Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 1 januari 2018

Gelukkig nieuwjaar.

Uren, dagen, maanden, jaren, vlogen als een schaduw heen.Maandag 1 januari, een nieuw maagdelijk nieuwjaar ligt voor ons, een jaar waarin weer van alles kan gebeuren, waar de mogelijkheden oneindig lijken zo op de eerste dag met nog een heel jaar voor je, waar vreugde en verdriet elkaar vast zullen afwisselen,een jaar met hoogte en dieptepunten, een jaar zoals het leven zelf.
De één wil het liefst het hele afgelopen jaar skippen, de ander doet het graag nog eens dunnetjes ( of dik) over.We gaan het allemaal beleven, en zelfs dat is maar de vraag, maar dat hopen we in elk geval wel, en daar gaan we vanuit.
Het afgelopen jaar is in ons geval niet veel anders geweest dan het voorgaande stukje, en dat is al iets om dankbaar voor te zijn.
Het jaar is omgevlogen, dat weet ik er nog wel van, een hoogtepunt was de 18e verjaardag van zoonlief, dat is altijd zo,n mijlpaal in je leven voor de wet volwassen, gek dat je dat als ouders noiit zo ervaart.Dat blijft op de één of andere manier toch altijd dat kleine ventje waar je voor moet zorgen.
Dieptepunt was voor ons in elk geval de dood van één van de "Dames Damhert", de andere is alleen overgebleven, en hoe leuk is dat nog voor haar? Niet, denk ik zo.Ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze zwaar in de rouw is om de andere, als je ook al zo lang samen één bent.Er wordt gezegd dat dieren geen emoties hebben, daar geloof ik dus helemaal niets van.
Dan hebben we ook nog als dieptepunt gehad, het laten inslapen van "Beest", ik heb het nooit op mijn blog gezet, het was een erg pijnlijk verhaal. Beest in ik, dat waren dikke maatjes, letterlijk en figuurlijk, en dat laat nog steeds een moeilijk in te vullen lege plaats na.
Op de valreep van het nieuwe jaar nog een schattig klein naaldenmapje gemaakt, zag ik bij Marcha in de winkel.Dat kartonnage vind ik toch zo leuk om te doen, en het lijkt wel weer meer en meer in te komen.
Rond de kerst dagen ben ik aan een nieuwe quilt begonnen, even, tussendoortje....Jen Kingwel.weten jullie het nog? Het kerstboompje? Dit zijn ze alle vier.Het was nog even een dingetje, want ik had ruimte in mijn middenblok, oeps.....daar ben je niet blij mee. Dat was dus even foezelen.......maar tis goed gekomen.
De volgende rand zijn orange peels, twintig stuks, ik heb ze wel getekend en geknipt, nu nog even, even....als een blokje naaien.
Waarom willen wij quiltsters, of moet ik zeggen, handwerksters,  de dingen altijd  "even"? We vieren gelijk nieuwjaar, dat bleek maar weer gisteren, en na het ene project komt toch altijd weer een ander project.
Ik vind het altijd heel erg leuk om te "rommelen" met het interieurs, de dingen te veranderen, net ietsje mooier neer te zetten, inspiratie genoeg overal, verzamelingetjes, ik ben er gek op, dit boek, wat ik voor mezelf had gekocht voor de kerst bied een overdaad aan inspiratie.
Kerstspullen worden langzaam opgeruimd, eerst de kleine dingetjes, en straks, na de driekoningen,6 januari.gaat ook de kerstboom weer het huis uit.
En dan gaat het leven weer gewoon door, of het begint waar het geeindigd is, de bomen voor het huis worden vakkundig gesnoeid daar de twee mannen,
De wilgjes van hun takken ontdaan, elke twee jaar, de seizoenen bepalen de loop van het jaar en de daarbij behorende werkzaamheden, tenminste, hier op het platteland.
We hebben afgelopen jaar een spiksplinternieuwe website gelanceerd voor de camping en de vakantiewoning, voor wie het leuk vind, kijk even zou ik zeggen; www.minicamping-wilgenhoek.nl . De vakantiewoning is prachtig geworden, Zee & Zo, rust aan de kust, en slapen onder een echte quilt, het zou zomaar ook nog eens een B&B kunnen worden, wie weet........maar dat is als we ons vervelen op onze oude dag, en dat is nog lang niet aan de orde met een camping, een minilandgoed en een vakantiewoning. Youp van het Hek was overigens wel weer scherp over de B&B in zijn oudejaarsconference :)
Ik sluit af met deze tekst waar ik een kaart van kocht, neem hem allemaal ter harte zou ik zeggen, goed motto voor het nieuwe jaar en dan wens ik een ieder veel voorspoed, gezondheid, GELUK, creativiteit en tevredenheid in het jaar 2018.
Dat we maar met elkaar verbonden mogen blijven,elkaar vaak mogen ontmoeten,dat de "real world" het zal winnen van de virtuele wereld, precies zoals onze koning het al zei in zijn kersttoespraak, al is het maar via een blog.

Hartelijke, creatieve plattelandsgroet, Jeannet

26 opmerkingen:

 1. Piep heerlijk eerste blogje meid. We wensen jullie een goed , gewoon maar creatief jaar en al wat er bovenop komt is een extraatje knuf knuf voor nu en eentje voor de volgende.. zo zeiden jullie het toch he? Mieke en Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je eerste blogje weer dit jaar.
  Jullie ook een gezond en creatief 2018...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je een heel gelukkig 2018 in goede gezondheid !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je was alweer vroeg uit de veren op zo'n eerste dag van het nieuwe jaar.
  Voor jullie ook de beste wensen voor 2018.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Jeannet voor jou en je gezin de allerbeste wensen ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie ook een voorspoedig 2018 toegewenst in goede gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat heb ik mogen genieten van je blog, en nu op deze 1 januari weer mogen meekijken
  wens u en uw familie een gezond, gelukkig, en een heel creatief 2018 toe

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat heb ik genoten van je mooie blog
  ook van deze post
  wens u en uw familie een voorspoedig,gezond en creatief 2018 toe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De kop is er weer af. Voor jou en de jouwen ook alle goeds voor het nieuwe jaar!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Meestal lees ik alleen maar mee maar ik wens jou en je familie een heel goed, gezond en creatief 2018. Dank je wel voor al je blogpost, ik geniet er altijd van en ik ben blij dat je niet gestopt bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De eerste dag van het jaar is weer begonnen ! Ook voor jullie de beste wensen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie woorden op nieuwjaarsochtend,ook voor jou Jeannet man en kind een gelukkig en gezond nieuwjaar. Warme groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een gelukkig nieuw jaar toegewenst voor jou en je familie. En dat er nog veel mooie verhlen mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De beste wensen Jeannet, alle goeds toegewenst. Ben heel nieuwsgierig naar je quilt van Jen Kingwel. Welk patroon is dat? Ik ben met green tea and sweet beans bezig en er ligt er nog een te wachten..... die won ik afgelopen jaar en die ga ik ooit nog maken......

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weer genoten van je maandag ochtend praatje al is het intussen middag maar ja de traditie van het Nieuwjaarsconcert uit Wenen ook al rommelde ik intussen met de nieuwe agenda.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Happy New Year! I am sorry you lost your cat, ours waited until my husband left to pick me up from work to take her rainbow bridge trip. She wanted privacy at the end. Our pets are such a happy part of our lives! Your new quilt is beautiful, your fabrics are exquisite. Thank you for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Jeannet, ook voor jullie een mooi,creatief en liefdevol jaar gewenst.
  Hartelijke groet, Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk, weer een aantal maandagen genieten in het nieuwe jaar van je verhalen.
  Beste wensen voor jou en je mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ach Jeannet, dat jullie Beest hebben moeten laten inslapen. Altijd een heel verlies zo'n huisdier. Een poes of hond maakt toch deel uit van het gezin.
  En nu een nieuw jaar met nieuwe plattelandse praatjes en plaatjes. Heerlijk!
  Gisteren scheen het zonnetje even en daar hebben we van geprofiteerd. Heerlijk gefietst, groot rondje Buren. Verder zijn we met Felien, 2e kleindochter, naar pony rijles geweest afgelopen zaterdag. Wat is die kleine meid daar in haar element. Daarna met ons mee om een nachtje te logeren. Lekker gekeuteld. O.a. een Unicef puzzel met haar gemaakt van 204 stukjes. Dat doet ze al bijna geheel zelfstandig. Tja, en daarna kwam er voor mij een puzzel van 1000 stukjes op tafel. Heerlijk zondag en maandag gepuzzeld. Gisteravond nog een paar steekjes gezet.
  Jouw Kingwell wordt ook weer leuk. Ik ben benieuwd wat er op quiltgebied weer voorbij komt dit jaar. Een goed jaar toegewenst nogmaals. 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtige blog post weer met hele mooie tekst...als afsluiting...
  Ja dieren kunnen zo'n leegte achterlaten en in laten slapen zoals het zo leuk heet kan groot trauma geven..wij hebben in een jaar tijd 2 kippen en 2 konijnen aan ziektes verloren(waar niets door dierenarts aan te doen was) en ik ben nog steeds niet erover heen...en dieren rouwen ook..heel duidelijk! Een heel goed 2018 toegewenst..met hopelijk meer mooie goede dingen dan slechte..al weten we allemaal dat die er dus bijhoren...maar leuk is anders...Lieve groet Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik lees je blogverhalen altijd, en vaak nog wel een keer of meer.....omdat jouw blog bij 1 van mijn meest favoriete hoort.
  Gewoon omdat het allemaal zo gewoon is.
  En daarom juist zo bijzonder !
  Ik wens jou en degene die je lief zijn een mooi,gezond en creatief 2018.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De beste wensen Jeannet en je bent met iets moois bezig.
  Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jeannet, alle goeds voor 2018! Geniet ervan!
  Lieve groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind die tekst op die kaart helemaal geweldig! Een fijn en creatief 2018 Jeanet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังใหม่

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet