Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 27 november 2015

B*O*M

Is de BOM al gevallen hier? Nee, gelukkig niet, en laat tie ook maar weg blijven, ik lees en hoor er al meer over dan me lief is, ik heb het maar graag over een andere BOM, een vriendelijker BOM.Een stofBOM van het goeie soort stof.
Want wat een reacties waren dat op mijn vorige blogje van de Bom van Moda van de Piece of Plenty! Het stond er nog maar twee minuten op en ik had al een mailtje en een bedankje voor het mooie (gratis!) patroon in mijn mailbox, ongelofelijk, dan zie je toch hoe trouw mensen mijn blogjes op de maandagmorgen lezen.Ik voelde me helemaal vereerd.......
Quilten is delen en elkaar inspireren, en dat doe ik graag.Of het nou met een mooi patroon in de Quiltmania is, of via mijn blog of Facebook, en nu dus, met dit schitterende veelzijdige patroon wat ik al járen in de kast heb liggen.Voor wie het gemist heeft,hier gaat het om en  HIER (klik) kun je het hele patroon gratis downloaden.
En ik denk zomaar, nu, velen met mij....dus bekroop mij de gedachte, voordat het straks bij jullie ook járen in die kast ligt, misschien is het een leuk idee om 2016 te beginnen met deze BOM, om die met elkaar te maken, voor wie er zin in heeft.We hebben allemaal scraps genoeg in de laden en kasten liggen.
Of deze mooie zachte kleurtjes, ook niet gek, en hebben we geen stoffen meer dan zijn er gelukkig altijd nog de quiltwinkels om ons heen, mooie reden om je scraps weer aan te vullen,dus ik zou zeggen, wat let je?
één blok incl. de vulbokken per maand, het zijn 15 blokken, dus duurt ruim een jaar, maar dan heb je ook wat, een quilt van 165 x 195 cm.Geen enkele quilt hetzelfde want we gebruiken allemaal andere stoffen.
Ik maak een Facebookpagina aan waar we elkaar kunnen inspireren en helpen als er iets niet duidelijk is, daar is dat Facebook reuze handig voor.Voor wie er geen FB heeft, die zou de foto van het blok naar mij kunnen mailen, zet ik het op mijn blog op een aparte pagina of in een Pinterest groep waar we ook heel veel inspiratie kunnen opdoen, dat is openbaar voor iedereen.
En voor wie ook een blog heeft, elke laatste woensdag van de maand Moda Mandjes Morgen? zoiets?Natuurlijk een paar keer gezellig bij elkaar komen om elkaars werk te bewonderen, dat zou van de zomer hier op het minilandgoed alhier kunnen, maaaaaaar dat hangt van de grootte van de groep af, het is niet voor niets een minilandgoed, dan verzinnen we iets ander leuks.
Wat zijn nou mijn belangeloze belangen? Nou, dat ik hiermee ook een stok achter de deur heb om deze prachtige quilt eindelijk eens te gaan maken!Want tis toch te gek dat tie al zo lang in het rechter laatje ligt.Kom uit de Kast zou ik zeggen....
Meisjes, ( en misschien Gert? ) ik hoor het wel van jullie ( of niet, en das ook prima!) voel je vrij om te reageren, via de blog of de mail of het Feestelijke Boek, en wie weet wat voor leuks er nog allemaal uit komt rollen!Het is goed om gezellige vooruitzichten te hebben.Ik heb er zomaar helemaal "Zin An" zou mijn Lekkerkerkse vriendin  zeggen. ( enne......er hebben zich al geïnteresseerden gemeld, dus alleen blijf ik niet ;) )

35 opmerkingen:

 1. Niet dat ik ga meedoen, maar ik vind het wel een super leuk plan. Ik hoop dat deze leuke mandjes op diverse blogs voorbij gaan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor het delen van de link. Ik was deze al eerder tegengekomen maar wist niet dat er een gratis patroon van is. Alles is opgeslagen en uitgeprint. Leuk idee om via FB elkaar op de hoogte te houden van de vorderingen. Ik neig naar "ja" om hem ook te maken. Groetjes, Marly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is wel erg leuk, maar ik heb al zoveel omhanden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee, Nog nooit aan zoiets meegedaan :) Ik ga er eens over denken.

  Nella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mij heb je al mee. Groetjes, Cuny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig initiatief voor een geweldig patroon! Het is, dat ik al veel te veel om handen heb, en veel te weinig tijd, maar het is wel een erge leukerd. Veel succes, maar vooral plezier, met dit pracht-project!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik probeer de komende weken mijn storm at Sea af te maken. En het laatste blokje van mijn sampler is ook bijna klaar. Mag dus wel met iets nieuws beginnen. Hé en ik dan gilt mijn Gossip... Kan toch prima samen...
  Slaap er nog een nachtje over...
  Maar of daar iets mee verandert. Hihi...
  Geloof dat de schop onder mijn kont al aan komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig leuk initiatief Jeannet. Ik twijfel om reden dat ik met zoveel 'zaken' bezig ben. Maar het blijft een lokkertje. Nog even bedenktijd nodig....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk idee! Het kriebelt met een grote K!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben er toen niet voor gezwicht en nu ook niet. Maar wel een super idee van je om er zo iets gezelligs van te maken.
  Groetjes en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, ik doe graag mee. Het patroon wordt uitgeprint. Nu nog vlug mijn berenquilt afwerken (machinaal quilten). Ja ook ik lig klaar voor de virtuele brievenbus, op wacht voor je mooie blogjes. Wat een mooi initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. This is soooo veeeery tempting.........!!
  Best wishes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een verleidster ben je toch! Het is een mooie quilt en het is bijna uitgeprint (inkt is op) en nu nog een paar nachten slapen want er ligt ook nog de Antique van Di Ford die niet opschiet.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Piep oh lieve minilandgoed vriendinnetje... Waarom doe je dit???
  Mooi ...😀😟😟
  Maar zoveel dat lonkt, ik denk dat ik het patroon ga printen en even ... Bedenktijd neem...

  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben geen quiltster, maar volg je/jullie graag! Ik wens iedereen veel succes met deze quilt. Hij ziet er beeldig uit!
  De Quiltmania gekocht, leuk om in te kijken en jouw bijdrage te bewonderen, Jeannet! Nu gaat hij naar mijn oude schoolvriendin in Duitsland die ook ern fervent quiltster is!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik twijfel omdat nog zoveel niet klaar is maar ik vind jou idee super. Nu ook met alles super druk maar ik laat het bezinken. Ik had in fb al gereageerd ook verzoek weer ingetrokken. Even nog nadenken. Mag je ook in de groep om betrokken te blijven. In ieder geval blijf ik enthousiast. Groet anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk Anita, wie weet wordt je toch nog halfverwege geïnspireerd en stap je in, dat kan altijd.

   Verwijderen
 17. Wat een leuk idee. Maar niet iets voor mij. Ik ben meer van de art quilts. Ik hoop, maar weet bijna zeker, dat je veel mensen meekrijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maakt me niet uit hoor Mieke, het is met één leuk, met tien en ook met honderd, het is gewoon een hartstikke leuke gevarieerde quilt om te maken.

   Verwijderen
 18. Mijn virus was net even gaan sluimeren maar nu steekt het onmiddelijk de kop weer op. Net wat ik nodig heb, een stok achter de deur. Ik ga meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel verleidelijk Jeannet, ik denk er even over, heb al zo veel projecten....maar het is een erg mooi patroon. (opgeslagen...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Blok per maand moet toch wel lukken. Ook hier nog wat projecten om af te maken maar wel een leuk idee. Ik doe mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk, ik doe mee, super quilt. 1 blok of 2 per maand moet kunnen.ik hoop dat ik eruit kom met mijn steenkolen Engels.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lees dat er heel veel mensen enthousiast zijn Jeannet.
  Het is ook een leuk idee om het zo met meerderen te doen.
  Ook nog een leuke quilt, maar... ik heb al zoveel projecten en een paar waar ik net aan ben begonnen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bedankt voor het mooie patroon Jeannet.
  Ik denk eraan en wie weet doe ik ook eens mee .
  Groetjes Marijke (Belgie).

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het patroon is geprint en ik denk dat ik ga meedoen. Eerst de facebook groep maar eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuk idee, mooie quilt, heb het patroon ook gedownload, lijkt me leuk om mee te doen, of het gaat lukken met de beperkte tijd die ik maar heb is natuurlijk de vraag. maar het is een top initiatief

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zo nachtje geslapen.
  Het patroon is opgeslagen...
  Zet me maar bij je in het groepje.
  Denk dat je de jeuk pas over gaat als ik de eerste stofjes heb uitgezocht en een schaar heb in gezet...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jeannet wat een leuk initiatief, máár ik ben er nog steeds nachtjes over aan `t slapen. Het is heel verleidelijk en het patroon had ik al opgeslagen n.a.v. je vorige blogje. Eigenlijk ben ik op zoek om "iets" op de machine te doen, om mijn stramme vingers even te ontlasten! Ik heb al zitten kijken of ik de applicaties op de machine kan doen met de festonsteek. Ik denk er nog even verder over na!!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Давно мечтала сшить корзинки. Спасибо вам!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I will join in. Love a BOM. Have the download and now to get ink to print off ready to start. I can see my stash being used with this quilt. Thank you and happy stitching.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk! Ik heb het hele patroon al geprint en wil graag meedoen. Vanmiddag eerst maar eens mijn lapjeskast opruimen en maar hopen dat ik niet te veel ufo's tegenkom :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik ben gek op mandjes, lijkt me zo leuk !, wat is de FB groep ?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Vind de mandjes quilt leuk en ben al eraan begonnen aan de eerste blok .Bedankt voor de melding van het patroon was juist wat ik nodig had .
  Groetjes
  Christiane masson

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet