Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 21 november 2016

Eenvoud

Ik kan het wel blijven zeggen dat de weken voorbij vliegen, ongelofelijk, wel fijn voor de mensen die werken en uitkijken naar het weekend, al gaat dat natuurlijk net zo hard voorbij.Ik kreeg toch van de week een mooie foto binnen van vriendin, die ze had gespot ergens op het strand bij Kijkduin. Eenvoud ten top.
Ik zet zelden foto,s van een ander op mijn blog, maar dit vond ik zo leuk, je moet er maar opkomen! Breiwerk als kunst om een oud paaltje in de duinen gemaakt, bootje erin gebreid,geweldig!Daar kan ik helemaal van in vervoering raken.Alles klopt, de kleuren, de achtergrond, het prikkeldraad.
En over breikunst gesproken, vorige week met de intocht van St. Nicolaas is de vuurtoren van Hellevoetsluis warm ingepakt in breisels, hoe grappig is me dat! Heel veel Hellevoetse dames hebben een steekje mee gebreid en daar ongetwijfeld veel plezier hier aan gehad.Breien verzusterd ;)
Van de week even garen halen voor mijn naaimachine, in dat leuke creawinkeltje in Hellevoetsluis, bij die vreselijk aardige mevr. met het eindeloze geduld, of je nou voor een papiertje komt, of voor één klein knoopje, een pennetje of een hele naaimachine, haar geduld is eindeloos, en haar vriendelijkheid nog een stukje meer, altijd een plezier om daar te komen.Tuurlijk ga ik niet alleen met het garen weg, want ze heeft een enorme collectie scrappapiertjes.
Papier....scrappapier,daar kan ik me ook in verliezen, heb ik het vast wel eens eerder over gehad, mooie papiertjes, je kan er niet genoeg van hebben en het kost nog nauwelijks iets ook, 3.50 euro voor 10 hele vellen! Ik had een lege pot met cacao, van karton,papiertje op maat knippen, insmeren met boekbinderslijm en eromheen rollen.
Het was zo gepiept, en dat is toch een superleuk resultaat? als cadeautje voor iemand, met snoepjes erin, of thee, koekjes, potloden, ik vind dat zo leuk, met minimale inspanning een maximaal resultaat.
Dat is dit trouwens ook....Het kwam op FB voorbij, het idee is niet van mezelf, ere wie ere toe komt ;) ik pronk niet graag met andermans veren, eh, peren...
Carin bracht me op het idee, en met mij volgde vele anderen het ook, dus bij deze voor diegenen die geen FB hebben.Heel makkelijk, je schilt een appel of een peer in een schaal en snijd het in blokjes, kaneel erover, even twee minuten in de magnetron, dan overscheppen in een schaaltje en vanillevla erover, meer is het niet, maar lekker......en eenvoudig........
Vrijdag wordt tot ergens in januari mijn vaste amaryllis dag, vers van de kweker, ik val in herhalingen als ik het elk jaar weer vertel, ik weet het...maar ik vind ze zooooo mooi...Deze pot ook, zoiets koop je één keer, en dat blijft jaren en jaren en jaren een mooie oude pot,
Daarom omring ik me zo graag met oude, echte, authentieke spullen,die vervelen nooit.Het perfecte van het niet perfecte, uit de tijd dat handwerk nog echt handwerk was, niet perfect, wel functioneel en mooi sober.
In de kas ziet het er dan zo uit, het is er steendruk, ze zijn twee dagen open, en wat mij dan altijd weer opvalt...hoe goedkoper dingen zijn, hoe groter de auto,s die op de parkeerplaats staan...ik val er wel een beetje uit de toon met mijn zeer simpele Hyundai Getzje......
Weten jullie het nog van mijn mooie klompjes vorige week? Ook van die oude klompjes die afgedragen zijn, ja, door wie eigenlijk? Het is wel wonderlijk.....ik zet ze echt neer, met een wortel en hooi, ook dat nog....als enigste in huis....bij de kachel,maar op de één of andere manier komt er wel wat in andere her en der neergezette lege schoenen, en struikelt sinterklaas bijkans over mijn klompjes zonder er iets in achter te laten............dusszzz gewoon bij Farmyard vandaan, slechts 12 km van hier.....doe ik mezelf maar een plezier!
Het is nog steeds herfst, dat levert onmiskenbaar mooie plaatjes op, zoals hier in Brielle afgelopen zaterdag. De wind deed gisteren zijn best om de laatste goudgele bladeren van de bomen te blazen,
En de Brielse molen , hier nog net te zien door de goudgele bladeren.Al zal dat nu, door de storm van gisteren wel wat beter te zien zijn denk ik zo.
Volgende week praat ik jullie weer eens bij over deze quilt, die een eigen leven gaat leiden, de Hertfordshire, van de zomer aan begonnen, toen kwamen die gonnen.....en nu weer stevig op stoom! Vragen kregen antwoorden, en nee, géén BP, oftewel broderie persé rand erin........wel iets anders leuks.......
En straks, op zo,n saaie maandagmorgen, krijg ik bezoek, van Willeke (van atelier FQ ) en Stien, Stien heb ik nog nooit gezien, maar ze is vast gezellig als ze bij Willeke hoort! Ze hebben hier in de buurt de kleibloemen buiten gezet,en komen nu de gebakken peren spullen ophalen.Cake staat klaar, lemon lavendelcake met lemoncurd, Je kan de week slechter beginnen.

Hartelijke creatieve groetjes, Jeannet

13 opmerkingen:

 1. Ohh de maandag kwam hier ook véél te vroeg. Gebeurt nooit maar helemaal door de wekker heen geslapen. Maar door jou blogje is de maandag toch echt begonnen, zoals het hoort...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig om jouw blogje weer te lezen. Standaard maandagochtend bij het ontbijt.
  Wat een blad overal toch. Hier zijn de bomen nu wel zo'n beetje kaal. Vandaag toch nog maar weer vegen.
  Ik ben nieuwsgierig naar hoe jij jouw eigen draai hebt gegeven aan de Hertfordshire.
  Gezellig hoor, Willeke en Stien op bezoek. Het zijn allebei schatten! En wat een verwennerij de lemoncake gemaakt in de Zeeuwse knoop. Mmm! Dat gaat er vast in als koek! 😉Van mijn vriendin uit Zeeland kreeg ik ooit ook zo'n vorm. Heel leuk! Fijne week weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke verzameling aan verhaal en foto's weer deze maandagochtend. Dank voor een mooie sfeerzetting en perfect begin van de week :-) En veel plezier natuurlijk met je bezoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig bezoek en een heerlijk zelfgemaakte cake -dat wordt smullen!
  Gisteren ook bezoek van 2e zoon met een door hem gemaakte speculaastaart -heerlijk!
  Leuk de breisels aan de paal en de vuurtoren.
  Gezellige dag met je bezoek
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezelllig blogje; je kunt de week niet beter beginnen. Die lemoncurd-lavendelcake lijkt me echt verrukkelijk, en als je die dan ook nog deelt met goed bezoek, is dat toch een prima invulling van de maandag. Andere prima invulling is die voor de mooie, oude klompjes: mooie, nieuwe lapjes! Gaaf, die inpak-breisels, en zo mooi, de amarylissen in die grijze pot. Eenvoud is toch altijd weer het kenmerk van het ware, en ik moet ook vaak aan die slogan in een reclame denken: "Als je maar lang genoeg eenvoudig blijft, word je vanzelf bijzonder". Ik hou er wel van, van mooie eenvoud!
  Fijne week en veel plezier zo meteen met je visite.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo,n gezellig blogje weer zeg. Maar doe Willeke de groetjes en het word vast smullen met die lekkere cake erbij.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's weer en prachtige stofjes in de klompjes. Hahaha, ... die peren, straks krijgen we nog Heel Holland Peert ;-)
  Die cake ziet er ook uit om te smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou na wat internet problemen hier, kan ik nu even reageren op dit gezellige verhaal. Wat een leuk idee van die breisel in de duinen en aan de vuurturen. Die klompjes zijn echt iets voor jou, zo mooi met die lapjes erin. Je bent vast lekker uitgewaaid gisteren aan zee?!
  Fijne week gewenst, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk blogje ,geniet er elke keer van. Vanmiddag heel veel blad geblazen.Wij wonen in het midden van het land maar daar wilde het ook wel waaien. gr. uit ugchelen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh, Me he enamorado de ese bote de cacao, yo habría sido incapaz de ponerle el papel...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een fijne sfeer weer bij jou, echt genieten! Dank je wel hoor voor deze gezellige post!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk blogje weer. Veel gezellige plaatjes laat je zien. De rode klompen zijn zo leuk. En je quilt die wordt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet