Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 14 november 2016

Rood van de Kerst en de rest.....

Hoewel het nog geen kerst is, staat mijn blogje van vandaag in het teken van rood, rood van de herfst, en de naderende kerst en vooral de knusheid binnen en de huiselijkheid. Ik had van de week de vernieuwde Ariadne gekocht, doe ik niet zo vaak meer, beetje te zoetsappig blad voor mij.
Maar nu was tie toch wel stoer en warm.Ruiten, wollen ruiten plaids, ik ben er gek op! Dat Engelse warme cosy sfeertje.Er stonden van die mooie dikke wollen plaids in, net één van gekocht bij diezelfde mevr. Zooooo mooi en warm. Rechtstreeks van de Shetlanden eilanden.
Het weer is er inmiddels wel naar om met zo,n plaid op de bank te kruipen, al doe ik dat zeldem, stilzitten is niet zo mijn ding, lig ik goed en wel, twee minuten, hooguit, moet er weer iets....ergens....
Maar ruitstoffen, ik vind ze geweldig, tartans, van wol, van linnen, van katoen, mooi! eerder schreef ik al eens over het pure linnen kleed van libeco home.
Mijn amarylissen zijn uitgekomen, wow, wat een geweldig mooie explosie van bloemen! Twee bossen voor vijf euro, twee weken lol, en dan weer nieuwe, vrienden zeiden het weekend, dat om de zeven jaar je smaak veranderd, nu, dat kan kloppen, jaren geleden haalde ik er mijn neus voor op, en nu.....
Ik kan ze wel zoenen, adembenemend mooi, dit is helemaal weer een prachtige soort die je dan weer niet in de winkel vind. ik heb ook nog een bol gekocht en die in een krans van mos gelegd, benieuwd of dat nou wat gaat worden, zo nog nooit gedaan.
Gewoon in de tuin kwam ik een vuurrood trosje appels tegen, ik ken wel trosjes bessen en kersen, maar dit was zo,n vreemd gezicht. zo zie je dat je van de meest simpele dingen toch een mooi plaatje kan maken.
Ook nog een hele streng pure witte schapenwol gesponnen, zo mooi dun, op naalden 3.5, proeflapje gebreid, ik zie er zo een simpele basic trui van van een model van Isabel kraemer, wow....Puur en simpel, en daarom juist zo mooi.
De nieuwe quiltmania was binnen, met dit keer heel veel Nederlands erin, leuk! Mijn Moda Mandjesquilt staat er ook in! Speciaal op verzoek van Mathilde van de Qmania met de koeien op de achtergrond. Blijft toch altijd weer leuk om je eigen gemaakte quilt in een blad te zien staan. #trots#
Afgelopen vrijdag naar de Noorse Kerstmarkt geweest in de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam.En ook daar was traditioneel veel rood te zien.
Klein maar heel fijn en sfeervol, Dit zijn de kerstmarktjes die mijn hart raken, daar kan voor mij geen intratuin in Halsteren of what ever tegenop.....
Allemaal hele mooie handgemaakte dingetjes, prachtig breiwerk, zelfgebakken taarten, te veel om op te noemen, en wat een mooie, warme en sfeervolle locatie daar aan de rand van het Euromastpark. Het zonnetje scheen, goudgele herfstsfeer in het park, en het gaf een prachtig licht door de gebrandschilderde ramen van het kerkje.
Alles zo mooi met liefde onderhouden, zo met oog voor detail gemaakt, de prachtige sobere en warme beschildering in het gebouwtje zelf, prachtig!
Ik heb een hele tijd gewerkt in Noorwegen op een boerderij in Stange bij Hamar gewerkt na mijn studie, en vanaf dat moment heb ik het land en de bewoners in mijn hart gesloten, het pure, het echte karakter en de schoonheid van de ongerepte natuur.
En dit gezinnetje mocht mee naar huis, straks ergens een plekje, met de kerst, en voor de mannen....die doe ik hier een groot plezier mee.......die Gudbrunsdalost,maar nog even wachten, tot het echt kerst is.Sinterklaas is per slot van rekening net aangekomen,
Met zijn zwarte Piet, of mag ik dat niet meer zeggen, en alleen nog maar denken? Volgens mij zijn de kindjes ( en de ouders) angstiger voor de ME, de overvloedig aanwezige politie, de imponerende busjes en de automatische geweren bij de intocht van de goedheiligman dan van Piet zelf, ik ben blij dat ik geen kleine kinderen meer heb, de lol gaat er zo wel vanaf.
De decembermaand nadert met rasse schreden,Met al zijn vragen hoe we die dit keer weer gaan invullen, en met wie, dat zal voor de één makkelijker zijn dan voor de ander, dankbaar zijn voor het moment van nu wordt dan extra belangrijk.

Hartelijke groet, Jeannet

23 opmerkingen:

 1. Ik zag de Quiltmania liggen, niet gekocht. Maar nu jij er in staat, koop ik hem misschien toch. Straks even naar de boekwinkel. Ik heb steeds een probleem als ik wil reageren: ik zie maar de helft van de tekstbalk. Hebben anderen dat ook? Het lukt wel,maar gaat lastig. Nu het kouder wordt heb ik behoefte aan warmte, en die kreeg ik weer door jouw blog. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep zalig blogje
  Door jou hou ik op maandagochtend heel even van de herfst...

  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig kerkje en dan al die mooie
  spulletjes erin, dat roept gelijk een soort heimwee
  gevoel op naar het noorden!
  Wij waren ook in Hamar, wat een bofkont was je,
  dat je daar kon werken, zo prachtig daar.
  fijne week, groet van Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en gezellig al dat rood. Zelf vind ik Scandinavië een heerlijk vakantieland. We zijn een paar keer in Denemarken en Zweden geweest en een keer in Noorwegen. Lapland staat nog op ons lijstje.
  Volgens mijn bloemenvrouw moet je de amaryllisbol heel af en toe een keer een beetje sproeien. Hij doet het goed bij me. Ik heb ook een mini-cyclaam. Zo schattig.
  Ik had gezien dat je in de Quiltmania staat. Leuk hoor! Ook een leuk artikel over Wilma en moeder en vriendin in Spakenburg. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig blokje ik zit het telelens met een beker koffie heerlijk fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk sfeervol blogje, maar wel met de reminder, dat Kerst er met rasse schreden aankomt. Wat mij betreft onder zo'n prachtige geruite plaid, maar het zal dan ook hooguit 2 minuten duren, vrees ik. Heel mooi, je amarylissen. En wat een lieve spulletjes daar in dat Noorse kerkje (het is er weer eens niet van gekomen, dit jaar). Prachtige foto in de Quiltmania van je mooie mandjesquilt!
  FIjne week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig rood en bij ons geen politie gezien gelukkig de intocht was weer heel leuk met echte zwarte pieten. Heerlijk vind ik dit. Als is december altijd een moeilijke maand want de mensen die niet meer hier zijn mis je dan extra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk rood blogje is dit, vol met mooie dingen. Waar moet ik beginnen....
  Een plaid met ruiten, prachtig, maar ik heb net als jij al quilts om onder te gaan liggen.
  Super leuke popjes heb je op de kerstmarkt gekocht. Natuurlijk "moet" zoiets mee naar huis.
  Die enige kaart van Sint en ZWARTE Piet, ook al zo leuk.
  Heb de Quiltmania al wel doorgekeken, maar had jouw quilt daarin nog niet gezien. Leuk dat hij er in staat!
  Mooi zijn de Amaryllissen, maar moet die bol niet in de aarde?
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi al dat rood en die popjes zijn enig !! Zulke kerstmarkten zijn inderdaad het leukst, er staan er hier ook nog enkele op de planning om te bezoeken met vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig zijn je geruite plaids en ruiten ben ik ook gek op. Ooit in de Skandinavische landen geweest maar heb er weinig herinneringen aan -was nog te jong. Al heb ik wel vage beelden van een schip volgeladen met boomstammen.
  Leuk is dat Noorse kerkje hè -nooit binnen geweest omdat het zomer was toen we daar langskwamen. Leuke spullen heb je gekocht en je amarylissen zijn prachtig.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gezellig bericht weer, leuk om het over een kleur te hebben, kleur en sfeer, ja dat hangt erg samen. Noorwegen, geweldig land, bijzonder dat je er ooit gewerkt hebt. Dat ruige landschap, ik ben er dol op. En wat een sfeervolle plek dat kerkje. Fijne dag gewenst onder je warme plaid. groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik krijg gewoon al zin in kerst van je verhaaltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachrige foto's heb je weer grmaakt en geplaatst en wat mooi je eigen gesponnen wol. De decembermaand is altijd speciaal voor mij, mijn was was 2 dagen voor mij jarig en beide net na Sinterklaas. Het was altijd een enorme feestmaand voor ons. En nu maak ik er wat van voor mezelf want ik blijf het magisch vinden de decembermaand.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig hier weer alles te lezen. Mooie foto's, en wat een eer jou mooie manden quilt in de Quiltmania
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat goed dat je in de Quiltmania staat, een hele eer! Prachtig, die wollen ruiten, so sfeervol altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beetje later dan op andere maandag. Een heerlijk blogje weer. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb genoten van je logje en terwijl hier de gevulde speculaas in de oven ligt en het huis heerlijk begint te ruiken, krijg ik al weer trek in lekker appeltaart (door jouw appeltjes) en Noorse maaltijden, die mij doen herinneren aan een fantastische vakantie! Fijne week, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goed het is weliswaar geen maandag maar je verhaaltje overslaan kan echt niet.
  Ik heb weer genoten van je schrijfsel.
  Super dat je met je quilt in de Quiltmania staat echt iet om trots op te zijn. Kan niet anders met zo'n prachtige quilt.

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ohh die ruiten plaids. Ik kan mijn huis er wel vol mee hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een gezellig blogje.
  Bij jullie dus genieten van de brunost. Zo leuk de foto waar die naast het Mariuspatroon(trommeltje) staat.
  Ik kan nog steeds niet wennen aan de Gudbrandsdalost, maar in de barnehage waar ik werk zijn de kilo's ook niet aan te slepen.
  Fijne zondag
  Frederika

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet