Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 16 november 2015

Quiltmania

Heel veel mensen hebben het al gezien op het FB, maar ik wil het toch ook op mijn blog nog een keer laten zien hoe één en ander tot stand is gekomen.
Want er staat een quilt in de nieuwste Quiltmania, door mij gemaakt,enfin, het ging dus om deze quilt. Doorgequilt door mijn eigenste huisquiltster, die niet met naam genoemd wil worden omdat ze alleen nog quilt voor een selectief gezelschap.........
En dat is toch wel een enorm kick als je het blad openslaat bij de Bruna en daar écht, écht, je eigen naam ziet staan en de quilt die je gemaakt hebt. De Quiltmania is tenslotte niet zomaar een blad, HET quiltblad van quiltend Nederland en ver daarbuiten,
Hij staat er prachtig gefotografeerd in, mooie sfeer, dat kunnen de "meisjes van de mania"wel heel goed,ik heb de quilt vorig najaar opgestuurd naar de redactie en daar hebben zij zelf de foto,s genomen, dus voor mij was het ook een verrassing hoe één en ander er uit kwam te zien.
Ik heb hem in de zomer van 2014 gemaakt, echt een quilt voor mij, zelfde blok, veel verschillende stoffen, veel kleuren, veel mooie gekke combinaties die wonderwel toch weer allemaal passen bij elkaar.
Helemaal een quilt om al je scraps in te verwerken, ik heb in die tijd er wel regelmatig een blok van op mijn blog gezet, en zo kreeg Caroll van de Quiltmania er lucht van en heeft me gevraagd of het niet wat voor het blad was?
Jeetje! Tuuuurlijk, gráág, leuk!Het is dan wel niet mijn eigen patroon, maar een Bear Paw is een eeuwenoud patroon wat al in vele variaties gemaakt is en ik heb er mijn eigen kleuren aan gegeven, en dat was juist de kracht volgens de Quiltmania.De gedurfde kleurkeuze.
Steeds als er een blok af is, heb je zin in een ander blok, weer nieuwe ideeën, weer andere stoffen, soms denk je, oei, oei, maar uiteindelijk komt het toch altijd goed.
Ook vroeger hielden ze zich niet zo bezig of kleurtje A wel de juiste mix was met kleurtje B, daar zie je bij oude quilts ook de meest bijzondere kleurtinten naast elkaar. Het was maar net wat voor stof er voorhanden was.Dat inspireert me altijd weer.
Dit soort quilts maak ik het liefst, zelfde blokken en toch anders.Hier heb ik weer ergens zo,n leuk antiek blok gevonden, dusse......eigen variatie erop , de raderen draaien........
Alleen vond ik de tussen banen nog wel een dingetje, want met zoveel kleur in de quilt moet dat wel rustig zijn,de ene stof was te zwart, de andere te druk,en toen ik wist wat ik wilde had ik natuurlijk niet genoeg, gelukkig is er dan altijd nog weer het "feestboek"een oproepje deed wonderen en ik was gered!
En de sashings? ben ik erg makkelijk is, ik had niet genoeg, combineer ik gewoon met een andere stof, geen probleem, eigenlijk wel spannend.
Ik heb steeds als ik er iets over plaatste heel veel reacties gehad, dus het leuke is nu dat jullie hem zelf kunnen maken! Met je eigen stoffen, patroon staat beschreven in de quiltmania nr. 110 van 2015, het November/Decembernummer, dus ik zou zeggen, zoek je stoffen op en begin.
Gewoon lekker vrij werken, als je de stof mooi vind komt het gewoon goed, en zelfs als je er een stof tussen doet die je opeens om wat voor reden ook minder mooi vind, dat valt dan niet op.
Plezier er mee allemaal, en voor vragen kun je me natuurlijk altijd mailen.Nooit te beroerd ( of te verheven) om een ander een goed advies te geven! Quilting is sharing, nog steeds!O ja, en nu heb ik weer mijn mandjesquilt niet laten zien, wat in het vat zit verzuurt niet, volgende week maandag, mandjesdag, beloofd.
En dan ga ik ook nog een stukje schrijven over mijn mooi gebreide col, die ik gisteren "ingewaaid" heb op het strand met mijn pubert! Dat kan hier in Westvoorne, omdat het strand ook bereikbaar is voor mensen die minder goed ter been zijn, via een groot breed strandplein, alle lof daarvoor. Wat was het een wind zeg, de muizenissen waaiden spontaan uit je hoofd.
Ik merk dat ik neig naar teveel op het FB zetten en dan is het voor velen hier mosterd na de maaltijd, Mmmm, iets om over na te denken.Bloggen blijft onmiskenbaar leuker.Fijne week allemaal weer.

36 opmerkingen:

 1. Leuk Jeannet..het artikel in Quiltmania..!!!
  Mooie foto's en zeker leuk al die verschillende stofjes en kleuren in je mooie quilt....
  Daar mag je zeker trots op wezen !
  Dan lekker uitwaaien aan zee...dat lijkt me toch ook heerlijk!!
  Fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Jeannet, de Quiltmania ligt hier inmiddels en daar mag je zeker trots op zijn. Mooie uitwaai foto van jou en je pubert! Fijne week, groetjes Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een eer Jeannet! En idd een prachtige quilt! Ik ben geen quiltster dus vind het leuk om hem hier uitgebreid te zien! En je col is ook een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar kan je met recht trots op zijn! Menig quiltster is daar jaloers op.Jeannet, Rini vraagt op haar blog = bijrini.blogspot.nl, naar iemand die een spinnewiel zoekt. Ik dacht, misschien is er iemand in jou spinnewiel clubje die daar wat mee kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Jeannet, Carol en haar team zijn lieve, leuke en gedreven mensen. Altijd een feest om mee te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg!
  Je eigen quilt in een blad.
  Wat zal je trots zijn.
  Je mandjes worden ook mooi al laat je ons wel in spanning zitten.
  En vanaf dit weekend kan je je vol heel vaak om doen, begreep ik net...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat!
  Hele mooie quilt, ik hou van die donkere sashings.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd, Jeannet, dit is een hele eer.Het is een hele mooie quilt !!! Fijn dat je het ook op blog zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen hoe quilts in de Quiltmania terecht komen. En je sjaal zal wel heerlijk warm zijn.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat hij in de QM staat maar het is ook zo'n prachtige quilt geworden!
  Enne, een leuk verhaaltje dubbel lezen is nooit erg:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd Jeannet met jouw prachtige quilt in een prachtig quiltblad! Er zouden zo nog meerdere quilts van jou in terecht kunnen! Allemaal even mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je quilt is heel erg mooi!!! Al zal ik nog niet zo gauw er zelf aan beginnen, mooi vind ik het wel!! En dat je vereerd bent met de publicatie snap ik best. Geweldig als je werk zo gewaardeerd wordt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou "Chapeau" hoor, je quilt is echt héél mooi. Inderdaad is het gekke met patchen, dat als je soms twijfels hebt over het combineren van stof en kleuren, het altijd goed komt. Enne...wat een eer om in de Quiltmania te staan. En ik zou zeggen blijven bloggen hoor, want wat moeten wij dan op maandagochtend doen?! Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb de Quiltmania inmiddels in huis, dus met eigen ogen kunnen zien, hoe mooi jouw quilt daarin gefotografeerd is. Daar kun je heel terecht heel trots op zijn! Geweldig leuk patroon, met alle scraps spannend bij elkaar. Fijn, dat je dit wilt delen en belangeloos tips wilt geven, want dat quilting sharing is, wordt maar al te vaak vergeten, helaas. Je colshawl is ook heel erg mooi geworden, en kwam gisteren uitstekend van pas dus, met die flinke zuidwester!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig.... je blijft wel bloggen... want anders zou ik je maar missen.
  Wat leuk dat jouw quilt in de nieuwe Quiltmania staat, gefeliciteerd!
  Alleen.... ik heb hem nog steeds niet terwijl hij al lang in de winkel ligt.
  Daar ben ik dan abonnee voor :-(
  Wat een leuke foto van jullie beiden! Net een tweeling zo lijken jullie op elkaar. En het leeftijdsverschil valt niet zo op uit de verte :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldig Jeannet, wat leuk om jouw quilt in zo'n mooi blad terug te zien! Jammer dat de Quiltmania hier nog niet bezorgd is, ze zijn altijd erg laat. Maar als ie komt ga ik meteen jouw pagina opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een eer om je quilt in de quiltmania gepubliceerd te krijgen. Helaas kan ik hem niet meer kopen maar ik zal er zeker als ik bij de bruna ben even doorheen bladeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Petra, als ik er toevallig nog één krijg van de quiltmania dan krijg je hem van me.

   Verwijderen
 18. Hij is ook wel heel erg mooi Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig en wat leuk dat het in de Quiltmania is geplaatst! Zo'n mooie quilt!
  Ondanks dat er veel op Facebook komt, lees ik graag je blogjes hoor.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een hele mooie en leuke quilt. Zal straks leuk zijn om de varianten hierop te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi!! en wat is hij mooi geplaatst in Quiltmania. Gefeliciteerd. Wat een heelijk gevoel he.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Congratulations!! I love the scrappy beauty of your quilt!! I look forward to receiving my copy!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Proficiat dat je in de Quiltmania staat. Heel mooi is die en wat een gedurfde kleurencombinatie. Zo zie je dat dat ook heel mooi kan zijn. Geniet maar van alle lof, je verdient het. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd met je prachtige quilt in de Quiltmania!! Ere, wie ere toekomt :) Het is een plaatje! En wat een gave foto van jou en je zoon, superleuk!! Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk! Gefeliciteerd. Ik zou zowel willen beginnen. Maar dan moet ik wel stofjes a la Jeannet gaan sparen...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik vond het al een plaatje en als je hem zo in Quiltmania ziet HELEMAAL TOP ! Leuk Jeannette, mag je trots op zijn. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Very exciting for you! Love this quilt so much.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gorgeous quilt. Congratulations on being published!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een eer! Maar terecht.
  Groet Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gefeliciteerd !!!! En blijf vooral bloggen op de maandag!! Is een goed begin van de week voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gisteren viel bij mij de quiltmania in de bus.
  Geweldig dat er een patroon van jou in staat. Als je de pagina's echt ziet, is het toch wat anders dan een
  aankondiging op je blog. Gefeliciteerd, wat een eer om deel van een tijdschrift uit te maken, wat over de hele wereld wordt gelezen.
  Groetjes Frea.


  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet