Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 20 november 2015

Sinterklaasoverpeinzing

Door alle narigheid in de wereld zou je haast voorbij gaan aan de dingen die het leven traditiegetrouw houvast geven. Ons eigen sinterklaasfeest bijvoorbeeld, ook al niet meer zo onschuldig als het was toen ik zelf kind was, en gelukkig toen mijn eigen kind klein was en de hele zwarte pietendiscussie nog niet aan de orde was.
En al zijn we de kleine kindertijd al ver voorbij, dat wil niet zeggen dat het niet goed is om tradities in ere te houden, en Sinterklaas is er daar één van, misschien in wat andere vorm. Dat hebben we altijd gedaan van huis uit, ook met mijn ouders, toen we nog geen kind hadden, je moet het leven toch echt zelf maken.
Het huis komt een beetje in de sinterklaassfeer, want je mag er dan niet meer in geloven, sommige dingen gaan niet voorbij, pepernoten in de pot van sinterklaas bijvoorbeeld, de rest van het jaar staat tie in de kelder, maar eind november weten we hem ineens weer te vinden
Afgelopen week ben ik weer aan de knutsel geweest met crea vriendin J uit ons dorp, helemaal leuk, een sinterklaaskrans, de ideeën borrelen spontaan op als je het intikt op Pinterst.
Met een lijmpistool en pepernoten en kruidnoten en chocolaatjes plakken op een strokrans, waar zouden we zijn zonder de Action.......
De woest gekleurde krans is, hoe kan het anders, van ondergetekende ( ik heb de sint en het pietje even goed er op geplakt ipv op zijn kop....) en 
deze prachtige ingetogen krans is van vriendin, een pláátje!
Het was weer helemaal gezellig, we zijn weer bijgepraat over alles wat zich afspeelt in onze levens,ook niet onbelangrijk. Het was niets en het was alles.
Misschien door de narigheid in de wereld en het gevoel van onveiligheid en onzekerheid die dat met zich mee brengt is het juist goed om de kleine dingen te blijven waarderen en stil bij te staan.
Meer kun je niet doen, je hebt geen directe invloed op wat er allemaal gebeurd in de wereld, waar je wel directe invloed op hebt is de manier waarop je zelf in het leven staat, hoe je om gaat met je medemens.Het is goed om stil te staan bij Parijs, maar het zou soms nog beter zijn om wat vaker stil te staan bij wat er in je eigen kleine wereld gebeurd.
Hoe vergevingsgezind zijn we eigenlijk naar een ander toe,of luisteren we alleen maar naar de roddels over iemand die we zelf niet eens persoonlijk kennen en baseren we daar ons oordeel op? Ben je wel bereid naar een ander te luisteren? Of is een éénzijdige kant van het verhaal je al genoeg? Misschien eens iets om stil bij te staan.
Om het in sinterklaasstijl te houden, dit toepasselijke gedichtje van Jabbertje, of ze het wist dat ik er vandaag wat over ging schrijven. Fijn weekend allemaal weer!Wij gaan eten bij vrienden in de Betuwe, Eck en Wiel, vlak bij Culemborg, stofjes, quiltwinkel aan een dijk op een zolder, juist ja............:) *Benieuwd* 

10 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven en dat gedichtje zegt het helemaal. Jullie hebben leuke kransen gemaakt zeg, ben helemaal geïnspireerd om nog even iets te maken voor Sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De winkel van Willeke op zolder ga je echt leuk vinden!
  Die Sinterklaaspot zeg! Heel erg leuk! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben het helemaal met je eens en ik denk dat de media het wat minder uitgebreid over deze ontwikkelingen zou moeten hebben. Zo blijft de onrust bestaan.
  Jabbertje zegt het helemaal goed.
  Gezellige dag in de Betuwe.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dit goed onder worden gebracht, ik kan me hier alleen maar bij aansluiten en hopen dat meer mensen er eens verder over na zouden denken. De wereld is groot genoeg voor iedereen, maar helaas ziet niet iedereen dat zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt mooi verwoord in dit stukje, waar ik het roerend mee eens ben. Wat er in de wereld om ons heen gebeurt is heel beangstigend, en we hebben er totaal geen grip op. Maar zoals je zelf in het leven staat, dat kan voor anderen wel degelijk van betekenis zijn. Mooie kransen zijn het geworden! Heel veel plezier gewenst dit weekend (ik ben ook wel benieuwd) en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn mooie overpeinzingen. Tradities geven houvast, juist in woelige tijden. Jullie kransen zijn erg leuk geworden en je pepernotenpot vind ik om te snoepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellig blogje, mooie krans en prachtig gedichtje. Ik heb inmiddels ook de Quiltmania in huis, je quilt staat er prachtig in! groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk gedaan Jeannet! Zo gezellig! Ik zou ook eigenlijk zoiets moeten doen als Sinterklaaskind (jarig op de 5e!). Wens jullie een gezellig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal gelijk Jeannet. Als ik wel eens zie en hoor hoe boos mensen voor het minste geringste op elkaar worden, dan denk ik wel eens.... oorlog in het klein :-(
  We moeten maar genieten van de kleine dingen die ons leven leuker maken, zoals jij nu gedaan heb bij Willeke en daarna lekker eten.
  Wat is je kerstk.... Sinterklaaskrans leuk geworden! Jammer dat je door de lijm nu niet meer kan smikkelen en smullen, maar er zijn vast nog wel snoepjes over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie gedachtes, en een prachtige krans. Zo simpel maar zo leuk. Wat heerlijk om zo bezig te zijn met een vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet