar misschien lust "Beest" ook wel wat, want hij is nu immers zielig?
  Die parkeerplaatsen.... misschien had bakpuber even in de paal kunnen klimmen en die zak er af kunnen trekken. Zijn ze nu helemaal betoeterd daar in Zierikzee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och wat zielig voor de kat, da's best een flinke wond! Hopelijk herstelt hij er snel weer van! En jammie, die taart... goed idee Jeannet, wij krijgen eind van de week logees en ik zat al te denken wat of ik eens zou gaan bakken.. nu.. weet ik het ;o) Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. piep ach het lieve poezebeest...snel weer beter hoor Aart.
  en jij zelf an..wil je je abonnement gebruiken gaan ze met plastiek zakken bezig zijn..pff...en weet je wat zo vervelend is, je kan er cent van terugvorderen van zo een abonnement...
  gelukkig toch nog leuke winkel en taart

  trouwens dievan J. zag er ook top uit

  je sjaal, wauw zo mooi, mijne ligt aleven stil, heb ruzie met mijn lijf...maar wacht maar ik Win...

  fijne week..
  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zierikzee is inderdaad niet vriendelijk, zeg; bijna onvoorstelbaar, zoiets. En die arme Aart; wat een enorme wond, zeg, en nog gevoelig voor infectie ook zo'n bijtwond. Ik hoop, dat het allemaal meevalt, ook met het litteken. Je fair isle wordt prachtig, en het Pringle-busje is ook al zo leuk (zo'n grotere deze week omtoveren tot bewaarbusje voor je breinaalden, of zou dat net te klein zijn?).
  Fijne voorjaarsvakantie en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, zo'n flink stuk taart.. En dan nog met z'n drietjes... Ik eet zoiets ook wel eens samen met de oude mevrouw op! ( ja, ik was ooit dietist) en Zierikzee. Wat is dat lang geleden dat ik daar was. Het klinkt niet zo uitnodigend! Hoewel het winkeltje en de worteltaart waarschijnlijk veel goed maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vergeet ik nog beterschap voor poes! Pechvogel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Door jouw blogjes ben ik helemaal verliefd op de Far Isle geworden. Niet dat ik nu dus brei, nee ik houd me maar bij het quilten. Wat is dat pringle busje leuk geworden. En de staartmezen hadden wij vorig jaar. Dit jaar nog niet gezien, jammer. Onze kleinkinderen hadden met de carnaval, al voorjaarsvakantie. En in Belgie is die ook al geweest. Nog een fijne week Jeannet en weer dank voor je heerlijke blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O, wat zielig voor Aart, best een flinke wond! Hopelijk is hij niet geïnfecteerd door die lelijke beet.
  Ben je niet bang dat je eigen poes in zo'n val loopt? Ik ben wel een beetje verliefd op je Fair Isle sjaal!
  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zielig voor jullie kat, geniet van de vakantie, wij zijn volgende week aan de beurt...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet